Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

torsdag 30 september 2010

Plugg plugg

Idag har jag haft självstudiedag till utbildningen. Träffade Malin och AnnaCarin på biblioteket och där satt vi hela dagen och pluggade. Svårt är det och man känner sig helt kokko i huvet efter en hel dag.

Patric har fått virus på balansnerven. Åkte på vårdcentralen i förrgår och fick det konstaterat. Sen blev han uppringd av dom igår och då ville de att han skulle komma o hämta en remiss och åka till akuten i Sundsvall där de ville utesluta andra saker, detta på grund av att hans pappa har haft en sån allvarlig stroke för några år sen och början på det kan vara liknande symptom. Han blev kvar över natten och de har undersökt en massa, gjort olika röntken och allt möjligt, men som tur var så är det "bara" virus på balansnerven och inget annat! Så nu är han hemma igen.

Igår kväll kom Kattis hit med en hel släpvagn full med flyttkartonger som jag får låna. Vad bra! Det är dyrt om man ska köpa såna. Ska väl börja packa lite i helgen tänkte jag, sånt man inte använder.

I morgon har jag min go´-fredag. Slutar klockan ett! =) Underbart....

tisdag 28 september 2010

Hjärnan på högvarv

Kl åtta i morse var jag och tittade på lägenheten. (Patric var också med o tittade). Den var hyfsat fräsch så jag bestämde mig direkt. Inflyttningsdatum 15 oktober, det är om ca 2,5 vecka! Känns bra att ha fått ett datum i alla fall så jag kan planera och ringa runt om olika saker. Har skrivit på kontraktet och betalat in hyran, gjort adressändring, betalat den, och tecknat barnförsäkring idag (de stod tidigare på Patric). Sen ska jag fixa flytt av telefon och ordna bredband osv... det är lite att tänka på!..och allt kostar pengar dessutom! =(
Kära syster yster ringde o sa att hon är ledig den helgen och tänker komma upp och hjälpa mig. Snällt!
Om en stund ska jag och Thea ta en promenad till Maria, som ska klippa hennes hår. Sist vi gjorde det var på semestern, så nu är luggen lång igen! Thea vill dessutom klippa av håret en bit, vi får se vad Maria säger om det?
Undrar vad man ska äta då? Alltid samma tråkiga vardagsproblem.

måndag 27 september 2010

Trött

Jag är så fruktansvärt trött! Antar att det beror på allt som händer i mitt liv just nu. Trodde nästan inte jag skulle komma upp ur sängen i morse. Men men...Jag har jobbat som vanligt, slutade halv fyra. I morgon bitti kl åtta ska jag iväg och titta på lägenheten på Klarinettgatan. Hoppas den känns bra så jag kan bestämma mig så jag får ett flyttdatum. Tänkte fråga om jag kan få flytta in i mitten på månaden och betala en halv hyra? Hoppas jag får göra det. Det blir så jättedyrt annars och svårt att få råd med allt. Det kostar ju en del när man ska flytta även om man har mycket. Flytt av telefon, internet, osv...och dessutom småsaker som gardinstänger, duschstång, och annat smått man behöver. Självklart känns det lite jobbigt, men allt känns bättre när det är klart, det är därför jag vill få klart ett flyttdatum så jag kan planera lite. Måste försöka hitta nån man kan låna flyttkartonger av också. Mycket att tänka på är det allt.
Blir i alla fall en stunds avkoppling i soffan i kväll till Halv åtta hos mig och Idol...
Håll tummarna för att lägenheten passar mig!

söndag 26 september 2010

Grattis mormor

Idag tänker jag extra mycket på min mormor i himlen. Om hon hade levt så hade hon fyllt 86 år idag. Fina mormor. Tur att jag vet att hon är här ändå fast hon inte syns. Grattis på din dag!

Livets svängningar

Ja som jag skrev har jag haft mycket att tänka på. Är inne i en stor förändring i mitt och min familjs liv. Jag och Patric ska separera. Det är mitt beslut och det känns som det rätta beslutet. Självklart är det jobbigt för alla inblandade, men allt lägger sig med tiden. Vi är dock vänner och tänker förbli det. Vi vill att allt ska vara så bra det bara går för barnen, så vi kommer att ses ibland ändå och ta en fika, se en film eller annat. Igår kväll till exempel var vi hem till Ann och Mats och umgicks som vanligt. Det känns bra i hjärtat att det inte blir en massa bråk och tjafs. Patric ska bo kvar här i huset och jag ska flytta till en lägenhet. Livet kommer att bli annorlunda, men det känns som att detta är mest rättvist både mot mig själv och mot alla andra.
Allt blir bra till sist.

lördag 25 september 2010

En grå lördag

Idag är det lördag och grått ute. Tråkigt som bara den. Jag har mycket att tänka på just nu, därför skriver jag inte lika mycket som vanligt, men jag återkommer snart till den dagliga uppdateringen!
Idag ska jag städa lite och göra blåbärstårtor tills i morgon. Jonathan fyller år på måndag men vi ska fira honom i morgon. Tänk att han fyller 12 år. Han fick en ny skateboard av Erik i förskott igår. Han är väldigt nöjd över den och ska därför åka med kompisar till skateparken i Sundsvall idag. Blir nog kul att testa den nya brädan!
Nu är det dags att kliva in i duschen och sätta lite fart innan dagen hinner ta slut....

fredag 24 september 2010

Nu funkar tjejmiddagslänken!

Syster Yster upplyste mig om att länken i föregående inlägg inte fungerade. Upptäckte att jag hade glömt en bokstav, men har nu åtgärdat det, så prova att klicka igen, och det ska fungera!

torsdag 23 september 2010

Vart tar veckorna vägen??

Den frågan har jag ställt många gånger, men man börjar ju undra.... nu är det torsdag igen! Det har varit en jobbig vecka på flera plan, därav dålig uppdatering.

Igår var jag i alla fall på tjejmiddag hos Helen. Hon hade gjort nån kyckling och risrätt med spännande, annorlunda kryddor, och en fantastiskt super-duper-god efterrätt! En riktig tiopoängare. Minns inte namnet på den, men håll utkik på http://www.tjejmiddag2009.blogspot.com/ . Där lägger vi sedan ett tag tillbaka ut recepten på våra tjejmiddagar. Jag säger bara: GÖR efterrätten! Vet inte om Helen hunnit lägga ut recepten redan, men om inte, så kommer det snart...Den hette nåt med "cookie" och "cheesecake" i alla fall, så mycket kommer jag ihåg....
Nästa gång är det min tur att ha tjejmiddag, det blir preliminärt den första november. Vet redan vad jag ska göra till efterrätt, men inte varmrätt. Det är alltid svårare att komma på den...

Nu ska jag snart se Idol med barnen.
Skönt att det snart är helg igen. Hej svejs!

måndag 20 september 2010

Skönhetstrams från en skönhetsmiss...;-)

I morse var det verkligen kallt när jag gick till jobbet. Hörde att någon sa att det var 1,6 grader. Usch, nu börjas det. Vantar och mössor fram och se över höstgarderoben till barnen. Jobbade till halv fyra idag och sen jag har inte gjort mycket vettigt. Latat mig, sett på Det Okända i soffan...

Igår beställde jag schampo och balsam från http://www.lyko.se/  Madde tipsade mig om den sidan en gång för jättelänge sen, och nu kom jag bara att tänka på den. I helgen när jag var hos syster yster så snyltade jag på hennes schampo och kom åter igen på vilken otrolig skillnad det är på att tvätta håret i frisör-schampo eller "vanligt" schampo. Jag har en lång period varit för snål för att handla frisör-schampo, men nu blev saknaden för stor så nu slog jag till. Det kommer kanske i morgon för idag fick jag mejl att produkterna redan var skickade. Snabbt må jag säga. Alla ni som brukar köpa hårvårdsprodukter hos frissan, kika in på Lyko, det är mycket trevligare priser för samma saker!

När jag ändå är inne på så värdsliga saker som "skönhet" så har Kicks ( http://www.kicks.se/ ) börjat sälja sitt utbud på nätet. Det allra bästa är att de har fått tillåtelse att sälja Make-up stores saker också! Det gillar jag skarpt då vi bara har Make-up store i Sundsvall. Kul!

Nu är jag trött, trött, trött....skönt att jag har tidig dag i morgon, slutar kl 14.
Nu blir det natti natti......

torsdag 16 september 2010

Mot Sveg

I morgon åker vi till syster yster o Mathias i Sveg. Kul. Därför kommer inte bloggen uppdateras förrän tidigast söndag kväll. Åh vad jag längtar, det ska bli så kul att träffas igen!

Har nyss varit på föräldramöte för Jonathan. Vilken underbar "fröken" de har fått, jag förstår nu att han gillar henne så mycket som han gör! Hoppas hon får jobb längre än denna termin. Ute ÖS-regnade det när mötet var slut. Jag och Ann fick åka hem med Mia, men ändå på den lilla biten från skolan till parkeringen hann vi bli genomblöta. Jösses. Schemat och andra papper jag fått på mötet droppar det vatten av. Vilket väder!

Nu har jag missat Idol på grund av mötet. Synd, ville verkligen se nu för Maddes kompis skulle vara med i kväll också. Men man kan väl kolla på internet antar jag?

Nej, nu blir det snart natti natti, i morgon är det en uuuuuunderbar fredag. Förmiddagen veckomöte och pedagogiskt råd, alltså hur lugnt som helst och sen slutar jag kl 13. What a day!!!! Och så resa till min kära gulliga underbara lillasyster som jag tycker så mycket om sen! Vad glad jag är att vi har sån bra kontakt med varandra!
Ha en trevlig helg!

onsdag 15 september 2010

Klantskalle

Igår var jag så duktig och åkte iväg på Friskis, trots ösregn och att jag hade sjunkit ner i soffan och blivit trött. Men jag tog mig i kragen! Tog däremot bilen dit på grund av vädret. Det var dans-passet som stod på schemat eftersom det var tisdag. Väldigt roligt var det och sen vad det dags att åka hem igen. Ut i regn-rusket och for hem, och när jag väl kom hem upptäckte jag att jag fortfarande hade träningsskorna på fötterna och att mina vanliga uteskor stod kvar på jympan. Suck. Tänkte att det inte var nån idé att åka tillbaka för då skulle det vara låst igen. Så nu sitter jag här kvällen efter och väntar på att klockan ska närma sig åtta så jag kan åka dit och hämta skorna. Var dit tidigare i eftermiddag men då var det låst. Såg dock genom fönstret att skorna stod kvar så fint där jag tog av mig dom igår, så jag hoppas att de fortfarande står där om en timme. Ja nog är man tankspridd allt.

Jobbade till fyra idag. Patric gjorde en supergod kycklingsallad till middag, och jag har ätit så mycket så jag är proppmätt. I kväll blir det Idol och en slapparkväll i soffan.

tisdag 14 september 2010

Förtidsröstat

Idag har jag varit och röstat. Hur många vuxenpoäng ger det?? Jag kan absolut ingenting om politik, är totalt ointresserad av att följa med i politiska debatter osv. Folk tycker nog att man är knäpp som "inte bryr sig", men jag tog mitt ansvar och gick och röstade i alla fall, dock blankt för er som undrar. Är för oinsatt för att kunna ta ställning. Skönt att ha det gjort så slipper jag på söndag.

Jobbade till kl två idag. Fick en student från universitetet som jag ska vara handledare för. Först en vecka nu och sen en veckas uppehåll och sen tre veckor till. Alltid lite spännande och alltid lär man sig nåt. Dessutom får hon vara min "försökskanin" nu när jag går utbildningen också....;-)
Skönt dock med en kort-dag idag och nu på eftermiddagen regnar det ute, så det känns skönt att kura hemma i sin lilla vrå.

På fredag åker vi troligen till Sveg o hälsar på syster yster och Mathias. Det ser jag fram emot, känns som det var länge sen nu, andra semesterveckan vi träffades sist. Thea längtar också. Jag slutar ett på fredag. Hoppas Patric kan komma ifrån lite tidigare också så behöver det inte bli så sent innan vi är framme. Det tar dock tre timmar att åka dit.

Nu ska jag nog läsa lite, börjar känna lite stress över allt som ska läsas på utbildningen, måste nog sätta lite fart om jag inte ska ha allt kvar på slutet.
Sen blir det middag. Chili con carne idag tror jag att det får bli.
I kväll blir det danspasset på Friskis.

söndag 12 september 2010

Mumsig fisk

Stekte fisken i stekpannan med salt och citronpeppar. Pressade potatis till och gjorde en gräddfilssås med hackad gräslök till. Jösses vad Thea och Edvin åt!!! De åt och åt och tyckte att det var supergott!!! Och det tyckte jag med faktiskt! Storfiskar´n själv var dock inte så förtjust.

Nu i kväll har jag varit och tränat! Det gick betydligt bättre än förra gången, även om det var skitjobbigt. Tur att det inte kändes som sist ändå, för då skulle jag nog tappa motivationen. På tisdag ska jag gå på "dans-passet" igen, det gillade jag! Risken finns dock att jag har en hiskelig träningsvärk då efter i kväll.
Nu ska jag snart gå och lägga mig. En ny vecka väntar.

Söndagsbakning

Just nu bakas det Dumlekakor på Trumpetgatan..... Gott! Tror inte jag gjort såna sen Thea döptes för fem år sen... Det är verkligen superenkla kakor som ser väldigt fina ut för ögat.
Thea har en kompis här på besök. Jonathan är uppe och Edvin är hos en kompis. Jag ska planera veckans mat och åka och handla därefter. Idag ska vi provsmaka fisken Jonta kom hem med igår, det ska bli spännande.
I kväll väntar Friskis & Svettis igen. Gruvar mig lite eftersom det kändes som en nära-döden-upplevelse förra gången, på grund av min dåliga kondition...suck, men det blir väl bättre.
Ute spöregnar det idag, tråkigt.

Vinet vi provsmakade på igår var jättegott! Såg filmen Case39. Den var "sådär", lite för överdriven i min smak.

lördag 11 september 2010

Storfiskar´n

Idag fick Jonathan följa med William och hans pappa ut och fiska. Han kom hem nu  på eftermiddagen med en fin regnbåge på ett kg! Gissa en som var stolt??!! De andra hade inte fått nån fisk. Nu har Patric fått rensa fisken eftersom jag tycker det är skitäckligt rent ut sagt... men i morgon ska vi smaka på den, det ska bli spännande! Vet inte om jag ätit regnbåge nån gång.
Kul för Jonathan hur som helst!!!

Tidigare idag var jag och lillgumman på promenad. Eller rättare sagt jag gick och hon cyklade. Vi var in på Härnöhallen och hon fick en glass som hon satt och mumsade på innan vi gick hem igen.
I kväll blir det mys i soffan. Patric och jag har hyrt en film som vi ska se. Ska sprätta vinflaskan vi fick av Anja o Mattias för ett par veckor sen. Ska bli spännande att smaka ett nytt vin som jag aldrig har druckit.

Dimmig lördagsmorgon

Blev väckt av Thea ganska tidigt...Nu är det slut på sommarens sovmornar och alla har kommit in i vardagsrutiner, som innebär tidiga mornar även på helgerna! Fast det finns barn som vaknar betydligt tidigare än mina så jag ska inte klaga!

Dagarna på högskolan har varit helt ok. Första dagen var tråkig..Riktigt tråkig, då undrade jag vad jag gett mig in på egentligen? Men igår, den andra dagen, var bättre och riktigt givande. Då handlade det mycket om samtalsteknik och vi fick "öva" i små grupper. En fick ge ett problem, en fick vara handledare och övriga observatörer. Pirrigt, men jättebra träning, det är sånt man behöver! Men nog var det nervöst att "handleda" någon man inte alls känner och dessutom med en publik med bara främlingar också. Hoppas resten av utbildningen också blir bra.

Igår kom Patric hem från Stockholm så nu är allt sig likt här hemma igen. Vi såg Idol i soffhörnet med barnen. Jonta har dock sovit hos William i natt så han var inte hemma. Åt två hårdbrödmackor med leverpastej o gurka till fredagsmys när barnen åt chips. Jösses vad duktig jag är! ;-) Har nu gått ner 4,4 kg, det går åt rätt håll!

Har ont i halsen idag, hoppas jag inte blir mer förkyld, det har jag ingen lust med alls! Det är Korsmässomarknaden nere på stan, får se om man kanske ska ta en liten prommis ner om vädret blir lite bättre. Just nu är det dimmigt och halvtråkigt.

Nu ska jag fixa lite frukost. Magen börjar kurra. Blir havregrynsgröt med lingonsylt o mjölk, o två hårdmackor med leverpastej. Får perioder när jag bara kör med samma pålägg och just nu har jag en "pastej-period", ;-) Gott!

Ha en skön lördag!

onsdag 8 september 2010

Icke Viktklubbsvänligt, men gott!

Blåbärstårta

13 st digestivekex- smulas

100 gr smält margarin

3 msk socker

Blanda och tryck ut i en form

3 dl grädde vispas hårt och blandas med

1 msk vaniljsocker

Blanda ihop grädden med:

100 gram philadelphiaost

1 kkp florsocker



Bred sedan över "lagom mängd" Blåbärskräm, och strö över blåbär eller hallon.



Ställ pajen i kylskåpet. Gör den gärna nån dag innan den ska ätas.


Jag har fått receptet av en arbetskompis och "tårtan" är supergod! Lycka till!

Sländ-träff

I kväll har jag haft Sländan-gänget på besök. Alla kunde komma utom Henke. Trevligt att träffas som alltid. Bjöd på en supergod "Blåbärstårta" som jag fått recept på av Linda på jobbet. Det var så pass varmt att vi kunde sitta i uterummet hela tiden, kanon!

I morgon börjar kursen på skolan som jag ska gå. Ska bli spännande. Grabbarna ska vara på Murberget hela dagen i morgon för de har temastart där. Edvin får åka buss från skolan, men Jonta som är äldre får antingen cykla eller ordna skjuts själv. Vi har sån tur att han får åka både dit och hem med vår granne.

Nu är jag ganska trött så det blir nog till att krama kudden strax.

tisdag 7 september 2010

Tisdag...

Just nu skulle jag egentligen vara på föräldramöte i Edvins klass, men eftersom Patric inte är hemma på hela veckan så bestämde jag med Erik att han går på detta möte så går jag när det blir för Jonathan den 16:e. Bra när man kan dela upp det lite. Känns mer surt att jag missar dans-passet på Friskis & Svettis, men det får bli nästa vecka. I kväll börjar Idol, och det är inte fy skam det heller!

Idag slutade jag tidigt, och sen for jag på Härnöhallen och handlade. Väl hemma bakade jag lite så jag har nåt att bjuda på i morgon kväll när mina gamla Sländan-vänner kommer på besök. Åh vad jag ser fram emot det!

Igår kväll kom Anja hit. Vi tittade på "Det okända" på tv, drack kaffe och såg en katt ramla ner från taket...Mycket ska man vara med om! =)

Nu ska jag nog vika lite tvätt så jag slipper ha en stor hög på golvet i morgon när jag får främmande. Alltid lika kul...

söndag 5 september 2010

Besök igen...

Idag har jag haft besök av en nässelfjäril inomhus igen! Detta blir skummare och skummare och hade jag inte vetat bättre om hur fjärilar uppkommer så har jag trott att fjärilar "bygger bon" och att det finns ett jätte-fjärils-bo i vårt hus. Nu har det gått så långt att jag har googlat på "betydelsen" av fjärilar och speciellt om de besöker en ofta. Hittade massor av intressant information som har med "andlighet" att göra. Mysko mysko, men väldigt, väldigt spännande!

lördag 4 september 2010

Tripp till Kramfors

Idag for jag, Patric o Thea en sväng till Dollar Store i Kramfors. Den affären är betydligt roligare än den lilla tråkiga i vår stad. Köpte en liten fin skrivbok som jag ska ha på torsdag när jag börjar i SKOLAN. Det låter ju jätteallvarligt, men det är då jag startar kursen "Lärande genom handledning och reflektion" på högskolan, (eller universitetet som det nu så fint heter...). Gruvar mig lite för alla böcker som ska läsas, vi har fått litteraturlistan och det är en hel "radda" med böcker....vad har jag gett mig in på?
Nåja, det blir nog bra.

Förutom den lilla trippen har jag inte gjort många knop idag...Har varit jättelat, legat i soffan och läst i en bok. Håller fortfarande på med "Isprinsessan", och den är riktigt bra.

Till veckan börjar Idol igen, jag längtar. Det är en av de bästa sakerna som finns med hösten (om jag ska hitta nåt positivt med hösten). Just att krypa upp i soffan med hela familjen och ALLA gillar att titta på det, tända ljus och bara myyysa. Det är inte så många program på tv som faller mig i smaken, har aldrig varit nån tv-människa, men just Idol vill jag inte missa!

På tal om det så har jag kollat på reprisen av "Det okända" nu i kväll, alltid lika spännande... Vill att programmet för höstens seanser ska komma ut på hemsidan, men det verkar aldrig göra det... Undrar om de aldrig uppdaterar sidan eller om det ska komma så här sent?? Känns jättelänge sen jag var iväg. Längtar.

fredag 3 september 2010

Nostalgi-godis

Igår sa Thea att hon ville ha "likör-godisar" som lördagsgodis i morgon. Det måste vara lite ovanligt att barn är så förtjusta i såna godisar...men hon älskar dom! Patric o jag berättade att när vi var små brukade vi äta "punschflaskor", såna med guldpapper utanpå... Vi började fundera över om såna finns fortfarande? Idag när Patric hade varit på Coop kom han hem med varsin....=) De finns alltså! Så idag blev det "fusk" med en sån!
Thea gillade den också, men det var väldigt kletigt att äta!

torsdag 2 september 2010

Bara fredag kvar!

Jösses det är snart helg igen!!! Veckorna fullkomligt rusar iväg och man fattar inte var tiden tar vägen? I morgon är det fredag och jag slutar kl 13, underbart!!!!

Danspasset på Friskis var jättekul, verkligen, fartfylld musik och olika dansstilar som löpte efter varann...det kommer att bli fler gånger! Till veckan åker Patric på kurs till Stockholm hela veckan, så jag o barnen blir själva... Har bjudit hem Sländorna en kväll, det ser jag fram emot! Måste baka nåt bara så jag har nåt att bjuda på... Får se vad jag ska hitta på??

Känns fortfarande jättekul på jobbet, varje dag undrar jag hur länge vi ska ha tur att ha en sån fin barngrupp, de är fantastiska! Självklart är alla barn fina, det är inte så jag menar, men ibland kan man ha vissa barn som är mer "oroliga" av sig och det kan bidra till att hela gruppen blir i obalans. Detta är ett gäng ett och två-åringar som känns så trygga och glada! Ja det känns riktigt kul och just nu känner jag att det nog var nån mening med att jag inte hamnade med "de äldre" barnen som jag hade som önskemål.

Idag har jag testlagat en ny Viktklubbs-maträtt igen... "Kassler och persikogratäng". Faktiskt riktigt god tyckte jag! Undrar hur många nya rätter jag har provat den sista månaden?? De allra allra flesta kommer jag att göra igen för de har varit goda....men det finns ett par stycken som jag aldrig kommer att stoppa i munnen igen!

Just nu inväntar vi mina svärföräldar som ska komma på kaffe.
Adjö adjö...