Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 30 november 2011

Regnväder

Den lilla snö som kom till min förskräckelse här om dagen, är nu bortregnad. Det är barmark igen och plusgrader. Nog är det lite konstigt. Det värsta med det är att det brukar frysa den här årstiden och då blir det snorhalt i stället. Jag slutade tidigt som alltid på onsdagar, veckans bästa dag! Har känt mig så stressad på jobbet den sista tiden. Vi personal räcker inte till schemamässigt och det är minst sagt tufft. Får mystiska stress-symptom. Igår tex tänkte jag köra ut matvagnen och natta den med de andra barnvagnarna på jobbet....;-) Inte helt normlt, mina arbetskamrater tyckte att det var dags att söka hjälp...;-) Är allmänt förvirrad och glömmer saker o ting mer än vanligt. Ser fram emot lite ledigt i jul! Har tagit ledigt dagen innan julafton och dagarna mellan jul och nyår. Men det är mina sista semesterdagar som ryker! Nu inväntar jag Ann som ska komma hit och fika. Känns som hundra år sen vi träffades sist. Ska bli kul. I morgon kväll har vi julfest på jobbet. Slutar halv fem, sen börjar personalmöte kl fem och julfesten i anslutning till det. Blir en lång-dag! (Men kul med julfest förstås!) Har fått ett nytt uppgiftsblad från kursen... Två olika dikter ska skrivas bland annat...Jag som älskar dikter så mycket!!! =/ Känns lite halvtråkigt, hade hoppats på nåt roligare! Men men, om det ska skrivas och läsas en massa dikter hela tiden så kanske det blir en riktig poet av mig till slut, vad vet man?

tisdag 29 november 2011

Tårar

Idag medan jag lagade mat satt Thea i sitt rum och pysslade vid skrivbordet. Efter en stund kom hon in i köket och frågade: "Mamma, ska vi till gammelmorfars grav när det är jul?" Jag svarade att det ska vi inte, eftersom mormor och Jerry ska komma hit i jul så vi åker inte ner nåt. "Vad synd, för jag har gjort ett kort som jag ville ställa på hans grav" sa Thea då och visade mig detta. Gissa om mina tårar började rinna? På den översta bilden står det "Jag ville inte att du skulle dö, du är bäst" och på bilden under står det "Jag älskar dig, ett julkort".


...Och här är framsidan...

Lilla älskade go-gumman, hon har så mycket tankar!

måndag 28 november 2011

En sån där jobbig dag

Efter en mycket trevlig söndag har jag haft en mindre trevlig måndag, av olika anledningar. Många irritationsmoment med månadens helvetes- huvudvärk på det. Bläh. Men så kan det vara ibland! Barnen har i alla fall kommit hem och det känns bra! De finaste på jorden! Längtar till den sextonde då det är Luciafirande på skolan, årets näst bästa...(efter skolavslutningen). Och i år är ju Edvin och Thea med i samma Luciatåg! Oj vad mamman ska grina!!! ;-) Hade fått svar från min handledare ang Hexametern idag. Hon hade bifogat nån liten intro-film som jag kunde ta lärdom av...hm...jag öppnade upp den och tittade en snutt, men sen stängde jag av igen. Blev inte direkt klokare. Måste sätta mig när jag känner att jag har tid och titta på den ordentligt. Den skulle ju egentligen vara inne idag, men denna gång får jag bli försenad, så är det bara! Får vara nöjd att jag har hunnit med allt annat i tid!

söndag 27 november 2011

Gardinbekymmer

Ja vilka problem man kan ha!!! Tyckte ju gardinerna med lingonkransarna såg så fina ut när jag köpte dom...men när jag satte upp dom var de för det första "genomskinliga" och lingonkransarna var så svaga då de liksom försvann, det såg ut som jag hade svarta genomskinliga gardiner. Så ville jag ju inte ha det. Så nu har jag velat hit och dit hur jag ska ha. Tog fram de röda med hjärtan som jag haft ett par år och satte de tillsammans med helsvarta längder. För visst kan man ha svart och rött? Tänkte först ta de vita längderna till som jag brukar eftersom hjärtana är vita, men jag orkar inte stryka mer nu... och så dämpar det svarta det röda lite. Jag vill inte ha för rött här, för det passar som sagt inte här. Vilka värdsliga problem va?? Äh nu får det duga!

Vinter

Jaha då är den här. Vaknade vid fem och började med att oroligt titta ut. Då hade det ännu inte börjat. Sen dess har jag varit vaken...och nu har det börjat. Det vita eländet har anlänt. Alla är så glada. På facebook skriver alla "Äntligen" osv. Ååh vad jag önskar att jag kunde känna en liten liten del av det där som de känner. Jag börjar nästan grina på riktigt, så mycket hatar jag det! Jag önskar så mycket att jag slapp känna så här, det är ren ångest. På riktigt. Det går inte att förklara för de som inte förstår. Mår riktigt riktigt dåligt av det här. Finns det nåt som heter snö-terapi?? I så fall borde jag nog boka en tid.

En liten tröst är att Klart.se visar fyra grader varmt och sol i morgon....

lördag 26 november 2011

Nu skiter jag i Hexametern!!!

Jag har googlat och googlat om denna Hexameter som ger mig mardrömmar! Jag fattar NOLL. Tänkte att om jag verkligen ger det tid och sätter mig in i det så går det nog, men nix, jag går bet. Så nu struntar jag helt enkelt i den tills vidare. Mejlade min handledare och frågade om hon kan förklara på ett enkelt sätt, så jag förstår?? Jag behöver hjälp helt enkelt! Nu ska jag försöka att inte ens tänka på den där hemska uppgiften tills jag får svar på mejlet. Jag tog i stället itu med en annan uppgift. Den där jag skulle fortsätta två A4 på den berättelse jag skrev till förra gången. "Inledningen till en tänkt roman". Konstigt det där... När jag fick uppgiftsbladet fick jag en liten tanke om hur berättelsen skulle fortsätta....men nu när jag skrev blev det en HELT annan historia än den jag tänkt i huvet. Det är som att när jag väl börjar skriva så bara kommer det nåt av sig självt. Konstigt. Den blev spännande och så otäck så jag blev nästan rädd själv...;-) Usch! Hoppas vi inte ska fortsätta ytterligare på den sen... Hur som helst gick det lätt att skriva så nu är den klar och inskickad till handledaren! SKÖNT!
På torsdag till veckan har vi julfest på jobbet. Som vanligt ska vi leka "julklappsleken", och så ska vi äta och ha roligt. Det känns verkligen som nyss vi hade julfesten sist. Säger som varje år: Så fort som det här året har gått har inget annat år gått! Nu ska jag se på "Så mycket bättre".

Effektiv

Idag har jag hittills fått mycket gjort. Direkt i morse åkte jag till Coop och köpte en kupévärmare till bilen, och en sop. Köpte även en julklapp där som Edvin har önskat sig som var nedsatt i pris, ren tur! Sen for jag vidare till Dollar store där jag köpte en liten spade som jag kan ha i bilen, och lite annat smått och gott som blockljus och servetter... När jag kom hem skulle jag testa om motorvärmaren och kupévärmaren funkade.... Då passade så klart inte nyckeln som jag fått av Härnösandshus till motorvärmaruttaget!!!! MORR MORR MORR, vad irriterad jag blev. Gick inte att få upp den hur jag än försökte, så nu blir det till att ringa dit igen på måndag. Nåja, gick i alla fall in och satte igång med städning direkt. Tog äntligen bort badkarsfronten och skurade där under. Blääääääh vad äckligt!!!!! Men nu är det gjort, och golvbrunns-snusket också.... Huuuuga. Sen har jag slagit in en liten hög med julklappar också. Och eftersom jag har köpt julkort kanske jag ska skriva dom på en gång? Oj oj oj, vad jag är ute i tid med allt i år. Allt för att slippa ta itu med skrivuppgifterna...;-) Men det måste jag också göra snart.
Ha en fin lördagskväll! I morgon är det söndag och jag ser fram emot den! =)

fredag 25 november 2011

Adventsfint

Vaknade före klockan i morse och sen var det en jäkla fart på mig för ovanlighetens skull. Jag vek ett helt berg med ren tvätt, tog rätt på en massa disk, bytte sängkläder, plockade lite här o där, plus att jag hann det vanliga, duscha och sånt. Allt detta innan jag gick till jobbet! Åkte och handlade när jag slutade jobbet. Köpte nya julgardiner eftersom jag bara hade röda, och jag tycker inte att det passar med rött i min lägenhet. Så nu blev det svarta med lingonkransar på som de hade på Ica Maxi. Fina och ganska diskreta. Sen har jag satt upp dom, och bytt lite dukar och donat lite, men jag är inte klar. Får städa ordentligt i morgon när det är ljust. Har tittat på Idol och storgrinat. Det var kärlekstema och de sjöng för någon de tyckte om. Oj oj oj, vad mina tårkanaler funkar bra! Undrar vem som åker ut i kväll? Väntar på resultatet nu. Jag tror att Molly kommer att åka, men jag har ingen aning, och jag vet inte heller vem jag hoppas på, för jag tycker att alla de som är kvar är jätteduktiga verkligen. Just nu börjar det kännas att jag var vaken tidigt i morse, ska bli skönt att gå o sova...I morgon är det (förutom städningen) även plugg som gäller. Två uppgifter måste göras, för de ska vara inne på måndag. Det är Hexametern och en annan skrivuppgift. Har jag lust med det?? Svar nej. Skulle verkligen, verkligen behöva göra en sak till som jag dragit ut på alldeles för länge nu.... och det är att "göra vinter" på balkongen. Dvs bära ner alla möbler i förrådet och plocka bort blomlådan och ampeln, som jag tror har blommat färdigt vid det här laget...;-) Varför är jag så seg tro??

torsdag 24 november 2011

Lillgumman

Idag när jag slutade på jobbet hade jag fått ett sms av P att Thea ville komma o "hälsa på"... Så hon kom, och vi har haft en mys-stund bara hon o jag! *Lyxigt* Det är så skönt att vi bor nära varandra såna här gånger så hon kan komma själv. Följde med henne när hon skulle gå tillbaka eftersom hon tyckte det var lite kusligt att gå ensam i mörkret. Så nu har jag precis kommit in igen. Känner mig faktiskt ganska pigg idag, och har gjort hela dagen. Tidigare i veckan har jag ju varit som en död sill så gott som varje kväll. Tänk att hela veckan har gått snart och det är fredag i morgon igen. Jag trodde jag hade min "sena" fredag, men jag hade "mellantid" upptäckte jag just på kalendern. Skönt! I helgen måste jag göra klart mina uppgifter. Läste några dikter i boken igår kväll och det var inte särskilt upplyftande. Dystra tråkiga dikter om mörker o elände kändes det som. Fördelen är att de går fort att läsa. Det är inte som att läsa en "riktig" bok. Men sen ska de ju analyseras också....=/ Nåja, det är en baggis motför Hexametern jag ska skriva som jag inte fattar nåt av!!!!

Nu blev det paus.... Edvin ringde och berättade att han har lärt sig simma så bra nu så han inte behöver gå på "extrasim" nåt mer!!!! Ååååh så skönt, duktiga killen!!! Härligt när barnen kan simma. Thea var också på god väg i somras och kunde faktiskt simma några meter, så med lite mer träning så kan även hon riktigt. Underbart!

onsdag 23 november 2011

Dikter

Idag när jag slutade var jag på biblioteket och lånade mig en diktsamling !!! Och nej, det är inte frivilligt, utan för att det ingår i kursen. Läsa dikter är inte min grej, så det ska bli intressant bara därför. Kanske jag får en annan syn på dikter sen? Hm.....Nåja. Efter det gick jag en sväng på stan. Var på Inreda & sånt och tittade på alla fina saker och önskade att jag var rik så jag kunde köpa allt jag ville! Men jag fick nöja mig med en ny "julduk" och låtsas-snö och adventssiffror att dekorera i ljusstaken med. Blir nog fint det! Kan ju inte påstå att jag känner någon "adventsstämning" än i alla fall. Städningen skjuter jag fortfarande på. Det kanske får bli på lördag i stället. Måste ner i förrådet och gräva fram ljusstakar i röran och hoppas på att de fungerar...alltid brukar det vara nån lampa som har pajat sen sist...=/
Nu ska jag leta fram nåt att äta. Alltid lika upplyftande och roligt att äta själv. Eller inte. Tråkigt som bara den rent ut sagt!

tisdag 22 november 2011

Så där ja...

Nu har jag sovit kan man lugnt säga. Somnade ca halv nio igår kväll och sov tills klockan ringde 05.25. Nu jäklar måste jag väl ändå vara lite piggare i kväll! Orkar inte med mig själv när jag blir så där trött. Pratade i alla fall med syster yster en bra stund igår och jag behöver väl inte säga mer. Vi skrattar så vi kiknar, vi undrar själva hur vi lyckas varje gång? Men kul är det! Jag har drömt om uppgiften jag bävar för i kursen, att skriva en rolig historia på Hexameter. Fråga mig inte vad det är, för det har jag själv inte förstått ännu. Synd att jag inte har gjort den på riktigt, som jag hade i drömmen. Måste nog ta i tu med det där snart nu. Kan inte skjuta på det hur länge som helst. Herregud, det är en hel timme tills jag ska gå till jobbet! Så kan det gå när man somnar för tidigt på kvällen. Idag blev det inget snoozande, som det alltid blir i vanliga fall....
Ha en bra dag!

måndag 21 november 2011

HAHA!!!

Hahahahaha, ååh vad jag är trött. Måste skratta lite åt jag vet inte vad. Bara ändå. Suck. Usch vad jag fryser, har stora raggsockar (Tack för dom syster yster!) och en filt på mig. Så där trött-frusen. Skulle nog behöva ett pigg-piller av nåt slag, finns det såna? Oj oj oj, hur ska jag överleva vintern? Klockan är bara sju. Illa illa. Nåja, det kommer en tid igen när fåglarna kvittrar och det blir grönare och ljusare ute. Längtar. Jag vill gå i ide! NU. Det är bra att skratta har jag hört. Så jag försöker lite till....=)

Nu ringer syster Madde. Hon hörde min bön. Nu får jag skratta på riktigt!

Dagens bästa

I morse satt jag o Thea och pratade om jul och julklappar. Jag frågade henne om hon hade något förslag på vad vi kan köpa till mormor och Jerry i julklapp? Thea funderade en lång stund så som bara hon kan innan hon svarade: "- Jag vet! Till Jerry kan vi köpa en näs-strimlare, för en sån behöver han!" Hm... Jag funderade också och frågade till sist vad det är för något? "- Men det är ju en sån där man tar bort hårstrån i näsan med!" sa Thea med en röst som lät som att jag var ganska korkad som inte visste det... "- Jaha, menar du en nästrimmer?" frågade jag. Och det var ju det hon menade... "För en sån behöver Jerry, det vet jag!" =) =) HAHAHAHAHAHAHAHAHAA.... Ja, om Jerry behöver en näs-strimlare eller ej vet jag inte, men det var rätt roligt....;-) ( Nå Jerry, önskar du dig en näs-strimlare av tomten?? ;-))

söndag 20 november 2011

Men vad är det för fel?

Klockan är kvart i åtta och jag skulle allvarligt talat kunna gå och lägga mig för natten! Är jättetrött igen!!!! Helt sjukt. Hatar när jag får såna här "trött-perioder", tycker det är jättejobbigt. Årstidens fel. Låt vintern gå fort så det blir vår snart igen!!! Det här går inte, jag går och lägger mig. Får väl ligga o läsa en stund om det går... om jag inte tappar boken eller tidningen förstås...det brukar bli så! Suck. God natt, god natt!

Bullar o kakor

Idag har jag bakat kolakakor, och sen även bullar. Gott! Försökte göra såna där "snäck-bullar", alltså snodda bullar utan papper. Har provat några gånger förut och alltid misslyckats, och så även denna gång. De flyter liksom ut och blir stora o platta. Det retar mig! Jag kanske har i för lite mjöl, vad vet jag? Men jag tänker inte ge upp, jag vill kunna göra fina såna bullar! Men smaken är det då inget fel på! ;-)

Barnen är hos kompisar som vanligt. Jag och Thea ska äta pasta pesto idag. Mums, mums! Det är bara hon o jag som äter pesto, så grabbarna får väl köttbullar eller nåt i stället...
Så var det det där med att städa badrummet ja....=/ Hm....nja, jag gör nog det en annan dag ändå... Nu har jag ju varit huslig nog och bakat och stått i. Fattar för den delen inte att det är första advent om en vecka. Jag trodde att det var helgen efter, men icke sa nicke. Tiden bara rusar fram som vanligt och jag hinner inte med. Måste leta fram adventsstjärna och nån ljusstake i veckan då...

Undrar vad vi ska hitta på idag?

Ute regnar det med vissa inslag av snö....Huuuuga! Alla människor skriver om snölängtan på facebook och jag får en klump i magen av ångest bara jag tänker på det. Vad olika man kan vara... usch o fy. Önskar att jag också kunde ha en liiiten längtan efter det vita, kalla eländet, men det har jag inte.
Igår kväll var jag som en död sill. Tvärsomnade på soffan och missade "Så mycket bättre" som jag tänkt se. Vaknade av att både Thea och Edvin irriterat försökte få liv i mig, strax innan nio... då hade jag nog sovit i en och en halv timme! Ändå somnade jag gott igen strax efter tio... o sov till åtta i morse. Välbehövligt antar jag. Funderar på att baka nåt mer idag. Kan vara trevligt att ha nåt i frysen nu när juletid närmar sig. Skulle även behöva städa. Badrummet skulle behöva sig en rejäl omgång. Tycker det luktar skunk där inne hur jag än skurar, så jag tror det är dags att ta bort badkarsfronten och göra rent där under. Usch vad jag hatar det! Ryser bara jag tänker på det. Men skönt  när det är gjort! Nåja, klockan är halv elva nu och jag sitter fortfarande i morgonrocken. Om jag ska göra nåt av det jag tänkt idag kanske det är bäst att jag sätter lite fart...

lördag 19 november 2011

Lussekatter

Idag har jag och Thea bakat lussekatter. Skönt att ha det avklarat, det är inte det roligaste jag vet, men samtidigt hör det till, så jag vill inte avstå heller! De blev inte så snygga i år, flera såg mer ut som julgrisar än "katter"...=) Men de smakar nog lika i alla fall!
Tänkte kanske baka nåt mer, men just nu försvann lusten. Får se om den kommer åter.
Varje år när vi bakar lussekatter ska Thea göra en "pizza" också, nåt hon kommit på själv och gjort till sin egna tradition... Den kan hon äta upp direkt och behöver inte spara till jul....;-)

fredag 18 november 2011

Begravning

Igår tog vi avsked av morfar en sista gång. Det var en fin begravningsakt, och det kändes så skönt att det bara var vi närmsta. Efteråt åt vi middag på restaurang Victoria i Söderhamn och det var god mat. Vi satt och pratade om gamla minnen och skrattade faktiskt flera gånger. Morfar var ju faktiskt en glädjespridare och det var befriande skönt att vi kunde skratta efteråt mitt i allvaret. Han kommer nog fortsätta vara glädjespridare även fast han inte är med oss fysiskt. =)
Åkte hem till Härnösand idag. Det var glas-halt på sina ställen så jag tog det väldigt lugnt hem. Kändes skönt när jag var framme. Handlade på Ica innan jag hämtade barnen på skolan.
Pratade med mamma o Jerry om att vi eventuellt kan fira jul här i år i stället för hos dom. Vore rätt skönt att slippa stressa hem på juldagsmorgon eftersom barnen ska fira jul med sina pappor då. Dessutom har jag nog flest julklappar att släpa dit, och ännu fler hem sen.... och så tror jag det är rätt skönt för barnen att vara hemma, så de kan börja leka med sina saker på en gång i sina rum. Vi har inte spikat nåt men vi funderar på det!
I onsdags eftermiddag när jag kom ner åkte jag direkt till Malins salong för att fixa håret. Jag var där i hela fyra timmar, men jag känner mig väldigt nöjd med resultatet så det var det värt! Färgade först hela håret ganska mörkt och sen gjorde hon slingor i två olika färger. Ljusa och mörka. Och klippning förstås. Hon var jätteduktig, så där kommer jag nog fortsätta gå om det passar. Kul! Speciellt eftersom jag fick ordentlig "släkt-rabatt"...;-)
Nu blir det fredagsmys och senare Idol med Edvin och Thea!

Betyg

Nu har jag äntligen fått betyget på delkurs 1. Fick ett C och det är jag nöjd med. Betygskriterierna ser ut så här:

A Framstående
B Mycket bra
C Bra
D Tillfredsställande
E Tillräcklig
Fx Otillräcklig med möjlighet till komplettering
F Otillräcklig

Hade även fått respons på de förra uppgifterna jag skickade in och det gick bättre än jag trodde! Kul!

tisdag 15 november 2011

Positiv feedback och motorvärmaruttag

Idag är det tisdag, men det känns som torsdag. Förmodligen för att jag bara jobbar i morgon och sen är jag ledig torsdag o fredag. Det ska bli skönt, även om det kunde vara av roligare omständigheter. (Begravning på torsdag) Åker direkt jag slutar i morgon, så jag är nere i skaplig tid. Halv fyra ska jag vara hos Malin på salongen och bli fin i håret. Skönt! =) Idag hade jag fått första kommentaren på sci-fi-storyn! Blundade nästan när jag öppnade upp den, för jag hade väntat mig mer ris än ros om man säger så.... Tjejen som kommenterat skrev att hon älskade den!!! Gissa om jag blev glad? Det måste väl vara det bästa betyget man kan få? Det spelar ingen roll om övriga i gruppen kommer att skriva dålig kritik, så finns det i alla fall en som godkänt min "hat-historia". Känns såå skönt! Väntar fortfarande på att få betyg på delkurs 1, men det verkar ta sin tid. Har gjort skrivläxa med Edvin. Han gillar inte att skriva förstår jag. Han halvgrinade och var jättearg över den läxan. Inte lik mig om man säger så, den typen av läxor gillade jag! Från det ena till det andra skulle jag testa min motorvärmarsladd idag tänkte jag, över natten alltså, eftersom jag tar bilen till jobbet för att åka direkt till S-hamn efteråt. Så jag var förutseende för en gångs skull och gick och skulle stoppa i den förut. Det gick inte. Eller jo, den passade ju i uttaget på bilen, men sen upptäckte jag att jag måste ha en nyckel för att komma åt själva uttaget. Det hade jag inte märkt, och ingen nyckel har jag fått, så jag gick in o ringde Härnösandshus som sa att jag måste komma dit och kvittera ut en nyckel, och att det kan man bara göra mellan kl tolv o ett! Morr morr, så det får bli en annan dag. Tänk så typiskt mig att inte ha märkt det förrän nu, när det är dags att använda den. Nåja, det är ju inte superkallt ute, men jag bara tänkte att jag skulle testa den nu.

måndag 14 november 2011

Sömnlös

I natt var det omöjligt att sova! Ingen särskild anledning, bara låg o vred mig och var pigg som en mört. Tjugo över tre kollade jag på klockan sista gången och sen måste jag ha somnat, o sen ringde klockan 05.25. Känner mig rätt mör just nu... Irriterande när man bara ligger vaken utan anledning så där.
Har i alla fall varit lugnt på jobbet idag och flera plusgrader ute. Barnen har kommit hem och jag ska snart åka bort till Erik och hämta gitarr, skateboard o annat som Jonathan (självklart) inte ville släpa till skolan i morse. Edvin berättade glatt att han lärt sig "Idas sommarvisa'" på Jonathans gitarr i helgen!!! Kanske han också ska bli en gitarr-spelare? Kul! Idag när jag kom hem läste jag science fiction-novellen för Edvin och Thea. Fick godkänt! =) Thea är ju faktiskt inblandad, jag tog faktiskt fasta på hennes idé om en pojke som åkte till rymden och tog med sig en rymdvarelse ner till jorden... så Tack till min 6-åriga dotter för inspiration! =)

söndag 13 november 2011

Ååååh så skönt

Men tänka sig vad jag kan bara jag börjar!!! Slog in alla juklappar och sen började jag äntligen med den tråkiga sci-fi-berättelsen. Kom på att det blev enklare om jag skrev den avsedd för barn och det finns ju ingen regel som säger att den måste vara för vuxna. Det tog kanske ett par timmar. Nu är fem A4-sidor färdigskrivna och klara! Känns förträffligt bra! Den var den största och jobbigaste uppgiften den här gången. Den ska vara inne den 28 november, så för en gångs skull är jag tidigt ute! Om jag dessutom lägger ut den på responsgruppen nu så är jag först den här gången, för när jag tittade tidigare idag så var det ännu ingen som lagt ut sin. Fast jag väntar nog lite, det känns lite jobbigt att vara först på nåt vis också...Men SÅÅÅÅÅ skönt det känns! En stor sten som lossnat, det här var den värsta uppgiften hittills tror jag. Hoppas jag aldrig mer i hela mitt liv behöver skriva science fiction.

Något annat som känns skönt är att min broders flickvän som är hårfrisörska ska ta sig an mitt hår på onsdag när jag kommer. Åker direkt dit och ska klippa, färga/slinga. Känns loooovely. =)

Hur bleker man med klorin??

Usch vad irriterad jag är! Har en massa vita linnen och lakan o annat vitt som blivit liksom lite så där "grådassigt" ni vet... så jag tänkte att jag skulle bleka allt vitt med klorin så det skulle bli riktigt vitt igen. Doserade som det stod på flaskan, men allt är lika "grått" i alla fall! Hur gör man egentligen?? Nån som vet? Jag hällde klorinet i tvättfacket, man kanske ska hälla det dirkekt i tvättmaskinen i stället? Morr, morr...
Det är nog sci-fi-storyns fel att jag blir så lättirriterad. Jag har börjat två gånger nu, sen jag har raderat det lilla som var. Nu finns det ingenting. jag kan inte skriva science fiction! Nu ska jag slå in julklappar så jag får tänka på nåt annat ett tag.
Kanske var jag ensam i världen om att somna på bion när jag såg "Sagan om ringen". Så mycket älskar jag sci-fi!

Besök av en go´-gumma

I morse fick jag ett sms från Patric: "Thea är mammasugen, kan hon komma bort en sväng?" Så klart hon kunde! Så lagomt tills jag skulle äta frukost kom min lilla go´-gumma på besök, så jag fick lite sällskap till frukosten! Härligt att vi bor så nära att man kan göra så ibland. Just att hon själv kan gå emellan. Hon var här en bra stund och ritade teckningar och donade, och sen ringde en kompis så hon gick ut med henne och lekte i det fina vädret. Solen skiner men det är kallare idag, det var minus fyra grader när jag vaknade. Sov förresten ända till nio idag, det var länge sen! Men skönt var det! Funderar och funderar på att jag ska börja med min hemska sci-fi-story idag. Det är bara det att jag har inga som helst ideér, då det är min värsta genre ever. Och så länge jag inte har någon som helst idé så kan jag ju inte börja heller. Frågade till och med Thea om hon hade någon idé, eftersom hon har sån fantastisk fantasi. Hon tyckte att jag skulle skriva om en kille som åkte till månen och  när han väl var där träffade han en utomjordings-tjej som han tog med sig ner till jorden. Tjejen var så varm så allt som kom i hennes närhet smälte....
Hm....det tål att tänkas på...;-) Kanske jag ska anlita henne till hela storyn? Nej usch, det är verkligen inte mitt ämne. Förstår inte hur jag ska ta mig igenom det....? Det är ju dessutom några andra uppgifter som ska göras utöver det!
Jag har i alla fall haft en väldigt trevlig helg! Hela veckan förresten! =)
I morgon kommer de finaste hem!

fredag 11 november 2011

Freeedag!!! =)

Idag kom ett nytt mail från Jonathans mentor. Hon skrev att hon hade fått rapporterat från alla lärare att det hade varit en kanondag med en mycket effektiv och positiv kille idag!!! =) Hoppas hoppas att det håller i sig!!!
Jobbade till fyra, det har varit en lugn och skön dag. Skönt med helg igen!

torsdag 10 november 2011

Samtal

Igår fick jag o Erik mail från Jonathans mentor att det är jobbigt igen. Dåligt engagemang och motivation, samt lite tråkig attityd. Inte kul alls!!! Så idag har vi haft ett snack med honom, och jag hoppas att det vänder!!!! Han har i alla fall lovat. Usch, det är jobbigt när det blir så här. Just att få honom själv att förstå varför skolan faktiskt är viktig. Nåja...

Nästa vecka är det andra tråkigheter. På torsdagen ska jag på morfars begravning. Är ledig från jobbet både torsdag och fredag. Skönt så jag slipper stressa hem efter begravningen.

Igår hade jag medarbetarsamtal på jobbet, det gick bra. Berättade precis som det är för Karin, att jag helst av allt vill göra nåt helt annat. Det kändes skönt att få det sagt och jag fick jättebra stöd av henne.
Har haft en riktigt bra dag på jobbet idag. Det händer ju roliga saker i mitt liv också, som lättar upp! =)

tisdag 8 november 2011

Har ju glömt att visa...

Har ju glömt att visa vad min lilla konstnär gjorde när hon och Lottis pysslade i söndags!!! Visst är den fin?!? Jag är imponerad, som alltid!

Smörblommor

Idag var vi på en liten utflykt med barnen på jobbet. Vi såg blommande smörblommor, rödklöver och maskrosor!!! Det är väl ganska otroligt?? Det är åttonde november och idag har det varit 12-13 grader varmt ute! Inte gör det mig nåt!!!
För mig får det gärna vara så lääänge till!
Igår var jag på utvecklingssamtal för lilltroll. Det gick som väntat jättebra. Hon trivs o har det bra i skolan och det känns skönt!
Nu blir det ett kort inlägg, men jag kom på att jag kanske borde göra mig nåt att äta, kurrar lite i magen! Kanske skriver mer sen...

söndag 6 november 2011

Julklappshandel

Igår kväll fick jag ett sms från Patrics sambo Anneli som undrade om det skulle komma några "spöken" på besök? Jag tycker det är så luddigt vilken helg det egentligen är man ska klä ut sig, så jag hade sagt till barnen att det var förra helgen, och då blev de så besvikna att de hade missat det! Så då fick de chansen att gå till Patric o Anneli o "spöka" lite på lagom nivå i går kväll, även om det kanske var fel dag? Fick ta vad vi hittade i "utstyrsel-väg" och sminka till dom lite, så blev det två läskiga spöken! Jättekul, tyckte både Edvin och Thea!
Lottis kom på besök igår kväll så vi hade hennes assistans också! Skönt att få något annat att tänka på en stund mitt i all sorg.
Idag skjutsade jag Thea till Lottis för hon skulle vara barnvakt. Erik körde Edvin till kalaset i Sundsvall och jag följde med och gick och handlade julklappar i Birsta. Det blev några stycken i alla fall, så det känns bra! Blev även ett par tröjor till mig själv. Skönt att gå runt och strosa alldeles ensam. Synd bara att tiden gick så fort. Efter Sundsvallstrippen åkte jag till Lottis för att hämta Thea. De hade varit i skogen och plockat en massa naturmaterial och satt vid bordet och pysslade när jag kom. Thea ville inte åka hem och Lottis erbjöd henne att stanna kvar ytterligare, så hon är där fortfarande. Åker väl dit och gör ett nytt försök sen när jag skjutsar Edvin till gymnastiken. Vilken lycka att få pyssla så där, hon som älskar det mest på jorden! Lottis får nog många pluspoäng!!!


lördag 5 november 2011

Minnen

Mormor och morfar har alltid betytt så oerhört mycket. Vi bodde så nära dom  när jag var barn och jag var där jättemycket. Nu när ingen av dom finns så tänker jag tillbaka på så mycket vi gjort tillsammans.
Morfar var en humoristisk och rolig man. Han var rättvis, omtänksam och klok. Han älskade skogen och var en mästare på jakt och fiske. När jag var liten och kom dit satt han ofta i soffan på övervåningen, då ropade han alltid upp mig och sa att han ville ha en "fnos". En fnos var ett ord han hade hittat på själv, då skulle han liksom "fnosa" mig i nacken så jag tjöt av skratt eftersom det kittlades så. Han liksom blåste in o ut med näsan eller hur jag nu ska förklara...haha... det var i alla fall väldigt viktigt med den där fnosen när jag kom dit. Varje höst åkte han på älgjakt. Den veckan sov jag ofta hos mormor. Då åt vi spagetti, för det åt mormor aldrig när morfar var hemma. "Jag tycker inte om såna där orm-bon", brukade han säga. Han berättade många historier från när han var ung och fick alltid oss andra att skratta, han hade humor som ingen annan. Han var en riktig skrotnisse och de som har varit in i hans garage undrar nog hur han själv kunde hitta nåt där. Han var alltid i garaget när jag var liten och jag minns vilka enorma  mängder av skrot och prylar det fanns där inne. Han byggde allt möjligt själv, alltifrån ett vindkraftverk till en älgmaskin. Han var en riktig uppfinnar-Jocke. En smart man med huvudet på skaft. När jag sov hos mormor och morfar fick morfar alltid sova på soffan. Det var viktigare för dom att jag fick ligga skönt, så jag fick ligga i morfars säng i en sovsäck. Mormor och morfar brukade säga att jag såg ut som en liten "koldolme" när jag låg i den där säcken. En gång när jag var liten skulle morfar visa mig hur man kunde göra en egen tvål utav många "tvålsnuttar", för så hade de gjort när han var ung... Jag minns inte riktigt hur han gjorde, men jag minns att det inte alls blev som han hade tänkt sig och att det luktade skunk i hela huset när han höll på med det där. Både han och mormor skrattade gott åt det där experimentet och konstaterade att det måsta vara andra ämnen i "dagens tvålar" än det varit förr. Det blev aldrig nån tvål i alla fall....=) Jag kan inte ha varit så gammal då för jag minns inte så mycket av det... En annan gång när jag var liten (kanske 8-9 år) skulle mormor o morfar vara barnvakt åt mig när mamma var på föräldramöte. Morfar började sjunga en massa tokiga sånger och härma olika fåglar. Han hade kanske inte den mest fantastiska sångrösten, men sjöng och tokade sig mer än gärna för oss barn. Vi spelade in skönsången på band så vi kunde spela upp det för mamma när hon kom hem. Vi skrattade så vansinnigt mycket att jag minns att mormor sa att hon skrattade så hon pinkade på sig.  Mormor och morfar var på nåt sätt unga i sinnet båda två. När jag var 15-16 år hade de en grillfest hemma. Då var de ju ändå i 70-årsåldern så de var rätt gamla redan då. Men jag minns att vi stod ute på altanen och dansade "disco" och mormor stod med och shakade också. Morfar dansade styrdans nere på gräsmattan. De spred sån glädje och jag är så glad att jag fått uppleva allt roligt med dom. Nu är de tillsammans igen och jag är övertygad om att de sitter där uppe bland molnen och ser ner på oss. De kommer säkerligen fortsätta skoja och toka sig med oss som är kvar här nere, det är deras melodi.
Idag tänder jag ett ljus för mormor och ett ljus för morfar. Hoppas de har det bra!

fredag 4 november 2011

Nu är änglarna tillsammans

Idag har morfar åkt till mormor i himlen. Nu är de tillsammans igen och har det bra. Han slipper lida. Hur förberedd man än är så blir man så ledsen när det händer. Mamma ringde mig när jag var på jobbet och sa att det hade hänt. Han hade somnat lugnt och stilla. Jag hade turen att kunna gå från jobbet lite tidigare. Hämtade barnen, berättade för dom och sen gick vi hem och tände ett ljus. Vi pratar och gråter, gråter och pratar. Men mitt i sorgen så känner jag en lättnad att det fick gå så fort. Jag är så glad att jag åkte hem i helgen. Vila i frid min älskade morfar.

torsdag 3 november 2011

Både roligt och tråkigt

Jag går alltid in i Edvin och Theas rum och väcker dom på mornarna. Medan de ligger och piggnar till brukar jag öppna deras garderober och plocka fram kläder åt dom. Samma procedur även denna morgon. Väckte båda, och de var ganska trötta... Öppnade den ena garderoben...och DÄR satt en skräckfigur och tittade på mig! De små busungarna hade satt en halloween-mask på en boll och ställt in i garderoben för att skrämma mig, vilket de lyckades med! Kan garantera att det var två stycken som fullkomligt TJÖT av skratt i sina sängar!!!! =) Haha vilken morgon!!!! Har nog aldrig sett dom skratta så gott!!!! Jag skrattade också, det var verkligen en rolig morgon! Jobbade långdag idag, till halv fem, haft det extremt lugnt på jobbet. Flera har höstlov eller är sjuka, så det var jättelite barn i hela huset.
När jag kom hem fick jag ett sms från mamma att morfar är ännu sämre, har feber och är okontaktbar så hon sitter o vakar där nu...=( Det känns jättejobbigt och hemskt så klart, men jag är så glad över att jag åkte dit i helgen. Det var nån mening med det.

onsdag 2 november 2011

Nu har det hänt...

Hm...Idag när jag skulle slänga nåt i soppåsen såg jag nåt misstänkt.... en hög med hårstrån som såg ut att komma från Thea... Kände paniken stiga innan jag hade sett hur hon såg ut... Ropade in den misstänkta och ifrågasatte om hon hade klippt sitt hår? Hon såg mycket skamsen ut och nickade. Jag fick se det vackra på huvudet och förmanade henne om att man inte får göra så och att det borde hon veta eftersom hon är 6 år. Jag fick förklarat för mig att det hade varit en knut i håret som inte gått att kamma ut så hon var "tvungen". Det syns inte så väl om  man inte vet om det, det hade kunnat vara värre. Det är aldrig någon av barnen som klippt sig själva förut konstigt nog. Men nu har det hänt. Tur det var en lindrig variant.

Plugg och PMS-huvudvärk

Varenda eviga månad får jag ett par dagars extrem huvudvärk som ett brev på posten. Vaknade med denna idag. Två Ipren till frukost hjälpte inte ett endaste dugg. HATAR detta! Och idag måste det så klart pluggas eftersom de sista uppgifterna på förra bladet ska vara inne senast idag... Några noveller som ska läsas och skrivas några rader om. Är SÅ svårt att koncentrera sig på att läsa när det känns som nån sitter och slår en i huvet hela tiden. =/ Tur i oturen att jag är hemma idag med Edvin, vars mage är bra igen, tack o lov. Han bygger lego som vanligt och Thea tittar på film, Mio min Mio. Minns att jag såg den på bio när den kom, med min kompis Linda och hennes storasyster. Tyckte den var lite otäck då... Nu måste vi äta nån lunch. Idag köpte jag en motorvärmarkabel på Tradera. 140 kr i stället för 329 ny. Känner mig nöjd med mitt köp. Finns ju roligare saker att lägga pengarna på. Fy så tråkigt att köpa saker till bilen. Men man måste väl förbereda sig för den hemska årstiden som väntar.

tisdag 1 november 2011

Svåra samtal

Eftersom min morfar är väldigt gammal och väldigt sjuk, så halkade vi in på såna jobbiga ämnen vid middagsbordet idag. Ålderdom, sjukdomar, död och sorg. Det är svåra ämnen att prata om eftersom man inte själv har några tydliga konkreta svar. Framför allt Thea undrar en massa och tycker att det är jobbigt. Hon är väldigt känslig och började gråta när vi pratade om det. Viktigt att få känna att det är ok att gråta och känna sorg.

Ond mage

Idag när jag satt och åt lunch på jobbet ringde de från fritidsklubben och sa att Edvin hade så ont i magen att han grät och åt ingenting, så de ville att jag skulle komma och hämta honom. När jag kom dit satt Edvin dubbelvikt och grinade av smärta, stackarn!!! Vi hade fullt sjå att ta oss den korta biten hem, han fick stanna och "sätta sig" var femte meter ungefär för det gjorde så ont. Jag trodde allvarligt att jag skulle få åka in med honom, blev riktigt orolig. Ringde sedan skolan i ett annat ärende och då fick jag reda på att det går magsjuka där. Nu har det gått några timmar och nu är magen bättre säger han. Så jag hoppas att det inte är nån magsjuka utan nåt tillfälligt bara. Vi blir i alla fall hemma i morgon också för säkerhets skull.
Ute har det varit en kanonhärlig höstdag med sol och värme. Det är otroligt varmt och skönt för att vara november. För mig får det gärna vara så här ett bra tag till. Tråkigt dock att det är kolsvart ute och klockan bara är fem på eftermiddagen. I morgon ska Jonathan åka buss till en kompis i Sollefteå och kommer hem på fredag. Känns lite pirrigt att släppa iväg honom, fast jag vet att han klarar det galant. De får hämtning av Martins mamma på fredag. Skönt för dom med höstlov! På söndag är det dags för Edvin att gå på laser-kalas i Sundsvall igen. Hoppas det är färdigkalasat för ett tag sen, nu har det varit mycket ett tag!
Nu ska här fixas nån mat, har inte hunnit med det ännu.