Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 31 oktober 2011

Ljusterapi

Idag hade vi planeringsdag. Hela förmiddagen var vi på Technichus på olika workshops i teknik och naturvetenskap. Det var en väldigt givande och bra förmiddag! Efter det åkte vi på Vårsta och åt lunch, och sen gick vi på Ljusterapi för första gången. Man fick sitta i ett vitt rum, insvept i vita lakan och vita sockar och lyssna på avslappningsmusik. Framför sig hade man såna där ljuslampor. Tanken är att vi ska gå nio gånger till om vi vill, så jag ska ge det en chans och gå några gånger har jag tänkt. Ska bli intressant att se om det ger något resultat så man blir piggare! Vi jobbade ända till kl fem idag, och efter det hämtade jag Thea och sen Edvin. Jonathan kommer senare. Skönt att ha dom hemma igen. Thea blev så glad för sin nya vinterjacka! =)

söndag 30 oktober 2011

Känsloladdat

Idag gick mamma och jag bort till mormors o morfars hus. Känns helt fel att gå in där nu. Det är så tyst och tomt. Jag skulle få några fotografier och lite annat, och det var en olustig känsla att gå där och "rota". Min mormor finns ju inte i livet och min morfar ligger på ett sjukhem och är jättedålig. Jag tror det var därför jag hade en sån stark känsla att jag skulle åka hem den här helgen även fast det bara blev en natt, för när jag kom till mamma igår fm sa hon att hon satt och försökte ringa till mig precis, för hon skulle tala om att morfar inte var pigg. Så idag innan jag åkte hem hit igen så var jag in och hälsade på morfar. Det var länge sen sist och han såg så eländig ut där han låg stackarn. Han var knappt medveten om att vi var där och svamlade en massa som inte var verkligt. Fina fina lilla morfar. Jag bröt i hop och grät, jag kunde inte hålla tillbaka mina tårar....Vad hemskt det är att behöva bli gammal och ligga så där.

Förutom det så har jag haft det bra. Hann ju med att träffa Magnus igår också, och sen när mamma kom hem från jobbet hade vi myskväll med vin och "räk-mums". Vi tittade på gamla videoband med musikvideos från 80-talet. Blev alldeles nostalgisk när jag såg dom, fast jag sett dom hundra gånger, men det var inte direkt igår sist. Otroligt att de finns kvar och är hela.

Nu ska jag åka o hämta Lottis för att åka vidare till Helen på tjejmiddag! Trevligt!

lördag 29 oktober 2011

Hem ljuva hem

Hemma där jag bor i min lägenhet, är hemma för mig. Hemma i Härnösand. Men det är nåt konstigt med just ordet hemma, för det kan ha olika innebörd. I morse när jag vaknade kände jag bara starkt att jag skulle åka hem. Fast då menade jag hem, till mamma. Hem till Hälsingland, till Söderhamns kommun. För det är ju också hemma. Så jag klev upp, duschade och åkte. Utan att förvarna. Mamma och Jerry såg ut som två levande fågelholkar när jag kom och ringde på dörren! =) Kul att överraska ibland! Vet inte varför jag kände så starkt att jag skulle åka hem just idag, det bara var så.
Idag har jag hälsat på min "barndomsvän" Jenny. Vi satt och pratade om gamla minnen och skrattade en hel del...Roligt! Vi har sagt så många gånger att vi ska hitta på nåt kul nån gång, kanske gå ut eller nåt, men det blir aldrig av. Hoppas vi får till nån helg, det vore kul! Mamma jobbar kväll, typiskt nog. Men kära lillebror Magnus ska snart komma på visit. Har inte träffat honom heller sen i somras så det ser jag också fram emot. Jag har handlat och gjort sån där "räk-geggamojja" som man äter med tacochips som vi ska mumsa på i kväll när mamma kommer hem från jobbet, och så tog jag med mig en flaska vin hemifrån... Ibland är det bara så skönt att komma "hem", vilket av sina hem man än kommer till! Det var meningen att mamma skulle jobba dag i morgon, men nu hade hon ringt och sagt att hon bytt så hon jobbar kväll i morgon i stället! Bra! I morgon åker jag hem igen. Fast till det andra hemmet...;-)

fredag 28 oktober 2011

Helg

Åh vad jag gillar känslan av att det är helg! Slutade ett och åkte ner på stan o köpte en vinterjacka åt Thea. En lila jättefin på H&M. Hoppas hon blir glad! Jag har haft en mycket trevlig fredag och nu ska jag nog snart gå o sova... *Jäsp*
Natti natti.

torsdag 27 oktober 2011

Snart är det helg! =)

Den här veckan har försvunnit, som alla andra veckor...
I natt som var vaknade jag o var kissnödig o sen kunde jag inte somna om så jag låg vaken i över två timmar helt i onödan. Hade lagomt somnat om när klockan ringde och det var dags att kliva upp...=( Blir så sur på mig själv när det blir så där. Det resulterade så klart till att jag har varit rätt trött hela dagen. Vi hade vår utflyktsdag och då ösregnade det. Precis vad jag älskar mest av allt! (Jag leker positiv nu). Det är tur jag har underbara arbetskamrater såna här dagar! Känner mer o mer att jag vill göra nåt annat. Vill inte bli 65 år och känna att jag har jobbat med samma sak hela mitt liv. Vill hinna nåt mer! Hade i alla fall fått två responser på berättelsen där vi skulle beskriva en miljö utan att använda adjektiv. De hade skrivit positivt igen, jag tror de är lite för snälla i min studiegrupp. Hade önskat att även denna uppgift skulle skickas till handledaren i stället, så man verkligen får veta. Nåja, det är ju fler som ska kommentera, inte bara två. Idag kom uppgiftsblad nummer tre. Man hinner knappt skicka in de sista uppgifterna, så kommer de nya! Om jag tyckte att de förra uppgifterna var en utmaning, så blir det här en ännu större utmaning. Bland annat ska vi skriva en science fiction-novell på 4-5 sidor!!!! Sci-fi är inte direkt min genre när det gäller filmer o böcker. Man kan säga att jag ogillar det skarpt. Så det blir nåt att bita i. Det stod i alla fall att nu var delkurs 1 slut så nu kunde vi vänta oss ett betyg på den snart. Det blir spännande att se vad det blir för betyg.
Funderar på om jag ska slå in julklapparna jag har köpt? Känns aningen fel att ställa sig o slå in julklappar i oktober...men om jag inte slår in dom så kommer de nyfikna trollen att hitta dom, har ju inte så stort här... så det är lika bra. Minns för ett par år sen när jag hade beställt kallingar till Jonta från "New body". Slängde upp dom högt i ett köksskåp och tänkte att jag skulle slå in dom dagen efter... Samma kväll var Jonta på "godisjakt" i varje skåp så klart... Hörde hur han förvånat ropade: "Mamma, här ligger det såna där New-body-kalsonger" som jag vill ha!" Jaha, ja men ta dom då!!!! Den gången lärde jag mig att det går inte att gömma saker, ens för en dag.

onsdag 26 oktober 2011

Inskickat

Äntligen är uppgifterna inskickade! Har inget mer att säga om dom än att jag inte känner mig nöjd. Så är det.
Idag hade jag min obligatoriska kort-dag på jobbet. Sen var jag på bibblan en sväng och efter det åkte jag på Ica och handlade klart det jag inte gjorde igår. Köpte även några julklappar. Skönt att ha börjat åtminstone. I morgon är det veckans längsta dag, och efter det måste jag städa lite, man kan tro att en bomb har slagit ner här fast jag har varit ensam hemma i flera dagar, så jag kan ju inte skylla på nån annan än mig själv. Har tvättat två maskiner, men ändå svämmar det över i tvättkorgen.
Jag tror skrivandet på tråk-uppgifterna sög musten ur mig, för jag har inget kvar att skriva om här... Har förresten pratat med syster yster i telefon. Slutade med skratt-anfall som vanligt. Förstår inte hur vi kan skratta så mycket jämt när vi pratar! Men kul är det och jag blir alltid på bra humör när vi har pratat!

Tack finaste syster Madde för att du är du!!! Om jag kunde skicka en geisha-godis genom telefonluren så skulle jag göra det! Det vet du! =) Nu måste jag dess värre äta upp den själv, så synd....;-)

tisdag 25 oktober 2011

JAAAAAAAAAAAAAAA

Jonathan ringde. Han hade ALLA rätt på Kemi-provet de hade på skolan igår!!!! Jag är så GLAAAAAAAAAAAAD!!!!!!!!! =) =) =)

Tusen andra saker utom det jag ska

Jag borde verkligen skriva nu. Uppgifterna ska vara inne i morgon. Suck. Men efter jobbet åkte jag ner på stan och strosade runt lite i affärer, det har jag inte gjort på hur länge som helst. Handlade inget, men kul ändå. Efter det åkte jag vidare mot Ica Maxi med min låååånga inköpslista. Där nere var folk helt galna. Jag irrade runt runt en aning förvirrad och fick gå flera varv eftersom jag inte hittar där inne ännu. Jag gav upp efter ungefär halva listan, och tänker ta den andra halvan i morgon eller på torsdag. Jag stod helt enkelt inte ut. Så jag kom hem vid sju ungefär och sen har jag packat upp allting och grejat, så ja...nu måste jag kanske börja skriva...Bläh, bläh, blääääh känns det.
Om inte annat har jag ju i morgon på mig också, ända tills det står om till torsdag...=) Det finns så mycket annat som är roligare... Ja, jag veet att jag tycker att det är roligt att skriva, och jag vet att jag har sagt att jag tycker att kursen är rolig, men det är bara just dessa uppgifter som känns så tråkiga! Jag slutar ju tidigt i morgon, så då finns det många timmar att skriva på...
Jag ska...

måndag 24 oktober 2011

Måndagskväll

Det har varit en solig och fin dag! Vi hade bara 7 barn på jobbet så det har varit väldigt lugnt. Tänk sån stor skillnad det gör för humöret och det allmänna tillståndet. I vanliga fall har vi så många barn så jag känner mig nästan alltid stressad och frustrerad vilket leder till att jag känner mig irriterad. Idag var det så lugnt och skönt, och då blir jag på mycket bättre humör!
Har skrivit lite mer på uppgifterna, men det händer inte mycket på fronten. Räknar med att bli totalsågad den här gången, så är det bara. I morgon kväll måste jag göra klart det, eftersom det ska vara inne på onsdag.
Jag har nyss varit till Ann. Fikat o pratat en stund.
Det går trögt att skriva även här märker jag. Sirap i hjärnkontoret idag.
Natti natti.

söndag 23 oktober 2011

Gymnastik och wienerbröd

Medan Edvin var på gymnastiken tog Thea och jag en tur till Ica Maxi för första gången. Nu var det ingen kö där så nu gick det bra. Det var en fin och trivsam affär, men det kommer nog ta ett tag innan jag känner mig hemmastadd där eftersom det är så stort! Vi bestämde oss för att handla nåt go-fika som vi skulle ha efter att gympan var slut. Thea fick välja och då blev det wienerbröd. Nyttigt värre! ;-) När vi kom hem från gympan fikade hela familjen tillsammans och hade en mycket trevlig stund. Det är så sällan vi sitter ner tillsammans allihopa, alltid är någon ute på vift! Vi konstaterade att vi borde göra sånt oftare.
Jonathan har pluggat till Kemi-provet utan att jag behövt tjata, och han verkar kunna det ganska bra! Känns skönt! Något som känns ännu skönare är att det går så bra i matten för honom nu. Matten som alltid varit hans (och mitt) värsta ämne. På fredag har han matteprov och han berättade att hans lärare i matte hade sagt att hon tror att han kommer att spika matteprovet eftersom det går så jättebra i matten nu! ROLIGT!!!!! Inget gör mig gladare! Det gäller att uppmuntra och ösa beröm över honom eftersom han är så skol-less och omotiverad. Gör allt för att lyfta det positiva! Hörde till och med hur han satt och berättade för Edvin nu i kväll om atomer (det som han här om dagen sa att han inte alls behövde lära sig!). Han berättade att allt är gjort av atomer, att det liksom är "byggstenar"... Edvin drog ett hårstrå från sitt huvud, tittade på det och sa: "Du menar alltså att mitt hår är gjort av sten, det tror jag inte på!!" ;-)

Technichus

Idag åkte jag till Technichus med Edvin och Thea, fast jag själv gick inte in den här gången, utan satt i cafét utanför och skrev lite och läste i en bok. Jag bestämde mig för att låta de vara där tills de själva var nöjda. Det blev nästan tre timmar... Jag höll nästan på somna där i soffan jag satt i...
Det går vansinnigt trögt med skrivandet. Förstår inte vad det är för fel på kreativiteten! Tycker inte uppgifterna känns roliga den här gången helt enkelt, och allt här i världen kan ju inte vara roligt.
Nu har vi nyss fått i oss lite mat och ska snart åka med Edvin på gymnastiken. Det håller på från kvart över fem till sju varje gång, det är ganska länge att sitta där...men det är kul att titta på Edvin när han gör volter och annat!
Dags att göra oss klar!

lördag 22 oktober 2011

Tankeöverföring

För ett par timmar sen sa Thea att hon skulle gå till Melanie och leka. Jag sa till henne att när hon kommer hem ska vi ringa till morfar Roger, för vi har inte pratat med honom på evigheter (sen i somras). Thea gick till Melanie och är där fortfarande, och vem ringde hit alldeles nyss?? Jo pappa så klart! Lustigt sånt där vilka sammanträffanden det kan bli ibland!

Dagen har bara försvunnit känns det som. Började ju med ridlekis, och det var så klart en succé. Jag blev illamående bara jag kände lukten av hästskit och sågspån. Ridhus är verkligen inte mitt ställe! ;-) Men nu var det ju inte för min skull vi gick dit, utan för Theas! Hon var lyrisk och tyckte det var jättekul! Det var sex st småtjejer som fick rida på var sin häst, med hjälp av var sin ledare. Tre av de sex små tjejerna hette Thea! =) Vi mammor hade turen att få sitta på lektaren och titta... Det blev inga bra bilder eftersom vi var inne i ridhuset och där är det ganska mörkt. Jag hade i alla fall en mycket nöjd och belåten tjej när vi gick där i från.
Efter ridlekis gick vi hem och hann vara hemma en stund, och sen var det dags att skjutsa Edvin och Alex till bowlinghallen på kalas. Edvin var helnöjd när han kom hem och berättade stolt att han gjort två st strike!

Jag har gått och grubblat på min dikt om nåd hela dagen. Googlade på lite tips att tänka på när man skriver en dikt. Skitsvårt tycker jag! Hur som helst satte jag mig ner med penna och papper i soffan till sist och tänkte att jag skriver det första som poppar upp i hjärnan. Och det gjorde jag. Det gick snabbt. På några minuter var den klar! Hm... vet inte om det är bra eller dåligt? Känner mig nöjd att det till sist blev en dikt, men jag känner mig fruktansvärt osäker ändå. Mina förra uppgifter som skulle skickas in kändes ändå rätt ok. Jag visste att jag hade gjort vad jag kunde för att de skulle bli bra, men här känner jag mig bara så förvirrad och flummig. Dikter är svårt helt enkelt! Kan mycket väl hända att jag blir total-sågad den här gången, men då lär jag mig väl kanske nåt nytt förhoppningsvis? Så nu har jag "bara" de övriga uppgifterna kvar...

Rid-lekis och kalas

Lördag morgon och vi har nyss ätit frukost. Det är gott med mannagrynsgröt ibland!
Om tjugo minuter ska vi bege oss mot ridskolan, jag och Thea. Gruvar mig en aning. Hoppas inte att jag behöver gå bredvid och leda hästen eller nåt sånt, det vill jag inte! Men Thea längtar!!! Kl sex kom hon intassandes och undrade om det var dags snart?
Kl ett börjar kalaset på bowlinghallen som Edvin ska  på, så då ska jag skjutsa han och Alex dit. Sen har jag ett måste idag. Nämligen att plugga! På onsdag ska tre av uppgifterna vara inne, och jag har som vanligt inte ens börjat! Så nu är det dags helt enkelt. Brukar få mina bästa ideér på nätterna så jag var förutseende och lade ett anteckningsblock bredvid sängen ut ifall att. Jag somnade som en liten gris samtidigt som jag lade huvudet på kudden och sov tills Thea kom in och väckte mig, så det blev ingen dikt....=( Nä, nu måste vi göra oss i ordning och gå snart... Ha en fin-fin lördag i höstsolen!

fredag 21 oktober 2011

Fredagsmys igen!

Redan fredag igen! Är trött och egenligen inte på nåt skrivhumör, så jag vet inte varför jag tänker skriva nåt?? Nä, jag skiter i det helt enkelt... Blir snart Idol. Älskar fredagar!

torsdag 20 oktober 2011

Ur barns munnar

Ibland ber barnen om att få höra nåt roligt som de gjort eller sagt när de var små. Igår när vi satt och åt middag var det en sån gång. Jag har ju berättat så mycket för dom, men igår fick jag gräva långt bak i minnet och berättade om när Edvin var liten och jag satt och cyklade på en motionscykel i sovrummet. Han var kanske 3 år eller nåt sånt och kom in och studerade mig och cykeln. Efter en stund sa han: "Mamma, det är nåt fel på hjularna"... Jag förklarade att det inte alls var nåt fel utan att de skulle se ut så där. Edvin fortsatte att titta en stund och sa sen:"Äh, nu puttar jag på dig, du kommer ju ingen vart!!!" Berättade även om när Thea var i samma ålder och jag höll på med något inne i hennes rum. Thea berättade att hon lekte hund och jag svarade väl ungefär "jaha vad kul". Efter en stund kände jag nåt varmt på benet och då hade den förbaskade ungen kissat på mitt ben, på riktigt.... "Ja, jag sa ju att jag leker hund" var hennes kommentar. Vi pratade även om när Thea var nyfödd och Edvin stod och tittade när jag bytte blöja på henne. Hans ansiktsuttryck förändrades markant och han såg helt förskräckt ut och utbrast: "Men mamma, det är nåt fel!!! Vi måste åka på Härnöhallen och köpa en snopp, för hon har ingen!"
Vi pratade om en massa saker och det är alltid lika roligt... Berättade även om mig själv när jag var liten som jag fått återberättat för mig. Bland annat om när jag vrålade BAAAAAJS-KOOOOORV allt vad jag orkade när det var som mest tyst i kyrkan. Min mor tyckte nog inte att det var så kul, inte just då i alla fall....=) Min egna teori är att det var en protest mot att jag var tvungen att gå i kyrkan. Tror att jag slapp sen...;-)

Ica Maxi

Idag öppnade Ica Maxi här i vår lilla stad. Jättekul verkligen, jag ser fram emot att åka dit och titta hur det ser ut. Det som är tråkigt med det hela är att det skett på bekostnad av Härnöhallen. Så nu finns det ingen affär på den här sidan av staden! Tråkigt! =( Jag är en Ica-handlare om jag själv får välja. Det kommer jag fortsätta med, men det känns jobbigt att det är så "långt". Alltså långt är det inte, men jag kanske inte väljer att ta en promenad dit på samma sätt som jag gjorde till Härnöhallen. Hoppas det öppnar nån ny affär där i stället nu. Idag var jag tvungen att handla lite, det var helt tomt i skåpen. Coop är i och för sig bra men jag har så svårt att hitta nåt i den affären av någon anledning. Fick bli en tur till Lidl. Tycker det är helt ok att handla där faktiskt. Men det är minsann inte som Härnöhallen! =( Jag har nog sorg känns det som. ;-)

När jag kom hem hjälpte Jonathan mig att bära in sommardäcken till förrådet (de har legat i bilen sen i helgen). Sen såg både han, jag och Thea ut som att vi hade sotat en skorsten, så svart var vi om händerna och kläderna... Fick lite ångest när jag såg hur det ser ut i mitt förråd... Allt är inslängt i sen salig röra, det är proppfullt med saker och det ligger till och med kartonger där sen i julas (när jag inte hade nån bil så jag kunde köra iväg dom till insamlingen). Förstår inte varför jag aldrig orkar ta itu med det? Förstår inte hur det har kunnat bli så stökigt där när jag bara bott här i ett år? Suck. Nu har jag ju dessutom en bil, så det är inte såå jobbigt att ta de förbaskade kartongerna och åka iväg med dom till insamlingen...som inte ens ligger långt borta. På tal om bilen. Här om dagen när jag skjutsade Jonathan och en av hans kompisar ner på stan, så fällde kompisen en rolig kommentar när han klämde sig in i baksätet på min tvådörrars-bil. "Jag tycker den här bilen är så cool, värsta high tech-bilen!"
Haha, anade viss ironi, men jag skrattade högt och tyckte det var roligt sagt! Det behövs inte så mycket high tech när man heter Catarina Hallgren. ;-)

onsdag 19 oktober 2011

Hittade ett fint kort...

...på två av tre fina troll...
*Kärlek*

Syskonkärlek

Ibland bråkar de med varandra...ganska ofta faktiskt. Men ibland är de så fina med varandra så man blir alldeles rörd.
Edvin har fått ett "fri-kort" till Technichus av gymnastiklubben. Han kan alltså gå dit gratis hur mycket han vill ända till sista januari.
Idag såg jag att han gick till skåpet i köket och tittade i sin plånbok hur mycket pengar han hade. Sen sa han tll mig: "Mamma, om jag och Thea lägger ihop våra pengar, så kan vi hjälpas åt att betala ett inträde till henne, så hon kan gå med mig på Technichus nån dag". Han ville alltså ge henne av sina pengar för att hon också skulle kunna följa med.
Det kommer så klart inte på fråga att han ska betala det, det gör naturligtvis jag, men tanken var så fin, så fin!!!! Jag blir så glad när jag hör såna där saker!

tisdag 18 oktober 2011

Kalas, kalas, kalas....

Edvin var ju bjuden på kalas i Laserhallen nu till helgen igen.... Igår fick jag ett sms att kalaset är uppskjutet två veckor av någon anledning. Edvin blev så klart besviken, men det är sånt som kan hända. Alldeles nyss ringde en pappa till ett annat barn och sa att Edvin är bjuden på Bowling-kalas på lördag... Gissa en som blev glad?? Snart måste jag nog börja spara pengar på ett kalas-konto...;-) Det blir så många presenter i perioder...!

Det svänger snabbt!

Från att vi hade varit osams och han gick in på rummet och drämde igen dörren till en halvtimme senare..... Då kom han ut på strålande humör och spexade och skrattade glatt....?? Ja ibland förstår jag mig inte på honom, men jag tog det som att vi är vänner igen i alla fall....=) Och förhoppningsvis hade han kommit underfund med att jag hade rätt... (som vanligt! ;-)) Känns skönt i alla fall att dessa "skov" brukar vara snabbövergående, även om problemet med motivationen kvarstår...=/

Jag hatar att bråka!!!

Nu har det varit lugnt lääänge, men nu har det hänt igen. Jag och Jonathan är "osams". Som vanligt började det med en diskussion om skolan. Jag frågade om han hade någon läxa eller prov den här veckan? Han svarade att han har prov på måndag, men att det inte är nåt man kan plugga till, och att han hade haft prov i SO igår. När jag undrade hur det provet hade gått svarade han att det hade gått åt helvete, att han hade svarat på två frågor och struntat i resten för han hade inte fattat nåt! Frågade hur mkt han hade pluggat till provet, och svaret blev typ inget alls eftersom han ändå inte fattar nåt så det var ingen idé.
Alltså jag blir galen på sånt här! HUR motiverar man en skoltrött trettonåring??? Jag försökte förklara åter igen hur viktigt det är att han åtminstone försöker eftersom det handlar om framtida betyg och utbildningar. Han säger att han inte ser nån mening med att veta vad en atom är till exempel och då behöver han inte. Man måste ju försöka ändå, det är hela ens framtid det handlar om!!!! Men han vill inte lyssna på det och drar upp dåliga exempel på folk som skitit i skolan och fått jobb ändå. Jag blir tokig på det här snart! Vad ska jag ta mig till?? Allt som har med skolan att göra är nattsvart när man frågar. Om jag frågar hur dagen har varit blir svaret: "Skitdålig som vanligt". Hur vänder man nåt så negativt till nåt positivt?? Jag försöker verkligen. Jag visste att matten hade gått bra igår så då frågade jag idag om det hade gått lika bra idag? Jo det hade det ju. Jag talade om hur viktigt det är att man försöker ändra sitt tankemönster. Att man måste leta det positiva och vara glad över det, i stället för att bara tänka negativt, för då kommer allt kännas skit, alltid! Men det är som att prata med en vägg.
Usch vad jobbigt! Och när han ändå var igång tyckte han att han kunde börja tjata om en piercing i läppen igen. För minst fjärde gången. Vi har sagt nej, och då är det nej, så hur bara orkar han?? Känner mig trött och less, och frustrerad och lite ledsen.

VAB

Igår kväll när Edvin skulle lägga sig såg jag att ena ögat vara alldeles rött och glansigt. Hoppades på att det skulle vara nåt tillfälligt, att han hade kliat sig eller nåt... men idag när han klev upp var det ännu värre, så det blev en VAB-dag idag tyvärr. Nu kokar jag vatten och så har jag lyckligtvis droppar kvar sen allt krångel med mitt öga, så han ska få såna också, så jag hoppas att det går över snabbt!!!! Varför ska våran familj vara så drabbad av ögoninflammationer o annat konstigt med ögonen?? Vad beror det på? Det är ju flera gånger varje år någon av oss har ögonfluss. Det är så tråkigt att behöva vara hemma när det inte är nån "riktig sjukdom", men det smittar ju så väldigt, så man måste ju.
Skulle inte bli förvånad om jag själv eller Thea får det också, vi brukar vara mest mottagliga. =(

måndag 17 oktober 2011

Bokstaven R och nya tänder!

Idag när jag träffade Thea för första gången på en vecka så var hon som en ny tjej! Herregud vad mycket det kan hända på en vecka ibland! Framtänderna har vuxit ut jättemycket och hon har lärt sig att säga R. Hon som tränat så länge och verkligen velat kunna, och nu fungerar det äntligen! Hon var såå lycklig över det så hon ringde till både Madde och mamma bara för att berätta den stora nyheten! Sen hade jag lång-prat med mamma i telefonen. Det behövs ibland och nu kändes det som vi hade massor att prata om!
Edvin är bjuden på kalas till laserhallen i Sundsvall i helgen. IGEN. Gissa om han är glad?? Han som inte ville åka hem efter förra gången. Själv blir jag allt mattare av alla föräldrars engagemang när det gäller barnkalas... Vad är det för fel på att leka och äta tårta liksom?? Nåja..
Thea har börjat ljuda och skriva ganska mycket på sistone. Nu i kväll satt hon och skrev en massa ord på ett papper. Det som stod på papperet var: THEA, MAMMA, CATARINA, JONATHAN, EDVIN och sist men inte minst ordet MATLAGNING.... Haha, vad jag skrattade när jag såg det! Hon älskar verkligen att få vara med och laga mat o baka o sånt, så det var lite roligt att hon skrev det...
På lördag morgon ska hon på rid-lekis. Huuuuga.... Det var Patric som hade satt upp henne på väntelista dit en gång och nu när hon väl fick en tid så kunde inte han gå med henne för han hade något annat inbokat, så då måste ju jag så klart, och jag avskyr verkligen hästar. Jag tycker att de är stora, läskiga och luktar illa. Jag gruvar mig, vill vara på så långt avstånd som möjligt....men Thea tycker att det ska bli jättekul, hon längtar nåt oerhört och har pratat om det i flera veckor nu. Och vad gör man inte för sina småtroll??

söndag 16 oktober 2011

Sminkparty och seans

Kom hem strax innan halv sex efter en rolig och spännande helg i Sveg. Åkte direkt efter jobbet på fredagen. Fick inte igång GPS:en, så jag körde utan den, och hittade hela vägen, ååh vad duktig jag är! ;-) Efter vägen blev jag vansinnigt kissnödig, så där så man tror att man ska explodera. Vanligtvis har jag bra håll, men det gick bara inte, jag var tvungen att stanna mitt i ödemarken. Var helt säker på att jag hade en pappersrulle i handskfacket, men så var icke fallet, så man tager vad man haver helt enkelt....;-) Grävde i väskan efter nåt, och det enda jag hittade var min anteckningsbok till jobbet med rubriken "Pedagogiska råd"... så jag fick riva ut en sida och använda som toapapper.... Intressant info, men jag tyckte det var liiite komiskt, så jag var tvungen att le åt mig själv. Vilken syn när jag klampade in där mitt i skogen med ett linjerat anteckningsblad i handen....jaja, mycket ska man vara med om.
När jag kom fram fick jag god mat o vin, och sen degade vi i soffan till Idol och gick och lade oss ganska tidigt...
 På lördag kväll var det då dags för sminkparty a´la Mary Kay. Kul!!! Det var både hudvård och smink vi fick testa och vi blev såå snygga!!! ;-)
Idag, söndag var det dags för privat seans kl elva. Jag o syster yster åkte dit och fick träffa ett medium tillsammans i en timme. Det var jättespännande så klart, och intressant. Madde fick "kontakt" med två stycken som var solklart vilka de var. Det var en som kom till mig också, men jag har ingen aning om vem det var, jag kände inte igen "personen" på beskrivningen. Men denna "främling" berättade en massa saker om mig som stämmer och gav mig lite råd och sånt. Men jag klurar fortfarande på vem det kan ha varit? Intressant må jag säga.

Jag åkte hem strax efter två och det gick bra att köra även hem. Ingen felkörning. (Och jag blev inte kissnödig på vägen...;-))

torsdag 13 oktober 2011

Packar väskan

I morgon åker jag till syster yster. Håll tummarna för att inte bilen ska krångla, eller att jag ska köra på nåt djur eller att det ska vara halt eller nåt annat otrevligt... Hur som helst ska det bli kul som alltid. Nu håller jag på packar och funderar över vad jag behöver ha med mig? Jag har verkligen bättrat mig när det gäller att packa. Mer lagomt nu, det ser inte ut som jag ska vara borta i tre månader som det gjorde förr. Är trött o ska snart sova. Skriver mer efter helgen.....Ha en skön och trevlig helg!!!!

onsdag 12 oktober 2011

Lyx-stund

Jag ääälskar att gå till frissan!!! (För att det känns som en lyxig tid-för-mig-själv-stund) Nu fick jag ju så lov att gå till en annan än den jag brukar eftersom hon har flyttat till Norge...=( Den här tjejen var visserligen duktig, men hon var sååå försiktig!!! När jag klipper mig vill jag liksom klippa mig!!! Hon tog så liite så liiite så jag fick säga till henne att ta mer! Lite valuta för pengarna ska man väl ha! Hon sa ju själv att "det är inte lätt att ta över kunder från någon annan som vet exakt hur dom vill ha det", och det kan jag tänka mig! Men ändå...Jag har inte tålamod för en millimeter i taget...Men men, slutresultatet blev helt ok, så det var ju inget fel så. Men det var inte som Lina...=( Får väl prova några olika det här året Lina är borta så kanske jag hittar nån som jag trivs med!
Nåja, nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 18 för då ska jag trava iväg bort till jobbet för att ha föräldramöte på vår avdelning. Skönt sen när det är gjort.
Idag ringde det en gubbe som ville prata om pensionssparande med mig! Fyyyyy så tråkigt, och det sa jag också.... "Ja men även om det är tråkigt så är det oerhört viktigt" förklarade den vise mannen. "Jag veeeeeet", men jag fattar ändå inget av sånt där. Jag pensionssparar lite grann varje månad, det får räcka. Jag orkar helt enkelt inte sätta mig in i det. Det orangea kuvertet gör sig bäst i pappersinsamlingen tycker jag! Finns väl roligare saker att tänka på när man är 35 år, eller?? Jag kanske inte ens lever tills jag blir pensionär. Som sagt, jag veeet att det är viktigt. Men ändå. Jag bad den vise mannen att jaga upp nån annan som är mer intresserad. "Jo jag har 50 stycken till som jag ska ringa nu" sa han.
Då tänkte jag att jag har ett himla roligt jobb jämförelsevis.

tisdag 11 oktober 2011

11 oktober

Idag, precis på dagen, är det prick ett år sen jag fick nycklarna och flyttade in här i lägenheten! Jag tror aldrig i hela mitt liv att ett år har gått så fort! Overkligt!

Sendrag

Varför får man sendrag?? En del säger att det beror på vätskebrist (vilket i o för sig skulle kunna stämma på mig som dricker så dåligt). Andra säger att det är nån annan brist man har i kroppen. Vad det än beror på så är det grymt irriterande och gör skitont. Jag får ju det så ofta, speciellt på nätterna när jag sover. Kan vakna av att hela vaden drar ihop sig och då flyger jag upp ur sängen, för det enda som hjälper är att ställa sig upp och gå omkring lite. Ibland får jag sendrag i en tå också, men oftast är det just i vaderna. Det måste ju se grymt roligt ut för andra när man får ett sånt där "frispel" och bara flyger upp från ingenstans. Jag har alltid haft mycket sendrag, så länge jag kan minnas... Det har hänt nån gång att jag har fått det när jag kört bil och det är inte kul... Höll nästan på svänga in på fel gata en gång när vi var ute och körde och Jonathan undrade vad jag höll på med??!! Jag fick ju till och med sendrag under förlossningen när Edvin föddes. Kan bara tänka mig att det är en sån sak personalen skrattar åt och pratar om i personalrummet.... "Minns ni den där mamman som fick sendrag i benet mitt under förlossningen??" Hahahahaha....Ja, för det kan komma när som helst och som sagt var så är det enda som hjälper att ställa sig upp, och under en förlossning så är det inte riktigt läge att bara resa sig upp hur som helst... så jag minns att jag var lätt hysterisk över det där förbannade benet... (som om inte resten gjorde nog ont menar jag...)
Anledningen till att jag kom att tänka på sendrag är att jag för en stund sen fick sendrag...På ovansidan av foten!!!! Hur kan man få det?? Det har jag då aldrig fått  förut och jag visste inte hur jag skulle få bort det. Fick bända och dra för att "räta ut" hela foten...hahaha, ja jag säger då det.... Det är tur att det går över efter ett tag, men det kan då göra förbaskat ont. Minns även när jag gick i åttan och jag och en kompis hade träffat killar i Bollnäs, som ligger ungefär 4-5 mil från där vi bodde. I alla fall skulle vi ta bussen till Bollnäs och hälsa på dessa killar, och de hämtade upp oss med en epa-traktor vid busshållsplatsen... Vi tyckte ju så klart att de var jättecoolt i den åldern och var jättefnissiga och nervösa. Vi fick klämma in oss i ett litet jättesmalt baksäte, jag och min kompis Jenny, och DÅ, när det inte fick hända, ni vet i den åldern då allt var som mest pinsamt, fick jag så klart sendrag i benet!!!! Ni kan ju gissa hur kul det var??
Nej sendrag är aldrig kul, det säger jag bara!
Fast jag kan se det med viss humor när jag tänker tillbaka på vissa tillfällen märker jag...;-) Haha...

Jag har en bil igen!!!!

Ringde Erik efter jobbet o frågade om han hört nåt om bilen. Japp, den var klar och bara att hämta! Så nu har jag gjort det och det känns så SKÖÖÖÖNT!!!!! Så nu blir det Sveg-tripp i helgen (om inget annat kommer i vägen), och jag ser mest av allt fram emot seansen på söndag förmiddag! Åh vad spännande det ska bli! Kul, kul, kul!!!!!!
Har haft en bra dag på jobbet. Thea och hennes övriga klasskompisar var på "återvändarträff" på förskolan, så hon kom så klart upp till min avdelning och bjöd på en kram! Lyxigt, eftersom det är pappavecka!
Funderar på om jag ska ta itu med förberedelserna inför medarbetarsamtalet. Kan inte skjuta upp det hur länge som helst... Ska prata med min vän Monika i telefon i kväll.... haha, ja vi har bestämt i förväg så det blir av!!! Vi har inte pratat sen i maj tror jag (bortsett från snabba grattis-samtal i somras när vi fyllde år) så det är verkligen på tiden!!! Vi har massor att prata om, så nu sms:ade vi och bestämde att i kväll ska vi prata!!!! Har en känsla av att det blir ett låååååångt samtal! När vi gick på högskolan (hon i Gävle och jag här i Härnösand) bestämde vi alltid att på onsdagar kl 18 ringde vi till varandra varannan gång...hahaha, man kanske får införa nåt sånt om man ska ha tid att prata med varandra...;-) Ska i alla fall bli trevligt! Nu ska jag ta och äta lite, en matlåda från frysen som alltid när jag har mina "ensamveckor", himla lämpligt. Idag blir det chili con carne.

måndag 10 oktober 2011

Minnen

Eftersom jag äntligen tagit mig i kragen och uppgraderat Spotify, så kan jag nu mer lyssna på alla låtar hur mycket jag vill! Sitter o lyssnar på gamla "godingar" från förr och tänker på hur otroligt mycket minnen låtar kan väcka inom mig. Musik och dofter kan trigga igång hjärnan och hitta gamla minnen som man trodde att man hade glömt för länge sen. Ganska intressant. Kan tänka att "den här låten spelade jag när jag.." osv.... och samma sak med dofter. Om jag känner en lukt kan jag tänka att "den parfymen hade jag på mig vid det tillfället för 20 år sen" och såna saker. Konstigt vilka saker hjärnan lagrar ibland. Tex igår lyssnade jag på "When the children cry". Direkt kom jag att tänka på när jag var hos min kompis Maria som jag umgicks med när jag växte upp, vi kanske var 13 eller nåt? Vi stod ute på hennes gård en varm sommardag och kastade en boll mot en vägg, och så hade vi tagit ut hennes nya, och på den tiden "coola" dubbelkassettbandspelare och lyssnade på den låten! Hörde även "Black velvet" med Alannah Myles och tänkte på när vi var på husvagnssemester och lyssnade på den låten. Jag har nästan nåt minne förknippat med varje låt. Hörde på "Bye bye Johnny" med Return och tänkte på vårt konfirmationsläger...haha... det är ganska roligt att lyssna på gammal musik bara för att man får den där "resan" i tankarna på köpet....;-) Ibland blir jag nostalgisk och sentimental också. Ganska häftigt hur mycket och ibland onödiga saker som får plats i hjärnan..... Nu ska jag gå o sova. God natt!

Oklara helgplaner

Åkte direkt efter jobbet iväg och lämnade bilen. HOPPAS det är snabbt åtgärdat så jag får den snart! Känns som att det kan bli en rolig helg. OM bilen hinner bli ok så åker jag till Sveg direkt när jag slutar på fredag. På lördagen är det i så fall smink-party hemma hos syster yster, och på söndagen har hon preliminärbokat in oss på en privatseans!!! ÅÅÅH vad spännande!!!!! VILL VILL VILL!!!! Men om INTE bilen blir lagad, så jag inte kan åka, så blir det partaj i helgen. Hade fått en inbjudan på fb till Robban, som fyller år. Så då blir det nog en rolig helg i vilket fall som helst. Fast mest av allt hoppas jag så klart att jag kan ta min lilla pärla ut på en tur, det var länge sen nu. Hur som helst så blir det inte en tråkig helg, och det känns bra, för jag känner verkligen för att göra nåt roligt i helgen, det känns som att det var länge sen.
På fredag har jag medarbetarsamtal med chefen på jobbet. Jag tycker att sånt är så svårt. Det brukar gå bra när man väl sitter där och pratar, men det är så svårt att fylla i papperen som vi ska förbereda oss med. Då tycker inte ens jag att det är så kul, fast man får skriva...;.-) Måste ta tag i det...snart.... eller som Alfons säger..."Ska bara..."
En annan dag, det är ju bara måndag!

söndag 9 oktober 2011

Samtal i köket...

Tjuvlyssnar på Jonathan och Edvin som gör kvällsfika i köket....
 -Vill du ha skinka? frågar Edvin
 -Nej, jag tycker att den där skinkan smakar röv, säger storebror och funderar vidare..... Shit, det ÄR ju röv..... =/

Ja vilka funderingar.... Tur man inte tänker så varje gång man äter nåt, det är mycket som inte låter så gott och trevligt när man tittar närmare på det.

Frost

I natt har det varit kallt ute. Burr, snart kommer säkert snön också....=( Gruvar mig!
Idag har jag inga större planer. Edvin ska på gymnastik i kväll bara men annars inget. Han längtar. Undrar om licensen har kommit nu så han får hoppa och göra volter? Han ser så fram emot det.
Jag trodde att jag hade en tom vecka framför mig i kalendern, men sen upptäckte jag att jag hade glömt att skriva in att vi har föräldramöte på jobbet på onsdag kväll. Sånt jag inte har skrivit in, det finns inte för mig för då glömmer jag. Men nu är det inskrivet... och så ska jag hinna till frissan också på onsdag efter jobbet. Uuuuuunderbaaaaaaart, känner mig som ett troll i håret! Usch o fy! Klippte så lite sist för jag hade fått för mig att jag skulle spara håret en bit, men nu har jag ångrat mig. Står inte ut med det känner jag. Men jag gruvar mig lite nu när bästa frissan Lina har flyttat. Har ju gått hos henne några år men för några veckor sen flyttade hon till Norge och återkommer om ett år. Så nu har jag ju fått valt en annan som jag inte har en aning om hur hon är. Men men, jag kan ju inte vänta till nästa år så det är bara att gilla läget.
Nu ska jag gå bort till Patric o köra hem bilen. Hoppas den inte stannar på väg hem. Tur det är nära... Hoppas, hoppas att den blir lagad snart så jag kan köra med den. Nu är jag less.

lördag 8 oktober 2011

Städhjälp

Medan jag lagade mat idag fick jag lite städhjälp av världens bästa Thea!
Vi åt Kyckling-Tacos till mddag och alla småskålar var rensade när vi hade ätit klart (utom tomaterna...) Själv är jag så fruktansvärt less på vanlig Tacos med köttfärs så jag är tvungen att byta ut den mot kyckling för att ens kunna äta det. Förstår inte riktigt vad som är så speciellt med Tacos även om det är gott? Barnen älskar det i alla fall!

Thea har gjort ett textiltryck på en bit tyg på skolan, som ska bli ett kudd-fodral till hennes massage-kudde. (De har massage på skolan). Förädrarna har två uppgifter. Att köpa en kudde som är 40 gånger 40 cm och att sy ihop kuddfodralet! Nu i helgen vad det dags. Jag och Thea travade iväg till Ann på förmiddagen och lånade hennes symaskin. Skolan hade skickat med en beskrivning som inte var den allra bästa, så jag stod och kliade mig i huvet en lång stund. Det slutade med att både Ann, Mats och jag stod och läste den där beskrivningen om och om igen. Jag sydde med gasen i botten så det skulle bli klart nån gång...;-) snett o vint blev det, men det får vara så... Till sist blev det ett kuddfodral av tygstycket i alla fall, så på måndag återstår det att se om kudden passar in också...;-) (Den är redan på skolan) Jag säger då det... Vet att jag låter gnällig nu, men ibland tycker jag att skolan ställer "jobbiga" krav på oss förädrar. Hur många har en symaskin nu för tiden? Kläder lagar man inte, utan man köper oftast nytt. Gardiner syr man inte själv längre, utan man köper färdigsydda... Jag gissar att det är många som inte har en symaskin. Och så ska man ju kunna tyda själva "sy-beskrivningen" också och det var då inte det lättaste minsann!


Krånglet fortsätter...

Enl Patric går det inte att få tag i den där lilla sladden som saknas till generatorn. Han har varit på Bernes och Mekonomen. Han kan inte göra nåt mer så jag får hämta hem bilen igen. Blir så himla irriterad, varför ska det krångla så??? Skönt att jag fick hjälp att sätta dit själva generatorn, men så  länge den där lilla kabeln saknas så har jag ändå ingen användning för den. Skit-bil. Det blir ingen Sveg-resa till helgen som var min tanke tyvärr. =( På måndag ska jag i alla fall få lämna bilen till Eriks kompis Jocke som är bilmekaniker. Hoppas det ordnar sig nu. Börjar bli smått galen. Men det är ganska ekonomiskt i alla fall, man åker inte och små-handlar i onödan...;-)

fredag 7 oktober 2011

En guld-dag med massa beröm! =)

Vilken dag! I morse kom min chef och kramade om mig och verkligen ÖSTE beröm över mig! Ja, nu låter jag kanske "skrytig" men det är inte så jag vill framstå. Men jag blev SÅ glad! Hon ville läsa mina berättelser och hade gjort det igår kväll, och tyckte att de var jättebra! Hon tyckte jag skulle skriva mera och skicka in till olika förlag. Igår gav hon mig även särskilda arbetsuppgifter på grund av mina "skrivkunskaper" som hon uttryckte sig. Kul! Berömmet var inte kul bara för att det kom just från min chef, men det är roligt att hon vill ta del av dom även fast kursen inte alls ingår i mitt jobb, det är ju något jag gör på sidan om. Jag blir glad av att människor är intresserade och frågar om dom får läsa, vilka de än är. Dessutom känns det roligt om jag kan ha nytta av min "på-sidan-om-arbetet-kurs" även på jobbet i alla fall. Eftersom jag helst av allt skulle vilja jobba heltid med att bara skriva i någon form, så blir jag glad för alla små "skrivuppdrag" jag får.

Nu i kväll när jag kollade mailen hade jag även fått responsen från handledaren, och då blev jag lika glad en gång till!!!!! Det var nästan bara positivt och mycket beröm där med! Hon hade några "tänk på-tips" som jag suger i mig som en svamp, men det var verkligen småsaker, det mesta var som sagt bra, så det känns jätteroligt verkligen! Har känt mig på bra humör hela dagen!

I kväll har Ann och barnen varit här på besök. Vi har haft fredagsmys med Idol så klart. Trevligt att surra en stund som vanligt.

Idag när jag slutade tidigt hann jag förresten bort till skolan och titta på "Fredagssamlingen". Thea och hennes 6-årsgrupp uppträdde med "Trulle-sången". Det var jättefint så jag satt o grinade som vanligt... Duktiga barn!

Idag kan jag lägga mig med ett leende på läpparna. Har många saker att vara glad över. Jag känner i alla fall att jag gjorde helt rätt som hoppade på den där skriv-kursen, vart den än leder, om den över huvud taget leder någon vart? Men jag känner att det är rätt, oavsett.

Sov gott!!!! =)

Grin-kalas

Jaha, då har den känsliga mamman gråtit igen då! Jag har för första gången sen han var liten fått höra Jonathan sjunga, och han är jätteduktig!!! Tänk att jag inte har haft en aning om det!!! När han var liten höll han alltid för öronen när de andra sjöng i förskolan, något jag har på flera videoinspelningar sen Lucia o annat, som bevis...;-) Jag har fått tillåtelse att lägga ut klippet här på bloggen, så jag gör det! Han är inne på att vara med på Kulturveckan även fast det är "nervöst". Jag tycker absolut att han ska det! Den här låten i sig är aningen enformig tycker jag, även fast den är fin, men sen sjöng han även en Green day-låt som han gjorde jättebra, men jag hann bara höra lite grann av den. Jag är verkligen imponerad!
Som vanligt går det inte att vrida så det blir åt rätt håll... Man kanske ska vrida telefonen  när man filmar i stället, tipsade Jonathan om...;-) Jaja, får tänka på det till nästa gång....

torsdag 6 oktober 2011

Skrivtorka

Idag har jag verkligen tomt i huvet. Har ingenting jag vill skriva om. Har haft en vanlig dag på jobbet, hämtat barnen på skolan, lagat mat, ätit, diskat, tvättat, läst Narnia för Edvin och Thea, lyssnat på Edvin när han läst sin läs-läxa, lyssnat på Jonta när han spelat några låtar på gitarren, pratat med mamma i telefonen, tjatat på barnen om att gå o lägga sig ("Jag ska bara...."), o lite annat. Nu är jag trött så jag ser i kors nästan. Kanske borde sova snart... I morgon har jag min bästa fredag. Min kort-fredag med andra ord!

onsdag 5 oktober 2011

...Och så var det bilen....

Kom nyss hem från utbildningen, som var över förväntan trots allt. Inte nåt som intresserade mig så värst, men en lättsam och halvrolig man som pratade, vilket gjorde att kvällen gick lite fortare än jag tänkt mig. Bra! När jag kom hem hade Patric ringt så jag ringde upp honom. Generatorn sitter nu på plats....MEN.... självklart ska det vara nåt krångel. Nu passade så klart inte den lilla sladden som de hade beställt på Bernes. Det var helt fel, så Patric skulle försöka hinna dit i morgon o beställa en som passar...suck suck....men väldigt bussigt att jag får hjälp så klart! Dessutom hade han observerat att ABS-lampan lyser och sa att jag måste kolla upp det. Bläh, nu börjas allt krångel som jag sluppit i ett helt halvår... Nåja... Det ordnar sig väl nån gång kanske.

Dagens mest positiva... som gör att alla tråkiga utbildningar och trasiga bilar känns helt ok är Theas konstverk som hon gjorde till mig medan jag lagade mat idag....
Hon har skrivit alldeles själv med sitt eget "ljudande". Det ska så klart stå "Mamma Catarina, jag älskar dig, från Thea". Blir man rörd eller?? Lilla finaste go-gumman!

Höst

Nu är det verkligen höst på riktigt. Träden är som allra finast, fast på en del träd har löven redan rasat av. Vad fort det går, man hinner nästan inte med. Det är ett helt år sen jag flyttade, det känns helt ofattbart vad fort det året har gått! Och vad mycket som har hänt under det året på nåt vis!

Idag slutade jag tack o lov tidigt, eftersom vi ska på den där "löneutbildningen" senare i kväll. Jag hoppas verkligen att det är mer intressant än vad det låter eftersom vi ska sitta där i tre och en halv timme o bara lyssna. Håller på lagar mat just nu... eller kokar potatis i alla fall. Hade en glasslåda fylld med Kalops i frysen som jag bara ska värma till. Lämpligt och gott!

Funderar på mina nya uppgifter i kursen... de är svårare den här gången... En uppgift är att skriva en berättelse där man gestaltar en person eller en miljö utan att använda adjektiv. Svårt! En annan uppgift är att vi ska skriva en dikt under rubriken "Nåd"... sen är det 3 uppgifter till, men de känns inte lika svåra. Känner mig inte helt bekväm med att skriva en dikt. Har inte gjort det så mycket i mitt liv. Skrev några när jag var i tonåren, men det är aldrig nåt jag har visat för någon och jag tror inte ens att de finns kvar någonstans. Jag är med andra ord ovan, och framför allt ovan att dela med mig till andra. Därför känns det på något vis extra svårt. Men men, det ordnar sig nog det med...
Jag hoppas att man får nån respons från handledaren på de där berättelserna jag skickade in till henne snart, jag vill ju veta hur det har gått! Jag vill veta vad man bör tänka på och kan förbättra, så man utvecklas på nåt sätt, det är ju min tanke med utbildningen! Det är några stycken i min studiegrupp som har kommenterat det där "påhittade barndomsminnet", men de har bara skrivit positiva saker. Jättekul, verkligen, och jag blir så klart smickrad och glad, men jag är här för att lära mig nåt nytt, och det gör jag inte om jag inte får veta mina brister, och såna har jag naturligtvis eftersom jag inte är nåt proffs. Därför är jag oerhört nyfiken på vad handledaren har att säga. Ska väl få nåt slags betyg också på det. Men det verkar ta sin tid, de har väl många "sop-historier" och annat att läsa igenom!

Nu ska jag försöka hinna med maten, läxläsning med Edvin o annat innan det är dags att ge sig iväg igen.. Är det förresten torsdag i morgon? IGEN?? Det var ju nyss det. Det går fort, som sagt.

tisdag 4 oktober 2011

Låååång dag

Idag slutade jag halv fyra. Skyndade mig att hämta barnen och laga mat i all hast. Halv fem skulle jag gå, för kl fem började personalmötet uppe på Tjädern, som  höll på till halv åtta. Suck, vilken lång dag, och i morgon kväll har vi nån obligatorisk löneutbildning på teatern i tre och en halv timme!!!! Usch o fy! Tråkigt när kvällarna går bort till jobb-möten...

När jag var på jobbet idag kom Jonathan förbi utanför staketet. Han var överlycklig och stolt över att redovisningen på musiken hade gått så bra! Han hade spelat gitarr och även sjungit lite grann tillsammans med Noah med mikrofoner o allt inför de andra. Musikfröken hade öst beröm över dom och uppmanat dom att anmäla sig till Kulturveckan! Roligt, och modigt!!! Jag är så stolt! =)

Sen jag kom hem har jag läst lite Narnia för Edvin o Thea, sen var det dags för dom att lägga sig. Det var inte lång stund jag hann träffa dom idag, tyvärr. I morgon slutar jag tack o lov tidigt, så vi hinner träffas lite innan jag ska iväg på teatern.

Jag är helt vansinnigt trött känner jag nu. Måste nog sova snart. Börjar sju i morgon. Natti.

måndag 3 oktober 2011

Den fanns!!!

Ringde skroten på lunchen o fick tag i dom direkt, inte ens telefonkö som sist...=) Berättade läget och gav honom artikelnumret som jag nu hade fått av P. Det finns en sån generator!!!! Ååååh vad glad jag blev!!! Det var samma pris också, så han lade undan den åt mig så det var bara att komma o byta! Erik skulle fixa det åt mig i morgon under dagen när jag jobbar! Kanoners! Sen är det upp till P när han har tid att laga den, men den finns i alla fall, och det är jag överlycklig över, eftersom jag var helt inställd på att den inte skulle finnas! Den där generatorn räddade min dag och jag blev på strålande humör efter det där samtalet! =)
När jag kom hem från jobbet däremot, så blev jag minst sagt irriterad!!! Denna lapp låg på golvet innanför dörren...
Jag gick riktigt igång av den där lappen!!! MORR MORR MORR. Inte för att jag har problem med att gå och märka upp förrådet. Det gjorde jag direkt på den medhavda talongen man skulle fylla i. MEN... tänk på dom som kanske inte är hemma den här veckan?? Det finns ju folk som kanske är bortresta eller nåt och inte hinner se posten denna vecka. Kul för dom att komma hem till ett rensat förråd!!! Nä, inte direkt!!! Det skrev jag till på lappen, att jag tycker det är skitdåligt, och att dom kan fundera på lite framförhållning till nästa gång. Vilka idioter rent ut sagt! Hur kan man skriva en sån lapp ens??

Idag har i alla fall mina go´-troll kommit hem. De förgyller min dag, trots den där irriterande lappen! =)

söndag 2 oktober 2011

Promenad

På tjejmiddagen sist hjälpte Helen mig att installera "Runkeeper" på telefonen. När man använder det så mäts sträckan man går, plus att man kan se exakt vart man har gått på en karta eftersom man har gps:en igång på telefonen då. Den räknar också ut hur många kalorier man bränt och hur lång tid det tar. Lite småkul så där. Testade den nu i alla fall, och vi gick 6,95 km på en timme och tio minuter. Duktigt, med tanke på att jag inte rört mig över huvud taget på evigheter...(igen). Ann och jag gick så otroligt mycket för några år sen, nästan dagligen. Oftast gick vi den här rundan som vi gick idag. Det är så trevligt när vi går, vi har alltid så mycket att prata om så tiden går så fort. Vi borde verkligen återuppta den goda vanan igen. Nu är det dags för en dusch innan läggdags!

Rosa moln

Just nu ser himlen ut så här när man står på balkongen o tittar. Jag ska snart gå på långpromenad med Ann. Det var inte igår direkt, så det ska bli skönt! Fin höstkväll.

Grinsill

Usch vilken grin-dag. Känner mig bara så där extrem-känslig o lättrörd. Först o främst så har jag sett en fin film. "Letters to Juliet", ett tips från Britta som jag tackar för! Jättebra o fin, men storgrinade så klart så tröjan blev alldeles blöt! Sen ringde Patric o sa att generatorn inte passar till bilen! MORR. Killen på skroten sa ju till mig att den skulle passa när han sökte på reg. nummer. P sa att man ska lämna artikelnummer i stället så blir det rätt. Jaha, lätt att vara efterklok, sånt vet ju inte jag som inte kan nåt om bilar o skit. Och för den delen borde väl skrot-killen veta sånt o i så fall upplysa mig om det? Då blev jag så irriterad att jag började grina över det också när jag hade lagt på luren. Alltså irriterad över att den inte passade, så nu ska det krånglas med byte o sånt. Troligen finns det inte ens nån annan, eftersom denna var den enda de hade sist jag ringde. Jag får nog vara utan bil ett tag som det känns. Bara att hinna ringa under dagtid är ju en hel procedur i sig när man jobbar.Åh vad jag känner mig irriterad och less. Ogillar såna här dagar.

Nattligt samtal

Klockan tre i natt vaknade jag av att det ringde på mobiltelefonen...Okänt nummer. Hjärtat pickade hårt och jag hann tänka tusen tankar. Hade det hänt nåt?

"- Catarina"
"- Hej, vem pratar jag med?" (en kvinnlig röst som lät skum, halvt drogad och på bred göteborska)
"- Det är Catarina"
"- Hej Catarina, hur mår du?"
"- Jag mår bra, låg o sov, jag tror att du har kommit fel..."
"- Nej jag har inte kommit fel."
"-Jo det har du, jag känner inte dig, hej då..."
"-Catarina, din jävel...."

Sen lade jag på.
Klarvaken. Lite rädd. Jag tyckte att det var ett otäckt, obehagligt samtal. Förmodligen var det nån drogad människa som ringt helt fel, men jag tyckte det var jättehemskt. Just det där sista jag hörde precis samtidigt som jag lade på luren...Usch! Sen låg jag vaken bra länge och var jätterädd att hon skulle ringa igen. Det gjorde hon tack o lov inte. Till slut somnade jag igen.

Teateraporna

Sitter och skrattar för mig själv... Tittar på bilder från i somras när vi var hos syrran i Sveg...
Man har inte roligare än man gör sig!

lördag 1 oktober 2011

En helt fantastisk dag

Vaknade till strålande solsken! Underbart! Kl elva skulle vi samlas på parkeringen vid Smitingen för att promenera till grottorna. Otroligt fint efter vägen, men delvis var det väldigt bökigt att ta sig fram. Stenigt och brant. Den allra sista biten följde jag inte med, så själva grottorna har jag inte sett. Var så rädd att halka i branten o göra illa ryggen igen. Men, jag satt kvar på en helt otroligt vacker plats i solen och bara njöt! Det var dessutom varmt så jag frös inte fast jag bara hade en tröja på mig och var så nära havet. Snacka om njutning! Hade kunnat sitta där hur länge som helst. Efter en stund kom de andra tillbaka och då åt vi vår medhavda lunch och sen dukade vi upp vår "kak-buffé" som var jättegott! Vi hade inte kunnat valt en bättre dag. En riktig "tanka-energi-dag".
Från det ena till det andra så vill jag ha en ny kamera. En bra kamera. Det är dock synd att det är så dyrt och att jag är så oteknisk, så jag skulle förmodligen aldrig lära mig hur den fungerar. Men ändå. Jag tänker på det varje gång jag är i en sån fin miljö som idag.