Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 31 oktober 2010

Betong...

Patric är verkligen snäll som hjälper mig att sätta upp hyllor och andra saker, trots att det jävlas HELA tiden! Det är så extremt hårda betongväggar så det går knappt att borra i dom. Idag har han varit här och skulle sätta upp skenan i taket. Borren gick av och fastnade i hålet, så nu måste han fixa en ny borr för att kunna fortsätta...Hela tiden håller det på så här, krångel krångel... Men det blir nog bra när det blir klart...

Idag har jag helvetes ont i ryggen igen, efter att ha varit hyfsat bra i två dagar. Gick en kort promenad ner till Härnöhallen för att röra mig lite. Har tagit både Ipren, "ryggmedicinen" och Voltaren gel, men det hjälper inte mycket. Blir sååå less. Snart får jag nog söka plats på Härnögården ;-).
I morgon har vi i alla fall planeringsdag på jobbet, så då slipper man blöjbyten, upp o ner i stolar o vagnar o annat som jag normalt gör på dagarna som kräver lyft. Skönt.

Nu ska jag fixa mig nåt att äta, börjar kurra i magen.... Har faktiskt hunnit med att läsa nya läroplanen också, så jag har det överstökat tills i morgon.
I morgon kväll har jag tjejmiddag, och det bästa av allt är att mina tre troll kommer hem i morgon!

lördag 30 oktober 2010

Nu börjar det bli mysigt

Idag fick jag hjälp av Patric att sätta upp hyllorna ovanför soffan, det blev bra! Så nu har jag tänt ljus och ska se på tv, och äta lördagsgodis.
Ha en skön lördagskväll!

fredag 29 oktober 2010

Det kom ett litet spöke.....

Det kom ett litet spöke och ringde på dörren i kväll! =) Mamman höll på kacka i brallan av skräck... Och det tyckte spöket var jättekul! I morgon ska hon visst ut och spöka med en kompis... Själv låser jag nog dörren i morgon. Tur jag har "kikhål" så jag kan välja vilka jag vill släppa in. Om spöket på bilden kommer igen så öppnar jag givetvis...


Friday, friday, friday....=)

Åh vad jag gillar fredagar!!!! Speciellt varannan fredag då jag slutar kl 13, som idag! Hade tid hos frissan kl 14, och det är såå skönt. Gick och strosade lite på stan en stund sedan, och tog bussen hem.

På måndag har vi planeringsdag på jobbet, och på kvällen har jag tjejmiddag här. Blir kul att få visa lägenheten för tjejerna...

I kväll väntar fredagsmys i mys-soffan till Idol. I helgen får man nog vara beredd på att små spöken kan ringa på dörren eftersom det är Halloween. Spooooky....;-)

En kul nyhet: Min kära vän Monika ska komma hit den 11 december. Då ska vi ha en riktig prat-helg, det var läääääänge sen. Väldigt länge sen. DET ser jag fram emot mycket! Längtar....

Ha en skön helg!

onsdag 27 oktober 2010

Så trött, så trött.....

Idag känner jag mig helt slut! Jobbade till kl fyra, det har gått hyfsat, men jag ljuger om jag säger att jag inte har haft ont i ryggen.... den har verkligen gjort sig påmind vid flera tillfällen, men men.... jag blir så arg samtidigt för att jag ska ha så ont fast jag bara är 34, så jag blir tjurig o vägrar vara hemma nåt mer. Det måste ju bli bättre nån gång!

Var bjuden på middag hos Patric o Thea idag. Skönt att slippa laga mat när man kom hem från jobbet. Fick lax, pressad potatis o sås, gott var det. Stannade o surrade en stund och gick hem nu runt halv åtta för jag är så trött! Känns som jag skulle kunna somna på två sekunder. Ute blåser det och spöregnar, känns som jag kommer att sova gott i natt!

I morgon kväll ska jag på teatern på "Kick off, skola 2011". En presentation av de nya läroplanerna som kommer snart. Känns som lite fel namn att kalla det "Kick off", för det förknippar jag med något roligt också, nån typ av underhållning, men så är icke fallet. Endast "föreläsning" rakt av. Men då kom Kattis på jobbet på att vi kunde göra det till en egen "Kick off", dvs vi går ut o tar ett glas vin efteråt, så vips, blir det en rolig kväll av det hela! Så det kanske blir så....Hoppas det inte är samma väder som nu bara, då är jag nog dränkt när jag kommer hem.

Undrar om det är nån idé att jag lägger mig i soffan o ser på tv en stund, eller om jag tvärsomnar då??
God natt hur som helst!

tisdag 26 oktober 2010

Ryggen bättre

Jag vet inte vad som hände. Om det var alla knakelibrak-bändningar som sjukgymnasten gjorde eller om det är övningarna jag kämpat på med varannan timme, men det känns betydligt bättre i ryggen. I morgon tänker jag gå o jobba, så det så! Och i kväll ska jag till Gerestaskolan på utbildning, jag hoppas verkligen att det går bra. Vi ska som sagt redovisa en bok, i papperen står det att vi ska hålla ett "föredrag" på fem minuter om ett kapitel i boken inför de andra i gruppen. Är faktiskt lite nervös. Känner inte de andra i gruppen heller, då det är mest skolfolk. Jaja, det går nog bra ändå.

Soffan är mycket skön, somnade till en stund idag mitt på dagen. Vaknade o kände mig alldeles kokko, det är inte ofta jag sover på dagtid! Det var nog ett bra köp!

Chattade med syster yster tidigare idag. Hon skrev att hon kanske skulle komma upp helgen den 12 november. HOPPAS. Det vore kul. Vi träffas riktigt ofta nu för tiden, det gillar jag skarpt!

Mobbing- ett viktigt ämne

http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.2438575-gor-inte-skolan-nagonting-

Den här insändaren hade min mamma skrivit i Söderhamns kuriren igår. Den handlar så klart om min kära bror. Mycket bra skrivet av mamma, och även "utgångsartikeln" av Amanda Thyr, en tjej som själv blir mobbad och står för vad hon tycker. Att våga reagera. Tänk om fler kunde göra det! Vilket mod.

Sorgligt att inte skolan har kommit längre. En som kommenterat mammas insändare beskriver hur lärarstudenterna får välja vad som känns relevant att läsa under utbildningen. Är inte det konstigt? Att man får välja vissa saker har jag förståelse för, men att kunna välja bort det som är bland det viktigaste av allt i skolan tycker jag är märkligt. Det är mycket man inte förstår.

När man tänker tillbaka på sin egen skoltid så känner man sorg i hjärtat över vad lite lärarna gjorde för de elever som var mobbade. Inget, av vad man kunde se i alla fall! Och de måste ha sett, det var så uppenbart. Kanske gjorde de nåt som vi andra inte märkte eller såg, men i så fall är det ju ännu värre, det är ju nåt som måste lyftas för att kunna leda någon vart.

Sorgligt är vad det är.

måndag 25 oktober 2010

Lite bilder...

Här är min efterlängtade soffa.....
Hallen....
Min nya tv-bänk och till vänster min lilla "sovhörna" som ännu inte är klar... Den ska skärmas av med en skena i taket med tyg som man kan "dra för"...
Theas halva av rummet. Bakom hyllan är Edvins del av rummet där han har säng och skrivbord.
Jonathans rum.
Tycker att det börjar bli riktigt fint.... Nu fattas bara lite hyllor o tavlor på väggarna!

Jag har en soffa!!!!

Ja det är faktiskt alldeles sant, och fint blev det! Är så nöjd!!!! Nu ska jag sjunka ner i den och se på "Det okända". Njuuuuut. Tar med telefonen ifall jag måste ringa bärgningsbilen när jag ska upp...;-)

Ryggskott

Inte så konstigt att man är invalid o har ont när det är ryggskott jag har!!! Första gången i mitt liv. Fick som väntat några övningar, men jag skulle bara göra dom i två dagar, sen skulle det förhoppningsvis kännas bättre enligt sjukgymnasten. I och för sig inte så bara då jag skulle göra ena övningen 30 gånger och den andra övningen 10 gånger VARANNAN TIMME!!!! Han förklarade det så att när jag gör de första gångerna så kommer musklerna bara att knipa i "försvar", men om jag gör de många gånger så kommer musklerna fatta att de ska slappna av till sist. Eftersom det "bara" är idag o i morgon jag behöver utöva akrobatik så kan jag stå ut med det. Om det inte känns bättre sen så skulle jag höra av mig igen. Han bände och vred på mig och knäckte så det knakade, och jag inbillar mig att det känns lite bättre... Lite snopet direkt när jag träffade honom och insåg att det är en förälder på jobbet som dessutom har en son som Edvin leker med...haha.... men väldigt trevlig och kändes seriös och duktig på det han gjorde. Hoppas det onda försvinner nu då!

Har pratat med Patric som ordnat med släpvagn ändå, så kanske om jag har tur, så har jag en soffa i kväll!!!! Vilken lycka!

Har hunnit med att plugga lite, vi har en utbildning om individuella utvecklingsplaner i morgon kväll (om jag nu kommer iväg). Vi ska läsa in oss på nåt kapitel ur en bok som vi ska redovisa i mindre grupper. Svår o tråkig bok i min smak, så jag hoppas att det går bra.

34 år och pensionär??

Så känns det i min rygg. Ungefär som om jag vore 91 år gammal. Är hemma idag också. Har ringt Öbacka vårdcentral och ska få komma till en sjukgymnast kl 13. Får se vad han eller hon har att säga. Misstänker att jag får några övningar som jag ska göra och som man sedan vet hur det blir. Man gör övningarna några gånger tills ryggen känns ok, sen lägger man av och problemen återkommer. Att man aldrig lär sig.
Jag vet redan att jag måste gå ner i vikt och börja träna, det kommer sjukgymnasten också att säga till om. Egentligen undrar jag själv varför jag ska gå dit? Jag vet redan hur det blir. Men ändå känns det bättre att ha varit dit innan jag går tillbaka till jobbet. Känns som nåt är alldeles snett i höften på nåt sätt. Kan ju ha gjort nån vridning eller nåt lyft i samband med flytten som gjort att nåt blivit konstigt. Lika bra att kolla läget.

När jag ändå är hemma så här så har jag passat på att ringa Mio och kolla när soffan kommer. Fick då till svar att "soffan är redan här, den är bara att hämta". VARFÖR säger de då att de ska höra av sig när soffan kommer när de uppenbarligen inte har gjort det?? Undrar hur länge den har stått där då?? Nu är bara problemet hur jag ska få hem den så snabbt som möjligt? Från början sa jag att vi skulle hämta den själv eftersom Patric erbjöd sig att hämta den, men efter allt tungt flyttande av alla andra möbler uppför alla dessa trappor så ångrade han sig lite tror jag, så han tyckte jag kunde ringa Mio och ändra så de får köra ut soffan. Jag frågade om det nu när jag ringde och det var ok, men i så fall får jag vänta till tidigast torsdag och då ville de dessutom att jag skulle ordna nån som kunde hjälpa till att bära eftersom de förmodligen bara var en person som körde bilen. Struligt. Jag vill ha soffan NU NU NUUUUUUUUU.

Ringde även Tele2 och fågade när de flyttar över mitt gamla telefonnummer hit, och fick till svar på fredag! Herregud att det ska ta sån tid att flytta ett telefonnummer!!!! Det är grymt irriterande. Nu hinner alla lära sig mitt tillfälliga nummer så då hade jag ju lika gärna kunnat bytt nummer helt o hållet. Dessutom hindrar det Patric från att skaffa ett eget telefonnummer, eftersom mitt gamla fortfarande går till huset. Hade jag vetat att allt var så här krångligt med Tele2 så hade jag inte bytt till dom. Morr.

Nu har jag morrat färdigt om rygg, soffa o telefon. Dags att göra sig i ordning innan pensionär Hallgren ska gå till vårdcentralen. Det kanske tar sin lilla tid eftersom jag inte är så snabb i mina rörelser nu. Kanske borde ringa färdtjänst när jag ändå är igång?? De kanske har plats för soffan också??

söndag 24 oktober 2010

Söndagsfrukost

På helgerna är det mysigt att äta frukost. Dessutom får man dricka O´boy när det är helg. Det gillas av både liten o stor! ;-) Här är Thea och Edvin med fina O´boy-mustascher. Jonathan har sovit hos kompis, men kommer hem idag.
Känner mig aningen bättre i ryggen idag, om än lite. Hoppas på att kunna gå till jobbet i morgon.

lördag 23 oktober 2010

Rygg bortbytes

...mot en starkare, fräschare, mindre ond. Allvarligt talat så tror jag nästan att jag ska dö. Ok, lite överdrift, men om det inte är det minsta lilla bättre till på måndag så ringer jag Ryggkliniken direkt på morgonen. Kan då inte gå och jobba i det här tillståndet. Vet inte om jag ska sitta, ligga, stå eller gå... det gör bara så jäklans ont! Skitrygg!

Idag kom Patric hit med alla trådbackar med kvarvarande kläder, gardiner o dukar, så nu är de inställda i klädkammaren och ska bli min "garderob". Blir nog ganska bra tror jag. Han har även kört hit ljuskronan som hängde i uterummet, taklampan till matbordet, Jonatahans dator o lite annat som var kvar. Han har fått bära alltihopa själv dessutom eftersom jag är invalido idag, ännu mer än vanligt. Han kommer hit lite senare igen och ska hjälpa mig att montera ihop tv-bänken.

Åt pasta pesto till middag, mums så gott det var!
Ha en skön lördagskväll!

fredag 22 oktober 2010

Kall fredag

Idag är det fredag och kallt ute, nu väntar man tyvärr bara på att snön ska komma.... Har varit hemma från jobbet med ryggen och den är inte rolig nu. Tog en kort promenad ner till Härnöhallen med Thea för att röra mig lite, tror inte det är bra att vara alldeles stilla heller. Tur att det är helg nu, hoppas det blir bättre, annars måste jag nog ringa ryggkliniken på måndag.

Vet att jag låter tjatig, men nu vill jag ha soffan så jag får upp alla saker på väggarna så man kan vara här utan att det känns så rörigt!!! Blir galen när det är så här, tomma kartonger i en jättehög, hyllor, ljuslyktor o annat som står överallt!

Patric hade köpt en ny duschstång åt mig igår eftersom den jag köpte på Ikea råkade gå sönder när vi skulle sätta upp den. Idag skulle jag då försöka få upp den nya stången, men då upptäckte jag att plastringarna som man sätter upp draperiet med är spårlöst borta!!! Jag vet att jag köpte en påse med såna ringar på Ikea, men den lilla påsen har rymt, finns ingenstans!!! Blir så trött på mig själv. Antingen har jag lagt den på nåt jättebra ställe, eller så har den blivit kvar i nån Ikea-påse och förmodligen slängd. Så nu måste jag köpa nya såna också innan jag får upp den där jäkla stången. Måste lägga till några punkter på min klagolista till vaktmästaren också. En sak jag håller på retar ihjäl mig på är att det är så dåligt tryck på vattnet i duschen. Bara att blöta håret tar hundra år för det är sån fjuttig stråle.

Nu ska jag, Thea och Edvin gå hem till Patric o se på Idol snart. Ha en skön fredagskväll!

torsdag 21 oktober 2010

Besök av mor

Har haft mamsen här några dagar och då har det inte blivit att jag suttit här och skrivit, så jag gör det nu i stället! Mamma kom på måndag mitt på dagen. Vi for på affären och hon handlade en massa och fyllde mina skåp. Dessutom hade hon med sig älgkött och färs i massor som jag kunde stoppa i frysen. Känner mig riktigt bortskämd! Tack kära mor! Det har varit roligt att träffas några dagar även om det är rörigt här hemma med kartonger och skräp här och var, men det blir bättre snart. Vill att soffan ska komma NU.

Här om kvällen kom Ann hit och skulle hjälpa mig att sätta i hop tv-bänken jag köpte på Ikea i söndags... Det var bara det att när vi öppnat paketet och skulle börja montera så upptäckte vi att det saknades ett helt paket!!! Ena kollit bestod alltså av två paket och vi hade bara tagit ett. Och hur skulle man kunna veta det?? Informationen måste ha varit väldigt otydlig på Ikea. Blev minst sagt less, men i kväll ska Patric åka ner och hämta det åt mig, hoppas det inte blir nåt strul bara!

I morse när jag vaknade hade jag skitont i ryggen och tog två Ipren, tänkte att det nog blir bättre, för det brukar det oftast bli. Gick till jobbet som vanligt, men efter två timmar stod jag inte ut nåt mer så jag var tvungen att ringa en vikarie så jag kunde gå hem! Kan knappt röra nedre delen av ryggen, känns alldeles låst! Utan ryggen är man inte till sån stor nytta på mitt jobb. Så nu är jag hemma idag och i morgon. Inte kul alls.
Innan jag gick hem hann jag dock få komma in till chefen och få veta den tänkta summan av den nya lönen, och det var en glad överraskning, så det njuter jag av just nu! Fick mycket bättre löneökning än jag hade trott, vilket känns ROLIGT! Fick även en motivering till den nya lönen vilken kändes väldigt trevlig att höra! =) Så trots min hemska onda rygg så känner jag mig GLAD.

Ha en bra dag!

söndag 17 oktober 2010

Uppdatering från nya lyan

Så där ja... Nu är jag inflyttad i lägenheten, dock är det långt ifrån färdigt här.... Syster yster kom på fredag, och hon har hjälpt mig hela helgen. På fredag kom även Lottis förbi, hon hjälpte mig att montera ihop hyllan i barnens rum. Måste säga att det blev mycket bättre än jag hade tänkt mig att dela av deras rum.
På lördag var Madde o jag till Ikea. Köpte ett vardagsrumsbord, gardinstänger, en hylla till hallen, lampor och lite annat. Skulle ha en tv-bänk också, men då såg Madde en tv-bänk där som var nedsatt från 1800 kr till ca 500 kr!!! Vilken skillnad! Den var också vit, som jag ville ha, men med en hylla till så den var mycket större, vilket innebar att vi inte skulle få in den i Maddes bil. Därför åkte vi med Patric till Ikea idag igen och köpte den! Vilket fynd! Köpte även skenor till taket som jag ska dela av rummet med och jättefina gardiner som ska sitta där som draperi. Lila! Längtar tills allt är klart, men det tar ju sin lilla tid. Vill att soffan ska komma NU också! Jag har en tydlig bild i mitt huvud hur det kommer att se ut här när allt är klart och jag känner mig NÖJD med resultatet. Tror det blir skitfint rent ut sagt! I eftermiddag åkte Madde hem så nu är jag och Thea själv, men i morgon kommer lilla mor hit och det ser jag fram emot. Har inte träffat henne sen i början av juli. Hon stannar ett par dagar och hjälper mig att stöka på här.... Synd att jag ska jobba igen på tisdag. Tur dock att jag slutar 14 då.

Bilder kommer när jag fått lite mer ordning, just nu ser här ut som ett kaos. Hoppas grabbarna också kommer känna sig nöjda när de kommer. Har försökt fått lite ordning i deras rum.

torsdag 14 oktober 2010

Storm på jorm

Jösses vilken storm!!! 27m/s läste jag på http://www.allehanda.se/ Läste även att delar av taket på Härnösands teater har blåst bort, och på jobbet höll skorstenen på blåsa av så vi fick ringa nån jour som fick komma direkt. Träd har blåst av lite här och var och det kändes även om jag själv, även fast jag är tung, höll på blåsa bort! Mitt på dagen föll även några snöflingor, till barnens förtjusning och min stora sorg, men det gav sig lika snabbt som det startade.

Nu sitter jag och väntar på att jag ska gå på föräldramöte på Theas avdelning, det börjar halv sju. Thea och Patric är och firar Roland, som fyller 63 år idag.
I morgon kommer syster Madde mitt i allt stök, hon är så snäll som kommer och hjälper till!

onsdag 13 oktober 2010

Onsdag redan!

I morgon är det redan torsdag, veckan har verkligen gått jättefort måste jag säga! Poar på i lägenheten med det som går, och här i huset återstår det att packa i grabbarnas rum och lite annat smått.
Känner mig tankspridd och glömsk, känns som jag har överfullt i hjärnan. Hoppas allt funkar som det ska på fredag med telefon, bredband, tv och eftersändning av post...
Igår kväll hade vi föräldramöte på vår avdelning på jobbet, och i morgon kväll är det föräldramöte på Theas avdelning som jag ska gå på. Men sen ÄR det fredag och flyttlasset ska gå. Längtar till soffan kommer....
Igår fick vi veta att våran nya lön inte kommer den här månaden heller, som var tanken. SURT måste jag säga. Hade verkligen räknat med lite extra denna månad eftersom vi ska få retroaktivt sen april, men igår, endast två dagar före lönebryt kom beskedet att lönerna inte är klara än.... Jag blir galen! Inte för att jag räknar med nån stor summa, men eftersom det är några månader så bör det ändå bli lite extra och det hade passat bra nu i samband med flytten, men icke, där åkte jag på en nit. Hade kunnat satt mig och storgrinat över det. Har liksom planerat lite inköp som nu inte kan bli av och det retar mig enormt!
Undrar om jag ska packa lite nu? Har inte hunnit packa en pryl idag. Thea o jag tog en promenad till Härnöhallen där jag köpte diskborste, disktrasor, slaskskrapa, tandkräm, duschtvål....lite sånt man måste ha... och efter det gick vi till lägenheten där jag plockade in det jag handlat och grejade lite med en telefon jag har köpt. En vanlig trådlös, så jag har nån telefon. Sen gick vi hem och nu håller jag på eldar. Patric är ute med jobbet. Klockan bara tickar på och helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig, men måste tvinga mig själv att vara vaken ett tag och elda så det blir varmt här.

tisdag 12 oktober 2010

Packa i och packa ur

Hade sån tur så Patric kunde låna sin pappas bil igår och sen hjälptes han och Mats åt att köra och bära upp alla kartongerna till lägenheten! Skönt. Medan de körde och bar, så var jag där och packade upp en del och ställde in i skåp. Känns otroligt bra att det är påbörjat. Men...jag har en hel del att packa fortfarande, så jag måste fortsätta i morgon kväll. I kväll har jag föräldramöte på jobbet. Tänkte hinna bort en sväng till lägenheten nu innan och plocka lite. Finns dock inte så mycket att plocka bland än så länge för jag har inga förvaringsmöbler att lägga saker i, men vissa saker kan man ju ta...
Nej, plikten kallar. På återseende...

måndag 11 oktober 2010

Nycklarna i min hand!

Idag blev jag uppringd av Hyresvärden som sa att det var ok att hämta nycklarna när jag ville! "Då kommer jag NU" sa jag och gick och hämtade dom. Sen gick Thea och jag in i lägenheten och tittade, mätte lite väggar och möblerade i hjärnan.... Nu skulle jag bara haft en bil så kunde jag börja köra dit kartonger och plocka ut lite saker, så det inte blir så mycket i helgen.... Men det har jag inte...=(
Nu ska jag packa vidare.....

Ögoninflammation och möte på banken

Igår upptäckte jag att Thea hade fått ögoninflammation... Baddade med kokt avsvalnat vatten på kvällen. Det ser betydligt bättre ut idag, men vi är hemma från förskolan, det är ju så smittsamt. Det syns inte så väl förutom att ögat är blankt och hon säger att det kliar i ögat hela tiden. Får se hur det blir i morgon, men då ska Patric vara hemma om det behövs.

Nu på förmiddagen har vi varit på banken och fått ett godkännande att Patric tar över huslånen helt o hållet  på sig. Känns skönt.

Eftersom jag vabbar idag så får jag väl fortsätta stöka på här hemma. Packa saker från grabbarnas rum. Började i Jontas rum igår men han tyckte det var så jobbigt, så jag sa att det är ok att jag gör det när han inte är med. Stackarn, han vill verkligen inte flytta till lägenhet, men jag är övertygad om att det kommer kännas bättre sen.

Dags att göra ett ryck! Ha en bra dag!

söndag 10 oktober 2010

Less på att bo bland kartonger

Så här fint är det i vardagsrummet just nu... En hög med packade kartonger, en hög med opackade kartonger, en nermonterad hylla och saker överallt....och mitt i det en tvättställning, för tvätta måste man ju i alla fall....suck. Börjar bli trött på det här och längtar SÅ mycket till jag får packa upp kartongerna i stället. I morgon ska jag ringa Härnösandshus o höra om jag kan få hämta nyckeln lite tidigare.
Solen skiner idag, men det känns kallt och blåser. Tror jag stannar inne och fortsätter packa. Måste ta itu med grabbarnas rum och lite annat....Finns gott om saker här o var som ska med.
På återseende.

lördag 9 oktober 2010

Min lilla hjälpreda

Thea ääälskar verkligen när hon får hjälpa till med matlagning och bakning. Det är det bästa hon vet. Idag när vi skulle äta tacos kom jag på att rivjärnet redan är nerpackat i en kartong och vi skulle riva ost. Då kom Thea på att vi kunde ta "mini-rivjärnet" som vi fick av Anja o Mattias. Jag tänkte att det nog inte skulle fungera, men Thea rev och rev tills skålen var fylld!
Snacka om tålamod! Jag erbjöd mig att ta över, men nej, hon skulle göra det själv!
Här om dagen hjälpte hon till att steka korv till middag...
Hennes favoritprogram på tv:n är "Halv åtta hos mig" och "Leila bakar"... =)

Ensam-tid på stan

Idag bestämde jag mig för att gå alldeles ensam på stan. Bara gå runt och titta. Hundra år sen jag gjorde det sist. Vill ha hur mycket som helst på Inreda & sånt... Synd man inte har lite mer pengar!
Finns såå mycket fint!

Längtar tills jag får nyckeln till lägenheten. Det är så mycket man inte minns i huvet... Var listerna vita eller bruna? Får jag plats att möblera så som jag har tänkt? Var det vita fönsterbrädor? osv...vill in och titta igen, och så klart börja med allt så jag får nån ordning där sen. Känns som det är hundra år kvar, fast egentligen är det bara 6 dagar. Max. Har jag tur kan jag få hämta nycklarna lite tidigare.

Undrar om jag ska fortsätta packa nu?? Det tar sin lilla tid och jag vet hur mycket som blir gjort på vardagarna efter jobbet.... Kanske bäst att passa på nu när man är ledig...

fredag 8 oktober 2010

VAB med en frisk pojke!

Har varit hemma med Edvin eftersom skolan ringde o sa att han var sjuk igår. Han var lite varm då när han kom hem och fick en Ipren. Sen *poff* så verkar det vara som bortblåst. Han har varit hur pigg som helst idag igen. Skönt!

Har i alla fall fått mycket gjort idag när jag varit hemma. Tog itu med övervåningen. Gick igenom saker i byrån, barnböcker och barnfilmer. Sen tog jag klädkammaren. Delade upp gardiner och dukar, packade skor och ytterkläder.... fick ihop en hel hög med kartonger där uppe.

Har även ringt och fixat så jag får tv, internet o telefon i lägenheten... och sen på eftermiddagen kom min student (en tjej från högskolan som jag är handledare åt) hem till mig och gjorde en intervju som vi egentligen skulle ha gjort igår precis när skolan ringde och jag var tvungen att gå hem. Så nu är det också avklarat. Lämpligt när man bor nära så man kan lösa det ändå.

Gjorde hemmagjort potatismos och kassler till middag. Mumsigt!
Erik kom förbi med Jonathans skolfoton plus skolkatalog! Man är med i skolkatalogen från åk 6, då det är premiär för Jonathan.... Jag fastnade i denna katalog. Det är ju hur roligt som helst att titta på barn som man haft i förskolan som nu är stora....vissa känner man knappt igen. Porträttfotot blev jättefint....MEN....Min kära son hade KEPS på sig på kortet!!!! Hur kan man som fotograf tillåta det??? Det tycker jag var dåligt. Fast så klart var han världsfin ändå, som alltid. Så egentligen gör det ingenting. Edvins skolfoton kom för ett par veckor sen. Han var fin men kortet var så dåligt taget. Jättelångt ifrån så man ser nästan hela överkroppen och så är det stora mellanrum mellan kroppen och kanten av fotot. Det måste ha varit en riktig nybörjarfotograf. Tänkte faktiskt först skicka tillbaka det för första gången någonsin, men ångrade mig. På något sätt är det roligt att ha kvar alla bilder.

I kväll blir det Idol och fredagsmys. Veckans bästa.

torsdag 7 oktober 2010

Sit Down!

Soffan är nu beställd!!! Dess värre var det som jag trodde att det skulle ta tid... Vecka 44 gissade de på, eventuellt lite tidigare....suck. Får vara utan soffa första veckorna då. Vill ju inte att en annan soffa ska bäras upp (till tredje våningen utan hiss) och sen ner igen.... det är nog ändå. Nåja, jag får överleva ändå. Den som väntar på nåt gott....=) Känner mig mycket nöjd, tycker den är så fin! Samma tyg som på bilden också...mörkgrå. Längtar till den kommer! Jag tog divan-delen på vänster sida i stället för på höger som på bilden. Då kommer divanen stå intill en vägg. Tror och hoppas att det blir bra.
Idag har jag hämtat ut min nya jacka från H&M. Den var otroligt nog ganska bra i storlek. Hade gärna fått vara nån cm längre i armarna, den var alldeles precis, men det får jag leva med. Kan inte ta en större storlek för då blir hela jackan för stor. Det börjar vara kalla dagar så det är dags att klä sig varmare.

VAB

Blev uppringd på jobbet från skolan. Edvin var hängig. Ont i hals och mage, och frös, stackarn. Inte likt honom alls, så det var bara att gå hem. Så det blir en halv VAB-dag idag och en hel i morgon då... Det är verkligen inte ofta han blir sjuk. Det är ett år sen sist och då hade han feber i två dagar. Hoppas övriga familjen klarar sig.

I eftermiddag ska jag åka på Mio och förhoppningsvis beställa en soffa. Åh vad kul! Det är kampanjpris på just den jag vill ha så den är nedsatt med nästan tre tusen kronor. Bra bra... Är mest rädd för att det kommer att ta hundra år innan den kommer när man har beställt den.

Undrar hur jag ska spendera denna dag nu då? Plugga vidare kanske? Eller packa?? Eller lata mig?? Hm...får se vad det blir.

onsdag 6 oktober 2010

06:30 PIIIIIP

Kl är 6.30 och jag är klar. Börjar jobba kl 7. Fast egentligen beror det inte på att jag varit ovanligt morgonpigg, utan tvärtom super-super trött så jag törs inte snooza så länge för då kanske jag försover mig helt o hållet.
Idag är det vanliga jobbet igen, efter skola i två dagar. Känns ganska kul på den där kursen, förutom att det är extremt mycket att läsa, vilket jag inte riktigt förstår hur jag ska få tid till...men det ordnar sig alltid.
Undrar vilken dag vi får veta vår nya lön, det blir antingen denna vecka eller nästa. Även om jag vet att det inte blir många kronor så vill jag ändå veta. Och hur lite det än är så är får vi retroaktivt från april, så det kan ju bli några kronor extra i alla fall. Speciellt intressant att få veta eftersom jag har en del att shoppa nu när jag flyttar. Önskar jag kunde få nyckeln lite tidigare än nästa fredag. Jobbigt att bo bland kartonger. Det blir så stökigt och trångt.
Det lutar åt att jag tänker köpa en soffa på Mio. Tycker jag kan unna mig NÅGOT nytt när jag flyttar. Undrar bara hur lång tid det tar för Mio att beställa hem den, för den finns knappast inne. Flera veckor?? Vet att de brukar vara sega.
Nu är jag hungrig. Längtar till morgonfikat på jobbet... =) Morgonstund har guld i mun.... Ha en bra dag!

måndag 4 oktober 2010

Plugg och lunch på Spjute

Det allra bästa med studiedagar är att man får äta lunch ute, och slipper äta på förskolan som man alltid gör annars! Idag åkte jag, AnnaCarin och Malin till Spjute där det serverades hemmagjorda köttbullar och potatismos och gräddsås. Mums så gott det var!
På förmiddagen satt vi på bibblan och läste och sen var det skola på em. I morgon skola hela dagen.
Usch det är verkligen mycket uppgifter och mycket att läsa! Samtidigt som man ska göra allt annat.
Nu blir det Halv åtta hos mig på tv.

9 kartonger

Igår höll jag igång hela dagen, packade en massa saker faktiskt, hela nio kartonger fyllde jag som står staplade i vardagsrummet! Duktigt duktigt, skönt när man har packat alla glas, porslin osv. Det är sånt som tar längst tid när allt ska paketeras i papper.
Nu är det måndag morgon och jag ska till skolan idag och i morgon. Skönt med en brejk från det vanliga. Ska träffa AnnaCarin på bibblan först på förmiddagen, skola på em.
Först lämna lilltroll på förskolan!

söndag 3 oktober 2010

Kivik eller Sit Down?

Det finns en soffa på Ikea, *Kivik* som är jättefin, och en på Mio som heter *Sit Down*. Jag vill SÅ gärna ha en av dom. Det lutar åt Sit Down (den nedre på bilden), OM jag ska köpa en ny soffa, annars har jag fösta tjing på den gamla vi redan har. Synd bara att den är så FUL. Klurar.
Idag ska jag ta mig i kragen och börja packa lite. Glas, porslin, böcker...det finns vissa saker som bara "står" som man kan starta med.
Ska även försöka hinna med en promenad med Ann om hon har tid.

lördag 2 oktober 2010

Erikshjälpen och Ikea

Idag ringde Lottis och sa att hon stod ner på Erikshjälpen och såg en sån hylla *Expedit* som jag hade tänkt köpa. Detta var den största varianten med låd och dörr-insatser. Hon fotade med mobilen och skickade till mig så jag fick se hur den såg ut. Det var alltså exakt den jag tänkt köpa för att ha som rumsavdelare i barnens rum.
Lämnade Thea på kalas kl två och då for Patric o jag ner på Erikshjälpen och tittade. Jag slog till direkt då de skulle ha 790 kr för hyllan. För exakt samma på Ikea skulle den kosta ca 2600 kr! Vilket fynd va?? Tack Lottis för tipset!!! Den var dessutom i fint skick! Kanon!
Sen for vi på Mio och tittade. Ååååh vad jag är sugen på en ny soffa! Synd att det är så dyrt...=( Hämtade sedan Thea på kalaset, for och lämnade henne hos farmor o farfar och sen for vi ner på Ikea. Handlade lite smått o gott som jag kommer att behöva nu...tvättkorg, skärbrädor, potatisskalare, skurhink, ja lite allt möjligt...(och så värmeljus då så klart!)
Hämtade Thea och tog en fika hos Roland och Kina och sen hem igen. Nu är jag trött, men nöjd med dagens shopping, speciellt hyll-fyndet!

fredag 1 oktober 2010

Måleri-tankar

Funderar på att måla direkt på tapeten i den lilla köksdelen i lägenheten. Nu sitter det nån ljusgrå tapet med små blommor på. Inte riktigt min stil så jag tänkte att man kanske kan fräscha till det lite med färg. Frågan är vilken färg?? Hm.... det tar nog sin lilla tid innan jag har bestämt mig. Det borde gå fort att måla där eftersom det är sån liten yta. Det tål att tänkas på.