Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 30 september 2011

Har sommaren kommit tillbaka?

Igår kväll när jag gick och lade mig vid halv elva var det fortfarande 18 grader varmt ute! Helt otroligt! Idag har det varit solsken och jättevarmt. 21 plus var det på eftermiddagen, säkert ännu varmare på dagen. Ljuvligt! Har varit o handlat och sen när jag kom hem har jag bakat en kaka tills i morgon. Vi ska ha med oss en varsin kaksort på "vandringen" till grottorna, så det blir en riktig fika-dag! =) Jag gjorde nougat-rutor. Gott och väääldigt hälsosamt, (i alla fall havregrynen) ;-)
Nu blir det en kväll i soffan till Idol igen. Är inte ens på nåt skrivhumör känner jag. Får bli mer i morgon när jag kommer hem från grottorna.....
Ha en skön fredagskväll!

torsdag 29 september 2011

Ösregn och sommarvärme

På förmiddagen skulle vi som vanligt på torsdagar på utflykt med våra småkottar på jobbet. Regnet stod som spön i backen och det var inte det roligaste vädret. Men vi travade i väg till skogen där det var värsta geggamojan. Kul hade åtminstone barnen! Vet inte om jag själv tyckte det var lika kul.... På eftermiddagen sprack det upp och blev sol och jättevarmt ute!!! Härligt!!!! Hoppas det håller i sig några dagar!
I helgen ska förhoppningsvis Patric fixa bilen åt mig, om inte något inträffar förstås. Hoppas inget ska krångla och att jag snart kan köra med den igen. Om allt går dom det ska så åker jag troligen till Sveg helgen om två veckor. Det var meningen att mina systrar skulle komma den helgen, men nu kunde inte Camilla, och eftersom Madde var här förra helgen så bestämde vi att jag kanske åker dit i stället. Men vi får som sagt se. Madde ska ha Mary Kay-sminkparty den helgen, så det vore förstås kul att vara med!
På lördag förmiddag ska vi till grottorna vid Smitingen med jobbet. Börjar ångra mig lite. Karin som jag jobbar med sa att det är jättekrånglig väg dit och att man måste klättra i värsta "stupen". Känns inte så lockande för min smidiga kropp...;-) Då kanske jag får ryggskott igen! ;-)

En kort bananfluge-uppdatering

Radar måste vara världens bästa uppfinning!!! Sen jag köpte det och sprutade här i några dagar så har de vidriga röda små snusk-flugorna försvunnit!!! Ja det är faktiskt sant!!! ÄNTLIGEN!!!!!

onsdag 28 september 2011

Städardag

Kort-dag idag, härligt! När jag kom hem satte jag igång med städning direkt, annars skulle jag nog bli för lat. Skönt att ha det gjort! Bytte gardiner i v-rummet. Från vitt till svart. Blev höstigt o fint! Bytte även gardiner i Thea o Edvins rum. Sen har jag inte hunnit med så mycket mer... Eller jo, jag har varit nere i förrådet och stökat runt. Det är ju så mycket saker där så man kommer knappt in där, men nu skulle jag titta om det fanns några gummistövlar som Edvin kan ha, de ska visst till skogen i morgon. Jag hittade så klart inga... men jag hittade två stora påsar med kläder efter Jonathan som nog är lagom åt Edvin nu. Fina kläder som såg nästan oanvända ut. Jonathan växte så fort i den där åldern så han hann väl inte slita på kläderna nåt. Så det blir ett lyft i Edvins garderob! =) Kanon!
Nu har även Jonathans skolfoto kommit, så nu är alla tre fint inramade! =)
Nu håller jag på svälter i hjäl. Kan det bero på att jag inte har ätit nåt sen kl elva? Kanske är dags att leta nåt i skåpen... åh vad det är tråkigt att äta själv!!! Mycket roligare när barnen är hemma!

tisdag 27 september 2011

Trötter

I går kväll var det omöjligt att somna. Det blåste ute så det tjöt i fönstren plus att det spöregnade. Hade ju varit till Lottis på tjejmiddag o var väl kanske lite uppe i varv bara därför. Jag låg o vred o vände mig hur länge som helst. Så idag har jag varit trött hela dagen och nu ska jag nog snart sova. Jobbade till halv fyra o sen var jag och Thea iväg o firade Jonathan. Åt smörgåstårta, som så klart var jättegott!
Nu ska jag för ovanlighetens skull lägga mig fast klockan bara är kvart över nio. Det blir alltid så sent nu för tiden.... Kort-dag i morgon. Ska ta itu med min tvätt när jag kommer hem, och kanske byta gardiner också, som jag fortfarande inte kommit mig för att göra.
Jonathan hade lärt sig en ny låt, som han spelade (på elgitarren den här gången). Jag säger det igen, jag är SÅ impad!
God natt!

Grattis Jonathan!!!

Idag är det tretton år sen Jonathan föddes. Det känns overkligt. Jag tycker det var nyss jag drog honom i barnvagn, nyss jag lämnade honom på förskolan, nyss han lekte med Spindelmannen-saker, nyss han tjatade om Yu-gi-oh-kort, nyss han började i skolan. Allt känns som det hände precis alldeles nyss. Men åren har gått snabbt och nu har jag en tonåring som går i högstadiet och spelar gitarr!

I eftermiddag ska han firas, min fina Jonathan! Grattis på din födelsedag!!!!!

måndag 26 september 2011

Grattis mormor!

Grattis min älskade mormor i himlen! Idag skulle du ha fyllt 87 år och jag saknar dig jättemycket varje dag. Ville bara säga det!

Hungrig

Om fem minuter ska jag ge mig ut i höststormen för att promenera till Lottis på tjejmiddag. Är hungrig som en varg. Ska bli gott, och trevligt! Saknar min lilla bil. Vad fort man vänjer sig vid att ha bil egentligen. Det var nyss inget problem att jag inte hade bil, nu känns det riktigt jobbigt när jag inte har nån.
Saknar dig lilla goffe! ;-)

Jaha, nu läste nog Britta mina tankar, för hon ringde nu och undrade om hon skulle hämta mig? Det tackar jag för!!!!

söndag 25 september 2011

Laserhallen och ramar på Rusta

Erik skjutsade till Laserhallen eftersom min bil står där den står. Edvin var fylld av förväntan och såg fram emot kalaset jättemycket! Medan kalaset pågick for vi en sväng till Birsta. Jag köpte ramar till barnens nya skolfoton, och det blev så fiiiint! Hämtade en glad och nöjd Edvin... eller åtmistone nöjd. Han var lite sur för han tyckte att vi kom för tidigt, vilket vi inte gjorde, utan kom prick fyra när kalaset var slut. Väl hemma var det bara för honom att byta om och åka till gymnastiken. Grabb-antalet har ökat, nu är de sju stycken (till skillnad från två som de var sist). Kul, så det blir lite mer blandat! Efter ungefär halva tiden landade Edvin fel när han gjorde nåt hopp, så han gjorde illa knät. Han ville så gärna försöka vara med ändå, så han satte sig o vilade en stund och försökte sen igen, men benet var inte på hans sida. Det gjorde för ont och han haltade, så hans gympafröken rekommenderade att han skulle avbryta, så det inte blev ännu värre. Så då åkte vi hem. Han har jätteont i knät. Jag hoppas det går över snart. Nu när jag kom hem loggade jag in på diskussionsforumet på Studentportalen där vi lägger ut vissa uppgifter (bl.a det påhittade barndomsminnet). Tanken är ju att man ska ge varandra respons på det vi skriver. Två av deltagarnas dokument kunde jag inte öppna, så jag kunde inte skriva några kommentarer åt dom. Tråkigt, det är roligt att läsa varandras. Men de övrigas har jag kommenterat och jag själv hade fått en kommentar hittills på mitt. Kul! Det var dessutom bara positivt, och då känns det så klart extra roligt! Väntar med spänning på vad de andra ska skriva. Jag vill ju även veta sånt som är mindre bra, så jag kan lära mig nåt nytt. Det är ju det som är poängen med det hela! Nu ska jag natta små troll!

Söndag

Tio över nio i morse hade jag skrivit ett påhittat barndomsminne, så nu är det också inskickat! Tänk att det går så bra bara jag vet att jag verkligen måste. Så nu är allt som ska vara inne i morgon klart. Har ytterligare några dagar på mig med två uppgifter som jag inte är klar med.
Om nån timme ska vi till Sundsvall. Edvin ska på barnkalas i laserhallen. Sen hinner vi bara hem så ska han på gymnastiken. En lite hektisk dag. Jag hade tänkt att jag skulle byta gardiner också, och göra lite höst i fönstret. Men det hinns nog inte med idag. Nu ska jag fläta håret på en nyduschad Thea, hon vill ha lockar!

lördag 24 september 2011

Effektiv!

Idag har det varit soligt och fint ute, härligt! Thea och jag tog en promenad bort till Härnöhallen och köpte lördagsgodis. Sen gick hon till en kompis och Edvin fick besök av en kompis. Och Jonta gick till en kompis... så då passade jag på att skriva lite mer. Den här uppgiften var att man skulle läsa en dikt som vi hade fått på ett papper. Sen skulle vi skriva en berättelse med inspiration från dikten. Det gick ganska fort, den skulle vara två A4. Så nu har jag skickat in både den och "sop-historian". Känns mycket mycket skönt... Så nu är det bara det fiktiva barndomsminnet kvar att skriva som ska vara inne senast måndag. Den jag skrev som var från verkligheten går inte alls så bra att ändra, så jag får helt enkelt börja om. Men bara jag kommer på ett ämne så går det nog snabbt. Har ju hela morgondagen på mig!
Ögat såg inte alls bra ut i morse. Nästan ännu värre och mer rött. Träffade en arbetskamrat på Härnöhallen och hon sa också det, att det såg mer rött ut idag. Men nu när jag tog dropparna sist (tar dom var tredje timme) så tyckte jag faktiskt att svullnaden hade gått ner lite, så jag hoppas verkligen att det är på väg åt rätt håll nu. I kväll ska Thea och jag se på Mama Mia på trean klockan åtta! Jag har ju sett den flera gånger, men det är verkligen en riktig "feel-good-film" så den tål att ses igen!

Jägarhustruns älggratäng

Idag står Jägarhustruns älggratäng på menyn, trots att jag varken har älgfärs eller nån jägare! ;-) Kom på att det var jättelänge sen jag delade med mig av nåt recept, som jag gjorde så ofta förut, så idag tänkte jag bjuda på lördagens middag! Prova!!! Det är ännu godare än vad det låter. Fick receptet av min mormor en gång i tiden när hon levde.

Jägarhustruns älggratäng , 225 grader, ca 4 personer

500 gram älgfärs (eller nötfärs)
10-12 medelstora potatisar
4 gula lökar
3 tsk ljus sirap
3 dl grädde (inte light!)
1-2 msk senap (typ vanlig slotts)
2-3 tsk köttbuljongpulver
(ev mer salt o peppar)

Skala o skiva potatisen. Skala o hacka löken grovt och bryn den med sirapen i margarin. Bryn köttfärsen. Varva i  smord form potatis, lök o köttfärs. Potatis överst. Blanda grädden med senap och buljongpulver och slå över gratängen. Grädda ca 40 minuter.

Smaklig måltid!

fredag 23 september 2011

Äntligen!!!

Fredagsunderhållning: Skriva sop-historia.... Nu kom jag äntligen igång och nu är den ääääntligen klar också!!!!! SKÖNT! Skickar in den i morgon. Vill läsa igenom den ett par gånger till först ifall nåt måste justeras. Lite halv-seg blev den, men ändå helt ok med tanke på hur lång tid det tog innan jag hittade nån motivation och inspiration till att skriva den! Den får duga helt enkelt! Nu är det bara resten av uppgifterna kvar!

Fredagskänsla

Fredagar är så speciella. Direkt man vaknar på morgonen känner man i hela kroppen att det är fredag. Även om man har lagt sig sent kvällen innan och känner sig trött, så känns det ändå lättare att kliva upp än alla andra mornar. När man kommer till jobbet så märks det på hela stämningen. Alla är glada och lite småflamsiga och skrattar mer än vanligt. Även om det är stressigt och mycket att göra så känns det också lättare än vad det gör de andra dagarna under veckan. Man kan liksom ta allt bara för att man vet att det är de sista timmarna man gör på veckan. Vår "köksa" skämmer bort oss med fredagsfika varje vecka. Idag hade hon bakat en god rödvinbärskaka. När personal i huset börjar gå hem så hörs glada "hej då, och trevlig helg". Man möts även av flera glada föräldrar som utstrålar samma känsla när de hämtar sina barn på fredagarna. Och det allra, allra bästa är när man själv säger de orden och går ut genom dörren och vet att hela helgen ligger framför en. Sen går man vidare till skolan och hämtar sina egna barn som oftast också är glada när det är fredag. Hem, äter nåt gott, slappar en stund och ser på Idol och äter "fredagsmys" i soffan. Och tänder hundrafemtioelva värmeljus så klart! Den stunden på veckan är den som jag, och även barnen, ser fram emot mest på hela veckan. Och nu är den här!!! =)
En bild från en annan fredag.....

Härnögården nästa?

Jag känner mig som en gnällig pensionär den här veckan... Det mesta har gått emot mig. Ryggskott, krånglande skoluppgifter, förkyld och en trasig bil... och som om det inte vore nog så har jag fått varit till Vårdcentralen idag IGEN. Jag som normalt sett aldrig är dit... Men den här gången var det inte ryggen, utan ett öga! Jag tror jag blir tokig. Det började igår med att jag kände mig öm runt ögat hela dagen, ungefär som när man har ont åt bihålorna. Tänkte inte så mycket på det, men sen på kvällen när jag höll på tvätta mig såg jag att ögonlocket börjat svälla upp. Som vanligt tänkte jag att det går nog över när jag sover, eftersom jag tror att det alltid ska ske underverk då... Det gjorde det inte. I morse så jag ut som nån hade boxat på mig, jag var jättesvullen och röd runt ögat! Det är ju inte första gången jag får så, sist var för ungefär ett år sen, så jag förstod direkt att jag måste till vårdcentralen för det. Det brukar inte ge med sig av sig själv. Så det var bara att ringa. Fick en tid kvart över tio och då fick jag låna en kollegas cykel  tack o lov, eftersom jag inte har nån bil.... Ovant att cykla, det har inte gjort på måååånga år....! Som alltid när jag får så där med ögat så visste dom inte vad det var riktigt. Antingen nån invärtes vagel eller bara nån infektion av nåt slag. Fick droppar som jag ska ta var tredje timme i några dagar. Jösses, nu får det vara slut på åkommor, annars kan jag lika gärna flytta in på Härnögården. ;-)
Jobbade till tre, ska äta mat nu och i kväll blir det fredagsmys och Idol. Underbara, underbara fredag!!!!!

torsdag 22 september 2011

Film och negerbollar

Idag känner jag att jag inte har nåt särskilt att skriva om. Jobbade till 16.30. Hem o lagade mat..spagetti och köttfärssås blev det idag... Sen tittade jag och Thea på "Hur många lingon finns det i världen?" Hon hade tjatat om att hon ville se den. Hon tyckte att den var jättebra! Men sorglig o fin, så vi grinade i kapp vi två! Jonathan och Edvin bakade negerbollar medan vi såg på film, som de kom o bjöd på. (Alla viktigpettrar som vill påstå att det heter chokladbollar behöver inte kommentera det, för mig heter det negerbollar, utan att jag menar nåt illa mot mörkhyade för det) Sen har vi inte hunnit med så mycket mer o snart är det läggdags. Dagarna bara försvinner och i morgon är det fredag igen...Härligt! Har inga planer för helgen, förutom att jag måste plugga. Flera av uppgifterna ska vara inlämnade på måndag, och jag har knappt börjat. Suck. Är trött och ska nog sova tidigt. Natti natti.

onsdag 21 september 2011

Jag har blivit lillasyster...;-)

Jag och Lottis brukar ofta skämta om att vi ser så "unga" ut... för nåt år sen kom det ju en brödförsäljare och knackade på min ytterdörr och frågade om jag hade mamma eller pappa hemma!!!!! HAHAHAHA... och så får jag ju alltid visa leg på bolaget också... (och Lottis lika så)... För nån månad sen fick jag visa leg på Härnöhallen  när jag skulle köpa en triss-lott!!! Igår fick jag vatten på kvarn och skrattade hejdlöst! Madde berättade att en kompis till henne som var på samma perukfest som jag var på hos Madde i våras hade trott att jag var Maddes lillasyster!!!! Hon hade sagt till nån att Maddes lillasyster hade varit på festen...hahahaha....Madde är ju 26, alltså måste jag se ut som max 25...HAHA.... Vet inte om Madde tycke att det var lika roligt som jag tyckte?? Men jag tyckte det var grymt kul......Helt allvarligt, så tror jag att jag ser ut som den ålder jag är i, vet inte varför jag råkar ut för leg-kontroller överallt? Jag kanske ser kriminell ut eller nåt sånt...  Allra roligast var ändå det där med brödförsäljaren....ända till Erik fällde en glädjande kommentar: "Vaddå, var det Stevie Wonder som sålde bröd eller??" =)
Perukfest i våras! Jag och min (stora-) syster....;-)

Min fina Jonathan och hans gitarr

Hur jag än försöker så går det inte att vrida videoklippet så det hamnar åt rätt håll, men lyssna vad duktig han har blivit, min "lilla" gitarr-spelare!!!! =)

Att vara vän med sina ex

Mamma ringde och undrade hur det gick med bilen.... Jag svarade att Erik har hämtat generatorn i Kramfors och beställt en sladd, och Patric har erbjudit sig att byta den åt mig...
Mamma sa: "Jag måste då säga att det är helt otroligt hur ni ställer upp för varann när det behövs!". Ja, vi har det nog inte som så många andra. De känns som vilka vänner som helst till mig, det känns inte som att jag någonsin har varit tillsammans med någon av dom. Patric sa till och med till mig igår att Anneli erbjöd sig att skjutsa mig o Thea när vi skulle till tandläkaren idag eftersom jag nu inte har någon bil. Anneli är Patrics nuvarande sambo. Jag är dessutom "fröken" till hennes barn för de går på min avdelning på förskolan. Många har frågat mig hur jag tycker att det känns? Om det inte känns konstigt? Varför skulle det göra det? Det betyder inte att jag umgås med Patric o Erik för jämnan för det, men jag är glad att vi har den relation vi har. Jag kan prata med dom och be dom om hjälp när jag behöver. De känner ju dessutom till hur oteknisk jag är så det kanske är av medlidande de så gärna hjälper mig med bilar, datorer, telefoner o annat som jag inte kan nåt om...;-) Sist men inte minst så har jag ju barn ihop med båda två och jag tror att alla tre barnen uppskattar väldigt mycket att de slipper lyssna på bråk och tjafs. En del tycker nog att vi är konstiga, men för mig är det mer konstigt hur man kan välja att fortsätta bråka o vara ovänner efter en separation. Det är väl en anledning till att man separerar? Att man ska slippa bråka mer. Vad vinner man på det? Vi kanske ÄR konstiga, men då är vi konstiga på ett positivt sätt, tycker jag i alla fall!

När man tror att allt som sker har en mening...

Jag är ju en sån som tror att allt som händer har någon mening på nåt sätt. Att det liksom är en liten "pusselbit" som hör ihop med mitt liv, vare sig det är positivt eller negativt. Ibland händer det tråkiga saker i vardagen, som tex ryggskott och trasig bil... Då är det svårt att hitta meningen. Men idag kom jag på den!!!! Edvin följde med sin kompis Emanuel hem från skolan igår. Kompisen bor ute i Solumshamn. I vanliga fall hade jag så klart hämtat honom med bilen, men den här gången skjutsade Emanuels föräldrar hem Edvin, eftersom jag hade ryggskott. Då tänker jag så klart att det var nån mening med att jag fick ryggskott, för om jag inte hade fått det så har jag kört själv på den ödsliga skogsvägen ut till Solum, och då kanske hela bilen hade brunnit upp där, mitt ute i ingenstans och flera meter till närmsta hus... Ja jag vet att jag låter drastisk och lite fånig kanske, men så tänker jag! Och faktiskt så känns det lite lättare när man kan hitta "meningen". Nu är i alla fall generatorn hämtad i Kramfors, och en sladd beställd på Bernes, som skulle komma i slutet av veckan. Allting ordnar sig alltid.
För övrigt har Edvin varit på sin första BRI-olympiad på Högslätten idag. Han hade tyckt att det var kul och han var mest stolt över att han hade hoppat 3,28 i längdhopp! På söndag är han bjuden på barnkalas till Laserhallen i Sundsvall! Vilka påkostade kalas en del har! Jag blir alldeles matt bara jag hör talas om det. Men kul för barnen förstås!
Thea har varit till tandläkaren och plastat sina tänder och gått i "tandborstskola", fått diplom och TVÅ leksaker av tandläkaren för att hon var så duktig!

Skrotnisse

Trodde väl aldrig i mitt liv att jag skulle ringa till skroten själv. Men det gjorde jag idag! Letade reda på Ådalens bildemontering på nätet och sen ringde jag. Fast jag knappt visste vad jag skulle fråga... fast jag kan ju registreringsnumret och jag visste att jag skulle ha en generator. Först sa han att de inte hade nån, men sen sökte han och till sist hittade han en enda som skulle passa. Han skulle lägga undan den åt mig. Vad bra!!! 700 kr, det är inte så farligt som jag hade trott... Jag såg för mitt inre att jag skulle vara utan bil i flera månader för att det skulle vara för dyrt att fixa... skönt om det inte blir så!!!
Kom att tänka på Skrot-Nisse som gick på tv när jag var liten.... tänker att det ser ut så på "skroten"....=)

tisdag 20 september 2011

Vardagskaos och intressen

När man har tre barn så är det ganska mycket att hålla reda på ibland.... Gympadagar, bad-dagar, läx-dagar, loggböcker o veckobrev osv...sånt som återkommer varje vecka, men ändå ska hållas reda på. När det dessutom blir sånt som är "ut över" så som matsäckar hit o dit, utflykter o annat, så blir det ett slags kaos i min hjärna. Som den här veckan... Idag hade Thea den där boktillverkningen, i morgon har Edvin BRI-olympiad på Högslätten med matsäck som ska packas, och skjutsar som ska ordnas dit o hem... plus att Thea ska till tandläkaren på eftermiddagen. Sen på torsdag ska Thea på utflykt och ha matsäck med sig, och på fredag ska Jonathan vara klar med ett musikarbete som han håller på med... och sen rullar veckorna på så där. Jag måste titta i kalendern dag för dag annars blir jag lätt stressad. Plus alla föräldramöten och utvecklingssamtal som kommer då och då. (Och det blir inte mindre att hålla rätt på när man jobbar i förskola själv). En tanke slog mig idag när jag kände lite stress av att titta i kalendern... Såna som har ännu fler barn... det finns ju dom som har 6-7 stycken... Hur sjutton gör dom?? Jag fattar inte hur de hinner med allt? Och de som har barn som håller på med sju tusen fritidsaktiviteter? En del håller ju på med både hockey, fotboll, ridning, dans, simskola, balett och golf. Nä, nu överdrev jag kanske, men ibland när jag hör föräldrar berätta så känns det så. Mina barn är ju inte så intresserade av sånt, och tänk, jag är nästan glad över det! (Men det törs man inte säga högt för då tycker folk att man är konstig). Vi passar nog inte alltid in i standardmallen för vad man "ska ha" för intressen. Jag minns förresten när jag gick i skolan. Då trodde jag att ordet "intresse" betydde en idrott eller en sport av någ slag. Så när nån undrade vad jag hade för intressen så sa jag att jag inte hade några intressen. Rita och skriva liksom...vad var det att komma med? Det känns som att man var präglad så från vår skola. Att det hörde till att man skulle vara intresserad av sport, annars var man liksom "ingen". Dålig självkänsla fick man, och skämdes över att man inte var idrottsintresserad. Jag vill i alla fall tro och hoppas att det är annat nu. Att barnens intressen lyfts oavsett om det är idrott eller musik eller bild eller vad det nu är. Och att de förstår att det faktiskt också är ett INTRESSE. Att det är lika viktigt för mig att rita som det är för dig att spela fotboll. Konstigt att det är så svårt att förstå? Nu blev det ett långt inlägg om kaos till intressen. Om allt o inget. Som alltid. Men jag fick skriva i alla fall, och det är ju det som är mitt intresse! =)

Bilhelvete

Bilen har gått så bra sen jag köpte den, inte ett enda krångel. Tills idag då jag som sagt tyckte att det luktade väldigt bränt när jag klev ur. Nu i kväll hade Thea boktillverkning på skolan och då ska föräldrarna följa med och så gör man boken och fikar där. Jag o Patric följde med Thea så jag pratade lite med honom om bilen. Han erbjöd sig att titta på den när vi gick hem så det fick han så klart göra. Generatorn har brunnit upp. Han sa att jag hade haft tur att inte hela bilen hade brunnit upp. Ordet generator säger mig naturligtvis ingenting, men det låter dyrt och det låter inte kul. Nu är jag måttligt less.

Kärlek

Thea:-"Mamma, jag är tokkär i en kille på skolan! Han heter Albin o är jättesöt!"
Jag:-"Jaha, vad härligt, hur känns det när du ser honom?"
Thea:-"Det känns bra.... fast en sak känns inte så bra....Han är inte kär i mig..."
Jag:-"nähä, vad tråkigt, har han sagt det till dig?"
Thea:-"Nej, men jag har ju sagt mitt i alla fall!"
Jag:-"Jaha, och vad sa han då?
Thea: (med en bekymrad suck...)-" Han sa: Okeeeeej....nu sticker jag!"

Inte lätt med kärlek inte!!!!

Ordförrådet

Trots att jag älskar att skriva och formulera mig så har jag ganska dåligt ordförråd. Det är många ord jag läser som jag inte vet vad de betyder. Ibland ställer det till problem. Som idag till exempel. Efter mitt förra inlägg tänkte jag vara ambitiös och börja med mina skoluppgifter. En av uppgifterna heter "Ett barndomsminne". I förklaringen står det att man ska skriva en fiktiv text under rubriken. Och vad betyder fiktiv? tänkte jag för mig själv. Sen tänkte jag att det är nog inte så viktigt, så jag klurade och klurade och skrev sedan en historia om ett barndomsminne som jag kände mig nöjd med.  Sen skulle jag lägga in det på webCT på studentportalen, men av någon anledning kom jag på att jag skulle söka betydelsen av fiktiv först. Alla ni som säkerligen redan vet vad fiktiv betyder har säkert fått er ett gott skratt nu, men det fick inte jag. Fiktiv betyder att det ska vara en påhittad historia! Jag har ju skrivit direkt från mina egna minnen. Fel, fel fel.... så nu får jag alltså börja om. Tappade genast den lilla motivation jag hade fått. Usch vad trött jag blir på mig själv.

Fel på bilen??

Det skulle ju inte förvåna mig om jag har fått nåt fel på bilen nu också? Var tvungen att åka o handla lite idag eftersom det ekar tomt i alla skåp. När jag kom tillbaka från affären och steg ur bilen på parkeringen så luktade det mystiskt bränt framifrån på bilen. Jag kan ju ingenting, så det var ju ingen större mening att jag skulle öppna huven och titta. Får be nån som kan att åka en sväng och titta o lukta... Nåt skumt är det, det har jag på känn. Vill inte, vill inte att det ska vara nåt!!!! Ryggen är i alla fall mycket bättre, men så klart inte helt bra. Känns som det är vanskligt att gå till jobbet för tidigt. Risken är att jag lyfter nåt eller vrider mig på nåt sätt och det brakar till direkt. Därför har jag bestämt att jag tar en extra dag hemma i morgon. Egentligen hade jag nog tänkt gå till jobbet, men så pratade jag med min kloka mor i telefon och hon fick mig på andra tankar. "Det är bättre att ta en dag extra än att gå tillbaka för tidigt och ryggen brakar igen!" Så sant! Ganska logiskt och jag hade tyckt att det vore en självklarhet om det handlade om nån annan än mig. Men när det gäller mig själv så tycker jag inte att jag har varken lust, ro eller råd att vara hemma i "onödan", fast jag har insett att det inte är i onödan. Det är nog helt enkelt bäst. Så det får bli så helt enkelt. Försöker vara uppe o stå och gå så mycket jag kan, och gör mina "vridövningar" lite då och då. Det är när jag sitter stilla för länge som det stelnar till och gör ont. Jag borde ta vara på den här "hemma-dö-tiden" och plugga. Har ju massor av saker att göra, men motivationen har fastnat långt inne av nån anledning. Tidspress har jag på mig också, det börjar brinna i knutarna och då brukar det normalt sett bli fart på mig, men inte nu, jag bara skjuter upp det hela tiden. Nåja, jag hinner nog....

måndag 19 september 2011

Kvällens tanke

Vi satt i tv-soffan och det var nåt reklaminslag med någon manlig modell som bara såg snygg ut. Thea suckade djupt och sa: "- Men herregud vad de försöker se fina ut då, BARA för att locka på tjejer!!!" Edvin svarade snabbt: "-Som om inte du försöker se fin ut bara för att locka på killarna då?"
Locka...vilket roligt uttryck...;-) Är det så de ser på manlig o kvinnlig "skönhet"? Att man gör sig fin för att locka till sig det motsatta könet? De har roliga tankar och funderingar.

Vi har tittat på Idol så klart, skulle även fortsätta i Narnia, men det hann vi inte, så det får bli i morgon. Nu ska jag ta mig en Voltaren och hoppa i säng! (Förresten är det nog dumt att hoppa, så jag lägger mig lite varsamt i stället...) Men i vanliga fall när jag inte har ont i ryggen hoppar jag så klart alltid i sängen...;-)

God natt o sov gott!

Ryggrapport

Nu är jag nyss hemkommen från sjukgymnasten. Måste säga att han är otroligt duktig och att jag är mycket nöjd. Först fick jag tala om vart jag hade ont, så jag visade så klart nere på vänster sida. Jag fick visa hur jag hade vridit mig när jag skulle lyfta in sakerna i förrådet. Sen fick jag lägga mig på sidan på en brits och så tog han tag i ena benet och i mina korsade armar. Jag fick ta djupa andetag och när jag andades ut så "knäckte" han till, men det hände inte så mycket. Då fick jag lägga mig på mage och så tröck han mellan varje kota i ryggraden och då "pluppade" det lite här o var. Sen fick jag vända mig tillbaka på sidan och han gjorde samma sak som innan, och då sprakade det lite mer. Sen fick jag resa mig upp och han frågade hur det kändes. Helt otroligt, men då kändes det genast mycket bättre! Han visade en bild på alla muskler och förklarade att det var högt upp i ryggen jag hade ont egentligen, fast det kändes som det kom där nerifrån. Han förklarade även att muskelerna var så spända och därför hände inget först, men sen efter han hade pillrat efter ryggraden så mjukades musklerna upp och därför hände det mer saker nästa gång han "knäckte". Ja han kanske förklarade det på ett bättre sätt än vad jag kan återberätta, men helt klart så känns det genast bättre!!! Han sa även att jag skulle köpa Voltaren i tablettform, så det gjorde jag, plus att jag fick lite "vridövningar" som jag ska göra flera gånger om dagen i några dagar. Om jag har riktig tur så kan jag gå och jobba på onsdag om jag själv får bestämma. I morse kändes det som att jag skulle bli tvungen att vara hemma i minst en vecka. Konstigt att några tryck här o var kan göra sån skillnad! Så klart har jag ont, men inte på långa vägar så som i morse! Tur att det finns kunniga människor som kan hjälpa en.

Nån som vill byta rygg?

Min förhoppning när jag lade mig igår kväll var att det kanske skulle vara hyfsat i ryggen idag så jag åtminstone skulle kunna jobba. Men icke. Det var hundra gånger värre. För det första vaknade jag hundra gånger i natt för det gjorde så ont, och sen fick jag mer eller mindre rulla ur sängen och tog mig knappt upp över huvud taget. Det tog utan överdrift minst fem minuter att gå från sängen till toan... och det är kanske 5-6 meter? Hade några tabletter kvar hemma som jag fick mot ryggen för några år sen. Tog två såna och smetade in Voltaren gel, så nu kan jag åtminstone gå lite sakta. Ringde Öbacka och har fått en tid hos samma sjukgymnast som jag var till förra hösten när jag fick ryggskott. Ska dit kl 11 och hoppas att han kan göra underverk. Jonathan ska hämta Edvin o Thea idag, det finns inte en chans att jag tar mig dit. Det sista jag känner att jag har råd och lust med just nu är att vara hemma från jobbet i flera dagar.... HATAR min rygg. Vill att den ska bli som vanligt. NU.

söndag 18 september 2011

Helgerna går fort!

Jaha, nu är det söndag kväll redan och helgen bara försvann! Har haft trevligt så klart. På förmiddagen ringde jag efter Thea så hon fick komma hit o träffa Madde en sväng. Hon blev jätteglad över skrivbordet och passade på att rita en fin teckning medan hon var här. Sen åkte Madde och jag en sväng på Dollar. Hon skulle ha ett par gardiner som inte fanns i Sveg. De fanns inte här heller... Sen åkte vi på Jysk o kollade lite. På eftermiddagen åkte vi bort till Erik o grabbarna så hon skulle hinna träffa dom också och ge Jonathan hans födelsedagspresent. Fick tips av Erik att jag skulle ominstallera min telefon, eftersom den krånglar så mycket. Nu funkar den klockrent igen (även om jag ändå inte är riktigt sams med den). Tur det finns folk som kan, annars hade jag lämnat in den för lagning. Helt allvarligt hade jag tankar om att jag skulle börja använda min gamla telefon i stället. Höll på bli galen!!! Det tog hundra år att skriva ett sms för touch-knapparna "tog inte" så man fick trycka (läs banka) på dom flera gånger innan man hade fått ihop ett ord. Det var nära att min hammare från den fina verktygslådan jag fick av mamma, hade kommit till användning. Sen skjutsade Madde hem mig innan hon for vidare hem till Sveg. När jag kom hem tänkte jag vara flitig och bära ner Theas lilla bord och småpallarna i förrådet (nu när hon har skrivbordet i stället). Jag var så klart bekväm och bar med mig allt samtidigt nerför alla trappor. Det gick bra ända tills jag skulle låsa upp dörren till förråden. Den går inte att ställa upp, så jag skulle hålla emot den med ena benet medan jag bar in sakerna. Då brakade det till i vänstra nedre sidan av ryggen och jag trodde att jag skulle ramla ihop i en liten hög. Inte kul. Nu är jag så klart halv-invalid och undrar hur i all sin dagar jag ska kunna jobba i morgon?? Hoppas att det går till sig när jag sover. Att jag aldrig lär mig att min rygg inte står pall för mycket. (Och att jag aldrig lär mig att jag bör träna min rygg för att förebygga sånt här elände!) Skit-rygg.
Jag blir alltid lika imponerad av Theas fina teckningar!


lördag 17 september 2011

Värmeljus och film

Idag har vi varit till Birsta. Madde köpte en ny dator. En rosa. Jag vill också ha en rosa!!! Men jag får nog ha den jag har tills den brakar ihop. Det blev ingen storshopping för min del. En laddning med värmeljus så det ska räcka ett tag, och så köpte jag en stol till Thea som hon ska ha till sitt skrivbord som hon inte vet om att hon har fått än. Det var förrådsrensning på jobbet en dag och då var det ett vitt skrivbord som skulle köras till tippen. Då frågade jag chefen om jag kunde ta det till Thea i stället och det fick jag, så Madde och jag bar hem det igår kväll. Tror att lillgumman blir glad! Jo och så köpte jag överkast till barnens sängar. Det var väl allt....
Nu ska vi se en film som vi har hyrt. Den heter Water for elephants. Tror att det är en grin-film. Hoppas den är bra.
Till filmen blir det så klart onyttigheter och Tre Apor.

fredag 16 september 2011

Syster o jag

...skrattar o flamsar och sjukar oss. Skrattar åt våra egna dåliga skämt, sjunger fula sånger från den tecknade Wilbur-filmen, äter godis i massor, dricker vin, och är nu så trött så vi går o lägger oss fast klockan bara är strax efter elva en fredagskväll...=) (Och nej, vi är inte full, även om man kan tro det.)
God natt!

06.26

Tidiga morgon. Ska snart gå till jobbet. Känner mig på strålande humör trots tiden. Det regnar inte för ovanlighetens skull, det är fredag, jag slutar tidigt och lilla fina syster yster kommer idag! Måste iväg och handla och en sväng på bolaget när jag kommer hem. Varför gjorde jag inte sånt tidigare i veckan? Ångrar mig alltid när jag får trängas på Härnöhallen med hela Härnösand. Har inte ens planerat vad vi ska äta i helgen? Noll fantasi. I morgon åker vi nog en sväng på Ikea i alla fall. Madde ska köpa en ny dator. Själv håller jag mig till lite dyrare och exkusivare inköp.;-) Jag ska nämligen bunkra värmeljus på Ikea, för jag har helt slut! Usch vad fort det blev höst. Sist Madde var här var det sommar, vi satt på balkongen o drack rosé och gick på stadsfesten! Blommorna blommade i balkonglådor o krukor. Nu hänger där några bruna torkade spröt. Det är dags att göra "vinter" på balkongen. Slänga de gamla blommorna och bära in möblerna i förrådet.
Syster yster i juli innan stadsfest!

torsdag 15 september 2011

Föräldramöte av en annan karaktär

Har nyss kommit hem från ett föräldramöte för Jonathans grupp. Det var lärare och föräldrar för åk 6-9. Det märks tydligt att innehållet i ett föräldramöte förändras drastiskt när barnen börjar i högstadiet. Detta möte handlade bara om ungdomars alkoholvanor, rökning på skolan, avbrutna pennor, att ungdomarna går i smyg till Ica o handlar godis o kommer för sent till lektionerna, att de är trötta och har en negativ inställning till temaarbetet, bla bla bla.... Förändras de gulliga barnen till en hög med små monster när de blir 12-13 år?? En klok mamma lyfte vikten av att uppmuntra det som är positivt och styrkan man får om man får höra det som är positivt. Jag tror att personalen kom på sig själva då med hur negativt allt lät, så de blev tvungna att släta över det lite med hur fantastiskt fina barn vi har och hur roligt det är att jobba med dom också... De borde självklart ha tänkt till innan mötet tycker jag personligen, att de skulle ha lyft en massa positivt också, helst innan de började med allt negativt. Nåja... Jag gillar i alla fall Jonathans mentorsfröken skarpt, ung och relativt nyexad och har en helt annan syn på inlärning än de gamla uvarna. Och hon lägger fram saker på ett sätt som inte låter gnälligt, även om det är nåt negativt. Hoppas hon får en fast tjänst där! (Hon har fått vik på ett år i taget). Jag tycker självklart inte att ungdomarna ska röka, dricka, och förstöra saker, och självklart ligger ansvaret på oss vuxna att prata om sånt med dom, men ändå. Jag blir lite anti när jag upplever att det blir för mycket gnäll. Nåja. Det var ett väldigt långt möte och det var inte så mycket som var positivt. Sånt tycker jag är tråkigt.

onsdag 14 september 2011

Just nu..

skriver jag på min sop-historia. Det går trögt. Har inte alls samma flöde när jag skriver som jag trodde att jag skulle ha. Fantasin tryter och det blir inte så bra som jag vill att det ska bli. Men som tur är så har jag ett par veckor kvar att finslipa på den, så den kanske blir bättre innan den ska skickas in? Och boken jag läser går det också trögt med. Har lagt mig så sent om kvällarna så då har jag varit för trött för att orka läsa. Det känns som att jag behöver en spark i baken nu för att komma igång ordentligt med alla uppgifter som ska göras. En annan uppgift är att jag ska skriva om ett barndomsminne, och inte heller det har jag kommit på vad det ska vara. Det går trögt nu.

Städa, städa...

Har städat från två-tiden till kl sex.... Men nu jäklar är det fint här!!! =) Som jag har dragit ut på det den här gången... Jonathans rum blev som nytt när allt det grå dammet försvann...;-) Usch o fy så det såg ut! Nu är det i alla fall gjort och jag känner mig mycket nöjd med mig själv! Funderar faktiskt på om jag ska byta gardiner i Jonathans rum också när jag ändå är igång, men det är ju så tråååååkigt att stryka!!!!! På tal om det skulle jag behöva köpa ett nytt strykjärn, men hur kul är det att lägga pengar på?? Jag har haft mitt sen jag flyttade hemifrån, och det fungerar visserligen fortfarande, men "vattenspruten" funkar inte och så låter det som att det sitter en gubbe och visslar inne i strykjärnet! Ja det är säkert, ibland kommer det nåt konstigt ljud så man tror att järnet ska explodera snart. Nej stryka är inget jag gillar, och jag gör det bara i yttersta nödfall, därför får jag nog dras med vissel-järnet ett tag till. En del människor stryker ju precis allt....jeans, tröjor, underkläder, rubbet!!! De måste vara lite galna. Jag stryker gardiner, dukar och skjortor. Men vem vet, jag kanske ser halvskrynklig ut för jämnan också?? På tal om städning så skulle jag verkligen behöva ta tag i fönstren också.... fast å andra sidan är det snart mörkt både på morgonen när man går, och på eftermiddagen när man kommer hem, och då ser man inte hur smutsigt det är. Och det man inte ser finns inte, eller?? Man kan ju låtsas i alla fall. Putsar nog fönstren till våren när det blir ljust igen! ;-)

tisdag 13 september 2011

Zumba och friskvård!

Idag efter jobbet var jag bort till Gerestahallen och provade på Zumba för första gången i mitt liv. Det var ganska roligt, men inte så roligt som jag hade förväntat mig. Jag tycker nog att de vanliga Friskis & Svettis-passen är roligare i så fall. Men nu har jag testat i alla fall. Ska testa en gång till fast med en annan ledare på ett annat ställe längre fram, i oktober. Vi har nämligen blivit beviljad en massa friskvårdspengar på jobbet och ska få prova på lite olika saker. Vi ska få testa Zumba, friskis, ljusterapi, curling, fotvård, plus att vi ska gå på vandring till grottorna vid Smitingen och så var det nåt mer tror jag. Ska bli kul, speciellt ljusterapin är jag nyfiken på, eftersom jag har det lite jobbigt med mörkret under vinterhalvåret. Vi skulle dessutom få gå på det tio gånger!!!! Roligt! Jag ser även fram emot vandringen till grottorna, för trots att jag har bott i Härnösand i sjutton år nu så har jag aldrig kommit mig för att gå dit!

Nu är det nog


Nu är det nog!!! De ska döden dö, de äckliga små vidriga bananflugorna. Alla lyckas ta död på dom utom jag tydligen, de försvinner aldrig. Igår köpte jag radar, så nu förväntar jag mig att de försvinner från mitt hem, annars blir det väl jag som får flytta, för nu står jag inte ut. ;-) HATAR dom verkligen. Nu ska jag tok-spruta här innan jag går till jobbet!!!!

måndag 12 september 2011

Ny musik

Idag kom Melissa Horns nya skiva som jag hade beställt. Äntligen! Så nu har jag precis lyssnat på den, och fler gånger ska det bli. Jag tycker hon skriver så fina, djupa, tänkvärda texter. Har haft en ganska lugn och skön dag på jobbet. Jag skulle verkligen behöva sätta fart med skoluppgifterna nu när jag har "ensamvecka" igen, men jag känner inte riktigt för det. Måste fundera lite till på vad som ska hända med den där soppåsen...;-) Vet inte om jag berättade det men en av uppgifterna lyder: "Du går ut för att slänga en soppåse, något händer, vad? Skriv två A4 i jag-form." Sen ska man skriva om samma soppåse, två A4 fast ur någon annan persons perspektiv.... Så jag ska skriva fyra st A4 om händelser kring en soppåse.... Jag har börjat spåna lite, till och med börjat skriva några rader, men den är inte helt klar i huvet än, så jag måste fundera lite till... Det är nog den uppgiften som tar längst tid, förutom den tjocka boken som ska läsas, men resten går nog ganska fort att göra. Sophistorian går nog också fort bara jag kommer igång ordentligt. Längtar tills i helgen när lilla söta syster yster kommer på besök. Då blir det som alltid en sväng till Birsta på lördag. Och en massa skratt förstås, det är obligatoriskt när vi ses. =) Det finns nog ingen människa på jorden som får mig att skratta lika mycket som Madde. Vi har inte så mycket planer för helgen för övrigt. Bara längtar ändå. Och som pricken över i så har jag min kort-fredag när jag slutar ett! =) Härligt, härligt!

söndag 11 september 2011

Härnösands gymnastikklubb

I kväll har Edvin börjat på gymnastik. Det var en grupp med bara tjejer och en kille till, som var ny, lika som Edvin.  Men det verkade inte bekomma Edvin att det var övervägande tjejer, han tyckte att det var skitkul! Gymnastikfröken talade dessutom om för oss att han verkligen har potential, så det kommer inte att bli några som helst problem för honom fast de andra har hållt på bra länge. Kul! Han längtar redan till nästa söndag!
Idag har vi ätit Kalops o potatis, gott!

En förmiddag i naturen

Jag, Edvin och Thea gick upp till vindskyddet. Myggigt som bara den var det så vi blev inte såå långvariga. Thea målade några teckningar, men jag var för irriterad på myggorna för att koncentrera mig på nån målning. Edvin och Thea klättrade i träd och konstaterade att det fanns många giftsvampar.

Skönt att komma ut en stund, nu ser det ut som det ska bli regn....

Söndagsmorgon

Vaknade halv sju!!! Tror jag blir galen. Varför kan inte barnen sova längre på helgerna?? De blir så snabbt inställda på de tidiga mornarna när skolan startar. Och även fast de försöker smyga så är ju jag så lättväckt så jag vaknar så fort nån rör sig där inne! Nåja, dagen blir längre i alla fall och man hinner med mer saker. Vi funderar på att gå upp till vindskyddet i skogen idag. Får se bara om vädret tänker bestämma sig först, det ser lite "ostadigt" ut just nu, men jag tror att det kommer att bli fint! =) Thea och jag pratade till o med om att ta med oss färger, penslar o papper dit upp i fall inspirationen skulle komma, man vet aldrig!
I eftermiddag ska Edvin börja på gymnastik på Landgren. Han är så himla intresserad av att göra volter, hoppa och ha sig, så han har kommit på att han vill börja. Fast han känner inte en kotte som håller på med gymnastik, så jag tycker det är starkt av honom att börja ändå. Det är dessutom bara han som är nybörjare i gruppen, de andra har hållt på ett tag, men han vill dit i alla fall, så jag hoppas att detta kan bli "hans grej". Fotbollen tror jag att han började på bara för att kompisarna spelade, det var inte riktigt han, eftersom han tröttnade så fort. Jag tror att Edvins intresse för gymnastik växte i somras när vi var på brorsans 30-årsfest. Brorsan hade en kompis som var på festen som hade gått i cirkusskola och lärde både Edvin och Thea en massa saker! Efter det började Edvin på allvar träna själv ute. I sommar lärde han sig att göra en volt i luften och landa på fötterna! Jag höll på få hjärtfel varje gång för jag var så rädd att han skulle göra illa sig... Nä nu ska vi sätta lite fart så vi kommer iväg. Sen hem och göra kalops o potatis innan gympan....
Ha en härlig söndag!

lördag 10 september 2011

En solig lördag

Idag sken solen och det har varit en härlig höstdag. Jag o Erik bestämde oss för att köpa en gitarr till Jonathan i födelsedagspresent, och även mamma o Jerry var med på presenten. Eftersom det är enklast att åka och fixa sånt på en helg och vi dessutom ville att Jonathan skulle vara med själv, så fick det bli idag. Vi sa bara att vi skulle åka till Sundsvall, men inte vad vi skulle göra. Väl där gick vi in på en musikaffär och fick lite råd och tips om vad som var lämpligt att köpa. Jonathan blev minst sagt jätteglad!!! När vi kom hem började han spela direkt. Det finns bra möjligheter att lära sig via nätet, utan att behöva ta riktiga lektioner. När han hade suttit i sitt rum och klinkat ett tag kom han in i vardagsrummet och spelade stolt upp Boulevard of broken dreams med Green Day!!!! Mycket bra! Det känns som att han är väldigt intresserad och det känns även som att han har ganska lätt för att lära sig! KUL!!! Hoppas det håller i sig nu! Jag vill också kunna spela gitarr. Tror jag får gå kurs hos Jonathan när han har lärt sig mer...;-)

fredag 9 september 2011

Jag älskar fredagar!

Veckan har gått otroligt fort och det är redan fredag! Härligt! Har haft en väldigt bra dag på jobbet och solen skiner! När jag kom hem hade äntligen mina inloggningsuppgifter till studentportalen på Miun kommit. Det har strulat lite kan man säga. När jag började på kursen förra helgen hade de flesta redan fått sina inloggningsuppgifter, men inte jag så klart... Mejlade helpdesk och fick ett svar i veckan att de hade skickat mina inloggningsuppgifter till min mobil, och så stod det ett nummer som de tydligen trodde var mitt. Helt fel...suck, så jag fick mejla igen att det var fel och då skrev dom att de skulle skicka uppgifterna med posten...så nu så... Nu är det bara att sätta igång med mina uppgifter. Har börjat spåna lite på vad de ska handla om, mina skrivövningsuppgifter. Måste dessutom fortsätta läsa i boken som jag har påbörjat. De sista dagarna har det inte blivit nåt alls, utan det enda som förekommit i läsväg är Narnia för barnen... och den ingår inte i kursen! ;-) I kväll blir det Idol och fredagsmys med Thea och Edvin. Jonathan ska sova hos William.

torsdag 8 september 2011

Konstnärssjälar

Vi är ju lite konstnärliga allihopa i vår familj, vilket mest gett sig uttryck i bild och skapande. Jonathan har på sista tiden intresserat sig mer och mer för att spela gitarr. Jag sökte till musikskolan åt honom förra hösten, men han kom aldrig in, så jag antar att det var fullt. Dock har han tränat mycket själv, hos kompisar, på skolan och på sin el-gitarr som han har hos Erik. Han har lärt sig att spela en hel låt som heter Morticians daughter, med Black veil brides som tydligen är nåt han gillar. På eftermiddagen när jag var ute på jobbet kom han förbi och ville prata med mig över staketet. Han var strålande glad och berättade att han och en annan kille hade suttit och nynnat på låten idag och att en massa andra hade samlats runt om och tyckte att det var bra. Sen hade han fått beröm av sin musiklärare över att han kunde sjunga så bra! (!), så det hade slutat med att han och den andra killen hade sjungit och spelat hela låten för klassen! Han var så stolt över att han hade vågat göra det! Han sa att hjärtat hade pickat hårt! Då kände jag att jag blev alldeles tårögd! Vad modigt,  och kul att höra att han kan sjunga! Det är ju mer än vad jag har fått höra, för han brukar inte direkt sjunga för mig! ;-) Men nu blev jag väldigt nyfiken så jag måste nog tjata till mig lite skönsång jag med! Intressant! Måste nog införskaffa en vanlig gitarr åt honom också!
Bilden är från i somras när vi var hos pappa o Marie i Sandsjö.

onsdag 7 september 2011

Hemkunskap och Bacon

-Har ni nån idé om vad jag ska skriva om på bloggen idag? frågade jag mina barn alldeles nyss. - Säg ett ämne! De associerade så klart till ett skolämne och Jonathan svarade genast "Hemkunskap!"... - ja men säg ett ord bara, menade jag...
"-Bacon!" sa han då.... (Undrar om han är hungrig på nåt vis??) Ok, jag ska alltså skriva om bacon och Hemkunskap i detta inlägg....? Hm.... Har inget minne av att vi gjorde nåt med bacon i hemkunskapen så det får bli två separata delar. Hemkunskap var ett roligt ämne, man fick jobba två och två vid köken i lokalen. Vår hemkunskapslärare hette Ann och var lite av en "pojkflicka" med kort hår och snus. Hon var väldigt omtyckt, var oftast glad och hade ett gott skratt som smittade av sig. Jag var nog en medelmåtta i ämnet, mitt intresse för matlagning kom nog inte riktigt förrän jag flyttade hemifrån och började exprimentera själv. Det som hindrade mig lite i ämnet var att jag var så vansinnigt rädd för allt som var hett av nån märklig anledning. Jag vågade inte ta ut formar som stått i ugnen för jag var livrädd att bränna mig! Ja det är faktiskt sant, så jag överlät mycket av jobbet på kompisarna. Jag var även rädd för strykjärnet på slöjden....men jag har inget minne av att jag har bränt mig ordentligt nån gång! Man fick göra mycket gott på hemkunskapen, men mitt starkaste minne är när vi gjorde Tacos. Då var det en "ny" modern maträtt som jag aldrig hade ätit förut, och jag tog med mig recept hem kommer jag ihåg... Men vi fick inte alltid laga mat på hemkunskapen. Ibland var det tråkigt också och det var när vi fick lära oss att putsa fönster och vika linnehanddukar fint. Vi fick även lära oss hur man skulle duka och hur man tvättar. Hur som helst tycker jag att hemkunskap är ett bra ämne. Jonathan tycker också att det är jätteroligt....men han berättade en sak för mig igår...."-Mamma, det är jättekul med hemkunskap, men jag vågar aldrig ta ut formarna ur ugnen för jag är så rädd att bränna mig!" Hm...vilket sammanträffande....men så var det! Jag tröstade honom med att det blir bättre ju mer man tränar.

Jaha vad ska jag skriva om bacon då?? Blev lite less på det nån period när jag åt LCHF-kost. Då var det ägg o bacon i det mesta. Bacon är gott men fett! Jag brukar göra en egenpåhittad pastasås med bacon som barnen älskar! Jonathan är en riktig bacon-fantast och det bästa han vet är när han lyckas tjata till sig en bacon-och äggröre-frukost. Där är han min motsats. Jag kan inte alls äta det till frukost.

Ja det var ju ett annorlunda inlägg, men jag fick nåt att skriva om i alla fall! ;-)

Regn, regn, regn

Samma väder som igår fast ännu värre. Det har öst ner sen vi slog upp ögonen i morse och gör så fortfarande! Men jag har haft en bra dag i alla fall tycker jag. Fick mycket gjort på jobbet idag kändes det som. Sen hade jag veckans bästa dag, eftersom jag slutade tidigt! Hämtade barnen på skolan. Theas kompis följde med oss hem. Sen blev det middag. Känns som att jag inte har nånting att skriva om just nu så jag vet inte varför jag skriver...Bara för att, kanske.... Nu ska jag fortsätta läsa i Narnia för barnen en stund, kanske jag kommer på nåt roligare att skriva om lite senare!

tisdag 6 september 2011

På krigsstigen

Är på så dåligt humör så jag skulle kunna skrika och kasta nåt i väggen!!!! Tänker inte gå in på det så noga, men det är en människa som jag egentligen inte känner, men mycket väl vet vem det är, som retat upp mig till max genom ett korkat telefonsamtal. Vilka idioter det finns!!!!! Herregud säger jag bara!

Hela dagen har för den delen varit lite halvjobbig. Det började med att det störtregnade när jag vaknade. Stressade en aning som alltid på mornarna...Tjat på barnen om att borsta tänder, ta på sig strumpor osv... "Skynda er nu då så vi hinner!" Jag är så less på att höra den meningen från mig själv nästan varje morgon. Och mitt i all stress kom Jonathan på att hans favorit-munkjacka hade blivit kvar ute i går kväll....Jaha, skickade ut Thea och Edvin i regnet på jack-jakt medan jag stod och stampade med foten klädd i hallen och ville komma iväg till jobbet.... De kom in med en drypande blöt jacka, men den fanns kvar i alla fall....Jonathan var inte så glad åt att jackan var så blöt...
Fick ta bilen och skjutsa barnen till skolan för att de inte skulle vara som dränkta katter när de kom fram. Kom precis i tid till jobbet...

Väl där skulle jag börja dagen med att skriva veckobrev till föräldrarna och allting strulade. Adresser som inte fungerade osv.... och sen var det så klart min tur att gå på utflykt med de äldsta barnen på avdelningen.... Precis vad jag kände för när regnet stod som spön i backen...Men men, nu är det ju barnen vi jobbar för och DOM gillar ju vatten och regn, så det var ju bara att dra på sig regnställ och gummistövlar och bege sig ut. När vi väl var ute var det ju rätt ok som alltid, man bara drar sig innan. Det slutade dessutom regna sen.

Tillbaka på jobbet till lunch och ja...hela dagen har varit allmänt stökig. Trötta barn tror jag...och trött personal... Hämtade mina egna sen.... Edvin berättade att det hade varit struligt på gympan och sen när vi gick ner till bilen så kom han på att han hade glömt en sak som han måsta vända och gå och hämta... så eftermiddagen fortsatte liksom som dagen började...struligt och halvt kaotiskt. Hem, lagade mat, tog undan disken....

Efter det sjönk jag ner med barnen i soffan och började läsa kapitelboken Narina-Häxan och lejonet för dom.... Min gamla bok som jag fick när jag var nio år. De tyckte att den var jättespännande! Ända tills telefonsamtalet störde oss. Nåja. Sen gick Edvin o Thea till Patric o hälsade på och där är de kvar fortfarande. Ska ringa dit nu för de ville se Idol kl åtta.

Kan sammanfatta min dag med ett ord. Irritation. Men så kan det vara ibland, och som tur är brukar det bli bättre dagen efter igen! I morgon slutar jag dessutom tidigt! =)

Nu känns det bättre, när jag morrat av mig lite!

måndag 5 september 2011

Kvällens underligaste diskussion

Jonathan:- Mamma, det har börjat en ny kille i nian som heter Lars. (Och så skrattade han så han nästan kiknade...)
Jag:-Jaha?? Vad är det för roligt med det då?
Jonathan:-Men mamma, det är 2011.... det kan inte vara kul att heta Lars och gå i nian, det är ju fett roligt....
Jag:-?????
Jonathan:- Ja, men alltså.... då kan man ju lika gärna heta Kaj-Konrad....

Lars är alltså väldigt omodernt verkar det som. Fast inte i min generation, där finns det många som heter Lars... fast det är ju inget roligt med det, eller?? Känns inte som man kan jämföra det riktigt med Kaj-Konrad....

Dagens ungdom....eller hur var det de äldre brukade säga när man var ung?? ;-) Eller jag menar...yngre....Ibland är de svåra att förstå sig på.

Måndagsflams

Jobbade till fyra. Jonathan fick hämta sina syskon idag och det gick så klart bra. Alla tre var på strålande humör idag och det kändes lite tråkigt att jag skulle iväg igen på personalmöte. Hann laga en snabbmiddag med pasta o Icas köttbullar i alla fall... Edvin och Thea dukade och slog på stort med servetter i glasen också, för de tyckte att vi skulle ha "fin-dukning" så här på måndagen.
Sen var det bara att stressa tillbaka till jobbet, eftersom mötet började fem. Kom hem strax efter halv åtta och då stack Jonathan till William. Jag, Edvin och Thea tänkte titta på Idol. Såg lite grann men sen vet jag inte vad som hände? Måndagströtta skrattande flams-troll blev vi, alla tre. Några smakprov....
Ja jag säger då det....=) Vet inte hur det blev på för vis.... Men skrattade gjorde vi! Nu ligger de utslagna i sina sängar... Det blev en rolig start på veckan....

söndag 4 september 2011

Jag och mode

Ni som känner mig vet att jag aldrig har varit nån modedocka direkt. Jar har helt enkelt inte blick för det där vad som är fint och inte när det gäller kläder. Jag har i stället andra intressen som är starkare än kläder och mode. Men en sak är jag säker på, och det är att dessa "One Piece"-overaller måste vara jordens fulaste plagg- ever!!!! En jätte-sparkdräkt för vuxna, hur kan man ta på sig nåt dyligt?? De som har dessa overaller kommer ju skratta ihjäl sig åt sig själva när de ser på foton om några år! Jag skulle inte ens ha en på mig när jag är hemma själv med låst dörr. Det finns ju dessutom i hundra olika färger och mönster... Det finns tydligen leopardmönstrade också, det kanske vore nåt?? Jösses vad fult säger jag bara!

Ett möte på Härnöhallen

Idag har jag varit o veckohandlat inför kommande vecka. När jag höll på få in alla kassar i bilen såg jag en kvinna som jobbar på skolan komma emot mig. Jag stannade upp och tittade frågande på henne. Då sa hon: "-Nu när jag ser dig så bara måste jag gå fram och säga en grej!" "-Jaha? undrade jag." Då sa hon med ett leende på sina läppar: "-Vilken fantastiskt härlig liten tjej du har! Hon är så duktig, hjälpsam och rolig!". Självklart värmde det i mammahjärtat att höra att min nyinskolade 6-åring sköter sig i skolan! "-Jaha, ja visst är hon härlig? Tack, vad roligt att du säger det till mig!" sa jag. "-Ja jag kände att jag ville säga det nu när jag såg dig" sa hon och sen gick hon igen.
Vad såna där småsaker kan göra en glad! En enda liten kommentar kan förgylla en människas dag. Nu vet jag ju så klart redan att både Thea och grabbarna är fantstiska alla tre, men ändå, så klart att man blir glad och stolt!

Söndags-lat

Igår kväll åkte jag bort till Lottis ett par timmar. Satt o pratade bara o jag for hem igen vid tiosnåret. Låg o läste i boken. Har inte bestämt mig för om jag tycker den är bra eller inte. Den är lite egendomligt skriven och massor av olika karaktärer att hålla reda på. Men den är inte helt dålig, jag hänger med i alla fall... Om en bok är riktigt dålig i min smak så skenar tankarna i väg på annat och man får läsa en sida hundra gånger innan det går in vad som står där. Har i alla fall kommit en bit på väg. Nu är klockan över elva och jag har nyss ätit frukost, fast jag vaknade åtta. Lat och seg. Sitter fortfarande i morgonrock, fast det finns tusen saker att göra. Städa till exempel....=/ Usch va tråkigt. Men det måste jag nästan idag, vare sig jag vill eller inte. Det är inte bara dammigt om jag säger så, det är stökigt också, saker överallt och disk o tvätt o elände. Bara att sätta fart antar jag. I morgon kommer goaste ligan hem och det blir full rulle igen med läxor, gympakläder som ska packas o annat att komma ihåg. Dessutom är det föräldramöte både för Thea och Edvin i veckan, men det har jag portionerat ut på papporna...;-) Jag själv har personalmöte i morgon kväll och då måste jag höra om Jonathan kan vara "barnvakt". Kändes lite jobbigt med tre möten på en vecka som man ska anlita barnvakt för, så därför får det bli så, men det är ju huvudsaken att nån går, så man får veta vad som sägs. Jag får gå på föräldramötet som är för Jonathan veckan efter i stället. Det är alltid så mycket möten så här i början av terminen. Nu ska jag sätta mig o skriva en veckomatsedel och åka o handla sen. Känns som jag är tillbaka på banan. Har gått ner två av de där kilona jag hade gått upp. Känns bra. Men jag går inte tillbaka till Viktväktarna förrän jag står på plus minus noll. Det känns bara inte kul...=(
Inte nu till helgen men nästa kommer syster yster från Sveg o hälsar på. Det ser jag fram emot mycket! Känns som en evighet sen vi träffades nu fast det egentligen inte är såå länge sen. Ska bli kul. Nä, dags att sätta fart med tråkiga sysselsättningar....=/ Eller ska jag läsa i stället? ;-)

lördag 3 september 2011

Hm....??

Är det nån mer som läst min blogg från sin telefon, för nu var det nån från Bjuv här igen, och den här gången var det inte jag!!!!!!! ?? ;-) Intressant det här...

En fin låt

http://www.youtube.com/watch?v=M6IGN7GYpRA

Alla ni som inte har sett filmen "Hur många lingon finns det i världen?", åk och hyr den NU. Jag såg den på bio och den var så fiiiin. Just nu lyssnar jag på "Du är allt" som var med i den. En fin låt som jag blir berörd av.

Så där ja!

Kursen var lika intressant idag. Vi fick göra andra typer av skrivövningar. En uppgift var att beskriva en gräsmatta på ett erotiskt/sensuellt sätt! Var o en fick ett antal minuter på sig att skriva och sen skulle man läsa upp det för de övriga i "klassen", ca 30 st?? Oj, lite pinsamt o halvjobbigt, men alla var ju i samma sits så det var lite småroligt ändå att höra allas versioner. Halva klassen skulle beskriva gräsmattan o andra halvan en kaffepanna på samma sätt. Inte helt enkelt kan jag lova! =) Var och en fick utgå från vad man själv ansåg vara erotiskt/sensuellt. Det var väldigt olika versioner. En del blev man nästan generad av att höra trots att det handlade om en kaffepanna, medans andra bara var fina. ;-) Vi gjorde även andra skrivövningar och blev tilldelade våra första uppgifter. Faktiskt riktigt roliga uppgifter där vi ska skriva olika historier ur olika synvinklar. En roman ska också läsas och analyseras till slutet av september, nämligen "Händelser vid vatten" av Kerstin Ekman. Var på bibblan efter kursen och hade sån tur så den fanns inne, och det är en ganska tjock bok, så jag måste sätta igång så fort som möjligt om jag ska hinna. Har ingen aning om vad den handlar om så jag hoppas den är bra! Det verkar vara ett bra upplägg på kursen. Man får några uppgifter åt gången som ska göras under en viss tid, och sen får man nya. Förra hösten när jag gick den jobbrelaterade kursen "Lärande genom handledning och reflektion" så fick man alla uppgifter på en gång, och då blir det ett slags kaos i min hjärna och jag vet inte vart jag ska börja. Det här känns bättre, tror att jag kommer att bli mer effektiv på det här sättet!

Pigg o glad

Hade ställt klockan på 7.15, men vaknade 7.10 av mig själv o kände mig ovanligt pigg, trots att jag hade svårt att somna igår kväll. Skönt att slippa vakna av klockan! Jag ställer ju alltid alarmet på mobilen, men klockan på bilden får mig att tänka på nåt jag har fått återberättat för mig.... En sån klocka, alltså ganska rejäl med öron, väckte jag min pappa med när jag var liten. Jag drämde den i huvet på honom....=/ Aj, aj, vilket uppvaknande! Så elak är jag inte nu för tiden...;-) Nu har jag gjort mig i ordning o ätit frukost, så nu väntar jag bara på att klockan ska bli lite mer så jag får åka. Tio minuter till, sen kan jag bege mig. Visst är det förresten konstigt det där med att man vaknar någon minut innan väckarklockan när man ska göra nåt speciellt? Det är inte första gången det händer. Precis som att man känner på sig i sömnen att det är dags. Skolan håller på till kl 13 idag. Undar vad jag ska hitta på sen då? Kanske gå en sväng på stan, det var länge sen... får se hur jag gör.
Nu är jag redo att möta dagen. Hoppas den blir lika bra som igår! Ha en skön lördag!

fredag 2 september 2011

Åååååh vad roligt!!!!

Det var en mening med att jag skulle gå dit. Det bara vet jag. Det var huuur kul som helst och jag ångrar det inte en sekund. På jobbet fick jag positiv respons och det löste sig så jag kunde sticka i väg i tid. Snälla arbetskamrater och en bra chef! =) Det första som slog mig när alla var samlade i salen var vilka otroligt olika människor som var där. Allt ifrån 19 år till 60? Olika personligheter verkligen, det var roligt bara att studera människorna! Först var det en bra stund som gick åt till upprop, inledning och upplägg. Efter det fick vi göra en skrivövning i grupper på tre personer. Vi skulle under tre minuter beskriva på ett papper tre olika personer som vi känner eller har känt. D.v.s en minut per person, så det gällde att stapla upp ord så fort som möjligt så det blev nåt. Jag tog de tre första personerna som poppade upp i mitt huvud. Min lillebror Magnus, min mormor som tyvärr inte finns längre, och min väninna Monika. Det är tre personer som på olika sätt betyder väldigt mycket för mig. Jag hann få ner ganska många ord. När vi hade gjort det skulle vi berätta för varandra i gruppen om de olika personerna. Sen fick vi en ny uppgift. Vi skulle välja ut en av personerna och skriva en inledning på en berättelse där berättelsen skulle starta med att personen i fråga gjorde nåt som han/hon aldrig någonsin skulle göra i verkligheten. Vi hade fem minuter på oss. Jag hann få ner ganska mycket på den tiden och lillebror fick huvudrollen...;-) Sen skulle vi läsa upp texterna för varandra och ge varandra kritik. Mycket intressant! Sen fick vi en ny uppgift. Vi skulle fortsätta där vi slutat, men nu skulle ytterligare en person av de vi beskrivit komma in i texten och det skulle uppstå en dialog. Vi fick bre på och ljuga hur mycket vi ville! Vi hade även nu fem minuter på oss. I historien levde min mormor så dialogen blev mellan henne o brorsan. En osannolik berättelse, men det var jätteroligt att skriva!!! Och roligt att få respons från andra! Sen blev vi uppdelade i andra "responsgrupper" som vi ska jobba ihop med under hela kursen. Vi blev indelade efter vart vi bor, så vi var en Härnösandsgrupp. Det var människor från olika ställen, Sundsvall, Stockholm, Göteborg, Nyköping, Mariestad, Bollnäs, Söderhamn, ja alla möjliga....så det var som sagt en blandad kompott. Vi fick sätta oss i grupperna och presentera oss och "vårt eget skrivande" mm. Det var oerhört intressant att höra andras sätt att skriva och vilka slags böcker de är intresserade av. Kan säga att vi var grymt olika personligheter i vår grupp! Och mest yngre. Vi var åtta st tror jag och flera var i 20-årsåldern, och så jag och en som var över 50. Men det var kul och intressant.
Som sagt, jag ångrar inte att jag gick dit och jag ser fram emot fortsättningen! Tack alla som peppade mig att gå dit, jag var väldigt nära att tacka nej!