Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 31 januari 2011

Är SÅÅÅÅÅÅ glad just nu!!!!

Ja, då har jag varit på vägning och möte på Viktväktarna efter min första veckas kämpande! Minus TVÅ kg prick! På en ynklig vecka! Känner mig mycket nöjd och stolt över mig själv. Det bästa är att det känns som jag inte gjort annat än ätit hela veckan. Har aldrig varit hungrig en enda gång och ändå har jag inte utnyttjat en enda av mina vecko-bonuspoints. Fattar så klart att jag inte kommer att gå ner i samma takt i fortsättningen, men det var ju verkligen peppande med en sån start må jag säga! Nu är jag nästan värd en bukett tulpaner till!!! ;-) Eller hur??
Tralla-la-laaaaaaaaaaa.......=)

söndag 30 januari 2011

Söndag

Ja då var helgen förbi igen då. Svisch säger det bara så är den över... Har inte gjort så mycket idag. Tog en promenad ensam till Härnöhallen o handlade lite. Så skönt att man kan göra det och lämna barnen hemma såna korta stunder. På något konstigt vis verkar de mer sams med varandra såna gånger också. Edvin och Thea överraskade mig med att de hade städat och dammsugit under tiden, de var så stolta!
Gjorde fetaostfyllda köttfärsbiffar med klyftpotatis till middag, sååå gott var det! Och wokgrönsaker till det. Mums. Min fläkt verkar vara värdelös, det stinker biffar i hela lägenheten nu... Men nu måste jag vänta ett tag innan jag skickar in nåt mer "klagomål" annars undrar de väl vad jag är för gnälltant! ;-)... och frysen brummar också....=/
I morgon kväll är det dags för att gå på Viktväktarna igen. Då har en vecka passerat och den har fungerat bra, hoppas på ett litet minus och att det fortsätter så sen!

lördag 29 januari 2011

Fläskfilé i dragonsås

Idag testade jag ett nytt recept från Viktväktarna. "Fläskfilé i dragonsås". Det var helt ok, så jag tänkte dela av mig av receptet, här beräknat som två portioner:

Fläskfilé i dragonsås (10 pp/port utan oliver)
300 g skivad fläskfilé
1 dl matlagningsgrädde, 4%
1 dl köttbuljong
1 msk kinesisk soja
1 msk osötad senap
2 msk färsk dragon (jag hade torkad och det gick också bra)
salt o peppar
1 msk maizena
10 svarta oliver (skippade jag)
100 gram tagliatelle

Tillaga pastan. Blanda grädde, buljong, soja, senap, dragon, salt o peppar en gryta. Låt koka i fem minuter. Rör i redningen. Stek köttet och lägg ner i grytan. Klart!

Det roligaste av allt var att barnen blev överförtjusta! De tog två portioner var, så det blev väl godkänt! Är säkert ännu godare med potatis till.

Tö...

Nu töar det i rasande fart! Kanske snön kommer försvinna även efter denna vinter trots allt? Så gott som all snö på balkongen försvann bara i går, och idag töar det också! Blåst och takdropp, det tar fint på snön!
Jag har gått runt nattviken nu på förmiddagen, det tog en timme prick. Skönt att ha det avklarat! Gick in på OK på vägen hem och hämtade ut ett paket från H&M med tröjor till Thea. Det har varit lite knapert med kläder till henne sen vi flyttade, eftersom vi delade hennes kläder på två. Men nu är det lite påfyllt i alla fall. Fina vårfärger!
Nu ska jag kliva in i duschen och sen får jag se vad vi hittar på idag!

fredag 28 januari 2011

I stället för fredagsmys...

Min första helg som Viktväktare är kommen! Hastade ner på affären och handlade fredagsmys och lördagsgodis till barnen... Tänkte först köpa nåt till mig själv också, eftersom jag har såna där "bonus-propoints" att utnyttja om jag vill. Men sen tänkte jag: "Eller finns det nåt annat jag vill ha i stället, som gör mig glad?". Det finns det ju! Jag gick in på Etage och unnade mig en bukett tulpaner i stället! Så nu ska jag sitta och titta på dom hela helgen och intala mig själv att det är såå mycket bättre och trevligare än att äta nåt onyttigt! Smart va? Däremot fyllde jag på fruktskålen i samma veva, men den är väl tom i morgon kväll när Thea och Edvin upptäcker det...

Idag åt vi älgstek, kokt potatis och sås. Jösses vad gott det var, och det smakade precis som när mamma gör det! Jag är impad av mig själv! Såsen blir ju så grymt god, så hade det inte varit för mitt nya liv så hade jag nog ätit ur skålen med sked! =) Men ordentlig som jag var så åt jag bara EN normal portion. Smaskens. I morgon ska jag testa en ny rätt från VV. Fläskfilé i dragonsås med tagliatelle. Det låter gott, så jag hoppas det är det också... Nej, nu ska jag poppa popcorn till barnen.... och sen ska jag titta på mina tulpaner! ;-) Ha en trevlig helg!

torsdag 27 januari 2011

Vatten

Hur många gånger har jag inte sagt till mig själv att jag bör dricka mer vatten? Hur många gånger har inte andra påtalat att jag borde dricka mer vatten? Jag känner mig så sällan törstig, så jag liksom glömmer bort att dricka vatten. I perioder anstränger jag mig och försöker verkligen. En sån period har jag just nu när jag försöker vara mer "hälsosam" av mig. Så om jag i normala fall tvingar i mig ungefär två glas på en dag i samband med måltider, så kanske jag nu dricker 5-6 glas på en dag, och jag vet att det inte heller är särskilt mycket med tanke på vad man ska dricka. Men jag kan säga att jag blir snabbt påmind om vilket helsike det är att dricka vatten. Jag får mer eller mindre bo på toaletten. Konstant kissnödig! Vaknar till o med av att jag är kissnödig. Nog för att jag hade hört att det var dyrt att vara med i Viktväktarna, men jag hade inte fattat att det var den ökade toapappersförbrukningen som kostade! ;-)
Jag kan nog jämföra mig själv med mina krukväxter. När de får vatten så är de i regel så torra att vattnet rinner rakt igenom jorden och ut i krukan o ner på golvet.... Jag kanske är helt torr och skrumpen inuti, det är därför det blir så där...?
Ja vilka funderingar.... men nu har jag inte tid att skriva mer för nu måste jag gå o kissa. Tror jag flyttar in på toaletten en period! ;-)
Vatten, vad ska det vara bra för?

Konstnären har vaknat

När Jonathan var yngre älskade han att rita och måla. Han gjorde det jämt, precis som jag själv gjorde som barn, och som Thea gör nu. Någonstans under åren försvann intresset hos Jonathan, vilket jag tycker är synd, eftersom han är otroligt duktig på att rita. Nu har han helt plötsligt hittat en ny "bana" inom ämnet. Han har fastnat för "grafitti" och ritar bild efter bild. Kul att en del av intresset har vaknat till liv igen! Jag vet ju själv hur bra man mår i själen av att måla, teckna och skriva.
Gillar skarpt den bilden längst upp i mitten...;-) Speciellt att det är hjärtan runt om...=)

Tredje dagen

Dag tre och det går fortfarande bra...Blir ni inte imponerade?? ;-) Har skött mig exemplariskt och ändå har jag inte gjort några större uppoffringar direkt. Nu gäller det att hålla i den positiva trenden bara... Ska bli kul att se på måndag om jag gått ner nåt gram. Med tanke på hur mycket man faktiskt äter på en dag så känns det långsökt att man ska ha gått ner, men men... jag vet att det ska fungera.

Nu är det bara en vecka och en dag kvar till mina kära systrar kommer på visit. Har sagt det förut men jag säger det igen: Ååååh vad kul det ska bli, och vad länge sen det var!!! Det är hundra år sen vi träffades alla tre tillsammans sist. Tror åtminstone att det är tre år sen? Två eller tre... tiden bara rusar iväg. Ser verkligen fram emot det även om vi inte ska göra nåt speciellt, mer än att prata och dricka vin! ;-) och skratta förstås, det vet jag att vi är väldigt bra på! =)

onsdag 26 januari 2011

Dille på apelsiner

Den här årstiden är det så gott med apelsiner...tycker till och med jag, fast jag inte brukar äta så mycket frukt. Men de gånger jag faktiskt tänker att jag ska göra det så hinner jag knappt få någon. Edvin och Thea är manisk på frukt. Köpte jättemycket apelsiner och jättemycket bananer i måndags när jag var och handlade, och nu är det så gott som slut, endast två apelsiner kvar... De har ätit apelsiner till "efterrätt" och till mellanmål och är alldeles galna i det. Fast det är ju kul när de gillar nåt som faktiskt inte är onyttigt...

Nu blir det prommis!

Nu åker "dubb-skorna" på och det blir en långpromenad igen! Härligt att jag äääntligen tagit mitt förnuft till fånga och tycker det är skönt igen! Har inte rört mig över huvud taget på evigheters evigheter, så det känns bra! Ringde Lottis och hon hänger också på. Tur det, det är så mycket roligare när man har nån att prata med efter vägen.
Dag två som Viktväktare har också gått alldeles utmärkt. Känner att jag är på G nu. På riktigt! ;-)
Nu ska jag byta om och ge mig av! Vad skönt att barnen är så stora att de fixar att vara ensamma en timme!

Hejja mig!!!!!! =)

VAB

Är hemma o vabbar med Edvin som var lite febrig i går kväll. Han har ont i halsen och är allmänt hängig. Har suttit med mina matlistor och försökt planerat så inte allt ska spricka nästa helg när systrarna kommer på besök... Vi har en förmåga att kunna äta ganska mycket onödigt när vi träffas, men nu SKA jag försöka hålla mig inom ramarna. Med det "nya" systemet som Viktväktarna kör så får man en "extra pott" med pro-points som man får fördela fritt under veckan eller spara alla till helgen. Eftersom jag är rejält överviktig så får jag även äta ganska mycket. På en dag får jag äta 33 och så får jag även 49 extra på en vecka, så det är ju mer än ett helt dagsintag! Därför borde det enligt mina uträkningar räcka både till några glas vin och nåt annat gott på helgen! Alltså borde jag klara helgen med mina mumsar-systrar! ;-) Madde har ju som sagt också börjat så vi får väl försöka hjälpa varann! Det ska gå, det ska gå, det ska gå den här gången, så är det bara!

Solen strålar idag igen, det är riktigt härligt nu när dagarna är ljusa längre. Bara snön som ska bort, sen så! =)
Ska försöka övertala Jonta att vara "syskonvakt" så jag kan gå ut på en promenad lite senare, hoppas han går med på det! Och hoppas att mina skavsår inte gör lika ont längre...=(
Nu ska jag snart börja med middagen, det blir kycklingfilé, ris, sallad o sås. Mumsigt.

tisdag 25 januari 2011

Inga tandtroll

Följde med Jonathan till tandläkaren. Han trodde själv att han skulle ha hål så jag var lite orolig. Man har inte samma koll på hur noggrann tandborstningen blir nu när han är så stor o borstar själv... Men han hade inga hål! Så skööönt!!!! Jag fasar för denna dag varje år då jag minns hur mycket hål han hade i mjölktänderna när han var liten. Men de permanenta tänderna verkar betydligt bättre. Jag trodde att jag själv snart skulle dit också så jag passade på att fråga när jag var där, men det är inte förrän i mars tydligen, så då får jag gruva mig ett tag till.

Min första dag som Viktväktare har hittills gått mycket bra, jag har hållt mig inom ramarna och det har känts helt ok. Än så länge har jag inte behövt svälta i alla fall...;-) Syster Madde har också börjat, så nu får vi peppa varann! Hon ringde igår, de hade så klart haft det underbart i Thailand, och hon ser nog ut som en riktig liten neger har jag en känsla av! ;-)

Nu ska jag sätta mig och styra upp morgondagens matintag, bäst att sköta sig nu.

måndag 24 januari 2011

Inskriven!

För första gången i mitt liv har jag skrivit in mig på Viktväktarna! Så...i morgon börjar mitt nya liv på allvar, med räkning av Pro-points... Har gjort upp en plan för dagen som jag hoppas jag ska klara. Fick en massa broschyrer o saker som jag försöker sätta mig in i... Det enda minuset var att de hade en felande våg! ;-) Den visade att jag vägde två kg mer än vad min egen våg visar och det gjorde mig lite SUR. Men men... det är bara att acceptera det och utgå från den siffran. Suck. Nu är det bara att köra på!!!!

Fick en elev från gymnasiet idag som jag ska vara handledare åt. För övrigt var det en ganska vanlig dag på jobbet förutom att AC fortfarande är sjuk, så vi har fortfarande vikarie... o många barn sjuka också.

I morgon ska Jonathan till tandläkaren på undersökning, hoppas han inte har några hål! Det borde vara min tur snart också, har för mig att det var i januari jag var där i fjol.... usch.... Eftersom det är första gången han ska på Wiklunds så ska jag följa med honom eftersom han inte vet exakt vart det är. Det innebär att hela familjen måste följa, vilket känns lite halvjobbigt. Jag måste sluta lite tidigare från jobbet så vi hinner ta bussen ner på stan, och då måste Edvin komma ihåg att gå tidigare från fritids också... vilken procedur... =/

Nej nu ska läsas lite viktnedgångs-pepp innan sängdags.
Natti natti...

söndag 23 januari 2011

Vinterpromenad

Tänka sig, jag tog en promenad på ca 70 minuter, helt ensam! Inte likt mig. Brukar har så svårt att ta mig i kragen själv. Ringde först hem till Ann, men då sa Mats att hon var ute och åkte skidor med Alex. Så jag snörade på mig dubb-skorna och gick ut till Gånsvikshamn och vände! Duktigt, tycker jag! Dess värre har jag fått värsta blåsorna på tårna av de nya skorna...men det är väl som vanligt när jag köper nya skor. Måste vara nåt fel på mina fötter! Solen sken i alla fall ute och det var skönt, inte ens blåsigt! Tog lite vintriga bilder efter vägen... Gånsvikshamn är ett sånt fint ställe, och ännu finare på sommaren!
Sommaren känns ganska avlägsen när man ser all snö... Men man får ju lite hopp när solen skiner i alla fall!

Glada färger och nyttig frukost...

Igår när jag var på stan så köpte jag en knall-cerise duk och randiga matchande bordstabletter. Nu kommer den här årstiden då jag alltid vill ha en massa färg! Tyckte själv att det blev väldigt fint....Åt en nyttig frukost idag. Hur tråkigt som helst, men nu ska fläsket väck, så är det bara! Försökte dessutom att äta sakta och känna efter.... det är nåt jag har så svårt för när jag äter själv. Blir gärna att jag kastar i mig nåt vid diskbänken för det är så tråkigt att sitta o äta själv.
Letade fram den lilla "hörluren" till mobilen, så jag kan lyssna på radion när jag är ute och går. För det där med mp3 har jag ju fortfarande inte kommit underfund med hur det fungerar...suck....men radion funkar alltid....
Igår kväll fick jag för mig att jag skulle göra en tavla med nåt fint ordspråk på. Hade köpt calligrafi-pennor på stan så jag skulle försöka skriva lite fint... Ibland tror jag dock att jag har bättre ögonmått än jag faktiskt har, så jag trodde att jag skulle kunna skriva rakt utan att göra linjer! Ja ni hör ju själva att det var dömt att misslyckas... Jag såg så klart när jag hade textat färdigt hur snett det blev! Så hela tavlan var bara att slänga....Så nu har jag slösat bort en hel sån där stor målarduk...=( Har dock en stor kvar så jag ska göra ett nytt försök, men då blir det linjer först.... Irriterad på mig själv!!!
Funderar på att gå ut en sväng i finvädret!
Idag kommer lillasyster hem från tre veckor i Thailand!!!

lördag 22 januari 2011

Invigning av mina skor!

Halv tio i går kväll skrev Lottis på msn o undrade om vi skulle ut och gå?? Så det gjorde vi! Tog mina nya skor, och jag har inte fått några skavsår som det verkar! Otroligt, för vi gick mer än en timme. Skönt! Det bästa med de nya skorna är att de är dubbade! Låter lite pensionärs-aktigt, men åh så bra! Sen förra vintern då jag ramlade i Sundsvall och gjorde illa foten så är jag alltid så rädd att halka så jag spänner mig så hemskt när jag går ute på is och snö. Det här var ju super! Det var riktigt skönt ute också, och det verkar det vara idag också. Solen ser ut att titta fram och det är bara nån enstaka minusgrad ute. Härligt! Sov till tjugo i nio idag, alldeles lagom, och så skönt det är när man slipper vakna av att klockan ringer. Dessutom har tidningen slutat komma nu, som jag fick i tre månader gratis, så nu behöver jag inte vakna till varje gång den kommer mitt i natten heller!
Idag ska jag försöka knåpa ihop en matlista inför veckan, känner mig laddad nu! Kanske det blir en promenad idag igen?
Ha en fin lördag!

fredag 21 januari 2011

Världens snällaste

Chattade med min kära son på facebook för en stund sen. Jag skrev o frågade om han kan vara med Edvin o Thea den lilla stund som jag ska på Viktväktarna på måndag kväll. Fick till svar: "- Aldrig, tror du jag är helt dum i huvet eller?" ... och någon sekund senare:"- Skoja bara, självklart kan jag det!" Han är så snäll Jonathan, det har han alltid varit, och det har vi alltid fått höra på skolan när det är samtal o sånt. Förstår inte att han ska fylla tonåring i år. Min fina Jonathan, den första i skaran av tre underbara juveler. Är så stolt över dom alla! 

Sko-shopping och handling

Gick på stan o tog en fika på Rutiga duken med Lottis. Satt där o pratade en stund, och gick även på stan. Det var halva priset på massor av skor på Euro sko, och jag slog till på ett par "walking-kängor". Nu ska här promeneras är det tänkt! De skulle ha kostat 900 och så var det halva, helt ok!!! Vi gick och kollade på kläder också, men som vanligt hittade jag ingenting. Sedan ringde Ann och undrade om jag ville med på Härnöhallen och handla. Hon är så omtänksam! Så hon kom och hämtade upp mig och sen handlade jag för hela veckan. Fyra tunga kassar, hade inte gått att bära hem utan skjuts!
På måndag ska jag med på Viktväktarna, jag har bestämt mig. Så min handling var ganska "hälsosam" den här gången. Nu ska jag bara knåpa ihop en matsedel av det jag handlat. Hade inte hunnit det innan, så vi får se vad det kan bli av allt... Nu är klockan över fem och jag har nyss kommit hem, hela dagen har ju gått redan!

Tror jag har sagt det förut...

Men åååh vad jag älskar fredagar!!! Speciellt de korta! Slutade ett idag enl schema, men tog ut en friskvårdstimme så jag slutade tolv! Ska gå på stan o ta en fika med Lottis... Resten av helgen har jag inget planerat, men vem vet vad som kan hända?? ;-) Ibland händer verkligen inget, men ibland kan det bli lite spontana infall, så vi får se helt enkelt! Igår kväll var vi på tjejmiddag hos Britta i Kramfors. Vi fick trerätters, allt underbart gott! Det var en jätterolig kväll med intressanta, glada nyheter! =)
Ute snöar det (som vanligt), men just idag känns det ganska ok, just nu i alla fall.... Eller är det bara att man börjar bli van?
Nej, nu ska jag ta och gå....
Ha en trevlig helg!

onsdag 19 januari 2011

Ska jag??

Jag ringde Ann och gick sedan dit och surrade bort ett par timmar! Alltid lika trevligt. Vi halkade in på det vanliga ämnet.... den fenomenalt roliga vikten. =/ Jag har mer eller mindre bestämt mig för att jag ska skriva in mig på Viktväktarna. Nu har jag ju gått ner tio kg utan att "anstränga mig", men självklart vet jag att det inte kommer fortsätta så i all evighet, utan jag måste så klart göra nåt. Då tänker jag att det kanske är nu jag ska börja, innan jag märker att det stannar av eller att jag börjar gå upp igen, för då är risken stor att jag tappar motivationen direkt igen. Ann hade skrivit in sig i måndags, och jag funderar på att följa med och göra det samma på måndag som kommer? Jag vet ju att jag kan. Ja jag tror banne mig att jag ska göra det! Vi satt och kollade på recept och sånt och konstaterade att det finns ju mycket som är gott även om det är lite "hälsosammare".
Detta är ett såååå uttjatat ämne, men jag vill ju inte se ut som Barbamamma resten av mitt liv! Kollade i alla fall på foton från i somras med barnen här om dagen, och både Jonta och Edvin sa: "-Men gud mamma, vad det syns att du har gått ner i vikt sen det här kortet!". Självklart blev jag jätteglad, och jag såg det till och med själv när jag såg fotot, även fast man tycker att det inte syns annars. Hoppas de kan säga samma sak till sommaren när vi tittar på kort som är tagna nu.....
Hm....måste fundera fram till måndag.... jag tror att det blir så!

Rastlös

Är trött idag, sov dåligt i natt... Ändå känner jag inte för att sitta här o glo resten av kvällen. Känner för att göra nåt. Gå ut o gå, gå hem till nån kompis, fråga om nån vill komma hit....bara nånting! Kanske måste ringa Ann eller nån....
Har varit en lång och jobbig dag på jobbet, trots att det egentligen har varit ganska få barn. Ibland bara är det så. Det var såå skönt när klockan var fyra och jag fick gå hem! I morgon jobbar jag till halv fem, men på fredag får jag min "belöning", då slutar jag ett! I like!
På söndag kommer syster yster hem från Thailand, jag längtar! Längtar bara efter att få prata med henne, känns som hundra år sen! Fast det bara är 2,5 vecka... och på fredag är det bara två veckor till båda systrarna kommer hit! Åh vad kul!
I morgon kväll är det tjejmiddagsdags igen. Hos Britta i Kramfors denna gång. Ska bli kul, känns länge sen det också, så vi har nog en del att surra om...
Nej nu ska jag hitta på nåt....vad det nu ska bli.... kanske inte blir nåt?
Ha en skön onsdagskväll!

tisdag 18 januari 2011

Jag hjärta tulpaner!

Är det något jag verkligen älskar så är det tulpaner!!! Finns det nåt bättre än när man har städat och har fint, med en tulpan-bukett på bordet??

Eva-Lill hade med sig denna fina bukett till mig när hon kom på fika nu i kväll! Syns dåligt på bilden, men de är ljung-lila-rosa i färgen, jättefina!!! Passar perfekt in hos mig bland de färger jag har i lägenheten. Eva-Lill känner mig, hon sa: "Jag tog den här färgen för jag tycker att den är du". Ändå hade hon aldrig varit här förut... Hon träffade verkligen rätt!

Jag som skulle köpa tulpaner här om dagen när jag var o handlade, men då var de slut! Tulpaner är ett hopp om våren på nåt vis!
Fint!

Gissa om det luktar gott här?




Det kan jag lova att det gör!!!

Ser ni skillnaden?




...Och jag menar inte att korten är tagna med två olika kameror..... Jag menar....golvlisterna!!!! Första kortet äckligt 70-talsbruna, varav en helt trasig..... och det är just den trasiga jag är så glad över, för det gjorde att jag skulle få listerna utbytta! Och idag, äntligen, efter att ha tjatat sen i oktober, hade snickaren varit här och gjort det! Nu.....vitt och fräscht! Vilken skillnad! jag tycker genast att hela hallen kändes ljusare! Konstigt vad så lite kan göra!
Jag har även tjatat om nya persienner sen i oktober, även där har Härnösandshus äntligen tagit tag i saken för idag var en kille här och mätte fönstren. De är då inte snabba på Härnösandshus, inte vaktmästaren som sköter allt i alla fall....
Nu ska jag ta och baka nåt, får besök av min gamla Sländan-kollega Eva-Lill i kväll. Ska bli trevligt att träffas o prata lite mer än man gör när man ses på stan och Härnöhallen...
Dags att sätta fart!

måndag 17 januari 2011

Städat o fint!

Igår bestämde jag mig för att städa idag när jag kom hem från jobbet. Och det gjorde jag. Började direkt jag kom hem så jag inte hann sätta mig o bli så där trött o seg. Två och en halv timme har jag gnott o gnott...;-) Men jäklar vad fint det är här nu! Behövdes verkligen om man säger så! Att det kan bli så lortigt så fort, fattar inte det... Nu känner jag mig mycket nöjd med mig själv! Känner dock att jag är hungrig nu, har ju inte ätit nåt sen jag kom hem. Måste leta fram nåt i skåpen... Tror det blir en kväll i soffan. "Det okända" är ju i kväll tror jag!
En dusch, nåt att äta, soffan o tv:n verkar som en bra kväll känns det som. Ska nog tända nåt ljus också och njuta av doften av nystädat! Ibland trivs man extra bra med sig själv!

söndag 16 januari 2011

Mitt barn handlar på Dressman

Jonathan har verkligen vuxit på sistone och blivit jättelång. Han fick pengar i julklapp och eftersom han är intresserad av kläder så har han handlat några plagg. Han kom bland annat hem med den här skjortan, som han hade köpt på Dressman! Tänk att han kan ha kläder från såna affärer där de inte har barnstorlekar. Man hänger ju inte med... Men snygg var den i alla fall!

I kväll har vi tittat på säsongens första avsnitt av Solsidan. Vilken underbar serie! Länge sen det gjordes nåt så roligt program förut.

Varför går helgerna så fort? Vill vara ledig mer! Men bara man väl är på jobbet så är det också helt ok, det känns bara lite motigt så här på söndag kväll. Längtar till semestern... fast det känns rätt avlägset när man tittar ut och ser de metershöga drivorna med snö utanför.

Tror det blir en tidig kväll nu igen. Andra kvällen i rad som jag är ovanligt trött. Ja, för nu för tiden så brukar jag vara ganska pigg på kvällarna. Har ont i halsen också, hoppas jag inte ska bli förkyld.

Det snöar!

Vilken överraskning va?? Jo snön bara vräkte ner redan i morse, och självklart hade jag lovat Thea igår att hon skulle få gå till Lova idag. Det är en bit att gå så jag var tvungen att gå med henne. Det hade säkert kommit en dm blötsnö som vi fick plumsa i hela vägen, oplogat så klart! Grått o tråkigt väder dessutom. Denna vinter går till världshistorien. När jag ändå hade gått så pass "långt" i snön så passade jag på att gå in på affären o handla lite ingredienser för att baka bullar. Har tänkt göra det i flera dagar och nu kändes det som det var dags. När jag kom hem var jag dock alldeles svettig o helt slut efter plumsandet, så jag hamnade på soffan med en tidning i stället för bullbak! Får bli nån dag i veckan i stället.
Nu kommer snart Thea hem. Lovas mamma erbjöd sig att komma med henne för hon skulle ändå ut på promenad, så det känns skönt, (även om det är plogat nu). Jag känner inte alls för att gå ut mer idag. Blir middag om nån timme och sen ska barnen bada och städa sina rum, som alltid på söndagarna. Skönt när det är ihop-plockat när de åker, så jag kan dammsuga när de inte är här i veckan. En bra inövad rutin som de faktiskt håller. Skulle behöva städa i hela lägenheten, men det får också bli under veckan... Hm...jag har visst en förmåga att skjuta upp saker o ting!

lördag 15 januari 2011

Kreativitet


I kväll åkte akvarell-lådan fram! Kände bara för att måla, men kom som vanligt inte på nåt bra motiv, så det blev bara nåt kladdande. Fast det spelar egentligen ingen roll vad det blir för restultat, det är känslan som är den viktiga. Eftersom Thea också älskar att måla så tog hon fram sina vattenfärger. Det var hög koncentration på bägge sidor av bordet...
Känner mig väldigt trött. Klockan är tio på lördagskvällen och jag tror jag tänker gå och lägga mig snart!

Den bästa julklappen??

Thea önskade sig en radiostyrd bil i julklapp. Lite ovanligt kanske, men jag tycker man ska uppmuntra andra intressen än de specifikt "tjejiga", så jag köpte var sin radiostyrd bil till henne och Edvin. Jösses vad de kör med dessa bilar! Det är nästan så jag ångrar att jag köpte dom, med tanke på oljudet som blir när de kör hela tiden....;-) Hon är verkligen överlycklig över sin bil, och det är ju roligt.

Idag har Edvin och Thea varit och grattat Patric, som fyller år idag. Under tiden tog jag en promenad till Härnöhallen i kylan. Fy sjutton vad kallt det är igen! När ska det ta slut på kylan och snön? Men sen blev det bussen hem för jag orkade inte bära kassarna hela vägen. Ibland blir det såå tungt!

Snart kommer Jonathan hem från Sundsvall. Edvin är hos Jesper och Thea....kör med sin bil...=)

Undar vad man ska hitta på nu då?

fredag 14 januari 2011

Sköna fredag!

Äntligen fredag! Det har varit en intensiv vecka på jobbet, och det känns underbart att den är över.... framförallt att man förhoppningsvis får sova lite längre i morgon bitti, har varit mer död än levande varje morgon hela veckan.
Jonathan ska sova hos en kompis i Sundsvall i natt, han pratade om att åka buss själv och det kändes inte helt tryggt, men som tur var erbjöd sig fadern att både skjutsa och hämta, det känns betydligt tryggare!
Jag, Thea och Edvin har beställt en familjepizza som vi väntar på nu.... och senare kommer Lottis och hälsar på. Det blir tacochips och "Helens räk-gegga" till fredagsmys i kväll, mumsigt! En riktig nyttokväll med andra ord! ;-) Eller inte.... nåja....
I helgen blir det bara lugnt o skönt. Har åtminstone inga andra planer.

torsdag 13 januari 2011

En åttaårings funderingar

Edvin har alltid haft mycket funderingar. I kväll hade han tusen frågor. Han såg nån reklam på tv och undrade först o främst vad ordet "lånekostnader" betyder. Det blev till att förklara på ett enkelt sätt, vilket resulterade i nya frågor:- Vad betyder ränta?....suck..... Då undrade han hur man kunde få pengar när man jobbade och av vem? Sitter man vid ett runt bord och får pengarna i handen av sin chef? Vad betyder ordet anställd? Vad är konto? Oj oj, vuxenvärlden är allt bra svår, och tråkig!!! Visste knappt hur jag skulle förklara vissa saker så att en åttaåring förstår någorlunda. Tänk vad mycket man lär sig genom ett helt liv!

En vecka till har snart försvunnit

Den här veckan har verkligen gått i rasande fart! Det är redan torsdag igen och snart helg! Vilket så klart gillas skarpt! Har inte gjort nåt särskilt i veckan, förutom att jobbat förstås, och det tar så klart ganska mycket tid. På tisdagen följde Malin med hem efter jobbet och fikade. Det var trevligt med en liten pratstund. Annars har eftermiddagarna bara försvunnit. Har inte blivit nån promenad heller som jag hade tänkt mig. Typiskt. Barnen har kommit igång i skolan igen efter jullovet och allt börjar återgå till vardagen. Hade fått ett mejl från Jonathans lärare en dag där det stod bla att de skulle få mera läxor den här terminen. Ser framför mig hur vi sitter o halvgrinar med matte-boken. Matte är inte min grej, och det är oerhört svårt att hjälpa till när de börjar komma upp i lite "högre" klasser. Dessutom har barnen idag lärt sig på ett annat sätt än vad jag gjorde, och jag fattar inget av det "nya" sättet, så det blir många krockar när man ska försöka hjälpa till. Varför ändrar man sätt lite då och då?? Minns ju att även min mamma slet sitt hår och sa att de minsann hade lärt sig på ett annat sätt när hon gick i skolan! Det blir så komplicerat när man ska hjälpa sina barn då.
Nu ska jag göra nåt mycket roligt. Nämligen hänga tvätt! =/

onsdag 12 januari 2011

Dagboken- "The real one"!!!

När jag gick i sjuan började jag skriva dagbok, alltså en vanlig gammeldags pappersdagbok! Minns exakt hur den första såg ut, en aprikos, med ett hjärta och en hand på framsidan, och på bladen inuti var det svarta ränder och rosa hjärtan, och självklart det superviktiga hänglåset! =) Mycket fin. Den ligger längst ner i min gamla brudkista som står längst in i klädkammaren under en massa saker. Där i ligger även en hel hög fler dagböcker. Jag fortsatte nämligen skriva år efter år efter år, och jag gör det fortfarande! Inte lika ofta som då, speciellt inte nu när jag har bloggen där jag kan skriva om allt "oväsentligt", men så fort det händer nåt mer "privat" i mitt liv så åker den fram, och det är så skönt att jag har den! Minns när jag gick på högstadiet, då var det på nåt vis lite "halvtöntigt" att skriva dagbok, men det struntade jag i, jag skrev o skrev o skrev. Länge sen jag plockade fram dom nu, men nån gång då och då händer det och då är det rätt kul att läsa om hela tonårstiden och framåt... Jag får mig många glada skratt när jag får återuppleva gamla minnen! Nu för tiden händer det kanske inte lika mycket spännande i mitt liv som jag upplevde att det gjorde då, men i perioder skrivs det som bara den. Denna höst och vinter har jag skrivit ganska mycket. Den rosa fina med hjärtan byttes senare ut mot parfymerade glittriga saker, som senare blev mer "neutrala", för att sedan övergå till vanliga anteckningsböcker. Nu har jag en vanlig svart med vita prickar och den fungerar alldeles utmärkt! Nån kväll när jag är ensam ska jag nog leta fram dom gamla och läsa lite... fast med tanke på hur många böcker det är vid det här laget så tar det nog ett bra tag att läsa igenom alla! Många människor förstår inte meningen med att skriva i en bok som ingen ska läsa. En enkel förklaring: Balsam för själen. Om andra mår bäst av att motionera eller läsa en bra bok, så mår jag bäst av att skriva. Det är den bästa medicinen i alla lägen, vare sig jag mår bra eller dåligt!

tisdag 11 januari 2011

Fossil-mamman

Ibland när jag pratar med barnen känner jag mig som en antik fossil som inte fattar nåt och kommer från stenåldern. När man pratar skådespelare och musik-artister så känner jag mig alltid sådan, och det är för att jag aldrig vet vem nån är, och det erkänner jag. Jag är urdålig på det! Jonathan och jag hade nyss en diskussion.

Jonathan:- Det är ju Jackie Chan på tv:n!!!
Jag:- Vem är det då?
Jonathan:- Vet du inte det???
Jag;-Nej...
Jonathan:- Men herregud mamma, han är ju med i massor av filmer!
Jag:- Som vaddå??
Jonathan:- Säg inte att du inte har hört talas om Karate Kid??
Jag: (som genast kände mig väldigt "med" när jag associerade till den Karate Kid jag såg i min ungdom....)- Ja, självklart, den har jag till o med sett ju!
Jonathan:- Ja precis, han är ju med i nya Karate Kid!!!
Jag:- Eh, va??? Har det kommit en ny Karate Kid???
Jonathan:- Men ÅÅÅÅÅH, herregud, du är ju heeeelt otrolig!!!!!!! (samtidigt som han typ himlade med ögonen och tyckte jag var allmänt dum)

Ja vad säger man?? Jag är värdelös på sånt där. En typisk sån mamma man tyckte var pinsam i den åldern. Men men.... jag får väl vara så då.... Antar att det inte är nåt han berättar för sina kompisar, för då skrattar dom nog....;-)

Idag är surpaddan borta...;-)

Fast för tillfället känner jag mig sentimental och grinfärdig i stället.... det är då ingen ordning på känslorna! Haha, nej jag har haft en mycket bra dag och jag har varit som vanligt. Just nu lyssnar jag dock på "Tracks-listan 80-tal" som Lottis skickade på Spotify. Och hur mycket minnen och känslor poppar inte fram då??? Oj oj oj.... Många lugna fina ballader som sätter fart på tårkanalerna. =( Vad är det med mig?? Född så extremt känslig så jag börjar grina för en fin låt. Tänk att jag grinar för allt. Grinar när jag är ledsen, grinar när jag är glad, grinar när jag är lycklig, grinar när jag ser på film som slutar lyckligt eller sorgligt, grinar på fina tillställningar som skolavslutningar o liknande....grinar när jag är arg, grinar när jag är stolt över barnen, grinar när jag är olycklig .... ja jag grinar för mycket jag, vilken lipsill! Visst det är bra att man har känslor, att man kan visa dom och känna med andra människor i olika situationer, men ibland får det ju vara nån måtta. Fast jag känner mig hellre känslosam som idag, än som en surpadda, som igår! Nu ska jag leta nåt att göra till middag. Det kanske blir grin-soppa eller nåt? ;-) Skoja bara, den fina låten är slut så nu grinar jag inte längre.... eller jo, nu kommer det visst en till.... "Listen to your heart".....uääääääääh, bööööl, griiiiin........;-)

måndag 10 januari 2011

Anti

Idag känner jag mig sur, irriterad och som en trött gnällspik. Varför är det så vissa dagar? Det är ju ingen som gjort mig nåt illa direkt, känner mig bara så anti och less. Och såna här dagar HATAR jag verkligen att komma på vad man ska äta och laga maten. Som tur var kom jag just på att det fanns lite rester från igår som barnen kan äta, själv klarar jag mig med nåt lättare av nåt slag. Orkar bara inte. Kände redan när klockan ringde i morse att jag var såå trött och att det skulle bli en jobbig dag. Sen har dagen ändå gått ganska bra på jobbet, kul att träffa alla som varit lediga osv, men på eftermiddagen kände jag hur less-o-sur-knappen gick igång igen och nu känner jag mig som en riktig sur-spik.
Fast det är roligt att barnen kommit idag i alla fall, känns som det var jättelänge sen jag träffade dom fast det gått lika lång tid som vanligt.
Nä nu ska jag hitta på nåt att äta, så kanske jag blir lite mer positiv, gillar inte när jag känner mig som en sur-padda, för så är jag inte normalt sett. Bara en sån dag just idag! Kanske bara är trött efter helgen. I morgon är jag nog lika glad och alert som vanligt! ;-)

söndag 9 januari 2011

Spontan kväll nummer två

                                                                                                                                                                                                                              
Satt på facebook igår kväll och Lottis skrev i sin status att hon satt o drack en cider själv. Jag var lite sugen på att gå ut, men snön vräke ner och då var klockan nio på kvällen. Vi började prata hit o dit att det hade varit kul att gå ut, men jag orkade inte gå ner till Lottis så det blev nog inget. Erik var på facebook samtidigt och såg våran diskussion och han skulle jobba på Bittens och frågade om han skulle skjutsa mig till Lottis. Ja men visst, jättegärna, så då blev det till att snabbt byta om och snabb-fixa sig och sen åkte jag. Snacka om spontant infall. Komma på kl nio att man ska gå ut. Så Lottis och jag drack lite vin o cider hemma hos henne och lyssnade på musik o pratade, och sen gick vi ner på stan vid elva. Det var nåt band som skulle vara så jättebra på Bittens, men det var väl inte riktigt i min smak direkt, men det var ganska kul ändå. Sen gick vi på Svenssons, det var liiite mer blandade åldrar än sist vi var där i alla fall. Lottis träffade några hon kände så vi satt o pratade med dom större delen av kvällen. Kom hem strax innan tre i natt och det är ju inte jag van direkt. Sov till tjugo i tolv idag, måste vara mitt livs rekord! =) Idag är jag väldigt väldigt tacksam för att Ipren finns, en mycket bra uppfinning dagar som dessa!

lördag 8 januari 2011

Thai-mat

Länge sen jag delade med mig av ett recept.... Här kommer en gammal favorit som är sååå god och enkel att göra. Har fått recept av syster yster.

Thailändsk fläskfilé (eller kyckling), ca 4 pers

500 gram fläskfilé eller kyckling, stek med salt o peppar
1-2 purjolökar, skivas
2-3 vitlöksklyftor- pressas
ca 1 tsk sambal oelek
salt o svartpeppar
ca 1 tsk malen ingefära
1 köttbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
2-3 dl creme fraiche

Fräs köttet och purjolöken, smaksätt med vitlök och ingefära. Häll i kokosmjölken, sambal oelek, creme fraichen och buljongtärningen. Koka upp, smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Servera med kokt ris. Mums!

Det blev en spontan o rolig kväll!

Igår kväll när jag skrev att jag kände för att göra nåt kul hade jag riktigt tråkigt. 9 gånger av 10 gör det mig inget att vara ensam en fredagskväll, jag gillar det. Men just igår kände jag bara bläh vad tråkigt, jag ville verkligen hitta på nåt! Hur som helst skulle jag börja med att gå ner på Härnöhallen en sväng, så jag gick och förberedde en liten lista och sånt. Precis då hörde jag hur det plingade till på chatten på facebook, eftersom datorn stod på. Det var Anja. Hon undrade om jag ville komma till dom och äta middag och umgås!!! Det var nästan som om hon läst mina tankar att jag ville ha nåt att göra! Så jag struntade i Härnöhallen, klädde mig och gick direkt! Kul med såna spontana infall!
Fick jättegod mat och rött vin.... och sen blev det Let´s dance, prat i soffan och sist men inte minst spelade vi Bowling och Tennis på Wii. Jag måste erkänna att det var ganska roligt, trots att jag inte är den mest sportiga typen på riktigt, men det här var ju mer en lek... kul! Jag gick hem så jag var hemma strax innan halv tolv. Då var jag pigg som en mört så jag var nog uppe en timme till innan jag gick och lade mig.
Idag ska jag ner på stan en sväng tänkte jag. Sen får jag se vad jag hittar på. Först lite frukost!

fredag 7 januari 2011

Intensiv dag

Började dagen på Tjädern med utbildning fram till kl tolv. Sen blev vi fantastiskt nog bjudna på lunch. Det är inte ofta, kanske vart femte år när man jobbar i kommunen, så det var ju trevligt, och gott....;-) Efter det åkte vi till vårt egna ställe och hade avdelningstid fram till halv fem! Och eftersom Karin började hos oss idag så blev det mest info till henne som tiden gick till. Kändes som en intensiv dag när man har varit så mycket ledig på sistone.
Jag har dock haft måndag hela dagen idag, och hade det fortfarande när vi slutade, så jag sa "vi ses i morgon" till någon som fick tillrättavisa mig ytterligare en gång. Det är ju faktiskt fredag...IGEN!!!! Underbart... jag ska inte jobba i morgon som jag tänkt hela dagen i mitt huvud... nice....
När jag kom hem idag hade jag fått kursintyget från Miun. Nu kan man släppa det och kasta alla tråkiga papper och uppgifter. Skönt.
Tror jag ska gå och handla lite. Det snöar för en gångs skull inte, så jag måste nog passa på. Antar att det börjar snart igen. Känner starkt för att göra nåt kul. Frågan är vad?

Fick förresten ett sms från syster yster som är i Thailand idag. Hon hade det så klart jättebra, kändes som ett litet hån när hon skrev att hon hoppades att jag hade det bra hemma i snön...=) Fast självklart unnar jag henne av hela mitt hjärta att hon har det bra där i värmen! Det är hon värd, min söta syster. Längtar till första helgen i februari då bägge mina systrar kommer hit. Det ska bli så himla kul, inte ofta vi träffas så! Det är ju faktiskt inte ens en månad kvar när man tänker efter...och när vi bestämde i början av november kändes det som det var en hel evighet kvar... Även vintern går ju framåt märker jag visst! Snart är det vår!!! TJOHOOOOOOOO vad jag längtar!

torsdag 6 januari 2011

Nu är det mycket!

http://allehanda.se/start/harnosand/1.2630054-mest-sno-i-harnosand

Ja men så klart!!! Just där jag bor. Nu räcker det har jag sagt.... Dyng-väder! =(

Idé-torka

Känner bara att jag inte nåt vettigt att skriva om idag. Känner mig lite halvnere och snön viner utanför fönstret... Känner mig bara lite "tom" idag. Tror att jag tänker lägga mig på soffan under en filt och bara vara lat. I morgon har vi utbildnings/planeringsdag på jobbet. Så galet att lägga det på en klämfredag då folk vill vara lediga! Men sen är det ju helg igen! =) Undrar vad jag ska hitta på då?
Nej, som sagt, har inget kul att skriva om idag. Må tiden som är kvar av vintern gå fort!!!! Amen. ;-)

tisdag 4 januari 2011

2 byxor o 2 kuddar

Jo men jag tog tag i byx-problemet direkt efter jag hade skrivit förra inlägget.... Lika bra att stöka undan direkt. Otroligt nog hittade jag två par byxor direkt på Lindex, som jag kunde ha och slog till på en gång! Skönt.... sen var jag på Åhlens och köpte två knallrosa kuddar till soffan som jag trodde skulle bli fina där. När jag kom hem och satte dom i soffan är jag inte lika säker på att de var så fina. Tänkte att det skulle lysa upp lite, men de lyser upp mycket i stället....Hm...måste bestämma mig om det blev bra eller inte när det är dagsljus här. Om de inte ser fina ut så får väl nån av barnen ha dom som kuddar på sängen eller nåt? Jag hade inbillat mig att de skulle matcha filten i soffan och tavlan på väggen, men detta var en mer utstickande rosa märkte jag. Nåja... jag kanske vänjer mig vid dom... Ute vräker snön ner igen, kan inte med ord beskriva hur less jag är. Fast det vet ni ju redan vid det här laget....
Nu blir det en slökväll i soffan. Jobbar 7 till 3 i morgon och sen är man ju ledig en dag igen! Skönt! På fredag har vi utbildningsdag och då börjar min nya arbetskamrat Karin. Ska bli kul!

70 minuter

Så lång promenad blev det faktiskt igår kväll, med Ann. Välbehövligt och skönt som bara den! Men min stackars kropp känner att den inte rört sig på länge, är lite halvöm här o där. Det får det bli ändring på! Det är inte bara det att man rör på sig som är skönt, utan den där pratstunden man får på köpet är det allra bästa. Mycket trevligt. Får se om vi kanske går igen i morgon kväll, vi pratade om det i alla fall.

Idag har jag jobbat kortdag, halv sju till tolv. Alldeles lagom, synd inte alla dagar är såna. Funderar på vad jag ska hitta på nu när jag har hela dagen kvar att göra vad jag vill? Är grymt trött, men att lägga sig o sova på dagen tycker jag är så tråkigt, som att man slösar bort tiden på nåt vis. Och sen brukar jag vara som en vandrande vålnad efteråt o inte bli människa igen på hela kvällen. Nej, bättre att hitta på nåt. Känner för att gå på stan o fika, men alla jobbar ju, så det är nog ingen som kan. =( Hmm....måste klura...
Kanske får bli en promenad, modell kortare, ungefär till Härnöhallen o handla lite o sen hem igen?

Jag har kommit på att jag måste köpa nya byxor. Av en rolig anledning. De har blivit för stora! Halkar ner så jag får gå o dra i dom hela tiden. Nu lät det ungefär som jag var smal, men så är icke fallet tyvärr, men de kilon som fallit av börjar åtminstone kännas på kläderna. Tyvärr tillhör jag dock de få procent som inte direkt älskar att köpa kläder till mig själv, så jag drar på det. Just för att det är så svårt att hitta nåt som passar när man tillhör den större kategorin av människor. Bläh. Men nån dag måste jag nog ändå, så jag inte får gå utan byxor, det skulle ju se ut det! ;-)

måndag 3 januari 2011

Snart ska skid-jävlarna fram!

Kom bara på en hemsk tanke. Den här tiden på året brukar breven komma från skolan där det står att barnen ska åka skidor och skridskor på jympan. Hemska tanke! Ja för alla er som gillar vinter, skidåkning, skridskor o annat elände så är det väl inga problem, men för oss som inte gillar det är det en skräck. Minns med fasa när jag själv gick i skolan och skulle till med dessa hemskheter. Ok, skidor blev ganska ok när jag blev lite äldre, men skridskor som man knappt kunde stå på och hade ont i fötterna i flera dagar efteråt, hur kul var det?? Plus att jag var lika värdelös på det som på allt annat som hade med idrott att göra, så jag åkte som en stel pinne och höll mig i sargen.... Tyvärr är mina barn ganska lik mig på den fronten, inga skid-och skridsko-fantaster, utan gör det bara för att de "måste" i skolan, aldrig annars. För några år sen när Jonathan var mindre fick han jättefina fischer-skidor med tillhörande pjäxor, dyra fina, som han åkte på ett par år på skolan, men då var det ju knappt några vintrar, så de kanske användes några få gånger bara. Sedan fick Edvin ärva dom. När han skulle börja åka med dom på skolan för två år sen blev de självklart stulna på skolan. Och hur kul är det på en skala, när man helst inte vill ha eller köpa några alls, men man "måste" för skolan. Ordnade nåt begagnat halvdant för att han skulle kunna åka, och pjäxorna fanns tack o lov kvar. Jonathan fick också nåt begagnat knappt lagomt, för att ha de ynka tillfällena på skolan då det krävs. Däremot har ju Jonathan så enormt stora fötter, så förra vintern åkte jag på att köpa pjäxor till hans 43:or. "Köp begagnat", sa entusiasterna på skolan. Ja visst, om det fanns! Jag letade som en galning på Blocket, first class köp o sälj, Härnösandstorget mm, men hittade inga.... Till slut blev jag ju "tvungen" att köpa ett par nya. 650 jäkla kronor för nåt som ingen vill ha egentligen, och då var det de allra billigaste jag hittade! Han åkte några gånger på skolan den vintern, och sen när vi skulle ta hem dom från skolan var de borta.... Stulna??? Jag blev aningen upprörd över detta, då skolan mer eller mindre kräver att barnen ska ha utrustning, så jag skrev ett mejl till rektorn, men hon sa bara att de inte kunde göra nåt åt det.... och nu är det en ny vinter. Nya pjäxor igen??? Nya skidor till Jonta också säkert, då han har vuxit ur de gamla..... och nya stavar eftersom en är av.... Jag HATAR verkligen detta! Vissa saker kunde väl ändå få vara frivilliga?? Ok att de ska ha jympakläder, handduk o skor till den "vanliga" jympan som är varje vecka, det säger jag inget om, men såna här saker som är svindyra dessutom gör mig bara arg! Skit är vad det är! Och ingen förståelse finns det för att inte alla gillar det heller. Vi skulle kunna vända på det och tänka att alla som hatar att måla o rita (som jag gillar) skulle bli tvungna att köpa dyra stafflier, färger och penslar för många pengar till sina barn på ett år bara för att skolan krävde det. Jäklar vilket liv det skulle bli då! Hatar verkligen detta, det kryper i hela mig bara jag tänker på det där brevet från skolan där det så glatt står: "Nu äntligen är det dags för att ta hit skidorna och skridskorna, helst redan i morgon"....
Alla älskar inte idrott. Alla älskar inte vinter heller. Och alla älskar inte att måla. Morr morr.

Tillbaka till verkligheten

Har jobbat idag, men det gick bra. Väldigt lugnt var det. Sov dock urdåligt i natt för vid två-tiden vaknade jag och fick för mig att jag någonstans hade lovat att jag skulle öppna förskolan idag...Grubblade på det hela natten och förstorade upp det hela att köksan som alltid är det innan öppning skulle vara sjuk och att det skulle stå massor med föräldrar med sina trötta barn ute på gården och svära över att det inte kom nån personal.... Ja det blev en jättejobbig natt! Minns nämligen att jag lovat på nåt möte att jag skulle öppna nån dag, men sen har jag inte skrivit upp det nånstans och då blev det självklart just idag i min nattliga hjärna. Så fort kl var tjugo över sex då jag vet att köksan brukar vara på jobbet ringde jag dit och frågade om hon visste vem som öppnade idag. Hon som öppnade var redan där så klart, allt var lugnt o som vanligt.... Pust.... Det var visst i morgon jag hade lovat att öppna, men nu vet jag ju det, så då behöver jag förhoppningsvis inte ligga vaken i natt o grubbla på det. Inte likt mig att vara så förvirrad och framför allt att jag inte hade skrivit in det någonstans i kalendern! Brukar minsann vara ordning o reda på mig när det gäller sånt där!

Mitt nya liv skulle ju börja idag också. Förutseende som man är (eller hur var det nu igen??) så kollade jag med Lottis redan igår om hon ville gå ut o gå idag, och det ville hon, så vi skulle höras nu i eftermiddag. Kände mig nöjd med mig själv att jag "bokat" så jag inte kunde ångra mig när latmasken sätter in. Dess värre hade jag fått ett sms från Lottis nu att hon hade glömt att hon skulle till Birsta med sin syster idag, så det blev ingen promenad...attans! Nu försöker jag få tag i Ann och hoppas att hon kan. Jag tänker nämligen inte gå själv. Tycker det är så förbenat tråkigt att gå när man inte har nån att prata med. Dessutom känns det som att det går så sakta då och att man aldrig kommer fram. Längre fram på våren när det är ljust och man förhoppningsvis har kommit igång lite med promenaderna så brukar jag kunna gå själv ibland, men inte nu i mörkret, nej usch va tråkigt. Men nån dag under veckan ska det nya livet börja, så är det bara!

söndag 2 januari 2011

Vart tog ledigheten vägen?

Sista lediga dagen, i morgon är det åter till jobbet som gäller. Men det blir nog en lugn vecka. Mån, ti, on, sen är man ledig igen på torsdag och sen på fredag har vi planeringsdag. Skönt.
Dagarna har gått så fort, fast jag inte har gjort nåt särskilt. Har varit jätteskönt att vara ledig, men på nåt konstigt vis så är det rätt ok när allt blir som vanligt igen också. Och nu är vi på rätt sida om året också, det blir ljusare och man kan börja längta till sommaren.
Till veckan ska jag försöka komma igång med mina promenader igen, har varit mycket stillasittande på sistone. Om nån vecka kör Friskis & svettis igång också och jag måste försöka ta mig i kragen och komma igång med det med. Det nya livet börjar, som alltid när det blir en ny termin...;-)
Känner mig så glad och positiv, känner att det kommer att bli ett bra år! =)

lördag 1 januari 2011

En rolig nyårsafton!

Jag kände innan att det kanske skulle bli lite halvsegt eftersom det var "bara vi", men jag har kommit fram till att det är inte "så bara det"... Barnen höll sams, vi såg filmer, skrattade, tokade oss, åt god mat och hade en jätterolig kväll helt enkelt... Man har ju inte roligare än man gör sig...och vi ganska bra på att sjuka till oss lite för att ha kul.....
Började med mumsig mat. Jonta o jag åt potatisgratäng till köttet, Thea o Edvin åt nån annan slags "ugnspotatis" eftersom de inte har kommit på än hur gott det är med potatisgratäng.....
Sen blev det så klart efterrätt....Mjölkchokladpannacotta med hallongrädde, mums mums....

Sen spårade det ur lite grann....fast jag försäkrar att vi drack julmust och champis....

Senare blev det ost o kex i soffan.... Och sen spårade det ut totalt och kvällen blev helt galen!!!!! =)

Men till slut så blev det nytt år....Skål!
Ja det var en tokig, men rolig kväll! God fortsättning på det nya året!!!