Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 31 juli 2010

Kebabpizza från Viktklubb

När det är helg vill man ju ändå kunna unna sig nåt extra gott... Letade runt bland recepten på Viktklubb.se och hittade ett recept på Kebabpizza. Gjorde en "vanlig" hemmapizza till barnen med salami och ost, och så gav jag mig in på denna Kebabpizza till oss. Jag hade dock ej så höga förväntningar. Viktklubb är ju alltid viktklubb liksom... Som alltid hade jag min lilla hjälpreda med mig...
Barnen åt med god aptit... och döm om min förvåning när det visade sig att Kebabpizzan var bland de godaste hemmagjorda pizzor jag har ätit i hela mitt liv! Supergod verkligen. Hade jag inte vetat om det hade jag aldrig kunnat drömma om att det var en "light-pizza". Det är inte ens ost på pizzan!
Tänkte dela med mig av receptet i fall det finns fler som försöker "dra in" lite, men ändå vill äta pizza. Till och med Jonathan tyckte den var jättegod.

Viktklubbs Kebabpizza med vitlökssås, 4 portioner
0,5 paket jäst
2,5 dl vatten
1 msk olivolja
salt
5 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en deg. Spara ev lite mjöl till utbakningen. Jäs i 30 minuter.

Tomatsås
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 msk olivolja
salt o peppar

Fyllning
400 gram skivade tomater
100 gram gul lök i ringar
Oregano efter smak
240 gram kebabkött (finns i frysdisken)

Baka ut degen, bred på tomatsåsen, lägg på tomater, lök och oregano. Grädda pizzan i 275 grader i 10 minuter. När man tagit ut den lägger man på det färdigvärmda kebabköttet och

Vitlökssås
2 dl minifraiche
2 klyftor vitlök
2 msk persilja
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk socker
salt o peppar
fefferoni

Ät och njut!

Jag vill poängtera att jag inte hade de exakta ingredienserna hemma så jag gjorde om den lite. Hade ingen tomatpuré så det fick bli chilisås i stället, samma mängd. Jag lade även till en gul paprika i fyllningen för att jag tycker att det är gott! Jag hade ingen minifraiche så jag tog vanlig lätt-cremefraiche i stället, dock 1,5 dl i stället för 2. Hoppade över persiljan, fefferonin och spiskummin och kryddade bara med vitlöken, salt o peppar i stället. Fantastiskt gott! Har även räknat ut mitt omgjorda recept på Viktklubb, och det gjorde nästan ingen skillnad kalorimässigt.
Rekommenderas varmt!

För övrigt har jag inte gjort nåt särskilt idag. Eller jo förresten, jag gjorde nåt som ni nog tycker låter som ett skämt, men det är dagens sanning. Jag tog mig en joggingtur! Ja alltså inte långt och inte snabbt, men dock en liten tur. Måste försöka komma igång med nåt. Vill nog köra igång med Friskis o Svettis när de startar upp för hösten, men jag har just nu extremt dålig kondition, så jag tänkte börja träna lite, även om jag nästan dog på kuppen. Visst vad det bra gjort??

I kväll tänkte jag försöka mig på att se "Den gröna milen" på tv. En gammal film, som jag velat se i många år, men den är väldigt lång och jag orkar aldrig se så långa filmer när jag jobbar, men nu är jag ju uppe riktigt länge på kvällarna så jag tänkte kanske ge den ett försök i kväll. Har hört att den ska vara så bra.
Ha en skön lördagskväll!

fredag 30 juli 2010

Fläskfilé i ugn- Allt i ett

Idag testade jag en ny maträtt från Viktklubbs sida. Det var ganska gott. Inte mer... men det klart....Med ytterst lite fett kan det kanske inte bli mer än "ganska" gott. Det såg dock väldigt fint ut för ögat. Färgglatt o fint.
För att det inte skulle bli allt för tråkigt tog jag en klick lätt creme fraiche och sweet chili sås till, det lyfte upp maträtten lite mer... Man fyllde fläskfilén med hackad basilika, salami och soltorkade tomater, stekte på det i pannan och sen stekte klart det i ugnen tillsammans med potatis, rödlök, tomater, squash, paprika, persikor och fetaost. Ringlade över lite olja från de soltorkade tomaterna också. Tja, inte så tokigt för att vara viktklubbsmat ändå...

På förmiddagen var Jessica och Alma här och hälsade på. Timmarna bara rusade iväg och vips hade halva dagen gått. Vi mammor satt i uterummet och pratade och tjejerna lekte i Theas rum.
För övrigt har jag inte gjort så mycket idag, min allra sista semesterdag...=( Nu ska jag njuta av helgens två dagar och sen börjar allvaret igen.

torsdag 29 juli 2010

Mina skate-grabbar

Tänk att skateboard blev det som fångade grabbarnas intresse. Edvin lär sig av storebror hur det går till! Sjäv har jag hjärtat i halsgropen när de rullar i raketfart utför backarna....

Vad är godare än....

Jordgubbar från sitt eget land?....( även om landet är orensat och ser förjävligt ut.....) Mums!

Tanden har lossnat!

Igår kväll vid tandborstning tog pappsen ett papper och tog bort tanden från den lilla tråd den satt i, och ni kan bara gissa er till hur stolt tjej som kom och visade sin mamma både tand och glugg!
Tanden lades givetvis i ett glas vatten över natten....
...Och självklart hade tandfén varit på besök och förvandlat tanden till en guldpeng...
Tänk att det kan vara en sån stor händelse att tappa sin första tand!

Idag har jag och Thea varit och hälsat på Eva-Lill, min gamla arbetskamrat både från Sländan och även på Grönbacken. Det var trevligt att surra bort ett par timmar tillsammans. Patric har åkt till Edsele och hämtat ett vedlass och grabbarna var hemma. Tänk att de är så stora att de fixar det! När jag kom hem stekte jag köttfärsbiffar, potatis och sås. Mitt nya liv går bra hittills, ska bara komma igång ordentligt med motion också. I morgon ska Jessica och hennes dotter Alma komma på besök. Alltid kul att träffa dom! Nu ska jag snart ta ett varv med dammsugaren igen. Herregud vad fort det blir dammigt inne.

onsdag 28 juli 2010

Edvins rum avklarat

Blev två svarta sopsäckar fulla med skräp, en bokhylla som ska väck, och en gammal leksakslåda får också åka med till soptippen. Jösses, vad skönt det känns! Kanske måste ta Jontas rum också nån dag...i alla fall rensa bland kläderna, han kan nog inte ens ha hälften av det som ligger i garderoben. Åh vad jag känner mig nöjd med mig själv! Ska köpa ett litet skrivbord till Edvin så han har nånstans att sitta i sitt rum. Tror att det kan bli ganska bra. En skum känsla när jag städade där inne var: "Nu är det nog sista gången jag slänger en massa leksaker från Edvins rum". Även han börjar ju bli stor och leker inte med såna typer av saker längre. Legot har han kvar förstås, och sina små finger-boards... Men alla stora robotar, svärd och annat jox ville han slänga eller skänka till förskolan nu. Herregud vad alla blir stora.

Ångest

Ja, jag har riktig ångest över att semestern snart är slut.... Usch vad jobbigt det känns! Nåja.... Idag skulle jag och Thea hem till Maria för Maria skulle klippa Thea som hon alltid brukar. Vi hade bestämt att vi skulle höras när vi vaknade i morse och bestämma en tid. När jag vaknade hade jag fått ett sms från Maria. Hennes pappa hade dött i natt så hon var alldeles i chock. Stackars, stackars Maria, jag har tänkt på henne hela dagen! =( Usch vad livet kan förändras snabbt!
Hur som helst gick jag och Thea ner på stan och klippte hennes lugg hos frissan i stället, eftersom hon inte såg nåt för den var så lång. Så nu är det gjort!
Jag har börjat mitt nya liv idag igen. För vilken gång i ordningen kan man undra?? Men nu är det ett nödläge. Åt kyckling och sallad till middag och det var gott. Promenerade som sagt ner till stan, men det var inte i sån rask takt eftersom Thea var med. Jag skulle behöva ut och röra på mig mer. Ska försöka få ut mig själv på en liten runda i kväll. Bara en liten sväng är väl bättre än ingen.
Nu ser det ut som det ska börja regna när som helst ute. Tråk.

tisdag 27 juli 2010

Ett tecken från ett chips....;-)

Just nu känner jag STARKT för att måla med akvarellfärger. Synd att jag inte har några färger och något block. Det är nog kanske dags att jag skaffar det igen, det är minst 11-12 år sen jag målade akvarell sist. Det är svårt, men roligt och framförallt rogivande.
Det var faktiskt när jag såg detta chips som tanken föll mig in. Det ser ju faktiskt ut som en färgpalett! Chipset ville nog säga mig: "Sluta ät chips och börja måla i stället".
Haha, jag vet att jag är lite kokko, men visst var det lite kul?? =)

Shopping

Idag skulle jag ju ta itu med Edvins rum... Så blev icke fallet. Får bli en annan dag.... Idag hade jag lust att gå på stan, och min shoppingkompis blev Thea...
Köpte ett par jeans till Edvin som sliter byxor som andra sliter strumpor, de går alltid sönder... så nu är han nästan byxlös. Men ett par nya i alla fall. Köpte även kalsonger till honom och trosor till Thea. När vi var på H&M såg Thea ett nitarmband i "silver" som hon ville ha. Det kostade 19.50 så det var ok. Såg att det fanns likadana i svart så jag köpte ett till Edvin också på ren chansning, tänkte att om han inte ville ha det så var det inte hela världen... Men jag kan säga att dessa armband var dagens höjdpunkt. Båda två är såå glada och lyckliga över armbanden så man skulle kunna tro att de var gjorda av diamanter.
Köpte även en ny "familje-kalender" på stan. Förstår inte hur folk klarar sig utan en sån. Ni vet en sån där med en rad/ruta var för varje familjemedlem där man kan skriva i saker o ting. En väggalmanacka alltså... Den är oumbärlig i en familj på fem personer!
Jonta har kommit hem från Martin där han har sovit i natt som var. Nu är Martin här och ska sova över tills i morgon. De verkar ha roligt tillsammans. De har varit i rampen och åkt skateboard.
Nu har jag endast tre semesterdagar kvar, plus helgen förstås. Känns surt, skulle mer än gärna ha tre veckor till eller nåt. Fast jag vet att bara man har börjat så kommer man in i det ganska snabbt och vardagens lunk är igång igen...
Skönt dock att kidsen får vara lediga med Patric i tre veckor till!

måndag 26 juli 2010

Storstäd i Theas rum

Idag har jag varit väldigt effektiv och energisk.... Först tömde jag hela linneskåpet. Slängde en hel sopsäck med gamla lakan och påslakan som är trasigt eller i bebisformat som inte längre används. Det som ska vara kvar flyttade jag in i byrån i sovrummet, och vips så blev "linneskåpet" en garderob till Thea! När jag ändå höll på med byrån i sovrumemt så rensade jag bland alla handdukar och badlakan också... Sen tog jag tag i hennes byrå, tömde ut allt i alla lådor, rensade och sorterade.... Lade in hennes kläder i garderoben. När byrån äntligen var tom så flyttade jag undan den eftersom den inte ska vara kvar i hennes rum och sen flyttade jag om hyllorna där inne, så det blev jättebra. När jag ändå var igång så rensade jag bland alla hennes leksaker också, slängde en hel del, städade, dammsög och våttorkade. Jösses vad jag har legat i idag! Jag tycker fortfarande att Thea har ett väldigt fint flickrum, och jag är fortfarande så nöjd och stolt över Barbapapaväggen som jag målade för några år sen när vi gjorde i ordning hennes rum. Kommer nog fälla en tår den dag hon är så stor så hon vill att vi målar över väggen....;-)

Det blir genast så mycket roligare att leka också när det är städat och man hittar sina saker...


"Nya" sängen blev bra....och så mycket större än den gamla...


Thea leker för tillfället att hon är på "Donken" och äter...Paraplyet på bordet är ett parasoll har jag just fått veta!

När jag städat klart så gjorde jag korvstorganoff och ris. Känner mig fortfarande ovanligt pigg. Tror jag ska byta gardiner i vardagsrummet nu. Köpte ett par helvita med nåt svagt mönster i Birsta när jag och syster var där och dom har inte kommit upp ännu, men nu tror jag att det är dags. I kväll ska jag kanske se en film. Hyrde en igår som bara jag vill se, inget för Patric... Den heter Precious. Hoppas den är bra!
Ha en skön kväll!

söndag 25 juli 2010

Ruskväder och bakning

Första dagen på min semester som det varit dåligt väder hela dagen! Regn och rusk! På förmiddagen tog vi en tripp ner till Timrå och tittade på bilar på Careta. Dyra men fina..... Sen har jag och Thea bakat Morotskaka. Hon älskar att baka och jag gör det allför sällan nu för tiden. Bra att ha nåt i frysen om det kommer någon på besök...



Thea blir nog en riktig mat och bak-moster när hon blir stor. Hon ääälskar allt som har med det att göra! Nu i kväll tittade hon till exempel på Jamie Oliwer med oss på tv, och här om kvällen såg vi på Leila på landet. Hennes tand har inte lossnat ännu, men den nya tanden har kikat upp bakom såg vi idag, och den lösa hänger bara i en ynklig liten tråd, så den lossnar nog snart.

Medan vi såg Jamie Oliwer äta surströmming på tv, så provsmakade vi på Morotskakan...

I morgon ska jag försöka orka ta itu med Theas kläder... Rensa och flytta från byrå till garderob. Vill få ut byrån ur hennes rum för att få mera plats. Hon har nämligen fått en större säng nu som tar mer plats än hennes förra. Måste skapa nya utrymmen.
Har hyrt filmer, men orkar inte se någon i kväll, klockan tickar på och är redan halv elva. I morgon är det EN ynklig vecka kvar tills jag börjar jobba .Vardagen närmar sig med stormsteg. I morgon kommer grabbarna igen. Längtar.

lördag 24 juli 2010

Stadsfest och annat kul

Kl 18 var vi hos Anja o Mattias igår. Vi fick underbart god mat. Potatisgratäng och till det supergott grillat kött och en god sallad! Det var riktigt, riktigt gott... Vi kom ner på stadsfesten runt halv nio nån gång och kl nio sjöng Ola... Han var faktiskt väldigt bra måste jag säga! Vi fick ganska bra platser också så vi såg bra. Thea är ju dock kort i rocken så Patric tyckte att hon kunde sitta på hans axlar, men det tyckte inte hon. "Jag vill inte se honom, det räcker med att höra!", sa hon...=)
När Ola spelat klart ville Thea och Tuva leka i lekparken som är där på området. De hade jättekul medan vi vuxna stod och frös så in i norden, det var verkligen svinkallt ute och jag var glad att jag hade tagit långbyxor i sista minuten i alla fall. Strax innan elva tyckte vi det var dags att gå hem, innan tjejerna blev alltför trötta. Tog en kisspaus på Patrics jobb, och där fastnade vi en stund och tittade på hamstern... Sen gick vi i alla fall hem, och vi var hemma i Gånsvik ganska precis kl tolv. Då hade Thea gjort det fantastiskt bra som gått först hela vägen härifrån till stan, och sen gått på stan, och sen gått hela vägen hem mitt i natten! Inte en enda gång hörde vi henne gnälla över att det var långt heller, hon är fantastisk på att gå! Men när vi kom hem somnade hon på två röda och sov till kl 10.50 i morse, ett nytt rekord! Hur som helst var det en väldigt trevlig kväll, Den måste göras om!

Idag har vi varit till Birsta och köpt ett dörrhandtag till tvättstugans nya ytterdörr och lite annat smått och gott. Jag är grymt trött idag, hade nämligen en som lät som en motorsåg bredvid mig i natt ;-), och det hjälpte inte att jag gick ut på soffan och lade mig, det lät lika högt ändå och mina hörselproppar är slut. Dags att köpa nya!

fredag 23 juli 2010

En "skummis" i vårt badkar

Nybadat troll och redo för en trevlig kväll! Nu ska vi snart gå...

Allsång på Murberget

Det var riktigt trevligt att träffa Malin och Jessica igår. Vi år på Rutiga duken och satt och surrade om allt möjligt. Sen satte vi oss ute på en bänk och pratade vidare. Sen kom vi på att vi skulle åka upp på Murberget på allsången, så det gjorde vi. Det var ju riktigt roligt, även om de flesta var betydligt äldre än oss, om man säger så.... förstår egentligen inte varför det inte lockar yngre, det var ju jättekul. Fast det klart, just igår krockade det med stadsfesten och då kanske det är förståeligt att det inte var fler yngre på allsången. Det var nån artist där som hette Martin Häggström som Jessica och Malin ville se. Själv hade jag aldrig hört talas om honom, men han var väl ok att lyssna på. Det var även en sångerska som heter Susanne Bertlin som jag inte heller hade hört talas om som sjöng där. Hon hade en enorm sångröst så jag fick gåshud när hon sjöng en av Helene Sjöholms låtar. Vi hade i alla fall en supertrevlig kväll och jag kom hem runt nio. Då såg Patric och jag en film som var lite halvskum om nåt mentalsjukhus... inte så där jättebra, men gick att se.

I kväll väntar stadsfesten på oss, men först en tripp till Anja och Mattias. Ska bli kul att träffa dom igen. På stadsfesten sjunger Ola, vilket Thea ser fram emot, hennes stora idol...

Nu SKA jag städa här, har skjutit på det hela semestern så det går inte att beskriva hur det ser ut här... Det finns ingen återvändo längre.

torsdag 22 juli 2010

Det blåser!

Idag blåser det ute...och jag tycker att det är SKÖNT. Ja man kan tro att jag är sjuk eller nåt, men det är faktiskt underbart skönt, så här tillfälligt i alla fall, sen kan ju värmen komma tillbaka i morgon...

Ska snart äta frukost, har inte gjort det än. Fastnar vid datorn och läser en massa bloggar och annat... Kvart över fyra ska jag träffa Jessica och Malin på stan. Ska bli kul, har inte träffat dom nåt på semestern. Vi ska ta en fika på Rutiga duken.

Thea har en jättelös tand redan som hon snart kommer att tappa. Vad olika det är. Edvin tappade sin första för max ett år sen, när han var 7, och Thea har nyss fyllt 5. Hon är så rolig och vickar gärna på tanden. "Aj, jag har ont i mina löständer", säger hon...=)

onsdag 21 juli 2010

Stora Härnösandsdagen

Idag är det nåt som kallas "Stora Härnösandsdagen" nere på stan. Kan inte påstå att den var särskilt "stor" direkt. En hoppborg, ansiktsmålning och ridning..... och nån trubadur som spelade...så värst mycket mer var det inte vad jag kunde se... Men vi var där med Thea och först ville hon inte göra nånting, men sen ändrade hon sig och ville rida för första gången i sitt liv....Det tyckte hon var jätteroligt! Efter det for vi ut till Nickebo och åt en glass.

Vi har bestämt att vi ska gå med Anja o Mattias på stadsfesten på fredag och är bjudna hem till dom på mat innan. Det ska bli mycket trevligt, det ser jag fram emot jättemycket. Kul att gå med andra som också har barn med sig dessutom.

Nu håller jag på gör kyckling i ugnen. Tror att det blir tagliatelle med "thai-chili-grädd-sås" till. Mumsigt. Patric håller på byter ytterdörr till tvättstugan, han är flitig på sin semester han!

Jag börjar få ångest över att det bara är en och en halv vecka kvar av semestern... Fast jag försöker att glömma bort det och njuta i stället, men ibland kommer det över mig. Inte alls för att jag inte trivs, för det gör jag, men det är så förskräckligt skönt att vara ledig! I morgon ska jag träffa Malin och ev Jessica på stan och ta en fika.

 Jag har förresten kommit in på en kurs på universitetet till hösten på kvartsfart. Trodde inte jag skulle komma in för jag skickade in ansökan lite för sent, men det gick tydligen bra ändå.  "Lärande genom handledning och reflektion",7,5 poäng. Det är alltså en "påbyggnadskurs" jag kan ha nytta av när jag handleder studenter som läser till förskollärare. Jag har ju gått den "snabba" utbildningen till handledare, men jag hoppas denna ger mer. Det är svårt att vara handledare tycker jag, för utbildningen ser inte alls likadan ut nu som när jag gick. Fast det är i och för sig 13 år sen jag tog examen, helt sjukt vad fort tiden gått! Har bott i denna stad i 16 år, nästan halva mitt liv. Tycker det ska bli ganska kul att läsa lite, det var inte igår man gjorde det! Och så är det ju jobbet som betalar så klart, annars har jag inte gjort det!
Nu kurrar magen, dags att koka pastan!



tisdag 20 juli 2010

Skat-besök

När vi gick och lade oss igår kväll lämnade vi fönstret öppet i uterummet över natten eftersom det blir så varmt där. När vi vaknade i morse hade i besök där inne. En äcklig vidrig skata hade flugit in och satt där på en stol och såg alldeles kokko ut. Han hade dessutom skitit lite här och var. SNUSK-fågel! Vi fick öppna alla fönster där, och efter en stund när jag tittade hade den försvunnit tack o lov. Usch och bläh, nu blir det till att skura där....
Idag ringde min snälla syster Madde och erbjöd sig att ha Thea i helgen om vi ville gå på stadsfesten. Vi kunde åka halva vägen var tyckte hon.... Det var ett MYCKET snällt erbjudande men jag tackade nej. SÅ viktigt är det ju inte för oss att gå barnfria... (Fast jag tror det var att hon ville låna Thea också...) Nej, vi tar med oss Thea på stadsfesten och spar vår tripp till Sveg när jag och Patric också kan följa med, för jag vill ju också dit! Och det är ju tyvärr lite för långt för att åka hur ofta som helst även om man skulle vilja. Men det var väldigt, väldigt snällt.
Nu ska jag hänga tvätt...alltid lika kul....=/

Tävling hos Dolce Bambini

http://bambinidolce.blogg.se/2010/july/vinn-prenumeration-1.html?_tmp=68bb350ff1d5d0165a09802ccd99667845f541e0

Hittade en rolig tävling hos Dolce Bambini. Man gör ett test och ser vilken tidning man blir och har då chansen att vinna en prenumeration på tidningen. Jag blev "Allt om mat". Otippat va??? ;-) Var med och tävla ni också vettja!

måndag 19 juli 2010

Söta sandaler

Idag tog vi en tripp ner till Birsta i värmen. Vi köpte en ny ytterdörr till tvättstugan, en helvit. Blir nog bra. Sen var vi på ÖB och handlade lite smått o gott. När vi kom hem stannade vi till på stan. Skulle ha en födelsedagspresent till Theas kompis, så Thea och jag sprang in på leksaksaffären och fixade det. När vi kom ut därifrån och var på väg till bilen gick vi förbi butiken "Syster & jag", där jag såg att det var halva priset på alla barnsandaler. Thea behövde verkligen ett par, så vi slank in där och hittade ett par supersnygga. Thea är mycket nöjd! Skulle kunna tänka mig ett par likadana själv...;-)
Sen vi kom hem har jag inte gjort så mycket, det är så vansinnigt varmt i huset så man orkar knappt röra sig. Vet inte hur många dagar jag har tänkt att jag måste dammsuga, men det känns som ett jätteprojekt att gå runt med den i denna hetta. Får bli en annan dag. Hoppas ingen kommer och hälsar på för då får de smutsiga fötter...

söndag 18 juli 2010

Poolen är ett minne blott

Idag håller Patric på byter tak på uterummet. Det förra gick sönder av den hårda vintern så vi har fått haft en hink på golvet när det regnar... Dess värre tappade han ner en vass plast-tak-bit som gick rätt in i poolen så den gick sönder! Så nu sipprar vattnet ut och snart är den bara att slänga. =( Tråkigt, nu när den använts så flitigt, men men... det var en olyckshändelse... Får kanske bli en ny nästa sommar...
Själv har jag inte gjort nåt vettigt på hela dagen, känner mig faktiskt riktigt uttråkad. Barnen har jag knappt sett till. Grannflickan fyller år så Thea har varit där hela dagen. Edvin har lekt med Jesper, först lekte de uppe på övervåningen hela förmiddagen och sen gick de hem till Jesper. Jonathan är hos Noah och ska sova där tills i morgon. Så det är tyst, tyst i huset.... Nästa helg är det stadsfesten. Både Patric och jag har vunnit var sin biljett a´160 kr st, så det vore roligt att gå. Tyvärr har vi ingen barnvakt, så jag får se hur det blir. Minns att det spöregnade förra året och vi kom aldrig iväg ner. Får se hur det blir i år. Om vi inte får tag i nån barnvakt, vilket vi nog inte får, så tar vi väl med Thea ner. I så fall går vi nog på fredagen så hon får titta på sin idol Ola som sjunger där då.

Här  är vårt hus, och vår forna pool......

Ha en skön kväll!

lördag 17 juli 2010

Spöad i Yatzy

Jag och Jonta fick för oss att vi skulle spela Yatzy nu i kväll. Thea kom och ville vara med. Hon har aldrig spelat Yatzy förut, men vi tänkte att hon måste få en chans. Gissa vem som vann och som är megastolt?? "Ni suger ju på det här", var hennes kommentar till våra snopna miner....=)

Ytterligare en dag i solstolen

Har legat som en död sill i solstolen ute på gården idag. Så skönt. Låg även en stund på en luftmadrass i poolen, men det blev för kallt om rumpan efter en stund...;-) Undrar om det finns fler som njuter så av att bara vara HEMMA som jag gör. Alla tjatar och frågar innan man går på semester vad man ska göra när man är ledig...? Men jag älskar att vara hemma. Göra ingenting. Har inga krav alls. Och jag njuter av det. Sen låter man nog som världens tråkigaste efter semestern när man ska berätta om "allt man har gjort", men det struntar jag i.
Thea slog världsrekord i morse och sov till kvart i elva! Ändå har hon varit trött idag, sviter av gårdagens sena kväll. Men det var det värt. Nu på eftermiddagen har vi grillat. Det är så gott, alltid.
Vi hade en massa goda tillbehör....såser och sallad, salsa.....mums...
...Och hela familjen var samlade samtidigt. Det är ju inte alltid nu för tiden när man börjar ha stora barn, alltid brukar någon av dom vara på vift någonstans...
Sist men inte mist åt vi efterrätt, Triumfs glass Blåbär o vanilj. Nu är vi alla i matkoma.


Gårdagskvällen

Gårdagskvällen blev så himla trevlig, roligt med spontanitet! Innan Ann och Mats hade kommit så dök Kenneth och Eva upp med deras barn. Och strax därefter kom Ann och Mats, William o Alex. Vi satt ute och surrade tills myggorna åt på oss och då flyttade vi in i uterummet. Sen kom nån kompis till Kenneth också en liten sväng, så vi var ganska många till sist. Klockan var runt ett när de gick hem. Gillar såna där kvällar när man inte tänkt göra nåt särskilt som ändå blir så roliga.
Nu är klockan tio på morgonen och alla sover fortfarande utom jag. Härligt! Solen skiner idag igen, det är ju fantastiskt att det fortsätter dag efter dag med solsken! I eftermiddag blir det grillning här hemma. Mums.

fredag 16 juli 2010

Fredag kväll

Förstår inte att hela två veckor av min semester har gått redan! Fast det har varit två underbara veckor, så denna semester kommer jag aldrig att klaga på! Hoppas det blir två fina veckor till!
Idag var det moln på himlen när jag vaknade och det såg ut som det skulle bli regn. Bestämde mig för att städa skafferiet, vilket inte gjordes sist i går om jag säger så. Ångrar att jag inte knäppte före och efter-bilder. Vilken förvandling! Slängde 2 stora ica-kassar med skräp, och hittade en massa saker som vi inte visste att vi hade! Tänk vad bra det blir bara man tar tag i det! Sen for Patric till insamlingen med all sortering...glas och papper o sånt. Det ledde till att även tvättstugan fick sig ett lyft! Blev genast mycket bättre plats där! När vi gjort allt detta gassade solen igen, och molnen var som bortblåst! Det blev ännu en sommardag! Nu är det kväll och Ann och Mats kommer snart på besök. Blir nog ett glas vin eller två ute i kvällssolen! Ha en skön helg!

torsdag 15 juli 2010

Att det ska vara så svårt....

Kämpar verkligen för att lära mig att hantera bilderna o texten i bloggen, så jag kan flytta dom i den ordning jag vill, och lägga texten där jag tycker att den passar, men hur jag än gör så hamnar korten som de själva vill med stora mellanrum och texten långt ner. Blir så grymt irriterad på min saknade tekniska ådra. Om någon som läser har blogspot och på ett enkelt sätt kan förklara hur jag ska göra så vänligen tala ut här och nu! Jag blir galen snart! Har klickat på inställningar och provat hundra olika saker, men inget verkar vara rätt. Ger upp detta för idag.....

Sommar o Sol o bad i vår pool


Härliga dagar





Vilka underbara semesterdagar! Vädret har varit helt fantastiskt med runt 30 grader varmt. Madde och jag har latat oss på dagarna. Igår låg vi på var sin luftmadrass i poolen och skumpade hela dagen. Jag brände mig som vanligt trots solskyddsfaktor 30. En kväll var vi till Nickebo och köpte en glass och bara njöt i solen. Vi var även på en biltur med Patric o visade Madde runt, bland annat Smitingen och Svartvik. Vi har verkligen njutit varenda minut av dessa dagar. Och barnen har haft det minst lika bra med mormor o Jerry i stugan. De kom hem idag glada, trötta och nöjda! Madde har åkt hem för ca en timme sen. Åh vad jag önskar att vi bodde närmare varandra, vi har så roligt ihop! Nu ska jag ut i solen igen.... får väl sola baksidan som inte är kräftfärgad....

tisdag 13 juli 2010

Söstra och jag

Skriver bara en snabbis nu... Madde o jag avverkade vår Birsta-dag igår, och det gick så bra. Hittade mycket kläder som jag handlade och det känns bra! Idag skulle vi ha en sol-dag, men solen försvann när vi satte oss i stolarna. Då gav vi upp och for ner på stan och då kom minsann solen tillbaka. Gassande het dessutom så vi höll på dö av värmeslag! Hem igen och åter i solstolarna..... Och nu har vi nyss kommit in och ska göra mat snart. Vi har det bra, det är allt bra underbart med semester!

söndag 11 juli 2010

Tyst i huset

Åkte ner till mamma och Jerry igår. Det var en trevlig dag med solsken, trevligt sällskap och myggor.... Jerry blev glad för sin present, och även mamma som fick sin födelsedagspresent lite för tidigt! Vi blev bjudna först på smörgåstårta, senare grillat med klyftpotatis, beasås och sallad, och slutligen en jättemumsig bärpaj som mamma hade gjort. Sen var vi minst sagt mätta. Patric o jag bestämde oss för att åka hem sent i går kväll i stället för idag så vi skulle slippa trängas med alla husvagnar efter vägen. Vi skjutsade först in brorsan till stan och följde med honom in en snabbsväng, och sen for vi. Det var så lugnt med trafik efter vägen, det var ett bra beslut att åka då. Sov ända till tjugo i tio idag, rekord på denna semester hittills! Skönt.... Solen skiner idag igen, och jag ska göra en raggar-städning här hemma eftersom kära syster kommer i kväll. Sen blir det ut i solen!

fredag 9 juli 2010

Dagens bravader

Ännu en solig dag! Har mestadels suttit som en padda i solstolen. Patric hade varit på Jysk på lunchen och köpt utemöbler i plast, så vi även kan sitta ute. Det blir så hiskeligt hett i uterummet när det är så här varmt. Kanonbra! När vi skulle sätta i parasollet så sprack däremot bordet! Irriterande som bara den, men vi åkte på Jysk och fick ett nytt bord utan problem, så det var ju bra! Thea har suttit ute vid det nya bordet och ritat. Förutom det har det badats och badats i poolen. Till och med jag har doppat mig idag, men inte mer än så, jag tyckte som vanligt att det var svinkallt, men Patric har badat mycket med Thea. Bus och plask! På eftermiddagen kom Patrics arbetskamrat Marcus med sin sambo och deras lille söte son Max som bara är dryga året. Vi fikade ute och hade mysigt i solen. När de hade åkt hem grillade vi och åt middag lite sent, men gott var det! Idag fyller Jerry 60 år, i morgon åker vi ner och firar honom, så i morgon blir det nog ingen uppdatering här. Jag är mycket nöjd med min första härliga semestervecka! Hoppas resterande tre blir lika fina! Ha en trevlig helg!

torsdag 8 juli 2010

Poolen är framme!

Nu när sommarvärmen är här har vi tagit fram poolen. Tappade i vatten igår och det tar ju sina timmar, men nu är den fylld! Thea startade dagen idag med att bada, men det var rätt kallt än så länge! Nu tjatas det om att gå till Härnöhallen och köpa en glass, och ja, varför inte?? Det är ju "sommarlov" och solen gassar!

onsdag 7 juli 2010

Smultronställe

Igår kväll åkte jag med "FramFör-tjejerna" till Åsas stuga. Vilket mysigt litet smultronställe! Vädret var också på vår sida så vi satt ute och åt mat, kycklingwok tillagad ute på murrika. Mums! Kom inte hem förrän vid halv ett, men det gör ju inget när man är ledig! En trevlig kväll!
Idag skiner solen igen, ska snart kleta på mig solskyddsfaktor och gå ut. Härligt. Hittills har semestervädret varit på topp!
På lördag åker vi ner till mamma o Jerry. Jerry fyller 60 år, en sån gammal man! ;-) Det ska bli kul att träffas igen, och barnen är lyriska för de vet att de ska stanna nästan en vecka sen och få åka till stugan... Årets höjdpunkt för dom! Madde kommer nog upp redan på söndag kväll och det ser JAG fram emot jättemycket! Längtar! Hoppas vädret håller i sig, då kanske vi kan åka till Svartvik eller Smitingen nån dag. Den dag vi ska till Birsta får det gärna regna....
Nej, solen kallar på mig!!!! Ha en bra sommardag!!!!

måndag 5 juli 2010

Semestervädret är på min sida

Idag har det varit sol och varmt- IGEN! Helt otroligt, flera dagar i rad nu! Har suttit ute på gården i en solstol jättelänge, så skönt! Nu i kväll har vi varit hemma hos Erik och firat Edvins födelsedag med gott fika. Jag tror han är väldigt nöjd med sin dag, han har fått mycket pengar så han kan köpa nåt häftigt legobygge som han vill ha! I morgon bitti ska jag klippa mig! Ska bli så skönt.... sen hoppas jag på sol så jag kan sola i morgon också, nu vill jag ha lite färg! På kvällen ska jag träffa Åsa, Helena och Monica, mitt gamla "FramFör-gäng". Vi är bjudna till Åsas stuga så det ska bli jättetrevligt. Roligt att träffa dom igen, det var ett tag sen nu. Ja, då har min första semesterdag passerat och jag tycker att det har varit en väldigt bra dag, precis som jag vill att min semester ska vara alla dagar! Sol, värme och glada barn!

Nog för att jag vet att jag är fet....

...Men det är FANIMEJ inte kul när man får frågan om man väntar smått?? *MORR, MORR, MORR*.=/

Edvin 8 år, Hipp Hurra!!!!

Idag fyller Edvin hela åtta år!!! Vad tiden går fort, det har jag konstaterat många gånger! Det slutade med att vi gav honom pengar och det blev han jätteglad över. Han hade önskat ett särskilt lego som jag inte fick tag på, och då kändes det bättre att han får välja annat lego själv. I eftermiddag när Patric kommer hem ska vi åka till Erik och fira Edvin där.
Idag ska jag försöka städa lite här, om det inte blir lika hett som igår förstås, för då orkar jag inte. Nu blir det i alla fall frukost... Patric är på jobbet, Thea sover fortfarande, Jonathan har sovit hos en kompis så han är kvar där... så det är bara jag och kalas-killen vaken/hemma. Grattis älskade Edvin!

söndag 4 juli 2010

Födelsedagsshopping

Ställde klockan på ringning i morse eftersom jag skulle åka med Anja till Birsta idag. När jag hade gjort mig i ordning fick jag en födelsedagspresent av min kära familj. Ett kort där det stod att presenten fanns på mitt bankkonto och en önskan om att ha en trevlig shopping! Inte helt fel!!! Då kändes det genast extra roligt att jag skulle till Birsta idag! Fick även söta teckningar av Edvin och Thea! Anja hämtade mig och vi for i väg i hettan, det var 28 grader varmt ute fast kl bara var runt nio när vi åkte. Köpte ett par vita tygskor som jag tänkt så länge, en bikini, en tunika och ett linne.... sen blir det ju fortsatt shopping till veckan när syster yster kommer.... När vi skulle åka hem fick jag en fin vit orchidé av Anja i födelsedagspresent! Jättefin! =) Var in på facebook och blev jätteförvånad när så många hade grattat mig idag, rad efter rad...roligt! Det är ju riktigt roligt att fylla år! Sprang även på en födelsedagspresent till lilla mamma som jag köpte, men vad kan jag inte skriva här då jag vet att hon brukar vara här och läsa...;-) (fast det är en månad kvar till hon fyller år...) Det är så hett så hett idag, nästan så man tror att man ska dö av värmeslag. Dock inte så soligt. Det blir nog åska känns det som. Ha en fortsatt bra dag! I morgon fyller Edvin åtta år! Otroligt!

lördag 3 juli 2010

En ljummen sommarkväll

Kl är tio och vi har nyss kommit hem från grannarna som bjudit på god mat, grillat och potatisgratäng, mums! Det har varit en riktigt varm kväll för en gångs skull, jag har inte frysit alls fast vi suttit ute. Underbart, min semester börjar bra! Annars har vi inte hunnit med så mycket annat idag. Patric och jag var ner en snabbsväng först på stan och sen till Birsta i sökandet efter en födelsedagspresent åt Edvin, vilket inte var en lätt uppgift kan jag lova. Sen ringde Anja och ville ha oss med till Stallarna på ett eftermiddagsbad. Synd att det krockade med vår middag hos grannskapet, men det kanske blir fler gånger denna sommar.... Hur som helst ska jag följa med henne till Birsta en sväng i morgon. Det ska bli trevligt. Jag brukar lästa en blogg som heter http://www.bambinidolce.blogg.se/ . En tjej som skriver mestadels om sorg. Hon har själv nyligen förlorat sitt eget barn i cancer och jag gråter ofta när jag läser hennes historia, den berör verkligen. För någon vecka sen efterlyste hon "gästbloggare" som fick skriva om sin sorg, om någon eller något de förlorat. I morse skickade jag ett mejl till henne där jag skrev en historia om min saknade mormor, och nu i kväll har hon publicerat den på sin blogg! Om någon är nyfiken kan man gå in där och läsa om "Min mormor Greta". Upptäckte dock i efterhand att jag skrivit lite fel, det var sommaren 2006 hon blev sjuk, inte 2007, om jag inte missminner mig. Nu ska jag natta småtroll och sen gå och lägga mig!

fredag 2 juli 2010

SEMESTER!!!!!!!

När jag äntligen kom hem från den evighetslånga dagen på jobbet så blev det solstolen en stund. Bredvid mig hade jag mina underbara små sommarlovsfirare. Vädret är på topp! Nu börjar en tid av njutning.

torsdag 1 juli 2010

EN dag kvar!

Japp, EN ynklig dag kvar att jobba! Må den gå fort, sen kan tiden få gå långsamt i fyra veckor! Idag har det varit svinkallt och blåsigt ute, inte alls skönt. Men men, värmen kommer nog nu när jag får semester, tror ni inte?? (Önsketänkande) Edvin fick följa med till förskolan idag. Han fick välja: Fritids eller följa med mig. Han valde det sista. Om solen skinit hade de åkt till Smitingen med fritids, men vi såg i morse att solen inte syntes till, så då blev det som det blev. Skönt att man har ett sånt jobb där det funkar att ha med sig barnen när det behövs... Det kanske är kul i bland att få "känna sig liten" och leka på förskolan igen utan skola och krav. Eller så kanske man känner sig "stor" när man får komma och vara med alla småbarn för en stund. Idag när jag hade rast kom Jessica in. Hon har ju tyvärr slutat hos oss nu och har gått på semester. Hon kom för att ge mig en tidig födelsedagspresent... Fick en solcreme och lite olika prover från Aloe vera som hon säljer. Fint inslaget i en påse med rosett o fint hjärtekort! Jag blev så glad! Och verkligen överraskad! Gulliga Jessica, jag kommer verkligen sakna att jobba med henne. Fast jag vet att vi kommer träffas då och då i alla fall. Hon har verkligen blivit en vän, på så kort tid som vi känt varandra sen i januari då jag började jobba där. Arbetskamrater kommer och går men de riktiga vännerna består ju ändå....det känns bra! Hm.... jag har tyckt det har varit lite jobbigt med alla förändringar det sista året, men när jag tänker efter så har jag skaffat mig väldigt många nya bekantskaper/vänner genom de olika jobben. Det är väl ändå guld värt?