Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 30 november 2010

Husdjur fiskpinne?

Jonathan fick ett tjat-skov om husdjur igen. Jag har sagt att det inte kommer in nåt djur i vårt hem. Dels är det väldigt mycket jobb med ett djur, (speciellt eftersom han inte är här varannan vecka heller), och för det andra kostar det pengar. För det tredje är jag ingen djurfantast, visst de är fina, men en del är lite äckliga o luktar illa också....så nej, inget djur hit!
Trots att det varit samma diskussion i flera år så kommer den liksom tillbaka. Han frågade mig om det inte fanns NÅGOT djur jag kunde tänka mig? Svaret blev NEJ från den stenhårda mamman...;-) "-Men en hamster då?".... NEJ. "Men en ödla då?"...ALDRIG I LIVET!.... det ena efter det andra.... Som tur är så föddes Jonathan med humor också så till sist när han förstod att det inte var någon idé utbrast han: "-Ok, jag går och köper en lax på Ica som jag kan ha i frysen, bara jag får ha ett djur!" Och så skrattade vi allihopa åt det roliga tokiga. Då sa Edvin: "- Eller så kan vi ha en fiskpinne!"

Haha vad tokigt det blev av vår husdjurs-diskussion.... Får se hur länge det dröjer till diskussionen kommer upp nästa gång? Ska förbereda mig med en fiskpinne i frysen! =)

Det är mysigt när de kramas!

Ibland infinner sig den sanna syskonkärleken då barnen kramas! Då gäller det att njuta av ögonblicket och glömma allt syskontjafs som pågår den största tiden av tillvaron. Idag var Jonta till frissan och snyggade till sig... När han kom hem var Thea sugen på en kram!
En annan dag var det Edvin som fick en kram....
Det är mysigt att kramas!!! (och det är väldigt mysigt att se barnen vara sams ibland!)

Men vad är det frågan om??

Först vaknade lillgumman med illamående.... Lampan i nya badrumsskåpet har gått sönder och står och blinkar hysteriskt. Jag klättrade upp på en stol och skulle kolla vad det skulle vara för slags lampa, men det går inte att öppna "luckan" i skåpet, så jag antar att det inte är meningen att man ska göra det själv. Krångligt värre. Ringde och gjorde en "felanmälan" så vaktmästaren skulle komma o fixa. Satte mig här och chattade lite, då försvann internet! Både internet, tv:n och telefonen för den delen, eftersom jag har allt på samma. Surt..... Krångel, krångel, vilken morgon! Det återkom dock efter en halvtimme, så det var väl nåt tillfälligt.

....paus....Nu kom vaktmästaren precis....han fixade lysröret, man var visst tvungen att skruva isär skåpet med en skruvmejsel, herregud vad omständigt för att byta en lampa.... Jag passade på att säga till om vattnet i duschen som det är så dåligt tryck på att det tar en halvtimme att bli genomblöt. (ok, jag överdrev liiite för att få hjälp snabbare), så nu håller han på ordnar med det, hoppas han får till det för det där stör mig nåt fruktansvärt. Man fryser i duschen för det är sån fisig stråle. Jag nämnde även mina värdelösa persienner. Jag upplevdes möjligen som lite gnällig för han sa åt mig att mejla in min lista till felanmälan....så det ska jag göra idag tänkte jag. Det är en del småfix som jag redan sagt till om som det inte händer nåt med, han är inte världssnabb den där vaktmästaren....

Magsjuka och jordbävning (!)

När Thea vaknade klagade hon att hon hade ont i magen och mådde illa.... "jaja, det går nog över när du äter lite", sa jag och ställde fram frukost.... Men när hon ätit några tuggor var hon alldeles likblek och sa att det känns som hon ska kräkas. Eftersom det går magsjuka på förskolan törs jag inte skicka iväg henne, så då fick jag ringa och säga att vi blir hemma idag och i morgon. Fyy vad tråkigt. Hoppas, hoppas inte att det kommer nån magsjuka nu.... Hon ligger i soffan o ser på tv och mår illa. Bläh. Själv har jag en mystisk förmåga att alltid klara mig från just magsjuka, vilket jag är väldigt tacksam över... Har inte haft det sen jag var tolv år, ändå har jag jobbat i förskola i över tretton år nu och torkat en och annan spya....(!) Mystiskt det där att man verkar bli immun mot vissa saker. Men skönt så klart!

Tro vad jag ska hitta på idag nu då? Hade jag vetat igår att jag skulle bli hemma så hade jag inte behövt stressa så med högskole-uppgiften, men jag satt uppe till halv tolv igår och skrev och skickade in den, så det är klart! Fast det finns tyvärr fler uppgifter att göra....kanske lika bra att göra dom så jag har det gjort? Fast jag skulle verkligen behöva städa här också, det finns en och annan dammråtta på golvet. Hm....

Igår kväll vid sextiden hade vi ett jordskalv här i Härnösand. Jag undrade vad det var som hände, det lät som hela huset skulle explodera och det började skallra i ljuslyktor o annat. Barnen och jag bara stirrade på varandra och fattade inget. Misstänkte dock ganska snabbt att det var ett jordskalv eftersom jag inte hittade någon annan logisk förklaring. En stund senare läste jag på facebook och aftonbladet att det var så. Läskigt. Det var tredje gången sen jag flyttade till denna lilla stad som jag var med om det, men det här kändes som det "största". Stackars alla som är med om "riktiga" jordbävningar.

måndag 29 november 2010

Varför är jag så seeeg???

På onsdag ska inlämningsuppgiften till skolan vara klar och inskickad till högskolan. Jag har inte ens börjat!!! Ja ni hörde rätt, inte ens börjat! Nej, jag sitter här i stället, eller så gör jag nåt annat oviktigt. Jag är ett hopplöst fall. Det är inte nån liten uppgift heller utan en litteraturreflektion som ska vara ca 2 A4 långt. Suck, tror det är dags att börja nu....guuuuud va tråkigt, har ingen lust alls kan jag lova!
Bläääääääh........

söndag 28 november 2010

Nattens bravader, del 2

... Skulle promenera ner på julskyltningen och upptäckte till min fasa att plånboken inte fanns i väskan! Hjälp, fick sån panik så jag började grina! Vilken klantskalle man är! Vet att jag betalade taxin med kortet som jag så klart hade i plånboken, sen lade jag förmodligen ifrån mig den när jag skulle skriva under på kvittot. Nu blev jag hysteriskt rädd att jag hade tappat den i snön på backen när jag klev ur taxin. Ringde taxi, men kom till Sundsvall, de kunde inte koppla mig till Härnösand förrän i morgon.... *dåligt*. Paniken steg, jag gick ut och letade i snön...Ingen plånbok! In igen, ringa och spärra kort.... Promenad ner på julskyltningen utan en krona på fickan. Såg framför mig hur jag under morgondagen skulle få sitta o ringa och fixa nya kort, nytt körkort osv... Men DÅ, just när jag går där på stan, så ringer en vänlig herre, nämligen taxichauffören som körde oss, och sa att han funnit min plånbok under sätet i taxin! Åh vad glad jag blev! Han erbjöd sig dessutom att köra den hit till mig, så han ska ringa igen vid fyratiden, och då får jag den åter! Vilken fantastiskt snäll människa!!!! Min första tanke var att jag skulle köpa en blomma till honom, men sen kom jag på igen att alla pengar ligger i plånboken ju....så det gick ju inte.
Vilken lycka. Förstår inte att jag hade hela plånboken med mig ut, jag brukar alltid ta ut pengarna och ha de lösa och lämna plånboken hemma, just i fall såna här saker ska hända...Men inte denna gång, tanken hade inte ens slagit mig, det märks att man är ovan att gå ut... Men nästa gång får plånboken allt stanna hemma! Slutet gott, allting gott.

Vilken flopp!

Haha, tänk så det blir när man har förväntningar på att nåt ska bli kul! Hade i alla fall jättekul hemma hos Lottis innan vi åkte på parken. Kusin Håkan sms:ade att han fixat så jag stod på gästlistan och skulle komma in gratis, så jag uppgav mitt namn i entrén och Lottis fick också komma in gratis! Väl där inne var det väl inte så jättemycket folk, men det droppade in fler o fler så det blev hyfsat. Halv tolv skulle Nordman spela och vi väntade och väntade. Snart började rykten spridas att Nordman inte skulle komma för de satt fast i snökaoset efter E4. Vi gick ner och frågade personalen som upplyste oss om att den informationen stämde. Vi kunde få pengarna tillbaka. Vi som faktiskt inte hade betalat våra 200 kr per skalle, fick ändå 200 kr var "tillbaka"....=) Haha, vi tjänade på att gå på parken! Självklart sa vi inget utan tackade och tog emot....lite busigt va?? ;-) Vi tog en taxi in till stan och då fick jag ett sms av Håkan att de snart skulle spela! Jaha och där var vi i stan.... Bad vakterna på Bittens att kolla upp infon och de ringde parken, som fortfarande hävdade att de inte hade kommit fram, så det var inställt. Vilken soppa, vi fattade inget! Ca en timme senare fick jag ett nytt mess från kusin att de just hade spelat klart! Det visade sig alltså att själva "bandet" vilket han spelar i, var där, men inte självaste Nordman, de satt fast i snökaoset. Så Håkan o bandet hade spelat covers i stället. Synd att man inte blev upplyst om det innan vi åkte därifrån... Cirkus.
Vi gick in på Svenssons i stället. Konstaterade ganska snabbt att medelåldern där inne var 18-20 år vilket innebar att jag och Lottis kände oss som vi var där på besök från PRO. Herregud, man är då inte van att gå ut. Vart går man i vår ålder nu för tiden i den här stan?
Vi gav upp och bestämde oss för att ta en taxi hem i stället. Då gick det självklart inte att komma fram till taxi och det var svinkallt ute. Lottis gick fram till en polisbil och frågade om de kunde hjälpa oss. De kunde inte skjutsa oss men de ringde taxi och kom fram. "Hej, jag ringer från polisen, vi har två tjejer som står här mitt i stan och fryser..." Haha, men då hände det grejer i alla fall, så efter ett tag kom en taxi och vi kunde åka hem.
Vilken kväll! Fast lite kul var det ändå, en sån kväll man ändå kommer att minnas. Lite tråkigt att jag inte hann träffa kusin Håkan efter alla år nu heller, men men, vem vet, när det har gått 28 år till så kanske?
Vaknade tidigt med huvudvärk, som alltid när jag dricker rött vin, men är ändå pigg. Har en jätterolig dag framför mig...Plugga, städa.... =/

lördag 27 november 2010

Låtsasväxt från Inreda & sånt

Idag har jag köpt en låtsasväxt! Jag tyckte den såg så verklig ut att den gärna får sitta i krukan på väggen. Tycker själv att den var riktigt fin! Den borde jag inte lyckas döda heller...;-)

Jag skulle ju åka buss på stan förut idag. När jag stod på busshållsplatsen kom dock Ann förbi, så hon plockade upp mig så jag fick skjuts ner i stället. Gick på Lindex för att byta "skjortan", men som jag misstänkte så fanns det ej någon mer i samma storlek, och om jag skulle laga den själv skulle jag måsta ha en symaskin sa hon som stod i kassan. Det verkade för omständigt för mig, så jag valde ett annat plagg i stället, som först inte kändes lika bra, men nu när jag har det på mig så känns det rätt ok ändå.

Sen gick jag och fikade med Ann o Alex. På väg hem skulle Ann in på Härnöhallen så då passade även jag på att handla när jag fick skjuts. Perfekt! Kändes som jag fick mycket gjort idag bara för det.

Klockan sex kommer Lottis och hämtar mig. Jag är fixad och klar för en rolig kväll!

Laddar för i kväll! =)

Var på stan och handlade kläder tills i kväll igår. Hittade en jättefin "blus/skjorta" som jag skulle ha. När jag kom hem och skulle klippa bort lapparna såg jag dessvärre att det höll på bli ett litet hål längst upp nedanför kragen. Irriterande som bara den...så idag måste jag ner på Lindex o försöka byta den, om det finns nån mer i samma storlek vill säga... Annars får de dra av på priset så lagar jag den själv. Hur som helst blir man lite sur när man köper nytt o det är trasigt.
                              Satte upp adventsstjärnan igår i alla fall, och fixade till ljusstaken...
Ska sätta upp elljusstakar och fixa lite i barnens rum också, innan de kommer på måndag. I år känner jag verkligen inte för något pyntande, som jag annars ändå brukar tycka är ganska kul. Tror det är för att jag precis fixat till här o fått till det som jag vill ha. Känns jobbigt att "börja om" då igen, det blir nog mer som vanligt nästa år. Pyntar dock lite för barnens skull, men jag tror inte jag bryr mig om att byta några gardiner i år.

Nej nu ska jag göra mig klar för att ta en tur ner på stan igen då...suck... ute är det fortfarande oväder, när ska det sluta? Kallt är det också, minus 10 grader.
Ska i alla fall bli jättekul i kväll, ska ringa till Ann nu och höra om hon har bestämt sig. Hoppas hon ska följa med, det vore roligt!

fredag 26 november 2010

Vinterland

Adventssakerna ropar att de vill upp nu! Hade tänkt göra det idag, men jag tror att det får bli i morgon i stället, vill ju städa samtidigt och jag har för tillfället dammsugaren utlånad, hoppas på att få den åter i kväll o då passar städningen bra i morgon. Ska i stället ta bussen i detta busväder och åka ner på stan och kolla lite på julklappar hade jag tänkt. Vad jag nu ska hitta på? Det snöar och snöar och snöar, det verkar aldrig sluta.

I morgon kväll ska jag ut på galej. Ska på Nordman på parken med Lottis och ev några fler. Ska bli hur kul som helst, var inte i går jag var ut direkt. Min kusin Håkan som jag inte har träffat sen jag var kanske 6-7 år spelar åt Nordman, så bara det ska ju bli lite kul faktiskt. =) Känner på mig att det blir grymt kul. Hoppas jag har rätt.

Känner mig för den delen sprudlande glad idag, inte så där halvnere som jag var tidigare i veckan. Jessica var här igår och det var kul att träffas och surra en stund.
Nej, nu ska jag pylsa på mig alla vinterkläder och gå ut till bussen snart... Några timmar på stan helt själv kan vara skönt så här i julklappstider!

torsdag 25 november 2010

Pepparkaka

På årets Luciafirande ska lillgumman vara pepparkaka. Vi hittade en gammal dräkt efter Edvin och då bestämde hon sig för att vara det i stället för Lucia. Lite kul att hon inte väljer det allra tjejigaste tjejigast i år. Och skönt för mig att slippa handla nytt för en gångs skull. Förra året hade hon vattkoppor på Lucia och fick lussa för oss hemma i stället. Edvin ska vara stjärngosse i år, för första gången. Ser fram emot Luciafirandet. Det, och skolavslutningen får mig alltid att gråta, det är det allra finaste på hela året. Det som skolan anordnar är i mina ögon helt fantastiskt. Magiskt.

onsdag 24 november 2010

Skitväder!

Det ser ut att ha kommit jättemycket snö i natt och det blåser som bara den. Jag har i alla fall sovit som en sten hela natten, skönt. Klockan är halv sju på morgonen och jag börjar jobba kl sju, till fyra. Det brukar kännas som en seg dag.... Men i kväll ska jag på tjejmiddag till Lottis, undrar vad vi får för gott?
Nu ska jag för en gångs skull försöka hinna med att läsa tidningen, brukar aldrig hinna det på morgonen, utan det brukar bli alldeles innan jag ska lägga mig... Har ju alla fall ett bra svar att ge dom när de kommer att ringa o tjata om att jag ska prenumerera efter dessa gratismånader. Hinner inte. Dessutom vaknar jag varje, varje "natt" när tidningsbudet springer i trappan. Förstår inte att jag ska vara så lättväckt jämt.
Nej, in med de positiva tankarna, idag kommer det att bli en bra dag i snöstorms-helvetet.

tisdag 23 november 2010

Gubben i skogen

Ibland är det extra LYXIGT att jag jobbar på samma förskola där jag har min dotter. Idag bjöd nämligen några från hennes avdelning in oss övriga från huset på TEATER och Thea hade huvudrollen (gubben) i berättelsen. En liten enkel saga med sååå duktiga modiga barn. Det var nästan så det kom en liten tår i ögat av stolthet. Om jag hade jobbat någon annan stans hade jag missat föreställningen. Tänk vad jag har det bra på många sätt! Det känns också väldigt bra nu när hon bor hos mig bara varannan vecka, att jag ändå får träffa henne varje vardag. Få en kram och snosa lite på henne, det gör att det inte känns lika jobbigt.

Färdigflyttat

Idag tog vi oss i kragen o delade upp julsakerna, plus att jag hämtade skidor, skridskor, gamla böcker osv, som jag hade kvar i huset. Ann hjälpte mig att köra grejerna. Så nu....känns det som jag flyttat färdigt.

På tal om skidor o elände så har det kommit mera snö ute. Nu räcker det. Behöver inte komma nån mer snö, det är tillräckligt för att barnen ska kunna åka pulka o dyl.

Förstår inte riktigt att det är första advent till helgen. Det är ju inte klokt hur fort det har gått! En del har redan satt upp stjärnor och ljusstakar i fönstren. Lite för tidigt tycker jag, tidigast fredag åker det upp här. I år ska jag inte julpynta så mycket. Har ju precis fått ordning här, då vill jag inte ändra om det första jag gör. Får bli mer nästa jul.

Vänner

Vänner är bra att ha! Jag gick till Ann igår och vi pratade o fikade, det slutade med att jag skrattade så jag hade ont i magen....snacka om skillnad motför när jag gick dit!
På kvällen började jag chatta med en gammal kompis från högskolan som jag inte pratat med på lääänge lääänge. Mycket trevligt. Chattde säkert en timme och bestämde att vi ska ses nåt tag framöver, kanske efter jul. Det vore jättekul.
I natt har jag inte sovit en blund. Tror det är fullmånens fel. Kunde bara inte somna, frös o svettades om vart annat.... tur jag har en kortdag på jobbet idag!
Idag känner jag mig inte alls så där nere som jag gjorde igår. Tur det finns vänner som drar upp en till ytan igen!

Ha en bra dag!

måndag 22 november 2010

Känner många Maria

...men undrar så vilken Mia det är som brukar kommentera mina inlägg?? *Bara nyfiken*.... =)

Att våga skriva om känsliga saker

Oftast när jag bloggar skriver jag om sånt som är glatt, bra och positivt, och lite gnäll emellanåt. Men jag skriver aldrig att jag är ledsen eller nedstämd, då blir det genast mer personligt. Varför är det så?

Idag har jag en riktig "down" dag. Känner mig som ensammast i världen. (Ja jag vet att jag har valt att ha det så...) och oftast går det bra, men just idag sitter jag bara och storbölar. Vet inte vad det är med mig, bara känner mig så ledsen. Kanske är det att det blir så tvär-tomt och tyst när barnen åker. Det är inte att jag på något sätt i världen ångrar separationen, jag är såå nöjd med min tillvaro, det är bara idag jag känner mig nere. Så jäkla nere. Skulle bara vilja sova och vakna när det är vår. Jag blir deppad bara av årstiden. Kände hela dagen på jobbet att jag kunde börja grina när som helst, men jag stod emot. Men det kom desto mer tårar när jag kom hem. Herregud vilken tur att ingen kom, då har de trott att jag var galen.

Ibland önskar jag att det var lika enkelt som när jag var liten.... Minns när jag hade tappat mina framtänder och mormor o morfar ville fotografera mig. De sa åt mig att skratta och då sa jag att de måste säga nåt roligt först... Då sa mormor "bajskorv" och då skrattade jag så mina gluggar smälte ihop till en enda jätteglugg på kortet! Synd att jag inte har det kortet kvar, minns exakt hur jag såg ut. Ett sånt skratt skulle jag behöva idag!

Det är då väldigt bra att skriva, jag känner mig genast lättare. Man ska tala om för folk när man känner sig nere, man behöver inte alltid leka så glad, eller hur?

Nej, nu ska jag rycka upp mig. Ska gå till Ann och betala jultidningarna som jag köpte av William. Måste bara ringa o kolla så att de är hemma först.

På onsdag ska jag på tjejmiddag till Lottis i alla fall, det ska bli kul. Hoppas det inte är lika kallt som idag, för idag är det måååånga minusgrader. Burr.

söndag 21 november 2010

Gammelmormor

Thea var bara 2,5 år när gammelmormor (min mormor) dog. Ändå verkar hon minnas henne fortfarande. Hon pratar om henne flera gånger varje vecka och hon kan ibland till och med börja gråta för hon säger att hon saknar henne.
Jag själv saknar min mormor jättemycket också. Jag har ett foto på henne i fönstret bredvid sängen. Idag när jag gick in till Theas rum upptäckte jag att fotot låg på hennes bord så jag frågade varför det låg där? Thea svarade: "Därför att jag har ritat av henne!" och så visade hon mig sin teckning.
Hon är allt bra duktig på att rita, lillskruttan min!

Med andra ord

Med andra ord är ett av få sällskapsspel som jag verkligen tycker är roligt. Edvin fick "Junior-varianten" av mormor o Jerry för ett par år sen och i morse kom vi på att vi skulle spela det efter frukosten. Oj vad vi skrattade! Jag tror vi hade lika roligt alla fyra!
I vanliga fall är jag inte mycket för spel, har aldrig gillat det riktigt. Men detta är KUL.

Medialt homeparty

Som alla vet så är jag såå intresserad av det mediala, spiritualistiska, främmande, spännande! Googlade lite igår och hittade ett medium i Sundsvall som verkade seriös. Hon kunde erbjuda allt ifrån seanser till tarotkort, och hon hade nåt som hette medialt homeparty. Man ska då vara 5 till 10 personer, och då kommer hon hem till en och håller i ett såndant. Man kan få en hälsning från andevärden eller tips och råd om vad som händer i ens liv osv. Det lät jättespännande så jag mejlade och frågade om hon kan tänka sig att åka till Härnösand, och det kan hon!!! Åh vad kul, jag måste ordna ett sånt!!! Får ta det efter jul nåt tag... Har mejlat o frågat om hon  kan tänka sig att komma på en helg, så vi får se vad hon svarar. I så fall blir det lättare att få ihop folk.... Känner inte så många här i stan som är intresserade, bara ett par stycken som jag vet om... Vore kul! Det kostade dock 250 kr per person, så det beror ju på om man är villig att betala det. Vore såååå kul.....

lördag 20 november 2010

Kalops

Just nu gör jag kalops och kokar potatis. Kalops av älgkött! Mums. Den har kokat lääääänge nu så den kommer att bli underbart god, det bara vet jag! Tack mamma o Jerry för älgköttet, det är så mycket godare än det tråkiga nötköttet!

Smyg-titt i mitt liv

Jag bloggar för att jag tycker det är kul att skriva. Självklart vill jag att folk ska läsa det jag skriver, vilket ganska många också gör. Det brukar vara i alla fall drygt 20 st om dagen som är här och läser. Av dessa 20 är det ett fåtal som skriver en liten kommentar då och då, vilket jag är jätte-tacksam över. Men alla ni som aldrig någonsin har skrivit en kommentar, varför gör ni inte det?? Det är inte svårt alls. Klicka på kommentarer, klicka i namn och skriv vem du är, eller om du hellre vill klicka i anonym så går det också bra....
Jag blir såå glad när någon kommenterar, det räcker att man gör det en enda gång, så vet jag i alla fall att den personen brukar läsa då och då.... Kom igen nu, gör mig lite glad!!!!!
Tack.

fredag 19 november 2010

Vad gjorde jag innan jag hade barnen?

Det har jag undrat många gånger. Vad gjorde man på dagarna? Hade man inte tråkigt?? Konstigt nog så har jag glömt vad jag gjorde. Gick i skolan eller jobbade på dagarna, visst, men sen då?? Skumt det där. Skulle inte för allt i världen vilja vara utan dom. Tänk vilket tråkigt liv jag skulle ha då. (Missförstå mig inte ni som inte har barn, jag menar inte att man behöver ha ett tråkigt liv för det), men just JAG som inte har så många fritidsintressen eller så, vad skulle JAG göra?? De förgyller verkligen min tillvaro, även om jag är arg på dom iband också så klart.
Idag åt vi god middag tillsammans och efter maten klippte jag håret på Edvin, vilket verkligen behövdes! Under kvällen blev det lite spex framför kameran och skratt i massor tills Edvin o Thea var så trötta att de självmant ville gå och lägga sig. Nu sitter Jonta o jag och väntar på att se vem som åker ut ur Idol i kväll.

Jag älskar mina tre underbara troll!

torsdag 18 november 2010

Torsdag kväll...

Vilket innebär att fredagen kommer i morgon igen! Veckan har som vanligt gått i rasande fart.
Igår kom Ann, Alex o William hit o fikade, vi hade bakat chokladmuffins tills dom kom. Snabbt o enkelt. Ann erbjöd att jag kunde få åka med o handla nu i kväll, vilket jag tacksamt sa ja till. Skönt att få handla och få skjuts, slippa bära de tunga kassarna.... så nu är det handlat o klart för helgen, underbart!

Leksakskataloger börjar dimpa in i brevinkastet så här inför julen. Thea och Edvin tittar och tittar, och kryssar på det de vill ha i julklapp. Vi får väl se vad tomten kommer med. Som alltid är det svårast att hitta på nåt till Jonathan.

tisdag 16 november 2010

Oväntad present!

Inplanerad kvällsträff på jobbet i kväll. Jag vet att Magda inte brukar hinna åka hem emellan såna gånger eftersom hon bor utanför stan, så jag frågade henne när hon slutade. Hon skulle få sitta på jobbet jättelänge så jag passade på att bjuda hit henne på mat i stället, och dessutom få en trevlig pratstund. Snacka om att jag blev förvånad, och glad, när hon kom med en jättefin inflyttningsblomma!
Den var verkligen i min smak, mycket fin! Tack snälla Magda!
Mötet på jobbet gick bra, men jag är grymt trött i kväll. Och i morgon har vi fotograferingen på jobbet som inte blev av förra veckan på grund av att fotografen hade felbokat. Frågan är om det blir nåt i morgon? Mer än halva vår barngrupp är tyvärr sjuka, så idag hade vi 6 barn. Feber o vattkoppor härjar på avdelningen. Det kan bli ett märkligt gruppfoto om vi är så få... Nåja vi får se hur det blir.
Nu blir det snart natti natti.

måndag 15 november 2010

Jag är en tjuv (!)

I helgen när vi var på Ikea så köpte jag en planch och en ram, alltså en tavla. Vi betalade i en sån kassa där man scannar o betalar själv med kort. Inget mer med det, det fungerade bra som alltid och vi packade in i bilen och for hem. Väl hemma skulle jag sätta ihop min "tavla" så jag skulle riva bort plasten från planchen, och det var då jag upptäckte det.... Stölden.... Jag hade råkat ta två plancher, de satt liksom ihop så jag hade inte märkt att det var två! Ve och fasa, jag är en tjuv! Herregud, jag gav snabbt bort den till min syster så jag kan låtsas att det inte har hänt! ;-)
Jag som aldrig har snott så mycket som ett tuggummi i hela mitt liv, har nu stulit en planch för 79 kronor, det är ju hemskt!

Skämt åsido, så farligt kanske det inte var, men såna där gånger så tänker jag verkligen på hur en del människor lever, som alltid tar saker. Hur vågar dom det?? Själv kommer jag nog tycka att det känns som det står tjuv i pannan och att alla kommer att stirra på mig nästa gång jag är på Ikea. Huuugaligen.

söndag 14 november 2010

En bra budgetvariant??

Jag har aldrig varit nån modemedveten tjej som gillar att shoppa kläder och skor. Det har alltid känts mest som ett nödvändigt ont, och jag tror det mest beror på att det känns som min kropp inte passar i några kläder som finns. Jättelånga ben, jättelånga armar, en bauta-mage och stora fötter som dessutom alltid får skavsår av nya skor även om de är lagom. Lite oproportionelig skulle man kunna kalla det? Därför lägger jag ytterst lite pengar på kläder till mig själv.

Något jag däremot är mer "noga" med så är det mitt hår och min hy. Vill helst ha "riktigt" schampo från salong och "bra" hudvårdsprodukter, även om de kostar lite mer än de man kan köpa på Ica. Detta är inte direkt något som påverkar mitt utseende, det är ju inget som syns, men det är känslan. Min hud är helt annorlunda om jag använder en bättre kräm än en "billigare", och eftersom jag fortfarande lätt får finnar o dyl så kostar jag gärna på lite bättre produkter till mitt ansikte.
Just nu är jag dock en fattiglapp efter alla kostnader som flytten medfört, så jag ansåg mig inte ha råd att köpa en "dyr" ansiktscreme för tillfället, men jag måste ju ha en när den gamla är slut, så därför bestämde jag mig för att köpa en budgetvariant igår när vi var i Birsta. Det blev en Oil of olay. Jag måste säga att nu efter två gångers användande så är jag positivt överraskad. Den känns väldigt skön o bra, jämfört med andra billiga varianter jag har provat. Hoppas det inte poppar upp trettiofem finnar efter nån dag bara! Hur som helst, kul när man hittar en billigare variant som verkar bra!
Nåja, nog pratat om "skönhetstrams"....

Madde o jag pratade om i helgen att det vore kul om vi kunde träffas nån helg tillsammans med Camilla (vår äldre syster), framöver. Det är ytterst, ytterst sällan det händer och vi bara pratar om det. Nu bestämde vi oss för att boka en helg redan nu, även om det blir långt fram. Snart är det jul o allt vad det innebär och sen åker Madde till Thailand i tre veckor, så vi räknade ut att det skulle kunna vara praktiskt möjligt första helgen i februari. Tro det eller ej, men både Madde, Camilla o jag kunde den helgen, så nu har vi bestämt att de kommer hit den helgen! Kul att ha nåt att se fram emot i tråkig vintertid. Det ska verkligen bli jätteroligt!

Nu ska jag gå och lägga mig, i morgon är det måndag och mina underbara barn kommer hem igen! =)

För mycket skratt kan leda till träningsvärk i magen!

Jösses vad vi har skrattat i helgen! Det är alltid så när man är med Madde. Riktigt roligt har vi haft fast vi inte gjort så mycket.... Var dock till Birsta igår. Jag köpte ett par skor, en tavla och värmeljus.... Nu är det söndag morgon, och Madde sover fortfarande, ska nog väcka henne snart. Tråkigt att hon måste åka hem idag....=( Helgerna går ju alltid så fort, så fort.... Ska ringa Patric och höra om han o Thea kommer över en sväng sen, så lilltroll får träffa Madde innan hon åker. Då blir hon nog glad!
Nä nu är jag sugen på frukost, så nu får syster vakna!
Ha en bra dag!

fredag 12 november 2010

Säger bara en sak.....

                       FREEEEEEEEEEEEEEEDAG mina vänner, I LIKE!!!!!!!
Tralla la la laaaaaaaaaaaaaa tralla lallaaaaaaaa.....

torsdag 11 november 2010

Is, is och is....

Om det igår var snö så var det idag isgata. Inte kul alls. Tog säkert dubbelt så lång tid att gå till högskolan än vad det skulle gjort i vanliga fall. Nästan i alla fall. Det är ju det jag säger, vinter är elände!

Idag var det näst sista gången på kursen, det är ju helt otroligt vad fort tiden går, en gång kvar i december sen är kursen klar! Hade en heldag idag men den gick fort, det är riktigt kul att göra nåt annat ibland. I morgon har vi en självstudiedag. Jag, AC och Malin har bestämt träff på bibblan halv nio.
På eftermiddagen kommer Madde. Då blir det vin, Idol och prat. (okej då kanske lite godis också)

I eftermiddag har jag varit hos Patric o Thea på middag. Det var mumsigt. Sen när Thea lagt sig såg vi nyaste Beck-filmen. Den var bra som alltid, men lite läskig. Nu är jag hemma igen och börjar bli lite småtrött, kanske dags att gå o sova snart? Först ska jag leta rätt på ett Lypsyl. Varför blir man så torr om läpparna så fort det blir vinter?? Känns som de ska gå sönder när jag pratar.
Natti.

onsdag 10 november 2010

Vilken dag

När jag vaknade var det vitt, vitt, vitt, och snöstorm ute vilket gjorde att jag helst ville ligga kvar under täcket resten av dagen. Nästan direkt jag kom till jobbet fick jag nyheten om det jag skrev om i förra inlägget. Det gjorde att allt kändes dystert genast. Sen fick vi veta att dagens fotografering blev inställd på grund av att Mima foto hade felbokat. Lite irriterande eftersom vi hade bett föräldrar till barn som var lediga att komma med sina barn ändå eftersom de skulle fotas, vilket säkert kändes som ett irritationsmoment för föräldrarna i detta väder. Alla var finklädda och kammade.... Dagen har väl i och för sig flutit på, men den har bara känts jobbig och tung. Det är mestadels snöns fel. Bara det inte fortsätter på fredag, för då ska ju Madde komma! I kväll är hon för den delen och lyssnar på Terry Evans. *avundsjuk*. Hoppas hon har nåt spännande att berätta sen!
Om en timme blir det "Bonde söker fru", tänk att jag har börjat kolla på det som aldrig någonsin sett en enda säsong av det förut. Känns som man har letat fram de töntigaste töntiga och satt ihop dom till ett tv-program. Kanske det som gör det lite kul?
I morgon är det skola och sen ska jag till Patric o lilltroll o äta middag. Skönt att slippa laga mat själv när man slutar sent.

Vad är ett bränt hål i soffan??

... Jämfört med vad två småbarnsfamiljer här i stan blev utsatta för i natt? http://allehanda.se/blaljus/brander/1.2483092-kedjehus-eldharjat-i-natt  Känner till den ena familjen och hela dagen har mina tankar kretsat kring dom. Vad fruktansvärt hemskt!!!! Det är helt ofattbart, tänk att bli utan sitt hem, allt!!!!! Så mitt brända lilla hål i soffan känns genast som en fånig bagatell.

tisdag 9 november 2010

Önskar jag kunde gå i ide

Läser på facebook om snön som kommit överallt till allas stora glädje! Jag känner mig anti och irriterad när jag läser det. Jag borde tänka att "lyckliga dom som gillar snö", men i stället tänker jag att de har nåt fel som gillar snö eller att de hittar på att de gillar snö. I min värld finns det inte att man ens kan tycka om det lite grann. Jag tycker att man skulle kunna ha ett tillval i sitt liv. Man borde kunna välja att gå i ide från oktober till mars. Jag skulle med glädje kura ner mig och vakna till liv när träden får knoppar och fåglarna kvittrar. Lyckliga är de djur som har denna förmån.
Gruvar mig för i morgon, det sägs att snön ska komma hit då.

Plugg

Igår var jag duktig och pluggade en lång stund när jag kom hem från jobbet. Det är så svårt bara... Förstår inte vad jag själv läser. Suck. Om en månad är utbildningen helt klar i alla fall, så då slipper jag det här sen. Har några inlämningsuppgifter som ska göras också, förutom allt läsande. Ska på skolan på torsdag och på fredag har vi en självstudiedag.

I morgon har vi fotografering på jobbet. Årets värsta dag på jobbet?? Det brukar vara jobbigt, måste jag säga. Sent i år, det brukar vara tidigare på hösten. Men sen är det gjort...

Lånade några böcker av Helen och Britta när de var här på tjejmiddag, har börjat med en som redan är bra, så jag tror jag ska lägga mig på soffan o vara lat och läsa i den boken nu i eftermiddag, i stället för att plugga. Tror det är repris av "Det okända" nu vid halv fyra, det måste jag se först.

Kallt som bara den ute idag, nu väntar man sig att snön ska komma när som helst, till min stora fasa.
På fredag kommer syster yster! KUL!

måndag 8 november 2010

Sommarminnen

Sitter o tittar på kort från i somras och drömmer mig bort.... Vill ha sol och värme. Jag önskar jag slapp denna mörka årstid, jag tycker verkligen inte om vintern. Får ångest bara jag tänker på den. Tur att tiden går så fort.

söndag 7 november 2010

En söndag i november

Det är helt sjukt att det är november redan, det är verkligen inte klokt!

På förmiddagen städade jag lite här och sen kom Jessica, min gamla kollega, o hennes dotter Alma hit och hälsade på. De stannade ganska länge och vi pratade om allt och inget. Kul att träffas, för det var så länge sen! När de hade åkt hem gjorde jag korvstroganoff o ris som vi åt till middag. Efter det gick Thea och jag till Sofia, för Linnea och Thea ville leka. Det var roligt att komma hem till dom och se hur de bor. Vi blev bjudna på äppelpaj som var gudomligt god! Och hux flux så hade hela söndagen gått. Nu är det kväll och i morgon är det måndag igen, barnen åker och det blir tyst o tomt i en vecka igen. I veckan måste jag plugga lite för på torsdag är det skola igen.

På fredag kommer min syster igen! Längtar! Det ska bli kul att ses en gång utan barnen som vill ha hennes uppmärksamhet hela tiden.... Nu har ju Thea nyss träffat henne eftersom hon var här för tre veckor sen, så då känns det ok att träffas utan barnen en gång.
Vi ska "bara vara" hela helgen.... ja just ja, en tripp till Birsta förstås, inte att förglömma när vi ses...;-)
Syster o jag i somras

Hur som helst ska det bli kul. Sist hon var här var det kartonger och rörigt överallt här inne, nu är det lite mer ordning. Fast fortfarande är inte vissa saker uppsatta, det krävs en Hilti-borr, (vad nu det är?) eftersom alla andra borrar går sönder av dessa helvetesväggar. Nån som har en sån?? Knappast så troligt...

lördag 6 november 2010

Ett hål i min nya soffa! =(

Ibland är inte turen på ens sida och så var det nu i kväll. Jag skulle tända ljus på vardagsrumsbordet så jag stod alldeles vid bordet, på motsatt sida av soffan. Tänder en tändsticka, och samtidigt som jag tände den så gick den av, och den delen som brann flög iväg över bordet och landade i soffan, och brände ett HÅL i tyget på kudden! Jag höll faktiskt nästan på börja grina! Barnen kom in och undrade vad som hade hänt. Edvin kom på idén att man faktiskt kunde vända på kudden så syns det inte åtminstone. Sagt o gjort. Men ack så surt, irriterande och ledsamt! Min fina soffa! Usch och fyyyyyyyyyyyyy vad tråkigt.

Nu ska jag trösta mig med lördagsgodis.

Ett ljus för mormor

Eftersom det är så långt till min mormors grav så tänder jag ett ljus här hemma i stället och tänker på henne extra mycket. Om man nu kan det, eftersom jag tänker så mycket på henne varje dag. Fy vad jag saknar henne, att bara kunna ringa och prata en stund...
Min mormor var inte som alla andra. Hon var faktiskt Världens bästa mormor. På riktigt! Det ni!
Vilken tur jag har som haft henne.

Tandlossning vid frukostbordet!

Solen skiner idag, vad härligt! Igår var det grått och småregnigt, tråkigt som bara den. Hade en myskväll med barnen igår. Alla tre var hemma för ovanlighetens skull. Vi åt fredagsmys och tittade på Idol, och alla barnen var dessutom sams. En trevlig kväll, och det tror jag alla tyckte.

Blev väckt av att lilla trollet slamrade i köket halv åtta. Då tänkte hon göra frukost till mig och blev sur när jag vaknade... Jag klev upp och så åt vi frukost tillsammans i stället. Kokade ägg och åt på limpa.... När vi åt sa Edvin: "åh vad jag är trött på min lösa tand, det känns som den är i vägen  när jag  äter!". Jag sa att jag tyckte att nu får den väl ta och lossna snart, och just när jag hade sagt det spottade han ut tanden på bordet! Då lossnade den! Vi skrattade åt hur precis den lossnade när vi pratade om den. Haha...men nu är den ute och slipper vara i vägen.

Funderar på vad vi ska hitta på idag? Patric skulle kanske komma och hjälpa mig att sätta upp hyllan i Jonathans rum, jag ska ringa o kolla hur det blir. Har inga planer för dagen annars.

Nu ska jag i alla fall klä på mig så jag är redo för dagen. Sitter fortfarande i nattlinne!
Ha en bra dag!

torsdag 4 november 2010

Goda biffar och långa armar

Idag kände jag för att vara sådär huslig som jag blir nån gång ibland. Kom på att jag skulle göra köttfärsbiffar på älgfärs som jag fick av mamma. Och kan man tänka sig, för första gången i mitt 34-åriga liv så smakade biffarna som mammas biffar! SÅ goda var dom. Med brunsås och kokt potatis. MUMS. Kände mig nöjd med mig själv, och ännu mera nöjd när barnen mumsade också utan protester. Edvin sa: Lägg ut ett foto på internet och hälsa till mormor hur goda biffarna var med hennes färs! Såå här kommer foton!
Efter maten tyckte Edvin att vi skulle gå på Härnöhallen och handla fredagsmys tills i morgon så vi hade det gjort. Jag kände att jag egentligen inte orkade, men gav med mig till slut. Passade på att handla mjölk, margarin o lite annat som saknades, och även dricka till helgen. Ni kan bara gissa hur tungt det var! Mina armar kändes som de hade förlängts med en halvmeter innan vi var hemma. Men jag är väldigt glad över att jag gick med på Edvins idé. Det hade inte varit kul att haft det kvar tills i morgon eftermiddag när hela Härnösand ska handla. Så i morgon när vi kommer hem behöver vi bara laga mat och sen slappa, se på Idol och mysa i soffan! Härligt! (Om inte mamman i familjen somnar förstås!)

tisdag 2 november 2010

Tur i otur

Hade på känn att det skulle regna på eftermiddagen när jag skulle till tandläkaren med Edvin. Mycket riktigt, när vi gick till bussen strax efter halv sex så ÖSTE regnet ner, självklart. Han hade tid 18.10 och sista bussen skulle gå hem 18.35. Jag tänkte att vi kommer aldrig att hinna, så vi var inställd på att gå hem i ösregnet. Edvin var superduktig hos tandläkaren, han tog till och med bedövning utan gråt. Thea satt själv i väntrummet och ritade medan jag var med Edvin inne hos tandläkaren. När vi kom ut i väntrummet sa en farbror till mig: "Herregud vad flickan din är duktig att rita!" -Ja jag vet, hon är superduktig sa jag och tog raskt på mig jackan eftersom vi hade lite bråttom. Då kikade farbrorn fram bakom hörnet och sa: "Förresten vilken otrolig jänta som har suttit här alldeles stilla och ritat!". Ja, jag kunde bara le, vilka barn jag har! Den ena så duktig hos tandis och den andra i väntrummet! =)
Tandläkaren var snabb och Edvin var klar strax innan halv, så vi halvsprang till bussen och hann ganska precis med ca 2 minuters marginal. Regnet öste fortfarande ner....Men vi hann!!! Snacka om att vi var nöjda och glada!
Nu är vi hemma i värmen, torra och nöjda med att vi hann med bussen!

måndag 1 november 2010

Mätt...

Har nyss haft tjejmiddag så magen står rakt ut (mer än vanligt). Bjöd på Italiensk Salami-och Briepaj, sallad, bröd, rödvin och sist men inte minst Blåbärstårta. Gott! Var som alltid trevligt att träffas, och nu har vi bokat in TVÅ tjemiddagar framöver. Bra när vi har datum klara i tid så man vet. Nästa gång är hos Lottis i slutet av november.

Hade planeringsdag på jobbet idag. Det var en bra dag som kändes meningsfull. Åt lunch på Wayne´s.

Alla tre troll har kommit hem idag, men Jonathan försvann lika snabbt som han kom. De har skollov denna vecka och han och Noah hade pratat om att han skulle övernatta hos honom, så det blev så.

I morgon kväll ska Edvin till tandläkaren. Hoppas det är bra väder för jag antar att vi måste gå hem sen efteråt. Misstänker att det inte går några bussar så "sent". Han ska vara hos tandläkaren kl 18.10! Nåja vi får väl se... Har jag tur så går det nån buss. Är glad att vi åtminstone bytt tandläkare så han också går på Wiklunds, så det inte är på sjukhuset i alla fall, då har det blivit ännu längre.

Nej nu är det dags att gå och lägga sig tror jag visst. Känner mig egentligen inte så jättetrött, men på morgnarna känns det annorlunda, då är jag som en död sill.

Sov gott.