Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 31 juli 2011

Minisemester

Nu blir det nog ett långt inlägg! Kom hem för ett par timmar sen efter några roliga dagar. I onsdags åkte vi till Sveg. Vi blev bjudna på grillat och god potatisgratäng!

 Maddes kille Mathias hade preliminärbokat flygplanet i fall det skulle bli fint väder, för då skulle barnen få flyga. Men det sa vi inget om förrän alldeles innan. Solen gassade och det var kanonväder. Gissa några som blev glada?? Lite pirrigt var det också, speciellt för Thea som aldrig flygit förut.
Det var minst sagt glada barn som klev ur planet efter en halvtimme i luften. Jonathan var alldeles lyrisk för han hade fått prova att styra!



På torsdag morgon åkte vi till Sandsjö. Första gången någonsin som jag o barnen åkte dit och sov över. Det blev lyckade dagar med fortsatt solsken. Poolen blev mest populär, där låg barnen mer än de var på land. Thea har lärt sig simma riktigt bra, hon simmar från ena sidan till den andra i poolen, och den är nog 4-5 meter skulle jag tro.
Det har varit riktigt solväder hela tiden, utom sent igår kväll, då det blev världens åskväder när vi hade lagt oss. Thea och jag låg i det inglasade rummet som syns på hus-bilden. Det var lite halvläskigt att ligga där och titta på blixtar och dunder!!! Men det gick över ganska snabbt...
Vi har blivit bortskämda med god mat varenda dag, igår stod grillning på menyn, och det kan man ju inte få för ofta!!! Mums!
I morse packade vi i hop efter frukost och åkte hem till mamma och Jerry. Åt mat där och sen åkte jag  vidare hemåt, men lämnade barnen där som ska få njuta av årets bästa vecka, enl de själva! Veckan då de åker till stugan och fiskar och myser!!! Jag kom hem vid halv fem på eftermiddagen, och det känns riktigt skönt att vara hemma igen, även om vi har haft jätteroligt! Det blir garanterat fler gånger! Det som däremot inte känns skönt är att jag börjar jobba i morgon, ve och fasa! Usch vilken ångest!!! Fast det känns ändå lite bättre när jag vet att jag är ledig nästa vecka igen! Men ändå... självklart ser det ut att bli fint väder hela veckan också. Tur att man har ett jobb där man är ute mycket!
Måste säga att även om semestern har gått fort så har det varit en otroligt händelserik sommar. Allt ifrån att ha sett björnar i det fria till åkt flygplan för barnens del... De konstaterade i bilen på väg hem idag att det var deras bästa sommar någonsin! Ändå har vi inte varit på nån långtur, men de har inte så höga krav. Men jag är beredd att hålla med dom till viss del. Även om inte vädret varit det bästa hela semestern så har vi gjort mycket kul!

onsdag 27 juli 2011

Snart åker vi

Om en halvtimme åker vi igen... Först till Sveg och i morgon vidare till Sandsjö... I kväll ska barnen få åka flygplan. Maddes kille Mathias har flygcertifikat och har preliminärbokat planet tills i kväll, men det beror så klart på vädret. Barnen vet inte om det så det blir förmodligen en glad överraskning! I går var vi och spelade minigolf vid badhuset. Det var riktigt roligt och barnen gillade det också! På kvällen åkte vi ut till Stallarna så de fick bada lite, det blev riktig sommarvärme igår faktiskt! Fint idag också så klart, när vi ska åka! =/
Får väl se om det blir nåt inlägg från "urskogen", annars får det bli när jag kommer hem på söndag!
Hej svejs för ett tag igen!!!

måndag 25 juli 2011

Roliga kommentarer från små kottar

Här om dagen satt jag och Madde och pratade om när barnen var små. En massa roliga kommentarer poppade upp ur minnet och vi skrattade gott. Ett roligt minne jag har är när jag och Jonathan åkte tåg hem till mamma i Söderhamn. Han var kanske 3-4 år skulle jag gissa på. Vi satt på ett sånt säte med bord emellan och ett säte mitt emot. Där på andra sidan bordet satt en kille som läste koncentrerat i en bok och såg minst sagt tråkig ut. Han läste och läste, tittade knappt upp, utan var helt inne i sin bok. Jonathan tittade på honom en lång stund, och sen sa han: "-Du.... Om du vill skulle du kunna få köpa min tröja för 70 kronor!!!!" =) Då sprack tråkmånsens ansikte upp i ett hjärtligt skratt, Jonathan hade lyckats!!!! Haha, det har jag tänkt på många gånger... Undrar vad dom rörde sig i Jonathans lilla huvud då? Men roligt var det!

Eller den gången Jonathan och jag hade beställt pizza, som tog en hiskelig tid på sig att komma. Jag gick väl runt och morrade lite irriterat medan vi väntade. När det äntligen plingade på dörren sprang Jonathan och öppnade och utbrast till pizzakillen: "- Hej!!! Min mamma tycker att ni är ena jävla seg-gubbar!!!!!" Eeeeh, jag mumlade nåt snabbt om att han kunde behålla växeln och stängde dörren snabbt som ögat... =)

Tittade tidigare i kväll i gamla fotoalbum och blev påmind om när Edvin hade fått en stjärtlapp i julklapp och väntade på snön. När den väl kom tjatade han som bara den att han ville ut och åka HAK-lapp!!!! Hahahahaha....
Tänker även på när Thea stolt berättade att hon spelat teatern Ärtan på stjärten på förskolan.... det är så roligt med såna där minnen, synd att jag är så dålig på att skriva upp dom bara, man minns ju bara en liten bråkdel!

Men glada skratt framkallas när man väl kommer ihåg.... Tänk vad de är stora nu, och roliga på ett annat vis.... som här om dagen när Jonathan som snart är 13 nu, kom in med ett prydnadshjärta och en "veckoplaneringstavla" i handen och sa: "-Mamma, dom här två sakerna vill jag inte ha i mitt rum längre!" Nähä, varför då? undrade jag. ( Jag fick en blick som sa ungefär att jag var en tönt innan han sa:)"-Mamma, det är faktiskt ett tonårsrum, ok??"
Ja vad säger man?? Jag förstod i alla fall att tonårskillar inte planerar sina veckor på en whiteboardtavla och att de inte har röda hjärtan på en fot i fönstret....
Tänk vad mycket glädje barnen ger en, även om man är arg på dom emellanåt också....
De är de finaste jag har!!!!

Ooootroligt vacker!

Igår gjorde Madde slingor på mig. Det blev riktigt bra, men under pågående projekt är man ju allt annat än snygg. Vi skrattade en hel del kan jag säga..... Bjuder på ett fint smakprov! =) Gillar skarpt den där mössan! Haha, nåja, resultatet blev som sagt bra! På kvällen kom vi på att vi skulle ha skräckfilmsafton. Vi tänkte passa på nu när vi umgås i flera dagar så man slipper sova ensam....;-) For ner o hyrde tre filmer. Började med en film. Den var visserligen inte så hemsk, men mitt i filmen ringde Patric o undrade om Thea kunde komma redan då igår kväll i stället för idag, för han oAnneli skulle upp tidigt o jobba. Självklart fick hon det, men då kunde vi inte sitta o titta på skräckfilm, så då blev det en lång paus. När Thea hade lagt sig tittade vi på den gamla klassikern "När lammen tystnar" på tv:n, för den hade inte Madde sett. Så vi har fortfarande två filmer kvar av de vi hyrde... Idag kommer Edvin o Jonathan hit också, det känns som jag inte träffat dom på hundra år fast det bara är en vecka. På onsdag skjutsar vi hem Madde till Sveg och sen åker vi vidare till pappa på torsdag till söndag. Det blir nog kul det!

lördag 23 juli 2011

Härliga dagar

Semestern rullar på, det känns som den snart är slut, men den har varit händelserik och rolig! Hade trevligt hos syster i Sveg. En dag var vi till Röros i Norge och det var ett mysigt litet ställe med roliga små butiker. En kväll åkte vi till Lillhärdal och spelade minigolf. Det har jag inte gjort på flera år så det var roligt det med. Härliga dagar, men inget solväder, tyvärr. På torsdag morgon klev vi upp tidigt och åkte från Sveg och hemåt. Stannade i Birsta. Vi var där halv elva på förmiddagen och åkte hem när de stängde kl åtta på kvällen... Ändå hann vi inte med det vi skulle så vi tog en sväng till i går! Har verkligen shoppat, och det var SÅÅÅ roligt och välbehövligt! Nu finns det en hel del nya kläder i garderoben! Köpte även en ny armbandsklocka och nåt halsband o lite smink o sånt... Kul! Sen igår kväll var det dags för stadsfesten. Även den var en lyckad kväll. Innan satt vi ute på balkongen och åt pannacotta och drack rosé-vin. Gott, gott! 
Fina syster Madde, som jag tycker så mycket om!
             
Semester är helt enkelt underbart!!!!


söndag 17 juli 2011

Paus

Nu kommer jag troligen inte att skriva nåt på några dagar. Håller på packar och åker i kväll. Städar lite också, är inte kul att komma hem om det är stökigt...  Blir en rolig vecka!!! Längtar dock mest av allt tills vi åker på shoppingtur till Birsta... Det är nåt vi gör varje sommar, jag o Madde. Ibland har det blivit en heldag, ibland två.... och det är så roligt! I år ska det bli extra roligt, eftersom jag satt undan alla mina skattepengar just för det ändamålet. Kul, kul, kul!!!!!
Ha en härlig vecka, får se när jag skriver nästa gång... Mot slutet av veckan skulle jag tro.
Tjingeling!!!

lördag 16 juli 2011

Lite ändringar i planerna

Nu är det bestämt att jag åker till Sveg redan i morgon kväll i stället för på måndag morgon. Anledningen var att det passar Madde o Mattias bäst att vi tar vår lilla Norge-tripp på måndagen, och då är det ju skönt om jag är där redan kvällen innan, så vi kan åka i tid på måndag morgon. Som tur är passade det så barnen kunde komma en dag tidigare till sina pappor också, skönt att vi kan hjälpas åt när det "krisar". Ringde Ann o frågade om hon kan gå hit o vattna mina blommor på balkongen en dag, och det skulle hon göra... Perfekt! Så i morgon blir det till att packa och fara iväg på kvällskvisten. Hoppas jag slipper regn när jag åker. Det är ju så dålig väg större delen av vägen så det blir såna där "vatten-planings-gropar" överallt som jag inte gillar....usch. Det brukar ju ALLTID regna när jag ska till Sveg, så varför inte i morgon liksom??
Igår fick jag ett par (för stora) jeans sålda på Tradera. Ingen stor summa, men ändå, skönt att bli av med dom och bättre att sälja dom än att slänga dom. Har fler ute på auktion, så jag hoppas att jag får de sålda också.
Idag ska jag försöka lägga mig i tid. Är uppe på tok för länge på kvällarna och i natt som var kunde jag inte somna förrän vid tre ungefär... Men nu är jag trötter. Natti natti!

Kort-hus

Till och med barnen blir less på det här skitvädret! Det stod på aftonbladet nu att det ska vara dåligt väder i hela Sverige i minst tio dagar! Usch vilket tråkigt semesterväder! I brist på annat att göra har de kommit på helt plötsligt att det är roligt att bygga kort-hus... Har sällan sett de så koncentrerade!
Kul när det går bra, men ibland rasar det.......;-)

fredag 15 juli 2011

Regn o rusk

Semestervädret vill inte riktigt infinna sig, och balkongkvällarna är lätträknade. I kväll öser renget ner. Mysigt på sitt vis, men jag vill ha SOL och värme på min semester! På eftermiddagen kom Lottis hit. Vi fikade o satt o pratade. Edvin o Thea lekte "Kittla Lottis", så det blev en hel del skratt....;-)
Det känns mörkare än vanligt, har fått tända lampor här inne. Vill verkligen inte ha höst redan, men just i kväll känns det väldigt höstlikt. Ryser vid tanken.Varför är sommaren så kort?? Den är verkligen mycket kortare än vintern nu för tiden. Vintern kändes evighetslång.
Barnen längtar tills vi ska hälsa på pappa. De längtar ännu mer tills de ska följa med mamma o Jerry till stugan. Det har verkligen blivit en tradition, ända sen Jonathan var liten. Nästan en vecka varje sommar, en vecka de lever hela året på. Härligt att de tycker att det är så kul. På onsdag kommer Jonathans kompis Mikael från Stockholm. Då är ju Jonathan hos Erik, men när han kommer hit på måndagen efter så är Mikael med hit, för han stannar till tisdag. Mikael är en kille som bodde här i Härnösand för många år sen. Han gick i samma klass som Jonathan och sen flyttade han till Stockholm. På något vis har de lyckats hålla kontakten i alla år, även fast de träffas max en gång om året, ibland mer sällan. Jag tycker det är så himla roligt att de träffas ibland. De var ju trots allt ganska små när han flyttade. Tror det var när de gick i lågstadiet nån gång. När Jonathan berättar om Mikael så förstår man att han alltid kommer att vara hans bästa vän någonsin. Han hade till och med skrivit värsta vänskaps-"kärleksförklaringen" till honom på facebook som jag fick läsa. Då fällde jag en liten tår. Är så glad för deras skull att de får träffas snart!

Invalido

Vaknade av att det gjorde skitont i ryggen och hela ena sidan av kroppen. Kunde knappt röra mig. Min första tanke var att jag hade legat på nåt konstigt vis, men sen kom jag på att det är garderobsstädningens fel. Jag var nämligen tvungen att flytta min brudkista som står längst in i garderoben/klädkammaren. Den är full av gamla saker och väger som BLY. Bland annat hundrafemtioelva gamla dagböcker... Det är hjul på den, men det var ett trångt utrymme där jag inte kunde vrida den på golvet så jag var tvungen att lyfta den för att kunna vrida den....Jag kunde knappt rubba den, men ibland är jag ganska envis och jag gav mig inte förrän den var flyttad. Det är nog det som har satt sina spår. Hoppas det går över snart, för jag känner mig som 93 år. Det gör skitont. Nåja. Garderoben är fin i alla fall, blir lika snopen varje gång jag tittar in...;-) Inget strandväder idag heller, suck.... Hoppas det blir fint till veckan åtminstone, fast då blir det nog regn eftersom jag ska till Sveg. Då regnar det alltid. En av dagarna jag är där ska vi åka över till Röros i Norge. Det ska bli kul!

torsdag 14 juli 2011

7 Ica-kassar

Åh vad skönt! Tog tag i garderob-eländet och det blev 7 ica-kassar med kläder jag slängde! Mycket som var för stort som jag aldrig vill kunna ha igen och mycket som bara var skitfult helt enkelt. Förstår inte varför man sparar på allt så länge?? Har burit ut allt i containern också så jag inte skulle hinna ångra mig. Nu finns det plats för nya kläder som ska inhandlas i Birsta till veckan. Som jag har längtat!

Sluta blås!!!

Det envisas med att blåsa hela tiden. Då är det inte direkt läge för stranden för då fryser man väl ihjäl.... Vet inte vad jag ska hitta på? Jonathan är hos Martin, Thea hos Melanie och Edvin är hos Alex.... Jag skulle verkligen behöva städa garderoben. Speciellt eftersom jag dessutom ska handla nya kläder till veckan! Vet inte vad jag ska hitta på för lösning där inne, det är bara ett kaos. Har såna där "trådbackar", men de rasar ju hela tiden så de ligger i en hög längst ner och då orkar jag inte till slut så jag bara slänger in alla kläder... så ni kan ju tänka er hur det ser ut. Man kommer knappt in där och man hittar ingenting som man ska ha, man blir bara matt när man ser eländet.... usch usch usch..... hm...kanske ska ta itu med det ändå? Fast backarna lär ju inte hålla bättre för det i och för sig....suck!
Igår planerade jag in en tripp med barnen till pappa. Kom på att om vi skjutsar hem Madde till Sveg så hon slipper ta bussen, så kan vi åka till pappa i samma veva. Två flugor i en smäll liksom... eller rättare sagt tre flugor i en smäll, för då skjutsar jag barnen direkt till mamma den söndagen då de ska till stugan. Ringde pappa o kollade om det passade, men typiskt nog hade de planerat annat den helgen, men sen ringde han efter tio minuter o hade ändrat planerna så vi kunde komma ändå! Barnen ser fram emot det jättemycket. Jonathan längtar jättemycket och konstaterade på en "tonårings vis" att veckan kommer att bli AWESOME!!!! ;-) Det är första gången i deras liv som vi åker dit o sover över. Sen måndagen vecka 31 börjar jag ju jobba, fast är lyxigt nog ledig veckan efter igen! Då är det inskolning för lilltroll på fritids en dag. Nä jag undar om jag ska hugga tag i garderobsjobbet, det är nog ett evighetsprojekt.... BLÄÄÄH va tråkigt!

onsdag 13 juli 2011

Yatzy och Hallonpaj


Igår kväll spelade vi yatzy. Räddningen på den tråkiga dagen! Yatzy är faktiskt riktigt roligt, det måste jag erkänna trots att jag inte är nån spel-fantast. Vi vann var sin gång alla tre. (Jonathan var inte hemma). Edvin är en riktigt dålig förlorare som blir skitsur när han inte vinner, men vi försöker träna på det, så på slutet skrattade till och med han åt sig själv...
Idag har vi bakat Hallon o blåbärspaj. Mest hallon.;-) Pajen blev jättegod, fast Edvin gillar vaniljsåsen bäst...=)
Det har varit svinkallt ute idag, när jag klev upp i morse var det bara 13 grader. Burr! En gnutta av solen har dock visat sig. Thea passade på att låna mina solglasögon och testa den nya solstolen.

tisdag 12 juli 2011

En grymt tråkig dag

Länge sen jag hade en tråk-dag sist. Det har snarare varit fullt upp på sistone med massor av roliga saker. Kanske därför det blir så påtagligt när det blir tråkigt? Vädret har varit tråkigt. Där har vi felet. Då blir allt tråkigt. Det blåser kallt och har åskat o blixtrat. Jag har inte gjort mycket idag. Skjutsade Edvin till en kompis, och hämtade honom sen. Suttit här o gjort ingenting. Men så måste det så klart också få vara ibland. Jag har ju åtminstone semester, det hade varit ännu tråkigare om jag hade varit tvungen att jobba! Har i alla fall tvättat och tvättat, hundrafemtiosju maskiner känns det som. När jag såg botten bad jag Jonathan ta in sina smutskläder. Då var det fullt igen....=/ Thea har testat mina akrylfärger. Jag hade också tänkt måla nåt men det blev aldrig nåt. Som vanligt.
 Nu längtar jag till nästa vecka. På måndag åker jag till Sveg (den veckan har varit inplanerad sen i vintras!!!). Stannar där några dagar, gissningsvis till på torsdag kanske? Vi har inte bestämt riktigt. Då följer Madde med mig hit till Härnösand. På helgen ska vi på stadsfesten plus att vi ska åka på vår efterlängtade shoppingtur till Birsta!!!! Och så stannar hon här några dagar o tar buss hem sen. Kommer att bli roliga dagar! Hoppas det blir fint väder också...Nu ska jag hänga tvätt och tråka vidare. Tänk vilken rolig dag det måste bli i morgon!

måndag 11 juli 2011

Legokillen

Idag har Edvin o jag byggt ihop Star Wars-skeppet han fick av mig i födelsedagspresent.  Alldeles nyss satt han och lekte med det, tittade på det en stund och sa från hjärtat: "-Mamma, jag blir verkligen glad när jag tittar på skeppet!". Nog för att jag tycker att det är tråkigt att alltid köpa lego till jul och födelsedagar, men det är så roligt att se Edvins glädje över sakerna. Han verkligen älskar lego! Igår byggde vi också lego. Han köpte ju även lego för sina egna pengar, så det byggde vi ihop igår... Jag gruvar mig alltid när vi ska bygga för det tar ju sån tid, men det värsta är att när man har börjat bygga så är det riktigt roligt, då är det svårt att sluta i stället. Star Wars-skeppet tog över två timmar att bygga ihop, så det tar ju sin lilla tid...
Nu i kväll har Ann varit här och fikat. Satt ute på balkongen, men det blev lite småkallt efter en stund. Hoppas det blir fint o varmt i morgon. Idag har det blåst så mycket, så det har inte varit strandväder direkt.

Inte ofta man vinner något...

Det är inte ofta man vinner något men nu hade jag lyckats vinna två biljetter till stadsfesten, stod det i brevet i alla fall...
"Grattis, du har vunnit två biljetter till stadsfesten!". Jättekul så klart. En varsin till mig o syster yster tänkte jag. Det är bara det att det har blivit nån miss så de har bara skickat EN biljett! Ringde idag och då var det en sur gubbe som sa att de tyvärr har skickat ut alla biljetter nu så de är slut och hon som håller på med det här har semester. Så jag får nöja mig med en biljett. Vet att jag ska vara glad o tacksam för det, men jag är irriterad i alla fall. Morr morr.

söndag 10 juli 2011

Recept

Igår när vi satt på Lottis balkong diskuterade vi vad man kunde använda timjan till, för hon hade odlat egna kryddor. Jag kom att tänka på en gryta som jag inte gjort på många år, men som är ganska god. I den är det timjan! Delar med mig av receptet här....

Ungersk kycklinggryta, 2 pers

2 kycklingfileér
1 dl mild Ajvar relish
1 dl creme fraiche
2-3 klyftor vitlök
1 bit purjolök
lite vatten plus 0,5 kycklingbuljongtärning, el 1 msk kycklingfond
Timjan, valfri mängd
salt o peppar

Servera med klyftpotatis i ugn, eller ris.

Vi diskuterade även Ajvar, det är gott, men man använder det inte så ofta. Nån som har några andra goda recpet med ajvar??

Champange-lördag...;-)

Igår åkte jag o Lottis till Svartvik och solade. Härligt. Lottis hade gjort jättegod tonfisksallad åt oss till lunch. När vi låg där ute kom vi på att vi skulle gå ut på kvällen. Lika välplanerat som vanligt när vi ska göra nåt...;-). Åkte hem och gjorde oss i ordning och sen blev jag bjuden på tacos hos Lottis, så igår hade jag det bra, slapp laga både lunch o middag...=)
 Tog så klart med min flaska med champange som jag fick när jag fyllde år. Vi är ju vana att dricka champange jag o Lottis...;-) Haha... Gick ner till Hamnkrogen sen. Där var det nåt "pensionärsband" som spelade så det var inte så kul, så då gick vi på Skeppet. Där var det ganska roligt, fast det märktes att det var stadsfesten i Sundsvall för det var inte lika mkt folk ute som det brukar. Vi gick även en sväng på Svenssons, men där var det riktigt tråkigt tyckte jag. På natten gick jag med Lottis hem o sov där. Man törs inte gå hem själv på nätterna, och jag hade inte råd med taxi kändes det som. Bedrövligt att det ska vara så illa att man inte törs gå själv, men det är så mycket tok ute som man läser om, så man vågar verkligen inte! Vi sov till tjugo i tolv idag!!!! Herregud, hela dan har ju försvunnit... Nu har jag nyss kommit hem. Grabbarna ringde o ville sova här i natt för Erik skulle jobba, så de kommer redan i eftermiddag. Nu blir det en dusch, håller på svettas ihjäl här...Kanske inte så konstigt när det är 29 grader i lägenheten?

lördag 9 juli 2011

Sovmorgon

Vad skönt det är att sova tills man vaknar av sig själv och inte nån hemsk väckarklocka... Sov till 9.20 idag. Härligt! Igår när jag satt på balkongen o solade ringde Lottis o frågade om jag ville komma ner på stan och äta en glass. Jag var ju inte direkt svårövertalad, så en kvart senare var jag där. Sen åkte vi ut på Sälsten och grillade till middag. Gott var det!!! Idag hade vi tänkt oss en stranddag, men solen har gått och gömt sig tydligen. Hoppas den kommer fram igen... Annars vet jag inte vad man ska hitta på idag?
Känner för att gå ut i kväll. Men är ganska fattig och har inga fina kläder att ha. Tråkigt. Längtar SÅ mycket tills Madde kommer hit o vi ska på shopping i Birsta! Behöver verkligen nya kläder!!!!
Nä, nu ska jag äta frukost och starta dagen! En hel vecka av semestern har gått redan! Men den har varit händelserik i alla fall. Och vädret har också varit bra, så jag klagar inte på den veckan! Hoppas resten av semestern blir lika bra!

fredag 8 juli 2011

Impulsiv "road-trip"

I tisdags fyllde Edvin nio år, stora killen!!! Han skulle ju till Erik den dagen. I stället för vanligt tårt-kalas åkte vi ner till Birsta med honom där han fick gå på leksaksaffären och handla lego för födelsedagspengar. Han fick även ett stort legobygge av mig på morgonen, men han vill alltid ha MER lego, det är Edvins liv!
Edvin fick även välja vart vi skulle äta denna dag och då blev det Max i Birsta. Edvin var helnöjd med sin födelsedag! Jag passade på att springa in på Jula och köpa mig en solstol för mina födelsedagspengar. Känner mig mycket nöjd med stolen. När jag kom hem möblerade jag om på balkongen eftersom jag ville ha solstolen på den sida där solen är längst på kvällarna...
Jag hade precis gjort klart på balkongen då Magnus (brorsan) ringde. "- Hej, jag och Malin är på väg till farsan o ska stanna tills i morgon, du kan väl också åka dit?". Då var klockan kvart över fyra på eftermiddagen. Jag tänkte i några sekunder och svarade: "-Tja, varför inte?". Snacka om impuls!!! På några minuter hade jag packat en väska med lite kläder, ställt in gps:en och dragit iväg! Det är ju ändå ca 27 mil härifrån dit så det tar ett tag. Jag sa aldrig till pappa och Marie att jag skulle komma heller, så de blev lite snopna när jag bara dök upp! Det hör ju inte till vanligheterna att jag gör det! Men kul var det! Vi satt uppe en stund på kvällen och surrade och drack nåt glas vin, men det blev kväller ganska tidigt, alla var lite halvtrötta. Vi trodde vi skulle få se en björn på natten, eftersom det brukar gå en där varje natt, men självklart inte denna natt!
    Dagen efter vaknade vi till strålande sol. Vi fick en riktig "hotellfrukost" och sen solade vi hela dagen lång!
På eftermiddagen hade Marie gjort en god gryta som vi åt, och efter det åkte jag vidare till Sveg, eftersom jag hade sån tur att Madde var ledig igår, torsdag. Så jag kom till henne på onsdag kväll. Det var varmt och skönt så vi satt ute på kvällen och drack lite vin och skrattade som alltid!!! =)
Jag fick en väldigt fin födelsedagspresent av Madde som hon hade gjort själv. Den var så fin så jag fick en liten tår i ögat!
Igår torsdag, gick vi och tittade i några affärer som finns i Sveg, jag hade aldrig varit där, så det var lite kul att se. Vi åt vår "middag" på ett fantastiskt mysigt "fik" och det var jättegott! På kvällen åkte vi o hälsade på Maddes mamma Lena en sväng. I morse började Madde jobba kl sju, så då klev jag upp samtidigt och for hem, så kvart över tio idag var jag hemma! Kul med en sån där spontan liten resa! Solen skiner här hemma så jag ska nog ta och inviga solstolen!
Ha en härlig fredag!

måndag 4 juli 2011

Trettiofem år

Usch vad det låter gammalt! (Tur att jag inte känner mig så!). Har i alla fall verkligen blivit firad i dag. Först kom barnen in o väckte mig i morse med kramar och fina teckningar. Halv sju i kväll kom Lottis, Britta, Helen o Patrik, Matti och Ann hit. Fick så fina presenter, och mamma hade skickat pengar till en solstol till balkongen! =) Jag bjöd på smörgåstårta och banancheesecake med jordgubbar. Mumsigt!
Fick en fin godisskål av Matti, Robban, Lottis o Britta...Bilarna symboliserade visst att jag kör så mycket bil nu för tiden! =)
Jättefina ljuslyktor av Ann!
...och superfina blommor av Helen o Patrik
Den goda smörgåstårtan...

Fick även en flaska champange (!)... Hm... Den symboliserar ett litet internt skämt vi har...;-) Har fotat även den, men när jag försöker lägga ut bilden så hamnar den i sidled även fast bilden är rättvänd...skitskumt! Så jag struntar i den helt enkelt.
Banancheesecaken som det var första gången jag gjorde blev riktigt god. Hittade receptet i ett nummer av buffé för ett tag sen. Om nån är nyfiken så kan man söka på banancheesecake på http://www.ica.se/ .
Jag har verkligen haft en trevlig trettiofemårsdag!
I morgon är det Edvins tur att fylla år. Nio år!

söndag 3 juli 2011

Potatissallad a´la Linda

Fick ett recept på en potatissallad av Linda på jobbet. Igår gjorde jag den och den var mycket god. En annan Linda har efterlyst receptet så det kommer här!

Lindas potatissallad

800 kokt kall potatis i bitar
100 gram hackade soltorkade tomater
1 skivad rödlök
250 gram fetaost
(100 gram oliver, om man gillar det)
2 pressade vitlöksklyftor

Vinägrett

0,5 dl olivolja (jag använde den oljan som de soltorkade tomaterna låg i)
1 dl persilja (jag bytte ut den mot basilika då jag inte gillar persilja)
2 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Mycket mumsigt, tack Linda för receptet!!!!

Nu i kväll åkte jag, Ann o barnen ut till Stallarna. Barnen ville ta ett kvällsdopp. Vi vuxna satt med kläderna på i en solstol (det är inte direkt varmt ute, det blåser som bara den). Vi höll på bli uppätna av all knott som var där, så till slut gav vi upp och åkte hem. Trodde jag skulle klia ihjäl mig på bilfärden hem. Skönt att komma in i lägenheten...
Åh vad jag njuter av att jag inte behöver ställa väckarklockan i kväll när jag lägger mig!

Trötta klubben

Det var en trevlig kväll igår! Där emot åt vi så mycket så vi var alldeles sprickfärdiga!!! Kl 22 satt jag o Ann i var sitt soffhörn och halvsov, så då gick vi hem! Haha... så det kan bli... Det är inte bra att vräka i sig så där... först en massa mat, och sen rabarberpaj med vaniljsås och glass, och sen godis på det.... usch... men gott var det!
Pappa ringde mig på mobilen igår kväll. Han tycke vi skulle komma nån helg och övernatta. Funderar faktiskt på det. Det vore kul, förutom att jag kommer att vara livrädd att det ska komma nån björn. Han berättade nu att det går en björn i byn som välter soptunnor. Han hade själv sett den här om natten och det var den största björn han hade sett i hela sitt liv. Tror jag skulle bli lite lätt kacknödig om jag mötte den! Vill nog helst sitta inomhus hela helgen om jag ska dit. Usch o fy.

lördag 2 juli 2011

Grilltajm

Kom på att jag skulle bjuda hit fam Andersson/Hansen på middag i kväll. Ringde Ann och sa vad jag hade tänkt. Då tyckte hon att vi kunde komma till dom i stället, ha lite knytis och grilla! "- Ni kan ju ändå aldrig grilla som bor i lägenhet, så det passar väl bra?" (Jonathan hade beklagat sig för några dagar sen över att vi aldrig kan grilla). Jo visst, vi tackade ju inte nej direkt. Grillat är ju alltid bäst i alla lägen! Så nu ligger köttet och kycklingen i marinad, och så ska jag snart göra en potatissallad som jag fått ett recept på av Linda på jobbet. Låter mumsigt! Blir nog en trevlig kväll. Det är så roligt när vi har barn i samma åldrar som trivs ihop också.
Ute hänger regnet i luften, det är kvavt och klibbigt, så vi får väl se vad det blir för väder... Hade tänkt städa idag, men det är så varmt i lägenheten så jag orkar inte. Får väl i stället bara njuta av att jag är LEDIG. Ha en skön helg!

fredag 1 juli 2011

S.E.M.E.S.T.E.R

Hm... Vädret är väl inte på min sida direkt, men vad gör väl det?? Nu är jag ledig i flera veckor. SÅ underbart! Jag och barnen ska fira med myskväll. Vi har ätit kyckling-tacos till middag och sen blir det vit chokladpannacotta... Mums mums!

Idag kom min chef Karin in på jobbet och berättade att Karin O som haft vikariat hos oss hela terminen, nu har fått tjänsten på 75% på våran avdelning!!! Jag blev så glad så jag kastade mig runt halsen på henne! Det känns så himla bra!!!! Vilken start på semestern att veta att hon kommer tillbaka till oss sen, så det inte blir nån annan. Jag är så glad för hennes skull också att hon fått en fast tjänst! Minns känslan när jag fick det, efter allt kämpande med springvikariat o annat. Härligt!

Thea har haft en tuff dag. Hon tycker det är jättejobbigt att sluta på förskolan, även fast hon också tycker att det ska bli kul!  När vi kom hem bröt hon ihop totalt och storgrät!!!! Stackars lillgumman, så klart det känns att lämna en plats där man varit varje vardag nästan hela sitt liv. Tur hon har det extra förmånligt som har mig som jobbar där. Hon kan ju hälsa på lite titt som tätt! Nu har jag inga förskolebarn längre. Nu väntar ett nytt kapitel i livet även för Thea.