Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

torsdag 30 juni 2011

Om nån har missat....

Om någon har missat en viktig nyhet så kommer den här: Jag har nu en dag kvar att jobba!!!! Fy fan vad skönt, underbart, ljuvligt, härligt, fantastiskt!!! Längtar, längtar längtar.......

Har inget speciellt att skriva om idag. Jobbade till halv sex, så man hinner inte så mycket mer när man kommer hem. I morgon är det även Theas sista dag i förskolan, någonsin. Det känns vemodigt och lite sorgligt, samtidigt som jag vet att hon tycker att det ska bli roligt att börja på skolan.

onsdag 29 juni 2011

Stallarna

Idag fick Edvin vara ledig från fritids. Ann erbjöd både Edvin o Jonathan att följa med och bada idag vilket de inte tackade nej till! När jag och Thea slutade halv tre åkte vi också dit ut och solade en stund. Det gäller att passa på att ta vara på varenda minut det är sol. Blev mest foton på Thea idag, de andra var ute på bryggan, längre ut i sjön.
Hoppas, hoppas vädret kan få vara så här även när jag får semester.... Nu är det ju bara två arbetsdagar kvar!

tisdag 28 juni 2011

Bilder från en härlig kväll

Har varit på Sälsten o grillat i kväll. Jag, Lottis, Nobbe, Robban, Ann och barnen. Kanonväder, trevligt och gott! Bjuder på några bilder från denna vackra plats i Härnösand.

måndag 27 juni 2011

Varmt i stan men kallt vid havet!!!

Idag slutade jag redan kl tolv. Solen gassade och det var stekhett ute. Packade in Thea och Edvin i bilen och åkte ut till Svartvik. Där ute vid havet blåste det ganska kallt, men det hindrade ju inte barnen från att bada direkt. Själv satt jag i min stolstol med kläderna på och halvhuttrade, medan de glatt kastade sig som fiskar i vattnet.... De fångade fiskar och lekte i sanden och hade jättekul. Vi härdade ut ett par timmar, sen stod jag inte ut längre, det var för kallt för en fryslort som mig. Detta var faktiskt första gången i hela mitt liv som jag for på en strand själv med barnen. Alltså själv, utan någon annan vuxen med. De som känner mig vet hur vattenrädd jag alltid har varit och har alltid undvikit stränder med barnen bara därför. Jag bestämde redan i vintras att den här sommaren skulle jag ta itu med den saken också. Det är många av mina rädslor jag har tagit tag i detta år! På något vis känns det bättre nu när alla barnen är så stora att man kan prata med dom, man har mera kontroll då på nåt vis. Och ja...nu har jag gjort det... en gång åtminstone. Och om bara vädret tillåter kommer det att bli fler. Känns bra. När vi kom hem åt vi lax, färskpotatis och gräddfilssås med dill o rödlök. Mums mums.

Fyra arbetsdagar kvar till semestern......

söndag 26 juni 2011

Från slow motion till turbo-speed

Jäklar vilken fart det blev på mig efter förra inlägget! Kom på att jag skulle testa att möblera om i Thea och Edvins rum, det är ju svårt att få det riktigt bra när man delar av ett rum, men ändå tycker jag själv att det blev lite bättre nu. Har flyttat runt varenda möbel och provat olika lösningar, men nu är det klart! Jag passade även på att städa där inne, putsa fönstret och byta gardiner. De blir nog lite förvånade när de kommer hem i morgon!

Trötter

Igår kväll hade jag så vansinnigt tråkigt. Chattade med Lottis lite och kom spontant på att jag kunde bjuda på fika. Det hällregnade ute så man hade inte direkt lust att göra nåt ute. Lottis, Helen o Patrik, Nobbe och Robban kom och fikade. Tog fram en kaka ur frysen och hade jordgubbar o vaniljvisp i kylen som vi hade till. Blev riktigt gott! Jag plockade fram de gamla "partyfilmerna" från förr som vi skrattade åt en stund, och sen satt vi mest och pratade. Lottis stannade kvar en stund till när de andra for hem, så vi satt i soffan och pratade till kl halv två då jag skjutsade hem henne! Sen var jag jättepigg och kunde inte somna, och när jag väl somnade så startade grannarna nån efterfest så jag vaknade igen, och sen var det en mygga som höll på driva mig till vansinne som dessutom bet mig mellan tårna så jag höll på klia ihjäl mig. Så i natt har jag inte sovit så bra. Är lite trött idag, men ska ta och göra ett ryck nu! Kliva in i duschen och få på sig lite kläder kanske är på sin plats när klockan snart är halv två på dagen?? Sitter fortfarande i nattlinne... som sagt, det går i slow motion idag.....

lördag 25 juni 2011

Midsommarfirande

Vi hade en väldigt trevlig kväll hos Helen o Patrik igår. Tro det eller ej men solen sken på oss också, trots att det såg så mörkt ut innan! Verkligen supergod mat med en massa olika sillsorter, röror, färska räkor, rökta räkor, grillat, färskpotatis....mmmmmmmm va gott!!!! Under tallrikarna låg var sitt kort från "spelet" Knäppgök. Man fick var sitt uppdrag man skulle utföra under kvällen och senare skulle man gissa om man hade upptäckt någon. På min lapp stod det att jag skulle forma munnen till bokstaven Y och ge mig själv ett par örfilar då och då....=) Haha, helt sjuka saker stod det... och vi skrattade en hel del åt varandras knäppa upptåg, fast de var väldigt svåra att upptäcka, så vi undrade om det kanske beror på att vi är lite konstiga i vanliga fall också?? ;-) Efter maten kom någon med idén jag hade bävat för. Spela KUBB. Tänk att folk tycker det är så kul att stå och kasta en träpinne så där. Jag är nog en outsider, men jag avskyr verkligen det och har alltid gjort. Men jag hade misstänkt redan innan att det skulle komma upp som förslag, för jag vet att det är ett riktigt "kubb-gäng" jag umgås med.;-) Men vad har man för val när det blir 7-1. Då är det bara att hänga med. Jag är ju inte så bra heller på sånt där. Ett par gånger höll jag på kasta ner "kungen" vilket man absolut inte ska, för då vinner motståndarlaget. Hur som helst gick det lite bättre för grabbarna än för oss tjejer, så jag hejade på grabbarna för att spelet skulle ta slut fortare. De vann till slut tack och lov. Jag är ju ingen tävlingsmänniska heller, så för mig var det viktigast att NÅGON vann, så det tog slut...haha... jag vet att jag är tråkig, men jag är född utan att tycka att nåt sånt där är kul, det bara är så. Men med tanke på hur trevlig kvällen var för övrigt så ska jag inte gnälla på att jag fick stå ut med att kasta en pinne några gånger. Var inte hemma förrän någon gång mellan tre och halv fyra i natt, så kubben var ändå en liten. liten del av hela firandet. På tal om kubb så är nog kubb-bullar det äckligaste jag vet också. Kubb är helt enkelt ett fult ord.

fredag 24 juni 2011

Favoritefterrätt i alla lägen

Har nyss förberett efterrätten tills i kväll. Har nog tipsat om den tidigare, men det tål att upprepas. Det är världens godaste efterrätt tycker jag!

Fruktsallad med varm vit chokladsås, 4 port

1 mango
2 kiwi
2 dl färska jordgubbar
2 msk flytande honung
rivet skal av en halv citron
2 msk hackad mynta

Sås

2 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Skala o hacka frukten i bitar. Blanda honung, rivet citronskal och mynta och blanda ner i fruktsalladen. Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och rör ner den i grädden så att den smälter. Lägg upp fruktsalladen och såsen på assietter. Klart!

Riktigt längtar till all god mat nu.... Vi ska åka till Helen o Patrik vid tre-fyra tiden ungefär. Det har regnat på förmiddagen, men nu kikar solen faktiskt fram. Hoppas det håller i sig, men det ser tveksamt ut, det är stora mörka moln på himlen också...

Ha en riktigt trevlig midsommar!!!!

torsdag 23 juni 2011

Vilken midsommarkänsla....

Kan inte påstå att det känns som midsommarafton i morgon. Regnet har öst ner större delen av dagen, och när det inte har regnat har det ändå varit svinkallt och ruggigt. Inte kul. Det höll uppe så pass att vi kunde klä stången och dansa ute på jobbet. Men det var tjocka jackor på kan jag lova! Lunch ute var bara att glömma, så den fick ätas inne i år, med tillhörande jordgubbar. Jag hade ju stängning idag, men de sista barnen gick kvart i fem, så det blev inte så sent som jag hade trott. Sen jag kom hem har jag bara legat som en padda på soffan och nästan sovit. Är skittrött trots att jag hade sovmorgon i morse. Vädrets fel. Längtar i alla fall tills i morgon kväll. Det blir nog trevligt, även om det regnar.

Dagens bästa: Nu är det fem arbetsdagar kvar till semestern. FEM!!!! Längtar, längtar, längtar.....

onsdag 22 juni 2011

Sex arbetsdagar kvar.... =)

Nu går det fort... EN vecka kvar att jobba efter i morgon, det är ju helt fantastiskt!!!! Hoppas verkligen att det kommer lite värme ute bara! I morgon har de visat regn HELA dagen enl klart.se. Tråkigt, vi har som tradition på jobbet att dansa kring stången och sitta ute och äta lunch vid långbord, samt jordgubbar förstås! Känns inte så jättelockande om det ska regna. Jag ska stänga i morgon. Har sovmorgon ända till halv tio! Jag avskyr verkligen att stänga, men jag har det så lyxigt som aldrig har några stängningar på mitt ordinarie schema så jag klagar absolut inte. Men måste ju få tycka att det är tråkigt i alla fall, speciellt dagen före midsommarafton. Men som sagt, jag har världens bästa heltidsschema, så jag ställer mer än gärna upp såna här gånger. Dessutom har jag ju inte barnen denna vecka heller.
Från det ena till det andra är det svårt att förstå att Thea bara har en vecka kvar i förskolan. Jag blir lite sentimental när jag tänker på det. Sen har jag inga egna förskolebarn längre. Bara SKOL-barn. Det känns konstigt. Blir ovanligt på mornarna när vi måste iväg till skolan. Då får vi kliva upp lite tidigare. Jag skulle ju ha skaffat mig en cykel. Att det ska vara så svårt att hitta en 28" begagnad! Har letat en sån varje sommar sista åren, men icke! Det finns bara 26". Tycker det är för mkt pengar att lägga ut om jag ska köpa en NY cykel, med tanke på hur lite jag kommer att cykla. Nåja, nån gång kanske det dyker upp en.

tisdag 21 juni 2011

Stackars mig

Fick sån huvudvärk där på eftermiddagen så jag lade mig en stund o somnade. Sov i två timmar och när jag vaknade var det inte nå bättre. Så jag blir hemma i kväll, det är ju nu vi skulle till Linda, men jag orkar inte när huvudet pulserar. Så nu sitter jag här och dricker vatten och påminns åter igen om hur dålig jag är på att dricka. Tråkigt, jag hade sett fram emot den här kvällen.... nåja, men det blir nog fler gånger!

Sju arbetsdagar kvar till semestern!

Ändrade planer

Det blir ingen "relax" på badhuset i kväll. Vi upptäckte att de har sommartider och stänger tidigare, vilket innebär att vi knappt skulle hinna, så vi skjuter upp det till hösten i stället. Vi ska ändå träffas hemma hos Linda, så det blir nog en trevlig kväll i alla fall. När jag kom hem från jobbet for jag ner på stan en sväng. Var på bolaget så jag har det gjort innan helgen. Sen var jag på Härnöhallen och handlade allt utom jordgubbarna till efterrätten på fredag. Vi har delat upp uppgifterna vem som gör vad, och jag ska göra efterrätt. Lottis o Helen hade som förslag att jag ska göra "min" fruktsallad med varm vit chokladsås, och det tyckte jag var ett mycket bra förslag, så den får det bli!

måndag 20 juni 2011

Tjejmiddag hos mig

I kväll har jag haft tjejmiddag. Gjorde en pastasallad som jag fått recept på av en arbetskamrat. Den var riktigt god. Till den hade jag ugnsstekt fläskytterfilé och sallad. Till efterrätt fick det bli pannacotta med jordgubbar. Mumsigt. I morgon har jag kortdag och sen på kvällen ska jag på relaxen på badhudet med några från jobbet, och efter det ska vi gå på sommarklubben på Logen. Blir nog trevligt, hoppas på lite sol, men det verkar se mörkt ut när man tittar på vädret.
Idag kom jag på helt plötsligt att vi faktiskt är lediga på fredag! Jag är nog helt kokko just nu och behöver semester, för det hade fallit helt i glömska att man är ledig på midsommarafton. Jag hade liksom tänkt gå och jobba då jag... så det blev en positiv aha-upplevelse när jag kom på hur det faktiskt är. Looooovely. Midsommarafton ska vi fira hemma hos Helen o Patrik. Ser fram emot det, blir nog trevligt. Nu är det snart kväller. Natti natti.

Åtta arbetsdagar kvar till semestern......=)
Tänk att efterrätterna alltid är det bästa med alla tjejmiddagar!!!!

söndag 19 juni 2011

Vilken helg vi har haft!

I helgen har vi varit med om äventyr kan jag lova!!! Vi åkte på fredag efter jobbet och det gick bra. Kom fram till Sveg o Madde bjöd på hemlagad pizza när vi kom, mums! Senare på kvällen kom vi på att vi skulle åka en sväng med bilen och titta om vi skulle se nån björn. Jag förvarnade barnen att man ska ha väldig tur i så fall så de skulle inte bli besvikna, chansen var minimal! Vi åkte en sväng på en skogsväg och såg ingen. Kom ut på en större väg och konstaterade att "nej, vi såg ingen!". Helt plötsligt ropade Jonathan:"- Vad är det där???" - BJÖRNAR!!!! En björnhona och tre små björn-barn gick över vägen framför oss och in i skogen! Vi körde fram och såg dom i skogen. Vi stannade bilen och satt o tittade på dom en lång stund. Björnmamman stod på bakbenen en stund och småbjörnarna klättrade upp i ett träd! Cooolt! Snacka om att vi var förvånade! Men det var rätt häftigt att sitta och titta på dom så där från bilen! Barnen var alldeles lyriska och glada!
På lördagen åkte vi och hälsade på Maddes mamma en sväng och hon bjöd oss på fika i "Bagarstugan". Kul att träffa henne efter flera år! Sen åkte vi vidare till pappa och det var riktigt roligt att träffa honom en stund. Han bjöd också på gott fika....Vi träffade även deras fantastiska hund Jack som är som en människa. Vi blev borta nästan hela dagen innan vi åkte tillbaka till Sveg igen. Madde gjorde världens godaste köttfärssås och spagetti som vi mumsade i oss. Senare åkte vi en tur igen för att titta efter björnar, men vi konstaterade innan att man kan inte ha sån tur att man får se två kvällar i rad. Men JO, det fick vi!!! Vi åkte en sväng och rätt var det var fick vi se en ganska liten björn igen!!!! Helt otroligt ju!!! Vilken tur vi hade! Jag är ju skiträdd för björnar, men det var rätt häftigt att få se dom från bilen så där! Och vilken upplevelse för barnen, de har inte pratat om nåt annat på hela helgen!
Obs, detta är inte den björn vi såg i verkligheten. Hade för dålig kamera för att det skulle bli bra tyvärr.

torsdag 16 juni 2011

Lite stressad

I morgon åker vi ju till Sveg efter jobbet. Ska bli riktigt roligt! Sen kom jag ju på att det är på måndag jag har tjejmiddag, så jag var helt enkelt tvungen idag att städa det allra värsta, men då menar jag bara det allra värsta... skulle behöva totalstäda hela lägenheten, men orkar inte. Packat har jag också gjort, det mesta, så vi kan åka direkt när jag slutar i morgon. Sen kom jag på att jag var tvungen att åka på affären också, handla lite tidningar och godsaker som jag kan muta barnen med i bilen. Och sist men inte minst så har jag hunnit åka och hämta ut min nya telefon också som hade kommit idag, har dock inte hunnit titta hur den funkar än... och så har Jonta fått en cykel idag. Hans kompis Tobbe skulle sälja en för 500 kr, så jag o Erik delade på den till honom, han hade ju ingen cykel. Ja jag måste säga att jag har hunnit med mycket fast jag jobbade till halv fem.... har ju lagat mat och badat Thea också. Men nu skulle jag vilja sätta mig ner o titta på den nya telefonen, men vet inte om det är nån idé, då sitter man väl med den hela natten. Det lär ju ta sin tid för mig att lära sig hur den fungerar!
Nu ska jag natta barnen i alla fall. Skriver nog inget förrän efter helgen nästa gång.
Ha en skön helg!

onsdag 15 juni 2011

Tolv arbetsdagar kvar

Nu har jag börjat räkna ner. Två arbetsdagar kvar på denna vecka, och sen två veckor till. Sen ÄR det semester! Längtar, längtar längtar!!!!! Åh vad jag längtar! Hoppas det blir många soliga varma dagar!
Igår kväll var vi ut med hela vårt skolområde på Logen. Hade verkligen sett fram emot kvällen, för varje år när vi har den där gemensamma kvällen brukar det vara jättetrevligt! När vi kom dit var det dukade långbord i rader. Vi satte oss vid första bästa. Sen fick vi gå och hämta mat bordsvis. Vårt bord var sist, och när vi kom fram så var maten slut! De skulle värma mer i köket och under tiden tog de fram lunchrester sen dagen innan (som vi varit där och ätit då på planeringsdagen!), så det blev ju en liten besvikelse. Nåja, några tog ett köttfärsspett och gick och satte sig så länge medan de väntade på kycklingen. Jag tillhörde de som stod kvar och väntade. Var måttligt less innan jag fick maten. Innan vi ens hade hunnit sätta oss började själva "underhållningen". Det var en tant som var minst 70 år såg det ut som, som spelade dragspel med allsångs-sånger, typ Härnövalsen och sånt. Det kändes som en sån som brukar underhålla för gamlingar på hemmen när det är midsommar medan de äter sina jordgubbar. Nu började jag och mina kollegor undra om vi var på PRO eller Frälsningsarmén?? Nåja, maten var jättegod i alla fall. Några som ätit sina köttfärsspett började nu resa sig för att hämta kycklingen, men då var den slut IGEN, och nu hade de inge mer, så några hann inte få nåt alls av den maten vi skulle få!!!! Bedrövligt dåligt!!!! Innan vi hade hunnit tugga färdigt sista tuggan kom kaffet in, med en liten chokladbit som var ungefär 3 gånger 3 cm stor.... (läs liten!). Sen var det liksom slut. Folk började skruva på sig och gå hemåt mellan halv åtta och åtta!!!! Hur kul är det på en skala??? Jag och några till av de jag jobbar med satt kvar "ända" till kl nio ungefär.... Vilken röjar-kväll va?? ;-) Dåligt av Logen att inte ha mat så det räckte till alla!!!!!! Jag brukar verkligen vara positiv till allt sånt där, men detta var lite väl torftigt! Nåja.... Till veckan på tisdag ska vi i alla fall gå på "spa" på badhuset, några från jobbet. Det blir nog desto trevligare har jag en känsla av! Och på måndag har jag tjejmiddag. Har inte en blekaste aning om vad jag ska bjuda på den här gången! Men alltid brukar det bli nåt i slutändan!

måndag 13 juni 2011

Spontan planering

När jag chattade med Madde så kom vi på att vi ska åka dit i helgen, jag och barnen! Jonathan och Edvin har aldrig varit med dit, så det ska bli kul. På lördagen ska vi ta en liten road-trip. Först ska vi hälsa på Maddes mamma i Los, som jag inte har träffat på flera år så det ska bli jättekul! Sen efter det ska vi åka till pappa och hälsa på några timmar! Jag har inte varit dit på två år och innan dess var det flera år sen. Barnen har aldrig varit dit över huvud taget. Förstår om det låter konstigt, men det är en sån relation vi har haft, jag och min pappa. Dessutom har det känts långt och krångligt, och jag som har varit så feg över att köra har väl inte riktigt vågat heller. Men nu vågar jag ju! Och det lät som att pappa blev så glad när jag berättade att vi ska komma. Jag ser verkligen fram emot helgen!
Edvin o min pappa

söndag 12 juni 2011

Hjälp mig- Motivationen har rymt!

Det går inte alls bra med Viktväktarna just nu. Känner att jag spårat ur lite grann och det är INTE bra. Nu tänker ni säkert: "-jaja, men nu är det ju sommar och man måste få unna sig lite extra...". Så är det så klart för normala människor, men för mig är det helt galet fel att börja tänka så, eftersom jag vet hur lätt jag har att falla tillbaka i "ät-träsket" och dessutom går jag ju upp i vikt så ofattbart snabbt om jag börjar åt det hållet. Nu har det ätits glass, fikats på avslutningar med kakor och annat, druckits vin och drinkar, till och med dricka och godis har jag ätit vissa dagar. Känns inte alls bra, så nu försöker jag hitta tillbaka till motivationen. Vart tog den vägen?? Hjälp mig, peppa mig, vad som helst, det enda jag inte vill höra är att det är ok med ett "snedsteg", för det är det inte. Inte när det har pågått i flera dagar! Förstår inte vad som hände. Försöker titta på gamla bilder sen förra sommaren och jämföra hur jag såg ut för nitton kilo sen. Och så vill jag ju inte se ut igen. Det borde väl vara sporre nog att bryta den negativa trenden. Det här är min första "riktiga" svacka sen jag började. Den gör mig olycklig.
Det är ju en viss skillnad på mina kinder, det ser jag. Och jag vill INTE se ut så där igen, som en övergödd flodhäst. Att det ska vara så svårt. Ska man måsta hålla på så här hela livet? Tråkigt. Den första bilden är tagen i juli 2010. Det brukar vara ett bra sätt att hitta tillbaka till motivationen genom att ta fram den där bilden, men nu känns det som jag behöver nåt mer. Frågan är vad? Heeeeelp me!!!! Jag SKA tillbaka på den rätta banan, så är det bara. Ska sätta mig ner nu och göra en planering för veckan, det är plan 1. Plan 2 är att hålla veckans planering. Plan 3 är.... sy ihop munnen eller nåt?? SUCK.

En dag i Svartvik och en kväll på Hamnkrogen

Igår var det nog den varmaste dagen hittills. Vet inte exakt hur många grader det var, men det var hett!!! Jag o Lottis åkte till Svartvik på förmiddagen och det var helt underbart skönt där. Stannade där i några timmar. Hade lunch och fika med oss. När vi var där kom vi på att vi skulle gå ut på kvällen. Åkte till Helen och Patrik där vi grillade, och sen hämtade Nobbe mig o Lottis och skjutsade oss till Hamnkorgen. Irene Panik spelade och det var ett bra band. Det var helt otroligt varmt och vi satt ute hela kvällen. Fruktansvärt mycket folk blev det, man tog sig knappt fram och toa-kön var flera meter lång... Men det var en trevlig kväll, förutom att det kom sju hundra tusen myggor på slutet av kvällen. Kom hem vid halv tre och vaknade i morse av att jag hade en geting surrandes runt mig... Då flög jag upp och fick tag i en tidning, så nu är den död och nerspolad i toaletten! ;-) Hade tänkt en dag på stranden idag igen, men nu är det halvdåligt väder och blåser helt plötsligt, så det blir nog inget. Synd. Skulle verkligen behöva städa och tvätta, men hur kul är det när det är 29 grader i lägenheten?

fredag 10 juni 2011

Strand-dag

Idag har jag suttit på balkongen o solat. Blev lite strand-sugen och skickade ett sms till Lottis o hörde om hon vill hänga med i morgon. Det ville hon så nu laddar jag för en heldag på stranden i morgon. Får se om det blir Smitingen eller Svartvik. Har nyss varit på Härnöhallen och handlat ingredienser till en pasta-pesto-sallad med kyckling som vi tar med som lunch. Mums! Har även laddat med en ny solcreme då min nästan är slut, och så har jag köpt mig en strand-stol så man slipper ligga på en sandig filt. Så nu är jag laddad!!! Färg på fläsket tack!!!! Oj, undrar om jag har nån bikini som jag kan ha?? Har inte köpt mig nån ny än som jag har tänkt... dags att leta kanske?

Ny telefon


Jag har beställt en ny mobiltelefon! En sån som på bilden fast en svart. Kom på att bindningstiden på mitt mobilabonnemang gick ut nu i slutet av maj, och jag minns att de sa när jag skrev på det att jag kunde uppgradera till en ny telefon när tiden gått ut. Så nu har jag ringt och pratat med Telenor och det slutade med en HTC Wildfire S. Hoppas jag blir nöjd, och framför allt att jag lär mig hur den fungerar! ;-)

Skolavslutning

Så var dagen här! Sol, värme och glada barn. Vad mer kan man begära? Som alltid var det sååå fint, och barnen var så fina. Det är inte så enkelt att fånga dom på kort längre, speciellt inte Jonathan, som tycker att man är töntig när man vill fota....=/ Han hade sin mössa på sig fast det är sommarvärme ute... jag säger då det!


Eftersom jag är ledig hela dagen behövde inte Thea gå på förskolan efteråt utan fick vara med mig i stället tills Patric o Anneli kom hem från jobben. Vi hade en mysig dag. När vi var i Söderhamn förra helgen såg Thea ett par rosa sandaler på Lindex som hon sååå gärna ville ha, men jag sa nej. Hon har ju alltid älskat skor och dessa var tydligen något utöver det vanliga i hennes tycke. Hon har pratat om dom flera gånger sen dess. Idag överraskade jag henne med att åka ner på stan och kolla om de fanns på Lindex här, och det gjorde de. Gissa en som blev överlycklig???
Efter stan åkte vi på Härnöhallen och köpte glass som vi åkte hem och smaskade på ute på balkongen.

Sen blåste Thea såpbubblor en lång stund ! En härlig dag!

torsdag 9 juni 2011

Den blomstertid nu kommer... med många minnen!

Ibland får jag såna där dagar då jag tänker extra mycket, blir lite känslosam och djup ni vet... I morgon är det skolavslutning och jag vet inte om det är därför jag känner mig så känslosam idag. För det är ju nåt speciellt med det. Jag är ju en sån mamma som alltid står och grinar, bara för att det är så fint. Jag riktigt längtar, säkert nästan lika mycket som barnen gör. Jag tänker tillbaka på mina egna skolavslutningar. Det var en härlig känsla när man fick nya, fina kläder som var avsedda bara för den där speciella dagen. Då plockade nästan alla blombuketter som man gav fröken på den stora dagen. Liljekonvaljer eller gullvivor hörde till favoriterna. Det enda jag minns med fasa var mina knästrumpor som mamma envisades med att köpa. ;-) (förlåt mamma). Alla andra hade fina låga ankelsockar med en liten fin volangkant. Alla utom jag som hade knästrumpor. Ja vi har till och med bildbevis från skolavslutningen i årskurs två....=) Hemskt va?? Haha...Vi tågade i ett led till kyrkan och vi höll i svenska flaggor i händerna vissa år, antar att det var när skolavslutningarna inföll på nationaldagen. Väl i kyrkan sjöng alla klasser en eller ett par sånger var och det var lite pirrigt att stå där framme inför en fullsatt kyrka. Minns några av sångerna fortfarande. Efter att skolavslutningarna var slut åkte vi alltid hem till mormor och morfar där det vankades gott fika i form av smörgåstårta eller liknande. Tradition var även att morfar skulle fotografera oss barnbarn i våra fin-kläder när vi stod intill soluret med sjön i bakgrunden. Sen tittade vi på korten från år till år och såg hur vi hade vuxit och förändrats. Har vissa av korten kvar än. Ettan med färgad volangkjol, pippilotter och röda "klackeskor". Trean med vit klänning, ceriset skärp, vit hatt (!) med ceriset band och så de hemska knästrumporna även detta år, med cerisa pumps!!!! Årskurs fyra med vita spetskläder och hockeyfrilla....haha.... årskurs sex när man var lite tuffare med jeanskjol och uppsatt hår. I nian en blommig kavaj köpt från Haléns med vit spetskjol och inbakad fläta.... oj oj oj så snygg man var... haha, ganska kul att ha kvar. Minns faktiskt vad jag hade för kläder alla år, men behöver ju inte rabbla alla...;-) Ja skolavslutningar är nåt speciellt, trots att man själv inte går i skolan längre. Men känslan man hade den där dagen kommer jag aldrig, aldrig att glömma. Hoppas mina barn kommer att minnas den dagen med samma glädje och känsla som jag gör.

onsdag 8 juni 2011

Varmt!!!!

Har suttit på balkongen en stund och där är det minst sagt HETT. Var tvungen att gå in nu så jag inte bränner mig, som jag alltid lyckas med på en gång jag ser solen. Härligt, jag klagar inte! En hel tillbringare med vatten har jag tvingat i mig också, så nu får jag väl kissa ungefär 74 gånger resten av kvällen o natten.
Tänk att det verkar bli sommar till sist, det trodde man inte ett tag, när snöhögarna var flera meter höga! Hoppas vädret får vara så här på fredag när det är skolavslutning. Jag har tagit ledigt hela fredagen. Skönt!

tisdag 7 juni 2011

Sälsten

Det finns så många fina ställen i och utanför Härnösand. Ett ställe är Sälsten där vi har grillat nu i kväll. Det blev Lottis, jag, Nobbe och Patrik. (Och så Lina förstås, Helen o Patriks hund!) Kanonväder hade vi och det blev en riktigt härlig kväll.
Hoppas det blir fler grillkvällar i sommar!

Gårdsfest på förskolan

I alla år så länge jag har haft mina barn på Gånsviks förskola så har det varit fint väder på gårdsfesten. När det är gårdsfest sjunger barnen för sina föräldrar och ev andra släktingar, och så har varje familj med sig en fikakorg och en filt att sitta på i det gröna. Vissa år har det regnat på förmiddagen, men det har alltid spruckit upp och varit sol kl halv tre när festen är! Helt otroligt egentligen. I år var det sista gången jag var på gårdsfesten som förälder. Nu jobbar jag ju där, så jag får förhoppningsvis uppleva den fler gånger, men ändå, lite vemodigt är det. Jag, Patric, Anneli och småtjejerna var där och tittade på lillgumman, och sen fikade vi tillsammans.
Hoppas vädret fortsätter vara fint resten av kvällen, vid sjutiden ska vi åka på Sälsten och grilla. Jag, Lottis och vilka vi nu blir?? Det ska bli trevligt, och gott!

måndag 6 juni 2011

Tivoli

Något av det värsta jag vet är när det är marknad o tivoli i stan. Det är så förbannat dyrt för minsta lilla... Hur som helst hade jag först trott att jag skulle slippa undan i år eftersom vi åkte till Söderhamn i helgen. Självklart hade det då öppet en extra dag i år, vilket innebär att det är öppet idag. Barnen skulle ju till "papporna" idag, så jag tänkte att det skulle åka på deras lott. Naturligtvis skulle Erik jobba och då ville Jonathan och Edvin sova här en extra natt i stället, vilket SJÄLVKLART inte gör nåt, men.... då fick jag ju så lov att gå på tivoli. Nu blev det ju bara med Edvin, eftersom Thea gått till Patric och Jonathan redan har varit på tivolit i helgen. Men ändå... Edvin tvingade med mig i en karusell... "Virvelvinden", den enda jag kan stå ut att åka. Bara det för oss två 70 kr!!! Sjukt! Sen ville Edvin spela på chokladhjul. Jag betalade nån gång, och så betalade han några gånger med egna pengar... ingen vinst så klart, men hutlöst dyrt. Skönt att det är ett år kvar till nästa gång nu! Usch o fy. Vi gick där nån timme och sen for vi hem igen. Nu håller jag på bakar en långpannekaka. Kan ju vara bra att ha nåt i frysen. Det är ganska varmt och skönt idag, så det kanske får bli middag på balkongen.

söndag 5 juni 2011

Världens bästa lillebror 30 år

Egentligen är det i morgon Magnus fyller 30. Även kallad Brelle, Dagge, ja alla möjliga namn. Att kärt barn har många namn är så sant! Men jag förstår inte att det är 30 år sen jag blev storasyster till min tokiga bror! I helgen skulle han i alla fall firas ordentligt! Jag, mamma o Jerry, morfar, pappa, Marie o Mathias, Camilla o Thomas, och Madde o Mathias hade samlat till ett tandemhopp i Mohed. Han har gjort det förr en gång för ett par år sen och det är det bästa han har gjort i sitt liv har han sagt, så vi tänkte att det skulle bli en bra present! Vi har smusslat hit och dit tillsammans med hans kompisar ett tag, för de skulle också vara med och titta när han skulle hoppa, plus att det ordnat med andra aktiviteter, och en stor fest på kvällen med lokal, mat och trubadur. Alla samlades i Mohed där hoppet skulle ske på lördag förmiddag.  En massa kompisar till honom och så vi då...Till och med pappa hade kommit!!!! Magnus blev ditskjutsad i en bil med ögonbindel, simfötter och allt möjligt tokigt... Självklart blev han jätteglad när han förstod att han skulle få hoppa. Vädret var blåsigt så de sa åt oss att vänta en stund för att se om det skulle ge sig, annars fick han inte hoppa. Vi väntade och väntade, och vi var många människor där kan jag lova, gissningsvis mellan 25-30 pers? När vi väntat nog länge kom en kille och sa att det inte blev nåt hopp, vinden skulle bara öka under dagen! Surt, framför allt för honom själv...men nu har han hoppet kvar till nåt annat tillfälle i stället. Senare på dagen fick han i alla fall en flygtur i ett litet plan tillsammans med en pilot som gjorde lite avancerade saker där uppe, han fick även prova att "köra" själv, och den turen uppskattade han jättemycket så klart! Kompisarna tog även med honom på "drag-racing", men då for vi hem och åt under tiden. På kvällen hade de hyrt Rustkammaren i Söderhamn för fest. Vädret var strålande så vi satt vid långbord utomhus i stället. En duktig trubadur spelade och sjöng. Kompisarna hade fixat en god kycklingsallad med dressing till, och ja, det var en toppenkväll med en glad lillebror.
Pappa och Magnus!
30-årskram av mamma!
Planet han fick åka med!
Festen i solskenet. Brorsan i vit skjorta och hans flickvän Malin till vänster på bilden.
Mamma, Malin och Jerry...
Thea och Edvin blev kompis med en av Magnus vänner, som lärde dom både trolleritrick och cirkuskonster!

Det var verkligen en lyckad dag och kväll, bortsett från att han inte fick hoppa. Tror inte att han lider så mycket över att han har det roliga kvar, men jag tycker det är skittråkigt om jag missar det!!! =( Ville ju se! Tur att filmning ingår så jag får se det sen!
Nu är vi tillbaka hemma i Härnösand igen. Åkte från mamma idag på eftermiddagen efter att ha fyllt magarna med hennes goda kalops!!!

onsdag 1 juni 2011

Äntligen långhelg!

Onsdagen är passerad och nu väntar fem dagars ledighet! Härligt...Planer för helgen??  Kanske...men de återkommer jag med...
Idag efter jobbet städade jag lite här hemma, kändes som det var vääääldigt länge sen dammsugaren fick jobba sist... så det var välbehövligt minst sagt! Fast det var inte nån storstädning, bara det värsta... får ta mer en annan dag.
Har ingen lust att skriva så mycket heller, så det får också bli en annan dag!
Ha en trevlig helg!!!!!