Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 30 juni 2010

O´boy vad gott!

Jag älskar verkligen O´boy. Det har jag alltid gjort. När jag var liten var O´boy-burkarna runda stora plåtburkar, och senare var det nån slags högre fyrkantig burk... Men innehållet har alltid smakat lika. Och kall ska den vara helst. Åh vad gott!

TVÅ dagar kvar

Nu är det nära, åååh vad jag längtar! Just nu sitter jag vid Patrics dator, Edvin har lagt beslag på "min".... Familjen dator-nörd....;-) Har jobbat idag som vanligt, fast det är inte som vanligt nu när vi håller på gör om på jobbet. Allt är kaos, och det känns. Det tar extra energi av mig. Längtar tills allt är i sin ordning. Men jag är positiv till denna förändring, det blir nog bra! På fredag morgon ska jag på "Healing-massage", också en del i friskvårdspengarna via jobbet. DET ska bli väldigt spännande. De som redan varit iväg har berättat att hon som utför massagen berättar saker om ens tidigare liv, och annat spännande. Jag ser verkligen fram emot det. Flera på jobbet är skeptiska, men jag som är en sån där hokus-pokus-människa tror ju stenhårt på sånt där och tycker det ska bli väldigt intressant! Man får tro vad man vill så klart. Längtar till min andra semestervecka då syster Madde kommer upp och vi ska åka på "shoppingresa" till Birsta. Barnen är hos mamma den veckan, så det passar ypperligt till shopping. Då kan vi åka dit tills de öppnar och åka hem när de stänger.... precis som vi gjorde förra året... Skillnaden i år är att jag har satt undan en del av skattepengarna som ska gå till kläder åt MIG. Det är inte ofta vill jag lova. Det känns så kul att veta att jag faktiskt ska unna mig själv nåt. Jag har lovat mig själv att jag inte ska gå på barnavdelningarna. Ska inte ens titta där. Det är då det brukar sluta med att jag handlar till dom i stället för mig själv. Nej, den här gången är det min garderob som ska fyllas på. Och det behövs. Tro mig. Nu ska jag göra kvällsfika till mina små troll. Tjingeling.

tisdag 29 juni 2010

Fin present och fina fötter!

Idag var jag på fotvård för friskvårdspegarna vi fått via jobbet. Det var skönt, men jag skulle nog aldrig betala 400 kronor ur egen ficka för det. Men lena mjuka fötter fick jag helt klart! När jag kom tillbaka till förskolan för att hämta Thea sa Anneli att jag hade en present inne som jag fått av ett barn som gått på sommarlov! Gick in och hämtade paketet och öppnade... och fick mig ett gott skratt! Det var en mugg med ett foto på mig själv, där det stod "Du är värd en kaffepaus, sommarkramar från Linus". Vilken rolig present! Jag blev ju lite fundersam för nån månad sen när mamman till barnet gick och fotade oss en och en med sin mobilkamera.... verkade lite misstänkt...men jag förstod inte till vad hon skulle ha korten! Men nu fick jag veta! Så nu ska jag skicka ett kort till denne charmige lilla gosse och tacka för den fina presenten tänkte jag! Man blir verkligen glad när man får visad uppskattning, det värmer!

söndag 27 juni 2010

Nedräkning

I morgon är det första dagen på sista arbetsveckan innan semestern! Underbart! Även om det "bara" är 4 veckor, så är det de bästa 4 veckorna på hela året, oavsett väder. Fast jag hoppas så klart på att det ska bli fint. Har inte gjort så mycket idag. Vi for på en liten biltur. Bara ut och åkte, det kan jag tycka är så kul i bland.... utan att ha nåt mål med var man åker. Sen har jag suttit ute en liten stund, men det blåste lite så det var inte så skönt som det såg ut att vara. Och så har jag tvättat, hängt tvätt, tvättat igen och hängt tvätt igen.....suck, denna tvätthög gör mig galen. Om en stund kommer Jonta hit, en dag tidigare.... Han ville slippa kliva upp så tidigt i morgon när Erik ska iväg o jobba, så han ville komma redan i kväll så han kan sova i morgon bitti. Vilken tur för mig! =) Edvin ska ändå på fritids, så för honom blir det lika tidigt hur han än gör.... men nu är det ääääntligen sista veckan även för honom! Sen är de helt lediga ända till skolan börjar igen. ÅÅH vad jag längtar nu....efter att få vara ledig. FEM arbetsdagar kvar.... det kommer att bli en lång vecka, för den kommer att bli tråkig....=( Jobbar till halv fem tre av dagarna, och det är väldigt lite barn, så dagarna kommer att sega sig fram. I morgon kväll ska jag på tjejmiddag till Lottis. Det ser jag fram emot, det känns som det var hundra år sen sist.

lördag 26 juni 2010

Även liten har blivit stor

Thea är inte hemma för tillfället. Hon är hos Fabian längre bort på gatan. Tänk att hon också blivit så stor nu att hon bara springer iväg till kompisar hur som helst. Nu har man helt plötsligt all tid i världen om man vill göra nåt här hemma. Egen tid, sån som man inte haft på flera år. Men nu när den väl kommer så undrar man vad man ska hitta på?? Visst är det konstigt hur man fungerar?

Just nu...

bakar jag och Thea Rabarber-och Hallonpaj.... Hoppas den blir god! Men innan vi ska smaka ska vi äta mat. Ha en skön lördag!

Gårdagens fynd

Allt detta för 189 kr på Åhléns igår, det tyckte jag var riktigt bra!!! Halsbandet till vänster, solglasögonen och örhängena till mig själv... Det rosa blom-halsbandet och diademet till lilltrollet! Mycket nöjd!

fredag 25 juni 2010

Midsommarafton 2010

Vi packade ihop vår "silltårta" och nubbesallad, lite andra sillsorter, öl och cider, och en kycklingklubba till Thea, och firade midsommar med svärföräldrarna och Patrics bröder. China hade också gjort en massa gott, små räksnittar, god sallad och en massa sillsorter, och potatis så klart! Dessutom en fantastiskt god efterrätt med jordgubbar, grädde och krossade maränger. Så det blev en riktig festmåltid och vädret höll sig rätt bra medan vi åt, men sen kom nån liten regnskur. En trevlig dag. Stannade inte så sent, var skönt att gå hem medan Thea fortfarande var pigg. Mätt, nöjd och belåten. Tidigare idag var Thea och jag ner på stan. Skulle kolla på skor, men hittade inga. Köpte däremot ett par solglasögon som jag har tänkt hur länge som helst... och så var det rea på smycken på Åhlens, 70% rabatt, så jag köpte både örhängen och ett halsband till mig själv, och ett halsband och ett diadem till Thea. Riktiga fynd! Skönt att det faktiskt bara är fredag idag, nu har man ändå helgen kvar! Härligt!

torsdag 24 juni 2010

Midsommarfirande på jobbet

Fint väder, glada barn, en liten midsommarstång, långbord...., jordgubbar, glass och grädde... Ja, såna här dagar har jag ett ganska ok jobb tycker jag allt. Har dess värre bränt mig i solen så jag ser ut som ett stoppljus. Man tänker ju inte på hur solen tar när man "bara är ute", så jag hade inte smort in mig, vilket jag får ångra nu när armar och ansikte kokar. Inte bra. Fattar inte varför jag så lätt bränner mig. Blir alltid röd, och sen lika vit som vanligt igen. Både mamma, pappa, o lillebror blir ju alltid så bruna o fina, för att inte tala om neger-syster Madde. När jag var liten blev jag alltid brun. Inte nu längre. Tråkigt.
I morgon är det "riktiga" midsommarafton. Vi ska till Patrics föräldrar och äta lite midsommarmat. Hoppas på lika fint väder som idag.

onsdag 23 juni 2010

Höga kusten

Idag fick älskling plus i kanten igen... ;-) Han tog med mig och Thea till Höga Kusten-hotellet där vi åt vår middag idag, en alldeles vanlig onsdag! Inte illa. Det var väldigt, väldigt gott, ett ställe som rekommenderas varmt för er som inte varit där. Super-mat och såå fint! Synd att jag inte hade med mig kameran, för upplägget på tallriken är en fröjd för ögat, bara det!
Efter vår gourmet-middag for vi in till stan igen. Var in på volvo en sväng och tittade på en bil. Tittade alltså. Det var fin färg, det är min kommentar. ;-)
Sen var jag och Thea in på Inreda & Sånt och köpte presenter till hennes "fröknar", de brukar få var sin sak i slutet av varje termin, som en liten uppskattning. Hoppas de blir glada!
Jag har öppnat två dagar i rad, vilket känns i ögonen, man blir lite småtrött... I morgon är det midsommarfirande på jobbet. På fredag är det midsommar på riktigt, det är ju inte klokt. Kanske dags att börja planera nåt??

tisdag 22 juni 2010

Hamnkrogen

Hamnkrogen är verkligen ett fint ställe i vår lilla stad. Har varit där i kväll med alla arbetskamrater. En ska gå i pension nu, en slutar, tre fyller jämna år, så vi hade mycket att fira/sörja.... Åt i alla fall god mat och hade en trevlig kväll. Till och med vädret var på vår sida med strålande solsken. Nu blir det kväller, öppnade 6.30 i morse och i morgon samma tid.

måndag 21 juni 2010

Trötter

Idag är en sån dag då det känns som jag skulle kunna somna ståendes. Helt slut. Därför tänker jag inte skriva så mycket, utan gå och lägga mig i stället. Öppnar i morgon dessutom....jäsp... Nu är det endast åtta arbetsdagar kvar till semestern. Underbart. MEN...jag vill ha sommar på min semester, inte dessa höstvindar som det känns som nu...burr. På fredag är det midsommarafton. Har ingen aning om vad vi ska göra. Men det ordnar sig alltid. Bara att man är ledig gör ju dagen fantastisk. Hörs det att jag är lite less på jobbet just nu?? Känner mig lite trött på förändringar på jobbet. Först Sländan, vidare till Grönbacken, där de också var i förändringsfas, som jag kastades in i. Sen byte till Gånsvik, där det förändrades i miljön på avdelningen också....och nu denna stora förändring i huset vilket för mig innebär helt ny avdelning och nya arbetskamrater igen... gaaaaaah.....känner mig mättad för ett tag. Vill bara "vara" och "bo in mig" där jag ska vara nu.... känns som att semestern är välbehövd i år också. Men nu vidare till ..... sängen......*God natt*

söndag 20 juni 2010

Trevligt besök

Idag på förmiddagen kom jobbar-kompis Jessica o hälsade på. Vi har pratat och pratat om allt och inget, och så bjöd jag på lunch, den goda Salami-och Brie-pajen, mums. En trevlig dag. Hon blev kvar till strax innan fyra. Då skjutsade jag Thea på kalas igen....så hon är där nu. Satt uppe till tolv igår kväll och tittade på bröllopet, gav upp när jag kände att jag nickade till i fåtöljen... Klev upp i hyfsad tid i morse eftersom jag skulle få besök, så nu är jag trött känner jag. Funderar på vad man ska hitta på i midsommar...Någon som har nåt förslag?

lördag 19 juni 2010

En tanke till mormor

Har tänkt så mycket på mormor hela dagen. Hon gillade kungafamiljen. Varje år när jag var liten så länge jag kan minnas köpte hon en liten fickalmanacka med kungafamiljen som hon hade liggandes på furubordet på övervåningen. Vi brukade titta på bilden på kalendrarna och jämföra från år till år hur kungabarnen hade vuxit och förändrats... Jag minns hur vi tittade tillsammans i tidningar på de vackra kläderna och smyckena. Victoria är ett år yngre än mig så det klart att det var spännande att en sån liten flicka var en riktig prinsessa! Mormor skulle ha suttit bänkad idag om hon hade levt. Kanske satt hon här i soffan och tittade med mig....? Eller kanske satt hon på första parkett i Storkyrkan? Hur som helst tror jag att hon log och fällde en glädjetår hon också där i himlen. Jag tror dessutom att hon gillade Victorias klänning. Mormor gillade det som var enkelt, slätt och snyggt, utan krusiduller. Åh vad jag saknar min mormor!

Edvin, min egen lilla prins!

Edvin satt med mig i soffan och tittade på bröllopet på tv.- "Vad många drottningar och kungar och sånt", sa han.... "ja, det är ju många från olika länder", svarade jag. Edvin tittade på mig och sa:- "Men mamma, du är min alldeles egna drottning i alla fall!". Lilla gulliga Edvin! =)

Så blev sagan sann

Länge har jag skyllt på Thea...."Hon vill titta på bröllopet, så det ska vi göra, för hennes skull". För JAG är ju inte så intresserad.... Hm.... Idag var hon på kalas, och jag hade talat om för henne att när kalaset var slut kl tre skulle vi direkt hem och titta på tv:n för halv fyra skulle bröllopet vara. Hämtade henne och påtalade det igen, hon hade ju verkligen sett fram emot det där.... Men då kom hon på att hon ville leka med Fabian, de skulle vara ute. "-Ja men bröllopet då som du skulle se? " undrade jag. Thea svarade med en axelryckning: "-Äh, jag kan väl kolla nästa gång hon gifter sig i stället!".... =) Jag sa att man förhoppningsvis bara gifter sig en gång. Då svarade hon "- Jaja, men Madeleine kanske gifter sig nån gång, nu ska jag leka med Fabian...". Ok, jag fick alltså själv bänka mig framför vigseln, för det var endast den jag skulle se. Trodde jag. Sen fastnade jag där vid tv:n, och den står på fortfarande, och jag tycker att det är KUL att titta! Har jag blivit gammal, eller vad är det?? Jag har till och med suttit och lipat i soffan. Jonathan tittade på mig med skum blick och undrade förvånat om jag grät?? "-Ja det är ju så fiiiiiint...uäääääääh". Ja jag säger då det. Kronprinsessan fick sin prins, och nu ska de leva lyckliga i alla sina dagar. Så vackert.

fredag 18 juni 2010

Kvällsbesök

Fick besök av bästa Anja i kväll! Så jättetrevligt att sitta uppkrypen i soffan och bara prata, dricka kaffe och äta en o annan kola... Synd att man inte gör det oftare. Riktigt mysigt! Nu är kl snart elva och jag känner mig inte ens särskilt trött...Sjuk?? Det har regnat hela dagen och då brukar man känna sig som en död sill, men jag känner mig ganska piggelin. Ska ändå lägga mig snart och läsa lite. Det är skönt att ligga och läsa i sängen när regnet smattrar mot rutan.

Sussande små troll

Tidiga fredagsmorgon. Kl är 06.32, och jag var ovanligt pigg idag. Börjar jobba halv åtta, men sitter klar vid bordet. Ska snart väcka Thea och Edvin också, men för tillfället är tystnaden total. Alla utom jag sover. Regnet ÖSER ner, det riktigt dånar mot rutorna. Som tur är slutar jag kl 13 idag, underbart! Patric åker till Edsele med sina föräldrar idag, de ska greja med veden, och då känner jag inte för att följa, det får bli en annan gång när det finns mera tid att umgås. Dessutom är det ju kalas gånger två i helgen som Thea inte vill missa, så jag o barnen är hemma. Om det ska vara sånt här väder blir det nog till att kura i soffan kvällen lång. Nu är det dags att väcka de tre diamanterna. Ha en skön fredag!

torsdag 17 juni 2010

Gräddig chilipasta

Testade en ny maträtt idag som jag aldrig gjort förut. Den var väldigt god! Gräddig chilipasta, 4 pers 400 gram tagliatelle, kokas. 400 gram färskt fläskkött i strimlor. 2 hackade vitlöksklyftor. 1 stor skivad rödlök. 1 msk smör att steka i. 3 dl mellangrädde. 1 msk kalvfond. 1 tsk sambal oelek. 2 tsk kinesisk soja. Fräs köttet, rödlöken och vitlöken och lägg över i en gryta. Häll på grädden, fonden, sambal och soja. Koka några minuter och servera med den kokta pastan. Gott!

onsdag 16 juni 2010

Birsta

Idag efter jobbet for hela familjen till Birsta. Faktiskt enbart för att barnen skulle få gå och handla nåt på leksaksaffären. Både Edvin och Thea har varit så duktiga att spara pengar länge, så nu skulle de äntligen få handla nåt de ville ha. Edvin köpte som alltid lego, tre olika paket. Thea hittade ett ganska stort mjukdjur i Mimmi-Pigg-modell. Det var två mycket nöjda barn som satte sig i bilen sen. Handlade dessutom födelsedagspresenter till helgens kommande barnkalas. Jonta ska sova i Svartvik i Martins (föräldrars) sommarstuga, vilket fantastiskt fint ställe alldeles vid havet. Vi skjutsade dit honom på väg hem från Birsta. När jag blir miljonär vill jag också ha en stuga där...;-) Köpte en Amelia till mig själv på affären så det ska bli skönt att krypa ner med den sen!

tisdag 15 juni 2010

Grattis på ettårsdagen!

Kom på att min blogg fyllde ett år igår, så Grattis till Vardagsdagboken får jag väl säga!!!
På tal om kalas var Thea på kalas i förrgår, och så är hon bjuden på ett kalas på lördag, och ett på söndag! Herregud vilket kalasande! Så nu blir det presentinhandling i veckan igen, till en pojke och en flicka! Och snart är det Edvins tur att fylla år. Åtta hela år! Undrar vad man ska köpa till honom då?

En himmelsk rosa strut!

Idag när jag kom hem från jobbet var jag helt slut. Lade mig på soffan medan Thea såg en film och slumrade till. Vaknade av att Patric kom hem. Med sig till mig hade han en rosa strut från Åre chokladfabrik med Hallontryffel/ mörk choklad. Vilken tisdagsöverraskning! Men den får jag gömma i skåpet och äta i smyg om jag ska få ha den i fred...;-) Lite ego får man väl vara ibland?

Fryser

Ja trots att det är i mitten av juni så känns det som att man kanske behöver elda i kväll, eller lyxvarianten: Knäppa igång elementen... Det är svinkallt, fryser fruktansvärt mycket. Idag slutade jag tidigt, skönt. Efter gårdagens planeringsdag som bestod av att flytta runt möbler o andra saker, så är det ett kaos på jobbet. Saker överallt och en oreda utan dess like. Men det känns samtidigt kul att ha börjat göra i ordning lite på "min" kommande avdelning. Har varit mycket "börja om på nytt" med jobb för min del det sista året.... Men det är väl kanske då man utvecklas som mest i jobbet också? I går kväll var vi på bussresa med skolområdet till Åstön. Fantastiskt fin miljö och underbart god mat och bra trubadurer. En riktigt trevlig kväll! Nu ska jag skriva handlings-lista. Måste verkligen handla idag, det är TOMT på allt, inget smör, ingen mjölk...inget! Ibland är råttorna extra hungriga här i huset! ;-)

söndag 13 juni 2010

Sjömansbiff

Idag blev det Sjömansbiff till middag. Det var väldigt länge sen jag gjorde det sist, flera år sen. Gott!

Sjuk Edvin =(

Edvin är inte alls pigg, hostar så han gråter och kräks, stackarn... Har provat med först Coccillana som alltid brukar hjälpa, men icke! När den gick ur kroppen testade jag med Mollipect, men det hjälpte inte heller. Nu har han fått glass och en Ipren....men det verkar inte heller hjälpa. Stackars liten. Vilken hemsk hosta! Min tjejmiddag idag blev inställd, för Lottis hade migrän. Det kanske var tur i otruren, när Edvin mår så här. I morgon har P tagit ledigt eftersom det är stängningsdag på förskolan, men på tisdag blir det nog VAB för min del om det fortsätter så här, inte kan han gå på Fritids i detta tillstånd.

Trevligheter

Idag ska Thea på kalas, hon är så förväntansfull. Edvin har kommit hit redan idag, en dag extra, vilket lyx för oss! Jonathan är i Stockholm med kompis o kompisens föräldrar, kommer hem i morgon kväll. I eftermiddag ska jag på tjejmiddag till Lottis, det ska också bli kul, det känns som en evighet sen. I morgon väntar planeringsdag på jobbet, och efter det buss med hela skolområdet till Idyllen på Åstön, där trevligheter väntar under kvällen. Känns roligt att det händer nåt kul! Och endast TRE veckor kvar till semestern!!! Lovely!

Längtan

Jag börjar känna längtan efter att återuppta min gamla hobby, att måla igen! Det blir aldrig av nu för tiden, fast jag egentligen har tid, nu när barnen börjar bli större. Det är bara det där att ta sig för.... Har inte gjort det på hur många år som helst, men allt oftare kommer den där tanken.... Ska jag?... men sen blir det inte nåt mer. Nån gång på semestern kanske?? Hm, akvarell, akryl....? Alltid en massa att fundera på och införskaffa först. Men nån gång ska jag ta mig i kragen.

lördag 12 juni 2010

God natt

Vilken grymt tråkig dag!!! Har suttit här vid datorn, förflyttat mig till soffan, och sen tillbaka hit, ätit....SÅ tråkig dag! Ute har det varit storm och värsta skyfallet hela dagen lång, alldeles grått! Nej nu får det vara nog för idag, går och lägger mig och hoppas det blir en roligare dag i morgon. Till på köpet har älskling kollat på fotboll på tv:n hela dagen så jag har varit tvungen att lyssna på ett enerverande tut-ljud som håller på att få mig vansinnig! Natti natti.

Fina bilder från skolavslutningen

Erik knäppte lite bilder med sin fina kamera på skolavslutningen, som jag fick ta del av sen. Om jag inte vore så tröglärd så skulle jag vilja ha en sån kamera, det blir underbart fina bilder! Men min tekniska ådra råder mig nog att avstå, det är nog för mycket att sätta sig in i.

Gårdagens middag

Måste dela med mig av gårdagens middagspaj. Hade aldrig gjort den förut, men det är nog faktiskt den godaste paj jag har ätit! Riktigt god!!! Prova vettja!!! Italiensk Salami och Briepaj, 4-6 pers. Deg: 125 gram margarin 3 dl vetemjöl 2-3 msk kallt vatten. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter. Fyllning: 100 gram salami 100 gram Brieost. Hacka både salamin och osten och strö i pajskalet. Blanda sedan: 2 ägg 2 dl matlagningsgrädde 1 msk grön pesto 1 tsk sambal oelek 2 dl riven ost salt o peppar. Häll sen "smeten" över salamin och brien. Toppa med delade körsbärstomater. Grädda pajen ytterligare i 30-35 minuter. Jag serverade med en kall sås av creme fraiche, vitlök o salt, en god sallad och pain riche. Mycket mumsigt!

fredag 11 juni 2010

Inte ett öga torrt

Så har skolavslutningen 2010 passerat.... och det är sommarlov! Som alltid var det jättefint och mysigt. Barnen sjöng sina sånger och efter "Den blomstertid nu kommer" fick man ta sin picknick-korg och fika i gräset. Solen gassade så allt var som en sån här dag ska vara! Alla tre barnen hade kläder som gick i lila, och det var ingen medveten tanke. Jag hade ju tidigare köpt Edvins kläder, och Thea tog sin lila klänning idag, och när jag fick se Jonathan så hade han också lila kläder (Som Erik köpt till honom). Lite roligt, och det såg så fint ut! Träffade även familjen Kjellberg där så vi satt med dom när vi fikade. Trevligt! En riktigt lyckad skolavlutningsdag!

torsdag 10 juni 2010

Den blomstertid nu kommer...

Känner mig så där glad och upprymd som man alltid gjorde dagen innan skolavlutningen..... fast nu är det ju inte min egen skolavslutning längre, men jag känner mig ändå så där busigt glad!!! Åh det är årets bästa, så otroligt vackert och stämningsfullt, och jag grinar alltid alltid.... Så skönt att jag fick ledigt i morgon så jag kan gå och titta på dom! Hoppas vädret får vara lika underbart som idag. Idag har vi haft utflykt till Nickebo med vår barngrupp. Föräldrar har ställt upp och skjutsat barnen dit o hem. Vi har haft riktigt mysigt, ätit hamburgare ute och fikat....och lekt förstås, har barnen gjort! Vi kunde inte ha valt en bättre dag. Och vilken tur alla studenter har idag med vädret också! Nu återstår bara att se om det blir så här fint i morgon också, jag hoppas det!

onsdag 9 juni 2010

Vacker ros

Förra torsdagen fick vi personal var sin ros av ett barn på jobbet. Denna ros står fortfarande så fint i sin vas här på köksbordet, den har inte ens nickat lite grann. Vilken ovanlig blomma, rosor som brukar "nicka" efter en eller två dagar. Roligt när man får njuta av att se den några dagar. Om min mormor hade levt hade hon sagt: "Om blommorna får stå fina länge så betyder det att personen man fick dom av tycker mycket om en!". Vi är nog mycket omtyckta "fröknar" då, för jag hörde att de andras rosor står lika fint också! =)

Så trött

Vad är det för fel på en när man knappt vaknar på morgnarna?? Den här årstiden ska väl allt kännas lättare, man ska vara pigg och alert och på topp! I morse hade jag tryckt på snooze-knappen i en hel timme innan jag fattade att klockan ringde! Som tur är så ställer jag den medvetet extra tidigt bara för att jag vet att jag är så trögväckt just nu, men i morse blev det tajt med tiden, men jag hann. Tur man bor nära säger jag bara! Men jag som alltid varit pigg morgonmänniska retar mig på att jag är så trött. Sen på dagen går det ju bra, jag är inte som en zombie på jobbet, men just då man vaknar.... Kanske det är kroppens sätt att tala om att det snart är dags för semester? Tror vi är många som behöver det nu.... Det är bara värmen som saknas... Men i morgon ska min avdelning på utflykt till Nickebo, och på fredag är det skolavslutning= semesterdag för min del! Så jag har beställt STORA solar till bägge dagarna. Synd att man inte kan göra en beställning på riktigt som skulle fungera, det vore toppen. Då kunde man beställa lite regn då och då nattetid så inte allt torkar. Nåja, man får nöja sig med en beställning i tanken och hoppas på att det fungerar!

tisdag 8 juni 2010

Edvins vinst på marknaden... =)

När vi var på marknad i helgen vann Edvin en förträffligt fin hatt där man skulle kasta bollar på några burkar.... Men han blev glad och skrattade gott åt sin fina hatt. När vi skulle gå över Nybrogatan för att komma till bilen tappade han hatten i blåsten så den flög all världens väg. Jag ropade till Edvin att inte springa efter hatten rätt ut i gatan, utan den fick vara.... Men det var en äldre dam som gick med stavar som klampade rätt ut i gatan och plockade upp hatten, biltrafiken fick minsann stanna.... Såna där småsaker kan göra mig väldigt glad, att det finns snälla medmänniskor som gör en liten fin gest.

Inför högstadiet

I kväll ska jag på föräldramöte på Jonathans skola. Information om hösten, då de tillhör högstadiet. Herregud, man fattar nog inte riktigt hur stort det är. Fast det gör jag när jag tänker tillbaka på när jag själv skulle börja i sjuan. Oj vad det var stort, och detta lär ju vara samma sak förutom att de tillhör högstadiet redan i sexan. När jag skulle börja i sjuan minns jag hur vi planerade vilken dörr vi skulle gå in i första dagen för att slippa gå förbi niornas skåp, för det var PINSAMT. I cafeterian kunde man köpa fika, men man köpte helst en tekaka för 5 kr, därför att en hårdmacka som endast kostade 1 kr kunde knapra när man åt, och det var PINSAMT, herregud nån kunde ju höra hur man knaprade!!! Ja det var mycket som var väldigt pinsamt i högstadiet, och det måste jag komma ihåg för att förstå mina egna barns vardag. Tänk så saker o ting förändras i livet....Ibland glömmer man hur det var, och ibland har saker o ting bara blivit annorlunda, då man tror att man förstår. Jonathan berättade för mig vilka grupper de hade hamnat i för de hade hälsat på högstadiet i fredags. "Och så fick jag Tobias", sa han. "-Jaha, fick du honom som fadder?" frågade jag. Han tittade på mig och sa (med ett tonfall som talade om att jag var ganska korkad): "-Men mamma, man har ingen fadder när man går på HÖGSTADIET!!!", och så ruskade han på huvudet åt min dumma fråga... Haha, han menade att han fick samma grupp som Tobias.... Då kände jag mig antik och gammaldags, som att jag inte förstått hur fort tiden faktiskt gått, han är ju inget småbarn längre!

söndag 6 juni 2010

Sveriges nationaldag

Idag är det faktiskt Sveriges nationaldag. Vi är lite dåliga på att fira denna dag i vårt land. I andra länder är de bättre på att fira sin dag. För mig har denna dag alltid varit lillebrors födelsedag, så GRATTIS Magnus på din 29-årsdag! 29 år sen jag blev stolt storasyster! Idag har jag och Jonta staplat ved! Ja ni läste rätt, tro det eller ej!!! 2 jättestora högar har vi tagit reda på ute på gården. Det känns så klart i ryggen nu, men Patric fick för en gångs skull slippa göra det, han tar reda på hundra gånger så mycket ved resten av året.... Sen har vi ätit Tacogratäng, gott! Solen skiner och det blåser fint, så jag har tvättat flera maskiner och hängt ut på tork... Hade även tänkt städa här idag, men jag orkar inte! I morgon ska jag och A-C sitta ner och planera inför hösten då vi ska jobba tillsammans, det blir nog spännande. Synd att vi inte vet vem den tredje blir i arbetslaget. Eftersom det bara är en halvtid som ligger ute på annonsen så kan inte Jessica söka den, och det sörjer jag! Det innebär att jag inte får fortsätta jobba med henne som jag hade hoppats...men sånt är livet! Hoppas för hennes skull att hon hittar nåt bättre så hon inte behöver bli arbetslös. Kommer att sakna henne jättemycket!!!

En röd snopp eller ett cykelhandtag??

Humor från Malaysia! Detta vykort fick vi i vintras när syster Madde och Mathias var där på semester. Kortet har legat framme på bänken och vi har skrattat åt det många gånger. I morse låg det av nån anledning på bordet och barnen satt och tittade på det när vi åt frukost.... Thea undrade: "-Mamma, varför har såna där apor så röda pillesnoppar??". Jag svarade att jag inte visste. Edvin började gapskratta och sa, som om vi vore dumma i huvet: "- HAHA, trodde ni att det där var en pillesnopp??? Han sitter ju på ett rött cykelhandtag!!!!".
Ja där ser man.... vi kanske har missförstått humorn med det där kortet?? Eller vad säger du Madde??? ;-)
Lite roligt var det tycker jag allt!

lördag 5 juni 2010

Ett år till nästa gång

Så där ja, då var årets tivoli i stan avklarat, och även marknaden....så skönt! Edvin och Thea åkte ner med Roland o China först och sen for vi ner och mötte upp dom där. Thea ville inte åka en enda karusell, och inte rida ponnyridning heller... Edvin kom där emot på när det var dags att åka hem att han nog ville åka lite karusell ändå, så då stannade han o jag kvar en stund när de andra for hem. Han tvingade med mig i nån larv av nåt slag som gick på en hög räls. Det knakade o brakade i denna karusell så jag trodde min sista stund skulle vara kommen. Sen träffade vi Ann och Alex, och Edvin åkte virvelvinden med dom en gång, och sen åkte han och Alex själva en gång också. Sen kom Patric o hämtade oss o vi for hem, alla nöjda och glada.... Jonathan kom bara hem från sin klassresa och sen gick han ner på marknaden med sina kompisar, och han har inte kommit hem ännu, och klockan är över sex.... Han hade sovit ca en halvtimme i natt....(!) så han är nog rätt mör när han kommer hem. Vi har grillat idag, gott! Solen skiner men det blåser idag också, är lite less på det nu... Tror det blir en soffkväll med sommarkrysset sen.

fredag 4 juni 2010

Skål!

Har bäddat åt Edvin och hans kompis som är här på övernattning. Själv dricker jag en "Slurp" och tycker att lite mer sol och värme hade varit på sin plats! Blåsigt och kallt är det.....! Skål på er så här på fredagskvällen!

Glass....

Efter barnens tjat om glass tog jag mig en ensam promenad ner till Härnöhallen och köpte glassar till dom..... Det är allt bra gott med glass! =) Jobbade till halv fem, och nu känner jag mig bara LAT. Blir nog en soffkväll. Undrar hur Jonta har det på sin skolresa? Vill ju inte ringa på mobilen som värsta hönsmamman heller, han ska ju bara vara borta till i morgon förmiddag...

torsdag 3 juni 2010

Klassresa

I morgon åker Jonathans klass på skolresa. Inte särskilt långt, närmare bestämt till Utansjö...(!), där de ska få bo helt utan kostnad på ett vandrarhem. Där finns visst en liten sjö där man kan fiska och bada (om man vill...?), även en "badtunna" som kanske är mer behaglig i temperaturen... Jag hoppas de får riktigt roligt, men det är jag övertygad om att de får. Minns själv när jag var i den åldern. Vi åkte inte heller på någon lång resa, men jag minns fortfarande hur roligt jag tyckte att det var ändå! De som är klassföräldrar ville ha fler föräldrar med sig och jag blev tillfrågad. För min del var det ok, men inte för Jonathan. Han ville INTE ha med sig mamma på resan. Snäll som jag är respekterar jag det och tackade nej. Vill ju inte att han ska tycka det blir jobbigt att åka på resan.... det där får man försöka minnas, just den perioden då det var lite "pinsamt" att ha mamma med sig. Just nu i detta skrivandets stund är Jonathan på avslutningsmiddag hos en av sina lärare, Birgitta. Hon hade visst bjudit hem femmorna till sig så här innan de slutar på Vindens hus. Idag har jag jobbat och allt är sig likt igen. Snörvlar fortfarande, men det får jag stå ut med. I helgen är det tivoli och marknad här i stan.... Inte min favoritsysselsättning om man säger så, men vi har lovat Edvin och Thea att åka ner på lördagen. Jonathan vill gå med sina kompisar när de kommer hem från resan. Så då vet man vad man gör i helgen....=/ Nu ska jag natta mina yngsta troll. Sen går nog självaste trollmamman i säng i skaplig tid också. Natti natti.

onsdag 2 juni 2010

Uttråkad

Nu har jag varit hemma länge, tre dagar från jobbet plus helgen, fem dagar i sträck! Det börjar märkas, för jag är grymt uttråkad. Vet inte vad jag ska hitta på? I morgon ska jag gå till jobbet i alla fall. Borde egentligen vara hemma veckan ut, men vem har råd med det?? Det låter ju helt sjukt när man säger så, men det är verkligen inte billigt att vara sjuk...suck.... och känner jag mig rätt så blir det inte bättre även om jag är hemma, mina förkylningar brukar sitta i evigheter när de väl kommer. Så jag får nog räkna med ett tag till. Alltid när jag har varit hemma från jobbet, vare sig jag har vabbat, haft ont i ryggen, eller som nu varit förkyld, så brottas jag alltid med ett dåligt samvete över det. Varför är det så?? Som om det inte är ok att bli sjuk?? Nästan så jag börjar tänka ut hur jag ska ursäkta mig när jag kommer till jobbet....! Helt kokko. Det måste jag sluta med, jag har verkligen inte haft många sjukdagar i mitt liv, varken när jag gick i skolan eller när jag jobbat. Ändå känns det som jag är kriminell när jag stannar hemma. Mycket märkligt. Nåja. Klockan är kvart i åtta och det känns som jag skulle kunna gå och lägga mig nu, så trött är jag. Måste nog gå ut och hämta in tvätten också, annars börjar det väl regna i natt eller nåt...=/ Nu ska jag ringa och jaga rätt på Edvin..... På återseende!

Min kära bror

Som jag kanske nämnt tidigare så har min kära bror Magnus, väldigt jobbigt med sin ADHD. För ett bra tag sen (säkert ett halvår sen) sökte han nåt "kampanj-jobb" av nåt slag. Om jag förstått det hela rätt så får man gå en utbildning för att senare utbilda andra yrkesgrupper (tex poliser), om hur det är att leva med psykisk ohälsa, utifrån sin egen erfarenhet. Detta för att öka förståelsen i samhället. Det dröjde med svaret och man hade nästan glömt det där....tills igår kväll då han ringde och sa att han är antagen till utbildningen!!!! Baserat enbart på hans egen berättelse i skriftform, inte ens nån intervju behövdes. Han är en av 25 personer som valts ut på detta sätt. Över 300 sökanden! Så han ska till Stockholm på utbildning i aug-sept. Mat, boende och resa betald. Grattis säger jag till min kära bror! Jag tror att det är nån mening med detta, sen kommer det säkert lossna med jobb o allt, jag bara känner det på mig! Om inte annat så tror jag det är guld värt att träffa andra människor i liknande situationer som förstår varandra på ett sätt vi andra aldrig kommer att göra. Jag har alltid tyckt att han skulle passa ypperligt till att föreläsa om ADHD, kanske blir det så?? Han kan uttrycka sig jättebra både i tal och skrift, jag tror det passar honom som handen i handsken. Man kan läsa mer om kampanjen på http://www.hjärnkoll.org/ Jag är så glad för min brors skull. Jag vet att han är jättenervös, men jag tror på honom, eller rättare sagt jag VET att han kommer att fixa det galant! Grattis än en gång!

Paj med skinka o körsbärstomater


Eftersom jag fått förfrågan av receptet på pajen vi åt här om dagen (som från början kommer från min vän Monika), så kommer det här:
Paj med skinka och körsbärstomater, ca 4 port.
deg: 3,5 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
0,5 dl kallt vatten.
Kyl degen ca en timme, nagga och förgrädda skalet i 200 grader ca 10 minuter.
Fyllning: 100-150 gram rökt strimlad skinka
1 kruka basilika
250-300 gram körsbärstomater
1 msk ljus dijonsenap (Jag använde vanlig senap, och det gick lika bra)
ca 50 gram riven ost
3 ägg
lite salt
2 dl creme fraiche
Gör så här: Bred ut senapen i pajskalet. Strimla skinkan och hacka basilikan. Srö ut det
tillsammans med osten i skalet. Lägg tomaterna delade i halvor ovanpå. Vispa
sedan ihop äggen med creme fraichen o lite salt. Slå äggsmeten över fyllningen.
Sänk ugnen till 175 grader och grädda färdigt pajen i ca 30-35 minuter. Serveras
med en god sallad.
Smaklig måltid!

I valet och kvalet

Har så jäkla ont i halsen idag igen, tyckte det var lite bättre igår kväll...... undrar hur jag ska göra i morgon med jobbet? Känns som man inte har råd att vara hemma hur länge som helst, men samtidigt, hur bra är det att vara ute i solen heeela dagen när man har jätteont i halsen och snorar?? Morr vad jag är trött på det här.

tisdag 1 juni 2010

Nyklippt och nygammalt mode

Jonta har klippt sig idag och han blev såå fin, nu syns det för en gångs skull att han har klippt sig. Sen hade han varit på stan och handlat solglasögon, kolla in looken! Snacka om att det är samma stuk som var för... jag vet inte hur många år sen...? Han tycker de är skitsnygga!
Nu blir det kycklingklubbor, ris och currysås.

Bra med arvegods!

När jag jobbade på Grönbacken fick jag massor med kläder till Thea av Anci, som hennes flicka har haft, bla denna jeansjacka som Thea är jättestolt över! Det är så bra när man kan få kläder av någon så där, det uppskattas verkligen! Thea är ute och leker hela dagarna, man ser knappt röken av henne, och på kvällen när hon äntligen kommer in så är hon SÅ trött.
Jag har nyss varit på vårdcentralen och tagit halsprov, men hade inga streptokocker. På gott o ont. Jag hade nästan hoppats på att det var nåt som man kunde få penicillin mot, i stället för dessa sega virus. Man blir ju aldrig fri skiten. Känner att jag måste vara hemma i morgon också, jag hostar ju upp minst sagt äckliga saker från halsen, känns inte lämpligt att gå och jobba då. Det sorgliga är att det är gårdsfest på förskolan i morgon, då barnen sjunger och vi fikar i det gröna. Men det är bara så att i år får Patric och grabbarna gå dit och titta på det utan mig. Tur hon har ett år kvar sen så jag hinner se det en gång till.... Jag har varit på varje gårdsfest sen Jonathan började där år 2001, och varje år har det varit fint väder på denna fest! Helt otroligt ju...så det blir spännande att se vad det blir för väder i morgon! Förmodligen fint!
Snart kommer Edvin hem från skolan.... och Jonathan är hos frissan....Hoppas det syns att han har klippt sig den här gången, han har en förmåga att bara ta de yttersta topparna så det knappt är synligt varje gång...Fast han sa att han ska ta lite mer den här gången. Spännande att se!
Nu är jag hungrig, dags för en mellanmålsmacka kanske?