Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 28 februari 2011

De första viktiga delmålet 5%

Ja då har jag varit där igen då! Jag är så stolt över mig själv! Idag hade jag uppnått det första viktiga delmålet 5%, jag hade gått ner 1,2 kg sen förra måndagen, 5,5 kg sen jag började på Viktväktarna för fem veckor sen. Fick ett grattis och ett måttband i present av konsulenten! =)
Att man kan må så mycket bättre av att man går ner i vikt. Inte bara den fysiska biten att man blir lättare, utan även psykiskt, det ger en sån kick att jag faktiskt klarar av det och jag känner mig så oerhört glad!!!
Nu vet jag att denna vecka kan bli tuff, eftersom jag dels ska ut och äta i morgon kväll, och sen kommer syster och det blir party i helgen, men jag känner att jag kan ta det! Om jag har gått upp nåt gram nästa måndag så tar jag det, det är bara att köra vidare sen! Detta är den största förändringen i mitt tänk denna gång motför tidigare. Alltid när jag försökt gå ner i vikt och ballat ur nån gång så har jag tänkt:"Äh, nu har jag ju fuskat så mkt så då kan jag lika gärna fuska vidare", och sen har viktökningen kommit som ett brev på posten. Nu är jag medveten om att jag kan gå upp en vecka, men kan fortsätta sen. Jag har mer kontroll över mig själv. Jag hoppas att det håller i sig så för alltid. Känner mig i alla fall fortfarande väldigt motiverad, och än så länge går det ju som en dans! Sammanlagt har jag nu gått ner 14,2 kg sen i augusti! DET är mycket det!

söndag 27 februari 2011

Vart kommer dammet ifrån?

Tycker jag nyss städade ordentligt, men nu är det så fruktansvärt dammigt här igen så man blir nästan illamående. Vart kommer det ifrån?? Vem är det som smyger sig in här om natten och lägger ut dammet överallt?? Det kommer jag aldrig att förstå! ;-) Får bli städning efter Viktväktarna i morgon, resten av veckan hinner jag inte. Eller jo, kanske efter jobbet på tisdag, innan jag ska på Amenta o äta. Usch o fy. Skulle förstås kunna göra det nu, men.... har jag lust med det? Svaret kom snabbt i mitt huvud: NEJ. Bäddade i alla fall rent i sängen i morse, alltid något, och så har jag tvättat flera maskiner, ändå är det ett berg kvar.
Har inte varit utanför dörren idag, det blåser som bara den och jag har helt enkelt ingen lust att gå ut. Nä, nu ska jag nog slänga i en maskin tvätt igen, så jag kommer i kapp, vill verkligen se botten i korgen, det var länge sen nu! I kväll blir det Solsidan!

lördag 26 februari 2011

En slappar-lördag

Har inte gjort så mycket idag. Gick och lämnade Thea på partyt, och sen gick jag och handlade lite. Alex ska sova hos oss i natt, för Ann o Mats skulle bort. Kul för grabbarna, de har laddat med chips, godis och en film! Har nyss hämtat Thea från partyt och hon är verkligen nöjd och glad! Det hade varit superkul. Jag hoppas att tre timmars pyjamasparty gör att hon sover länge i morgon bitti! ;-)
Ser fram emot veckan som kommer, många roliga saker som händer.... Först på måndag är det ju vägning som vanligt, och det vet jag väl inte om det är så roligt, det beror ju på vilket håll det gått åt.... sen på tisdag ska jag med några arbetskompisar på Lärarförbundets årsmöte med middag på Amenta. Middag är ju trevligt...=) Onsdag ska jag på personalmöte (som kanske inte är så jättekul), men sen kommer syster yster!!! Torsdag har jag tagit semester, och på kvällen ska jag ha det efterlängtade mediala homepartyt. Vi blir tio stycken plus hon som är medium. Ska bli hur spännande som helst! Fredag jobbar jag kortdag, och på lördag kväll blir det lite party med några stycken här hemma hos mig och sen utgång! Och ja, sen har hela veckan gått, snacka om fullspäckat! Det är roligt när det händer nåt!
Nu blir det snart melodifestivalen!

fredag 25 februari 2011

Redo för pyjamasparty!

Idag efter jobbet hastade jag ner på stan och köpte en pyjamas till Thea eftersom hon ska på pyjamasparty i morgon! Hittade en rosa fin sidenpyjamas med vita prickar på Lindex. När jag kom fram till kassan och skulle betala de 179 kr som stod på prislappen sa hon i kassan: "Men nu hade du tur, det är precis rea på den här, så den kostar 99 kr!" Vilket flyt! Thea blev jätteglad för sin fina pyjamas, så nu är hon redo för party!

Edvin har varit på film-kalas i kväll och det hade varit jätteroligt. Han kom hem med en stor godispåse!
Har inte gjort så mycket i kväll, är lite trött nu så jag ska nog snart gå och lägga mig.

torsdag 24 februari 2011

Filmkalas och pyjamasparty!

I morgon kväll är Edvin bjuden till Alex på filmkalas, det ser han fram emot! Och på lördag är Thea bjuden till Linnea på pyjamasparty! Tror inte jag behöver tillägga att även hon ser fram emot det! Vilken helg!
Har nyss varit med Ann och handlat igen. Först var vi en sväng på Dollar. Idag föreslog Malin på jobbet att jag skulle hänga med ut nästa helg. Då är ju Madde här så jag frågade henne och hon tyckte också det verkade kul, så nu ska jag försöka jaga ihop lite fler, det vore kul om vi blir några stycken. Roligt!
Tänka sig att det är fredag i morgon- Igen!!! =)

onsdag 23 februari 2011

Tjatet igång igen...

Trodde tjatet var över, men nu är Jonathan igång igen.... Tjatet om ett husdjur! Jag vill inte ha nåt djur!!!!! När ska han förstå det?? Visst, de är fina att se på, både hundar o katter, men NEJ, jag vill inte ha nåt. De ska ju skötas också, och varannan vecka är det bara JAG här. Vem får sköta djuret då?? Suck, sluuuuta tjata innan jag blir gaaalen!!!! *morr morr morr morr*

Idag jobbade jag till kl fyra. Måste säga att dagarna går så mycket fortare nu när det är ljust ute hela dagen! Underbart, nu ska bara snön bort så är jag nöjd sen! Gjorde köttfärsbiffar, kokt potatis o brunsås när jag kom hem, det är alltid lika gott, och alla tycker om det!

Bara torsdag, fredag kvar då, sen är det helg igen!!! =)

tisdag 22 februari 2011

Frissan!


Thea och jag hade tid hos frissan efter varandra idag. Första gången Thea fick gå till "riktiga" frissan och klippa hela håret. Hon har klippt luggen där nån gång förut, men annars har min fd arbetskompis Maria klippt henne. Maria är jätteduktig men nu för tiden när jag aldrig har tillgång till bil så är det så besvärligt att ta sig till henne, speciellt nu när jag inte kan promenera heller. Så jag bokade en tid på stan åt Thea denna gång. Till hennes stora förtjusning! Klippte av det en bra bit och klippte upp det lite bak så det blev lite "fylligare", jättefint! Och hon själv blev också jättenöjd och det var ju huvudsaken! Som pricken över i fick hon ett par slingor med röd färg i håret när allt var klart! Gissa en som var nöjd??
När vi kom hem var vi vrålhungriga! Jag gjorde en maträtt som jag inte gjort på flera år. Gjorde den rätten ofta förut när jag körde med viktväktarmat för många år sen. Man fyller färska lasangeplattor med kesella, pastasås (Dolmio) och skinka, lite riven ost över, rullar ihop och in i ugn. Enkelt, snabbt och gott, och framförallt pro-points-fattigt! =)

.... Nu kom glassbilen! För ovanlighetens skull galopperade jag ut och handlade av den, så nu sitter det två mycket nöjda små troll i soffan och mumsar på var sin glass. Själv fryser jag bara jag tittar på en glass. Burr vad kallt det har varit ute idag igen.




måndag 21 februari 2011

...Och så veckans resultat...

Inte att förglömma... Åkte till Viktväktarna med tron att jag skulle ha gått upp i vikt denna gång, med tanke på helgens ätande hemma hos mamma o Jerry. Men.... tadaaaaaaaa.... Jag hade gått ner 0,4 kg denna vecka! Inte mycket, men det kändes mycket med tanke på att jag trodde att jag skulle ha gått upp. Så jag känner mig mycket nöjd! Skööönt! Sen åkte jag med Ann och handlade. Grabbarna har friluftsdag på skolan i morgon så jag var tvungen att handla matsäck åt dom. Köpte en bukett tulpaner till Ann som tack för att jag så ofta får åka med henne både till affären och till viktväktarna... fast egentligen är hon värd såå mycket mer än en bukett tulpaner! I morgon ska både Thea och jag klippa oss. Underbart, jag riktigt lääängtar!!!!
Idag kom det en student från universitetet som jag ska vara handledare åt i tre veckor. En tjej som går sjätte terminen och verkade superbra!!! Kul när man får såna, då blir jag själv lite inspirerad och tycker allt känns roligare på jobbet också!
Nu är det snart dags att natta barnen!

Hemma igen!

Vad fort en helg går! Åkte med bussen härifrån vid halv fyra på fredagen. Gick från busstationen i Sundsvall till tågstationen. Det är inte så långt, men tillräckligt för att hälen gör sig påmind! Men men, jag kom fram i alla fall. Åkte med tåget och var framme i Söderhamn kvart över sex där mamma hämtade mig. När vi kom hem fick jag Rotmos och Grynkorv, det ni!!! Det är en maträtt som jag ääälskar, men det skulle aldrig falla mig in att göra det själv, och det vet mamma om så därför gör hon det ibland när jag kommer! Åh vad gott det var! Grynkorv verkar dessutom vara nåt mer lokalt, för det har jag aldrig sett här uppe i Härnösand. Mums!

På lördagen for vi in till stan och kikade lite, och sen på Dollar store. Fick höra att lilla halvbror Mathias (på pappas sida) bodde tillfälligt hos broder Magnus, för de jobbar ihop, så då skulle jag få träffa dem bägge, och det händer inte ofta! Mathias träffar jag så gott som aldrig... Så de skulle komma på fika. När jag o mamma kom hem från stan hade de redan kommit, och sen stannade de på middag. Jerry, (den galningen) hade bestämt sig för att grilla, trots att det var tjugo grader kallt ute... och det var grymt gott med grillad fläskfilé, klyftpotatisar och bea-sås....! Det var hur kul som helst att träffa brorsorna och vi hade en riktigt rolig kväll. Den ena galnare än den andra, precis som det ska vara...;-)
På söndagen for vi in till Magnus, så jag fick se hans nya lägenhet, som var jättefin! Sen åkte vi och hälsade på morfar. Jag hade inte träffat honom på mer än ett år, så det var verkligen på tiden. Jag tyckte att han var sig ganska lik, han hade sin humor i behåll och vi fick oss många glada skratt! Sen hem igen och åt god middag innan det bar iväg till tåget igen. Och väl på tåget fick jag ju träffa min kompis Veronica en snabbis innan hon skulle av i Hudiksvall. Men kul var det. Hon är en sån som känns precis som vanligt, fast man inte har träffats på flera år. Riktigt roligt! Både tåget och bussen var fantastiskt nog i tid och sen blev det taxi från tågstationen när jag kom hem tills stan, för då var klockan tio på kvällen. Nu är det tidiga morgon och jag ska snart gå till jobbet. Behöver jag nämna att snön vräker ner ute??

torsdag 17 februari 2011

Besök av syster och kompisträff på SJ...;-)

Den tredje mars har jag bokat in medialt homeparty, nu ska det äntligen bli av! Oj vad jag längtar. Som det verkar just nu så blir vi nio eller tio stycken här hemma hos mig. Hur som helst chansade jag o frågade syster Madde om hon är ledig då. Hon skulle bara jobba fredagen, men den lyckades hon byta bort, och hon är ledig både torsdagen och helgen sen. Det innebär att hon kommer hit troligen redan på onsdag kväll den 2 mars, och stannar till söndagen!!! KUL KUL!!! Jag ska ta semester på torsdagen, och på fredagen jobbar jag bara till kl ett, så då får hon roa sig med nåt annat under tiden... Det kommer bli hur kul som helst! Och det är ju bara två veckor kvar...!
En annan rolig sak hände idag. Hade skrivit på facebook att jag ska åka tåg i helgen, och då hade min kompis Veronica skrivit att hon också skulle åka tåg. Vi har inte träffats på flera år, och nu visar det sig att vi ska åka med samma tåg, så då får vi träffas på tåget på söndag kväll!!! Vad roligt det ska bli, vi har haft så mycket roligt i våra dagar... Har många många, roliga minnen med henne. Så synd att vi inte har träffats på så länge, men desto roligare ska det bli! Vilket sammanträffande!
Händer så mycket roligt nu tycker jag... och den 14 mars är det min tur att ha tjejmiddag! För första gången någonsin ska jag bjuda på nån "viktväktarmat", måste bara klura ut vad....?

Mot Hälsingland!


 
 I morgon åker jag hem till Hälsingland! Ser verkligen fram emot det, så jag hoppas verkligen inte att det blir nåt strul med tågen. Gruvar mig lite, med tanke på att det kommit flera dm snö sista dygnen. Blir garanterat nåt krångel. Desstutom upptäckte jag att bussen stannar på busstationen i Sundsvall, så jag måste gå därifrån till tågstationen. Suck. Det är inte särskilt långt, men tillräckligt för att det ska kännas jobbigt när man har så här ont i hälen. Självklart kom jag även på att jag inte äger en enda väska att packa i. Tog ingen med mig när jag flyttade tydligen. Skulle få låna en av Karin på jobbet, hoppas hon kommer ihåg den i morgon bitti, annars får jag låna nån ryggsäck på jobbet kanske. Skulle verkligen behöva köpa nån mindre väska som jag kan ha när jag åker bort nån helg så här. Vill ju helst inte packa i en ica-kasse...;-) Hur som helst ska det bli kul och skönt att komma hem till mamma o Jerry ett par dagar. Kanske jag hinner träffa morfar och brorsan också, saknar dom alla så oerhört mycket just nu, vet inte varför, men ibland kommer hemlängtan så plötsligt!

onsdag 16 februari 2011

Sentimental

Jag har nyss kommit hem från ett föräldramöte på skolan. Inte för Edvin och inte för Jonathan, utan för att min minsta lillgumma ska börja där till hösten! Hon som nyss var en liten bebis. Nu är hon stor och ska snart lämna förskolan och börja på 6-års. När hände detta? För mig känns det så totalt overkligt. Alla tre barnen på skolan! Förstår inte hur tiden kan gå så fort. Fast jag tror att hon kommer fixa det galant, det blir nog roligt med nya kompisar, nytt ställe med nya utmaningar. Hon ser verkligen fram emot hösten. Fina, underbara Thea.

tisdag 15 februari 2011

Äckel-päckel

Fyyy vad det är äckligt att städa badrum! Städade ordentligt där inne för omväxling, tog bort badkarsfronten och skurade där under....(urk), och i golvbrunnen (huuuuga), och sen skulle jag försöka mig på handfatet där vattnet rinner ner så dåligt, så jag öppnade den där "koppen" under, men sen visste jag inte hur jag skulle göra mer (är det nån annan del man också måste ta bort?)... Hur som helst blev det ingen skillnad, så det fanns säkert nåt mer snusk-lock man skulle öppna.... Usch och fy och blääääh. Jag är inte kräsen av mig, klarar både det ena och andra, men just att städa badrum får mig att kväljas och nästan kräkas.... äckliga hårstrån som sitter ihop i långa korvar o annat äckel. Snusk snusk snusk..... Men Madde sa sist hon var här att hon var bra på att fixa när det är stopp i handfat, så då vet jag vad hon ska få göra nästa gång hon kommer på besök...;-)
Nä fy sjutton, städar hellre hela lägenheten i alla vrår flera gånger om än att göra rent såna där äckel-utrymmen i badrummet! Men nu är det i alla fall hyfsat rent, även om det säkert var en rolig syn när jag utförde det hela. För att komma åt bakom badkaret fick jag ta på mig tofflor och stå i badkaret med moppen... Herregud, jag hade kunnat halka och slått ihjäl mig.
Nu ska jag se om jag lyckas få tillbaka badkarsfronten också.... det vet man aldrig när det är jag som har tagit bort den.
När jag är klar med eländet ska jag lägga mig på sängen och läsa ut en bra bok som jag håller på med.
Nöjd med mig själv som genomfört det värsta snusk-äckel-arbete man kan tänka sig.

Vilken känsla

Ska strax gå till jobbet. Har sovit urdåligt i natt. Var så uppe i varv när jag kom hem, så när jag väl lade mig så låg jag o vred o vände på mig hur länge som helst, hann även bli kissnödig två gånger... så när klockan var två var jag fortfarande vaken. Klockan ringde 5.25... men som tur är så har jag ju min kortdag idag, slutar kl 14. Fick för mig att jag skulle prova ett par byxor nu på morgonen som jag inte har kunnat haft på läääänge, och de sitter fin-fint nu! Vad glad jag blev!!! Kul när man kan ha lite kläder som har varit för små så länge, (och tänk vad kul det ska bli att köpa nya kläder sen när jag har gått ner ännu mer i vikt!) Jag får ett slags lyckorus i kroppen av att det går så bra med viktnedgången just nu!!!!!
Nu ska jag bege mig ut i kylan....burrr.... Ha en bra dag!

måndag 14 februari 2011

Resultat!!!

Grattis till mig som hade gått ner 2,0 kg denna vecka!!!! Stolt for jag sedan vidare på en fantastiskt god tjejmiddag hos Helen, med två efterrätter... Så nu kanske jag har gått upp de två kilona igen...;-)
Känner mig i alla fall mycket nöjd, det här går ju som en dans!
Natti natti!

Alla Hjärtans Dag

Idag ägnar jag en extra tanke till alla jag tycker om. Mina barn, mamma o Jerry, mina syskon, morfar, och alla fina vänner jag har i mitt liv. Är så glad att ni finns!
Har jobbat idag, skönt när det blir som vanligt igen efter en massa vabbande. Fick en oerhörd längtan efter att åka hem till mamma o Jerry. Har inte varit hem sen i somras när Jerry fyllde 60 och då var det bara över dagen, innan dess hade jag inte varit hem sen julen innan! Det är ju för bedrövligt, men det blir bara inte av, mest för att jag hatar att åka tåg tror jag. Men jag skickade iväg ett sms till mamma o frågade om hon är ledig i helgen, och det ÄR hon!!! Så nu har jag bokat tågresa för helgen! Alldeles ensam dessutom, hur ofta händer det?? Flera år sen jag for ner helt själv, utan barnen. Mamma har ju ganska nyligen varit upp och hon kommer nog snart igen, så jag behöver inte ha dåligt samvete för att inte barnen får träffa mormor o Jerry den här gången. Jag behöver ju också få träffa mamma själv ibland, det gör jag aldrig. Längtar jättemycket!
Det ska verkligen bli roligt!
I kväll är det dags för veckans dom på Viktväktarna igen, och jäääävlar om jag inte har gått ner, då blir jag ARG, på riktigt! ;-) Direkt efter åker jag på tjejmiddag! Vilken bra kombination, haha.... tur jag inte skulle på middagen INNAN vägningen....

söndag 13 februari 2011

Bra låt

http://www.youtube.com/watch?v=dIR0avJ8vnE  Är bara helt såld på den här låten, kan lyssna på den om o om igen, sååå fin!!!

En mor i chock

Jag bad Jonathan städa upp lite på rummet, efter att helgens övernattande kompisar har åkt hem. Han satte igång direkt, och sen ropade han och frågade mig var dammsugaren fanns??? Trodde först jag hörde fel...;-) Men nu har han både dammsugit och dammat där inne, och vädrat dessutom! Jösses, man ska aldrig sluta bli förvånad, undrens tid är inte förbi. ;-) Men jag blir superglad så klart!!!
Själv har jag hjälpte Thea att fläta håret efter hon badat, för nu vill hon ha lockar minsann! Sen har jag målat hennes naglar också. Edvin är kvar hos Jesper så jag antar att de har väldigt roligt. Själv har jag fastnat i en bra bok, så nu måste jag gå o läsa lite igen, innan det är dags att laga middag.
Jag har även hunnit hjälpa Jonathan med matteläxa idag. *Stolt*, för första gången tror jag vi gick i land med det utan bråk och grin och frustration, vi KUNDE!!! Som jag nyss sa...undrens tid.....=)
Och solen skiner också! En bra dag igen!!!

lördag 12 februari 2011

Lördagsgodis

Tur att det finns alternativ till vanligt lördagsgodis när man viktväktar. Jag var så vansinnigt sugen på godis idag så jag var tvungen att skicka med Jonathan pengar när han skulle på affären, så han fick handla åt mig. Annars har risken varit stor att jag har ätit ur Theas påse...;-) De är faktiskt riktigt goda de där kolorna. Fast man ska nog inte äta för många, för då kan det nog bli prutti-bangbang i magen. Men en sak är säker, man kan ju inte se på melodifestivalen utan att äta godis!

Saknar mina värmeljus

Mina värmeljus är sluuuuut! =( Vilken katastrof att jag har glömt att köpa nya! Har gjort av med 300 värmeljus plus några blockljus sen jag flyttade in i lägenheten.... Jag äääälskar att tända ljus, gör det så gott som varje kväll, och helst många! Nu är det bara tråkiga lampor som lyser. Måste köpa...vill på Ikea!
Snart är ljus-årstiden slut. Fast det gör inget, för den årstiden är bättre hur som helst. Ljusen är det enda roliga med den mörka tiden. Snart, snart, snart, snart ÄR det vår!!!! På riktigt!

Pizza-tajm till en drös barn...

Gjorde egen pizza till middag åt barnen idag. Det var bara det att när vi väl skulle äta så hade Jonathan två kompisar här och Edvin en... Men det räckte till alla så de mumsade och åt för fulla muggar! Alla tyckte visst att det var gott. Jag själv åt pasta m salsakyckling som jag hade i en matlåda i frysen. Det var också gott- och inte lika onyttigt.
Har känt ett enormt sug efter en liten liten promenad idag, men har avstått på grund av min hemska häl. Nu bestämde jag mig att gå bara ner till Härnöhallen efter maten för att testa hur det skulle gå. Men nu efter maten vräker snön ner helt plötsligt och mitt sug efter att gå försvann genast. Det var nog ett tecken på att jag inte skulle gå med foten ändå. =(
Tror jag ska skämma bort den lite i kväll med fotbad, lite smörj o sånt, så kanske den blir snällare mot mig? För nu är den allt annat än snäll....=/
Thea och jag ska se på melodifestivalen sen. Edvin ska sova hos Jesper, första gången i sitt liv han sover hos en kompis. De var alldeles upp i gasen och förväntansfulla nu innan de gick dit. Jonathan har ju sin kompis fr Sundvall här över helgen och en annan kompis, men de ser man ju inte röken av. Instängd på rummet, kommer ut när de är hungriga endast...
Ha en trevlig lördagskväll!

En gubbe och en gammal tjej

Edvin är rolig han... Han skulle berätta nåt för mig om ett äldre par... och då beskrev han dom: "Det var en gubbe...och en gammal tjej...". Haha!!! Han har lärt sig att vi tjejer är och förblir tjejer (ej tanter, kärringar, el dyl), medan killar i stigande ålder blir en GUBBE. Det är mammas (läs tjejens) pojke det!!!

fredag 11 februari 2011

Friday!

Idag skiner solen igen, tack och lov, men vi har fått massor av snö. Suck. Skönt dock att det är ljust så länge på dagarna nu.
Thea och jag tog bussen ner på stan och handlade det viktigaste till helgen. Det räckte att jag gick till och från bussen så är det helt kört med hälen igen. Haltar och kan knappt gå. Det är helt sjukt hur ont det kan göra! Och då testade jag den där "hälsulan" som jag köpte för några dagar sen, den verkade inte hjälpa det minsta, tyvärr. Inte kul.
I eftermiddag kommer en kompis till Jonathan som bor i Sundsvall och ska sova här över helgen. Blir tacos till middag, det har jag inte gjort sen jag flyttade. Var så less på det ett tag, så jag höll på kräkas bara nån nämnde ordet... men i dag blir det igen! Till barnens stora förtjusning! =)
Har hunnit med att städa idag också. Har nog inte haft så dammigt här förut, fyy vad äckligt. Värsta dammråttorna... men nu är det lite fräschare... tar dock barnens rum till veckan, ingen mening nu för då ser det likadant ut igen innan de åker på måndag.
I kväll blir det slappa i soffan tror jag. Thea vill säkert se Let´s dance, så vi får väl kolla på det. Själv är jag dödligt less på det programmet...=/
Ha en skön helg!

torsdag 10 februari 2011

Oväder!

Gårdagens hopp om våren är idag som bortblåst! Snön yr utanför fönstret och det ser ut som en dag kring jul. Men det är bara att gilla läget och hoppas att det slutar snart!
Är hemma och vabbar, men jag tror magsjukan för Thea har givit med sig efter ett antal gånger på toaletten. Och än så länge har ingen av oss andra fått det...*peppar peppar*.
Edvins feber verkade lika snabbövergående som förra gången, mycket märkligt måste jag säga, men skönt så klart att det inte är långvarigt. Han får gå på skolan i morgon, men jag och lilltroll måste vara hemma så klart, så vi inte drar med oss magsjukan till förskolan. Men sen hoppas jag det räcker med "sjukor" för ett tag, har blivit lite tätt på sistone.
Idag hände nåt ovanligt. Jag somnade på soffan, mitt på dagen... Låg och läste lite recept i min viktväktarpärm och helt plötsligt hade jag somnat så pärmen låg på magen. Vaknade av telefonen efter en liten stund, men oj så skönt det var med en liten lur! =) På tal om viktväktarpärm så smygvägde jag mig i morse, och det går neråt i alla fall! Jag räknade ut att om man går efter min egen våg så har jag gått ner exakt 12,2 kg sen augusti. Det känner jag mig mycket stolt över!!!! Men det är många kvar... hoppas min positiva känsla håller i sig. Känner mig så där konstigt stark, som att jag klarar vad som helst! Ibland får jag såna infall. Det SKA gå helt enkelt.
Nu ska jag börja med dagens middag. Kycklingfilé, klyftpotatisar och tzatziki, det var hundra år sen jag åt tzatziki, så det ska bli gott! Mumsfilibabba.

onsdag 9 februari 2011

VAB.....Igen!!!!

Känner mig måttligt less just nu. Edvin började klaga igår kväll att han hade ont i halsen och var hes och att han kände sig febrig. Han kändes lite varm, men han vägrade att ta febern, så jag tvingade inte honom så klart. Jag trodde att han kanske bara var trött, så vi fick se på morgonen, tyckte jag. I morse klev jag upp, gjorde mig i ordning, för jag var helt säker på att han mådde bra igen... men då vaknade han och ropade in i från sängen att han kände sig dålig. Ok, bara att stanna hemma igen då!!!!  SUCK. Ringde jobbet, sa att jag blir hemma idag o i morgon och att jag får se på fredag. Hoppades på att jag skulle kunna gå till jobbet då, för jag har bland annat ett viktigt möte den dagen. Då vaknade Thea och ropade direkt att hon hade ont i magen... "Jaja, det går nog över" sa den optimistiska mamman. Sen rusade hon i turbofart till toan och hade värsta diarrén.... men jag trodde ändå att det var nåt tillfälligt, trots att det går magsjuka på förskolan. Men nu har hon sprungit några gånger till, så det ÄR nog tyvärr magsjuka! Vilket innebär att jag måste vara hemma även fredag eftersom man måste vara hemma 48 timmar efter sista "tömningen" efter magsjuka, från förskolan. SKIT, vad less jag blir!!!! Har varken lust eller råd med sånt här. Tråk.
Ute skiner i alla fall solen, och jag sköter mig med maten! Det är ju i alla fall positivt! =)

tisdag 8 februari 2011

Kvällens djupaste fundering...?

Thea stod och tittade ut genom balkongfönstret... "-Mamma, jag tror att månen fryser jättemycket, för han är alldeles naken uppe i rymden!!!"

Så nu har vi besämt att vi ska köpa en vinteroverall till månen! ;-)

Hur gör man??

Jag blir galen, hur svårt kan det vara?? Var med Thea på 6-årskontroll och vaccination, och i samma veva var jag in på apoteket och köpte nåt inlägg till skorna för hälsporre. Frågan är: Hur gör man?? Det är ju både en liten sula och nån annan liten grej! Och ingen beskrivning!!! (Förmodligen för att det ska vara enkelt att lista ut själv hur den ska sitta?) SUCK. Ska snart på möte på jobbet, får ta med mig och fråga Linda, hon hade haft hälsporre så hon kanske vet?

Hur som helst gick det bra på kontrollen med sprutan o allt. Nu skrivs hon över till skolhälsovården, känns overkligt och konstigt. Min lillgumma!
Nu ska jag skynda mig att steka korv o koka makaroner till barnen, själv äter jag Chili con carne från igår, ska vara på jobbet igen kl 17. Stress, stress, stress... Jonathan är så gudomligt snäll och ställer upp o tar hand om sina syskon under tiden.

måndag 7 februari 2011

Öga för detaljer

Ända sen Edvin var liten har han alltid sett så fort det skett nån förändring hemma. Om jag tex har bytt gardiner så har han sett det. Glömmer aldrig när han var kanske 4-5 år och kom hem och utbrast: "Åh vilka fina gardiner du har satt upp i köket, såna har Alex mamma också, fast en annan färg!" (och det stämde).
Idag när Edvin kom hem från skolan var det första han såg att jag hade köpt en matta till köket, vilket han kommenterade. Sen gick han in på toaletten och där in ifrån hörde jag:"-Mamma, har du köpt nya handdukar? Vilka fina!".
Det är så roligt när någon ser när man gjort om lite. Har själv alltid sett såna saker och tycker det är roligt att han också gör det. Något han däremot INTE såg var att vi hade fått nya persienner i vardagsrummet, vilket jag på skoj påtalade (eftersom han såg allt annat), och både han o Thea dessutom har tjatat om det när de vill se film och solen lyser in. Han funderade en stund och sa sen:"-Nej mamma, det såg jag inte, men jag funderar på en sak...Hur kunde DU sätta upp dom själv?" Hm.... vad menade han med det? ;-) Haha, jag fick förklara att jag naturligtvis fått hjälp med det, och då sa han: "-jaha, jag tänkte väl att det var konstigt annars!". Förstår inte, jag som är så händig av mig...;-)

Skit-våg

Har nyss varit på Viktväktarna. Tänk att man inte ska kunna ta nåt extra alls utöver det vanliga utan att man går upp i vikt! Hade skött mig exemplariskt hela veckan, verkligen varit superduktig. På fredag o lördag blev det som sagt dock lite extra. Vin och godis tex. Vips så hade fet-Catarina gått UPP 0,1. Inte mycket, men ändå, jag blev skitsur! Nåja, det är bara att bita ihop och inse att man får skylla sig själv då. Nya friska tag igen, för jag ÄR fortfarande väldigt motiverad. Sörjer dock att jag troligen fått hälsporre, och har så förbannat ont i hälen, så jag knappt kan gå på foten ibland. Det hindrar mig från att gå på mina promenader som jag äntligen hade kommit igång med! SURT, minst sagt. =(
Nu ska jag göra kvällsfika till kidsen. Själv får jag väl äta ett päron eller nåt annat tråkigt och skämmas över helgens överskridande av pro-points. Men det var det fan i mig värt! Kul hade jag i alla fall!
Nästa vecka har jag kommit igen och gått ner ska ni se, så är det bara!

söndag 6 februari 2011

Vilken helg!

Jag säger bara en sak, jag har ALDRIG så roligt som jag har med mina systrar. Utan överdrift så har vi skrattat så jag har ont i magmusklerna! Det är bara tok och skratt hela tiden! De kom på fredag kväll och då åt vi mat o drack vin och bara pratade o skrattade.

 Madde hade nån skitful mask med sig, som hon tog på sig i smyg o hoppade fram bakom drapperiet till mitt "sovrum", så Camilla o jag höll på kacka i brallan och sen skrattade vi så vi höll på dö. Självklart måsta vi prova den också sen.... Har sällan skådat nåt fulare, som är så roligt! Herregud det måste vara nåt fel på vår humor, vi har haft så otroligt roligt åt ingenting egentligen!!! Jag hade ju noga planerat min points-budget, men jag erkänner att den sprack ganska rejält efter några glas vin. Tyvärr. Det slank ner både godis, nån drink och mer vin än tänkt...

På lördagen gick vi ner på stan, men blev tvungna att ta bussen hem, för då hade jag så ont i min fot så jag haltade och kunde knappt gå. Fattar inte vad det är för fel?? Mest hälen som gör ont. Helt sjukt ont dessutom. Kunde knappt stödja på den resten av dagen, men idag är den aningen bättre igen. Skit-fot. Sen åt vi middag och drack vin igen, och hela kvällen bestod åter igen av skratt i massor! Såg på melodifestivalen, men det var som vanligt dåligt, men vi lyssnade på massor av bra musik på Spotify i stället.






Vilken hiskeligt rolig helg!!! Vi är nog lite barnsliga av oss, men det bjuder jag på! Den här helgen kommer jag leva länge på! Vi har redan bokat in en helg längre fram i vår när vi ska ses igen! Längtar redan!

torsdag 3 februari 2011

Nu är det faktiskt torsdag!

...Och det innebär att det är fredag i morgon! Den efterlängtade dagen är snart här! Åh, i morgon kväll är de här, mina roliga, goa systrar! Då sitter vi i soffan, dricker vin, skrattar och pratar! Jag ser verkligen fram emot en sån helg! Camilla fyller dessutom 41 år i morgon, så det klart att vi ska ha extra kul!
Det har varit en vanlig torsdag på jobbet, som alltid på torsdagar har jag jobbat "långdag" till halv fem. Men i morgon slutar jag klockan ett! =)
I kväll har Anja varit här på besök. Vi har pratat en massa om allt möjligt och druckit lite kaffe. Och faktiskt så har jag ätit en bulle också! Men jag har inte dåligt samvete, för jag hade så många pro-points över att jag kunde göra det idag, så bullen var medräknad i min "budget". Trevligt hade vi i alla fall, och jag bestämde mig äntligen för att ta tag i det där med "medialt homeparty" som jag pratat om tidigare. Så nu har jag mejlat till hon som har det och frågat om hon kan vecka nio nån dag, eller vecka 11? Vi får se vad hon svarar. Hoppas hon kan, för nu är jag jättesugen på nåt sånt där "mystiskt", det var så länge sen jag var på nåt sånt!
Nej nu är det dags att hänga lite tvätt... Får se om jag hinner skriva nåt i morgon, annars blir det kanske inte någon uppdatering på nån dag, när jag har besök här. Men man vet aldrig... I morgon när jag slutar ska jag på skolan på utvecklingssamtal för Jonathan, sen måste jag på affären o handla, och sen helst hinna dammsuga innan de kommer så de inte får en allergichock och måste åka hem igen...;-)
Återkommer...förr eller senare...;-)

onsdag 2 februari 2011

Väntan på promenad

Ska snart gå ut och gå, väntar på att Ann ska ringa bara... Ska bli skönt, nu har jag inte gått på några dagar. Var till skogen med barnen på jobbet idag och jag tyckte att foten kändes ganska okej, så det borde gå bra. Solen sken idag och det var riktigt skönt att gå på utflykt med barnen. Jag har redan vårkänslor, så nu kan våren komma på riktigt!!!

*****paus*****

Jaha, där ringde Ann, så nu har vi varit ute på 70 min promenad, nattviken runt. Nöjd o belåten. Det innebär ett extra glas vin till helgen eftersom man får ytterligare bonuspoints när man rör sig...;-)

Kom på att jag glömde visa mitt nya fina halsband, som jag beställde av Linda Åsberg. Har sagt det förut och säger det igen, hon är otroligt duktig på att göra fina smycken! Barnens namn på detta som ni ser...så himla fint!
Nu är det dags för en dusch efter promenaden och sen lite kvällsfika...

tisdag 1 februari 2011

Sprudlande

Känner mig  bara så där otroligt glad! Vissa dagar är man gladare än andra. Tidigare idag kände jag mig lite så där lätt-retlig, men på eftermiddagen har det vänt åt andra hållet! Ann har varit  här o druckit kaffe och det är alltid lika trevligt att sitta o prata med henne. Sen har jag chattat med Anja och hon kommer på besök på torsdag. Kul att träffa goa vänner! Och sen på fredag kommer ju bästa systrarna... Vilken rolig vecka! Ska försöka hinna med lite promenader också. Det värsta är att jag har fått nåt knas med en fot. Är alldeles öm under o på sidan i den högra foten, och när jag har suttit en stund o reser mig kan jag knappt gå på den! Vet inte om jag överansträngt mig när jag gått eller vad det är... men jag hoppas att det går över snart, nu när jag är på gång! Känner mig fylld av energi, för första gången på länge, länge! Trivs så bra med livet just nu! Hoppas det fortsätter så!