Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 30 januari 2010

Alvin och gänget 2

Om en liten stund ska jag gå med Jonathan och Thea på bio och se Alvin och gänget 2. Edvin erböjds så klart också, men han valde att följa Alex till hans farmor i stället... Det är så sällan man tar sig tid och gör något tycker jag, dagarna bara flyter på ändå, så det ska bli kul. Thea är alldeles i gasen....
Gårdagskvällen såg ut som de flesta fredagar, mys i soffan till Let´s dance, och i pausen gick jag och lade mig för då sov jag nästan... som alltid.... så jag missade vem som röstades ut... ja det är som det brukar... Tänk att man alltid ska vara så trött.
Ställde kl på kvart i nio men blev väckt innan. Kändes väääldigt motigt med jympa idag, men jag gick dit till halv tio, det var strongt gjort av mig, för jag ville verkligen inte.... Känner redan att konditionen är mycket bättre, fast jag bara jympat i tre veckor nu, det är kul när man ser resultat! Resultat på vågen blir det dock knappast, slarvar med maten, det slinker in både det ena och det andra. Hopplöst. Men då får jag vara glad att jag åtminstone tar mig iväg till jympan, eller hur?
Nä, nu är det bäst man gör sig klar för bion..... Ha en skön lördag!!!!

fredag 29 januari 2010

Fredagsmys

Tänk att fredagsmys har blivit ett "nytt begrepp" de sista åren, inte hade man fredagsmys när jag var liten.... Men det ÄR väldigt mysigt med fredagsmys, nästan mysigare än lördagsgodiset...=) Man liksom ser fram emot fredagskvällarna.... Härligt!
Ute har det kommit MASSOR av snö- igen!!!! Det är ju inte klokt, och nu är det arton grader kallt igen också....suck vilken vinter. Nu vill jag ha vår!!!!
Idag slutade jag egentligen kl ett, men kunde för en gångs skull ta ut en friskvårdstimme så jag kunde gå hem kl tolv...så skönt det var! Veckan har varit späckad med två stängningar, personalmöte, Patric borta på kurs, tjejmiddag, snöskottning o annat. Skönt att det är helg. Friskvården bestod av att skotta gården och gå till skolan (som ju är heeeemskt låååångt) för att hämta Edvin. Friskis har jag bara hunnit med EN gång denna vecka. Och det är sant att jag inte HUNNIT fler gånger än så, fast jag velat. I morgon bitti ska jag försöka pallra mig iväg dock, så det blir i alla fall två gånger denna vecka. Jag har ju lovat mig själv TRE gånger, men detta får bli ett undantag...
Här om kvällen chattade jag med en "ny-gammal" bekant och det visade sig att hon har samma intresse som jag när det gäller det "okända"... Vad roligt det är när man hittar nån med samma intresse, har inte så många här uppe att prata om "sånt" med. Det är nog verkligen ett av mina allra största intressen.... Är sugen på att gå på seans snart igen, det känns som det var länge sen...
Idag åker Madde och Mathias till Malaysia. De ska vara borta ca tre veckor, gud vad härligt för dom!!! Hoppas dom får en jätteskön resa!!! De åker då verkligen i rättan tid, nu när vintern är som allra "vintrigast".
Nu väntar handling på HärnöHallen bland alla andra Härnösandsbor på fredagar.... och sen blir det soffläge med fredagsmys. Underbart!!!!

torsdag 28 januari 2010

Säger bara EN sak:

Jäkla skitväder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det har kommit säkert en halvmeter bara sen igår. FYYYY och BLÄÄÄÄÄH. Jag vill gå i ide och vakna när det är vår och fåglarna kvittrar!

tisdag 26 januari 2010

Sländ-abstinens

Ja man är ju en fåntratt, men ååååh vad jag längtar tills gamla "Sländan-gänget" ska träffas hemma hos Maria nästa fredag!!! Ska bli sååå kul, jag saknar dom så mycket ibland att det nästan gör ont, fast vi finns i samma stad allihopa. Jag hamnade verkligen i en depression efter nedläggningen. Det har gått över nu och i stället tänker jag att jag är så glad som fick vara med och uppleva Sländan-tiden, att starta upp och avsluta nåt med så fantastiska människor. Det var förmodligen enda gången i livet jag fick uppleva det. Men saknar dom gör jag ändå, fast det gått mer än en hel termin... Kul att vi håller kontakten och ses lite titt som tätt. Stan är ju liten.
Idag har jag varit på utbildningsdag med språkpiloterna. Var väl "så där", både bra och inte, lite blandat. Nu kommer ett par hektiska dagar. Patric ska på kurs i Stockholm och självklart har jag både personalmöte och stängning på jobbet.... allt ska strula. Tur att Jonathan börjar bli stor och kan hjälpa till vid kris.
Edvin har sin första läsläxa till torsdag och han är jättestolt över den...!!! Tänk vad det svänger med åren, önskar Jonathan kunde komma hem och vara glad över läxa nån gång.... Det går magsjuka både på skolan och förskolan så jag hoppas att vi klarar oss!
Igår var vi förresten på tjejmiddag till Britta i Kramfors. Trevligt som vanligt och god mat hade hon gjort, hemmagjorda hamburgare med guacamole och coleslow, mums! Och god efterrätt med frukt, smält vit choklad o glass....
Nu ska jag byta om och gå på ett jympa-pass! Behövs efter gårdagens ätande.... Åt förresten god lunch på Amenta idag också....=)
Ha en skön tisdagskväll!

söndag 24 januari 2010

Sovit nästan elva timmar!!!!

Gick och lade mig mellan halv elva och elva igår kväll, och sov som en sten till halv tio nu på morgonen!!!! Undrar när det hände sist...? Måste varit innan jag fick barn någon gång.... Thea kom upp tjugo i tio, så hon sov ännu längre! Det var skönt kan jag lova! Kanske jag har ork att städa idag som jag hade tänkt. Halv fyra är det familjejympa på Friskis med Thea. Det är inte alltför kul att skutta runt som en groda eller kissa som en hund, men vad gör man inte?? Hon älskar det och nu har det varit ett långt uppehåll.
I veckan blir det lite körigt. Min kortdag på tisdag blir ingen kortdag för då ska jag på utbildning med språkpiloterna.... Onsdag och torsdag är Patric i Stockholm på utbildning, och den onsdagen har jag personalmöte på jobbet. Eftersom jag inte har nån barnvakt så måste jag fråga om Jonathan kan ställa upp, det är ju nära om det skulle vara nåt. Torsdag har jag stängning, vilket innebär att Edvin skulle behöva hämtas tidigare eftersom de också stänger halv sex. Måste be Jonathan igen.... Dessutom är det tjejmiddag hos Britta på kvällen, men det får jag så lov att skita i..... =( Tråkigt när det blir så här, jag saknar mamma såna gånger, att vi inte bor lite närmare varandra....suck.... men det är som det är. Och så SKA jag hinna med tre jympapass även om jag får ändra dagar, så är det bara, jag har lovat mig själv!
För övrigt två favoritfilmer på tv:n i kväll.... Dirty dancing på tv4 film och Galen i kärlek-somethings gotta give, på trean..... Dirty dancing antar jag att alla har sett, men ni som inte sett den andra, se den!!! Den är en av mina absoluta favoritfilmer!!!! Undrar vilken jag ska se?? Jag borde ju i alla fall orka nu när jag har sovit så länge!
Nu en god frukost! Adjö så länge.

lördag 23 januari 2010

Lördag

Vad ska man hitta på idag då? Har hunnit med ett jympa-pass nu på morgonen, det blåser så det känns kallt ute. Inte skönt. Är lite sugen på att gå till bibblan med Thea, hon gillar det. Kanske gå en sväng på stan och ta en fika? Har en massa ideer idag men tar mig inte för någonting. Inte så länge jag sitter här i alla fall. Just därför ska jag sätta lite fart. NU.

onsdag 20 januari 2010

Ett räktorn skulle inte sitta fel...

Min gamla skolkompis Linda mejlade o undrade om jag kunde skicka receptet på räktornen som hon sett på mina nyårsbilder... så det gjorde jag såklart... Receptet kommer från min syster Madde. Gissa hur sugen jag blev på dom nu då?? !! Skulle gärna mumsa i mig ett, eller varför inte två stycken!!! Men men, mitt nya liv har ju börjat igen... så det lär dröja innan jag gör ett sånt där go´-torn igen.... Men de är ruskigt GODA. Suck, vad tråkigt det är att försöka äta hälsosamt när man är en matglad julgris. Annars har det varit en bra dag idag, tycker det har flytit på bra på jobbet. Jag o Jessica startade upp det nya projektet "Rockbandet" med barnen, vilket var roligare än jag hade förväntat mig. J ställde frågor till barnen, jag dokumenterade genom att skriva ner deras svar... oj oj oj, vilket rockband det kommer att bli! Ganska häftigt när man utgår helt från barnen. Blir intressant att fullfölja detta...=) Nä, nu ska jag sätta mig framför brasan o värma mig, fryyyyser som alltid. Ha det gott!

tisdag 19 januari 2010

Dolmio-sås och lera

Gjorde en mycket enkel, men mycket god middag. Patric hade köpt hem denna färdiga sås, Dolmio, med extra vitlök. På burken stod det att man skulle fräsa ca 450 gr köttfärs och slå över denna sås, låta puttra och servera med pasta. Sagt och gjort.... Det var supergott och sååå lättlagat, sånt gillar jag skarpt. Rekommenderas för alla stressade människor som vill att maten ska gå snabbt när man kommer hem från jobbet!

Annars har dagen varit bra. Jag och Jessica gjorde deluppgift 2 i dokumentationskursen. Barnen ska jobba med lera och vi ska dokumentera/filma vissa saker. Gick bra, skönt att vi gjort 2 av 3 tillfällen nu. I morgon ska vi starta upp vårt nya projekt "Rockband" med barnen, det ska bli spännande! Det händer mycket och det gäller att man hänger med i svängarna när man är ny...

Träningen igår gick riktigt bra, känns att jag börjar komma igång igen. Har träningsvärk som är hemsk, men det är det värt. Dags i morgon kväll igen. Ska försöka vara hård mot mig själv att jag SKA gå måndagar, onsdagar och lördagar. Missar jag nån dag av nån särskild anledning får jag så lov att gå en annan dag. Tre dagar i veckan är ett måste. För min egen hälsas skull. =)

Har gått bra med viktklubb idag också, har noggrant fyllt i vad jag ätit och jag har skött mig. Bra det. Det är lite kruxigt med allt som ska fyllas i, men jag vet ju att det fungerar om jag sköter mig, har ju gjort det förut. Att gå ner går ju alltid hyfsat bra om man bestämt sig, det är ju sen den stora utmaningen sker, att behålla vikten. Vilket jag aldrig gör utan i stället går upp mer än det dubbla av vad jag gått ner. Det är ju helt otroligt hur jag (miss-)lyckas varje gång.

Nä nu ska jag gå o kolla på Bollibompa med Thea lilltroll. Hon har förresten varit hemma med Patric idag för hon hade lite ont i armen av sprutan och då tyckte pappan synd om det stackars barnet...;-) Men hon skiner som solen nu så i morgon är det som vanligt igen!

måndag 18 januari 2010

Nytt liv igen

Jaha då var man inskriven på Viktklubb igen då och tror att man ska lyckas gå ner i vikt. Jag vet, ingen tror på det längre, och kanske inte jag själv heller, men jag måste ju försöka. Har gått bra i dag i alla fall, alltid en start. Har nyss varit till Grönbacken och sagt hej då, hämtat mina saker och blivit avtackad med en fin blomma. Lite sorgligt är det allt när man slutar någonstans, men nu börjar ju mitt nya liv, på flera plan, både nytt jobb och nya kostvanor...! Nu ska jag byta om och bege mig iväg på ett Friskis-pass. Har ingen lust idag, men det är kul bara jag är där, det vet jag! Alla som hatar idrott, jympa och sport i alla dess former, som jag.... Jag rekommenderar att testa Friskis & svettis ändå, om JAG tycker att det är kul kan vem som helst tycka det. Jag lovar! Alltid jobbigt de första gångerna på en termin, men man märker snabbt hur konditionen förbättras och det är kul! Ha en bra dag!

söndag 17 januari 2010

Ska snart äta frukost

Japp, snart ska jag göra frukost, är sugen på en riktigt god frukost..... Nåja, det blir väl det vanliga som finns hemma... Nu har jag jobbat en hel vecka på mitt nya jobb, det känns bra! Kommit igång med träningen har jag också i veckan, hela tre gånger har jag varit på Friskis & svettis, betalt in terminskortet har jag också gjort. Så nu är det bara att köra på! I helgen har vi inte gjort så mycket. Var och tränade på lördagsmorgonen och sen har träningsvärken kommit smygandes så klart som ett brev på posten. Aj vad det kan göra ont. Hade tänkt gå till en pulka-backe med barnen idag, men vi får se hur det blir... om orken infinner sig.... Jonathan o jag var på stan och köpte längdskids-pjäxor till honom igår. Stl 42 och två tredjedelar för att vara exakt, blev det efter hjälp från killen i affären. Herregud när ska de fötterna sluta växa?? Han ser verkligen ut som bokstaven L. Har letat begagnade hela veckan utan resultat. Känns inte kul att måsta köpa nya när de åker ca tre gånger per år på skolan. Men nu har han ett par i alla fall. I natt har han sovit hos en kompis. Nu är det frukostdags för mig, Edvin och Thea. Vad ska NI göra idag??

fredag 15 januari 2010

Fredag kväll

Jo jag lever, har bara inte haft nån större lust att skriva nåt. Nya jobbet känns bra, lite mycket att sätta sig in i bara, men så är det ju alltid när man får nytt jobb. Man blir trött så här i början. Fast jag har varit och tränat två kvällar den här veckan, och ska träna i morgon bitti också har jag tänkt. Har till och med betalat in terminsavgiften på Friskis o svettis, nu är det dags att ta tag i träningen igen. Känns skönt. Och faktiskt även kul, även om jag trodde att jag skulle dö på måndagen när jag var där för första gången efter mitt megalånga uppehåll. Idag fyller Patric år. Gav honom två biljetter till Timrå-Modo-matchen första mars. Och nej, ni behöver inte tro att jag har blivit galen, den andra biljetten är inte till mig själv, men jag tänkte att han kan ta med nån som är intresserad. Och så gjorde vi god mat till middag. Nu är kl kvart i tio på en fredagskväll, så ni kan ju tänka er vilket tillstånd jag är i, just det, tillsammans med John Blund på väg bort i drömmarnas land. Tänk att man är så trött varje fredag. Nu ska jag natta kidsen och sen mig själv. Ha en bra helg!

söndag 10 januari 2010

Energin tillbaka!

Tja, energi var väl att ta i kanske, men idag mår jag bra, inget illamående, ingen halsbränna, inte ont i magen... Idag har jag städat nedre våningen och bytt sängkläder, skönt att ha det gjort. Funderar på om Thea och jag ska ta en promenad och titta om Helena är hemma, jag har beställt en aloe vera-sonyacreme av henne som har kommit. Överlever inte utan den, clinique släng dig i väggen säger jag efter att ha använt sonya-cremen! =) Och nu när det är kallt blir man extra torr o fnasig. I morgon börjar jag på nya jobbet, eller nygamla kan man säga, jag jobbade ju där för snart 8 år sen, fram till jag fick Edvin i juli 02. Känns tryggt med ett ställe man känner till hyfsat, alla tre barnen har ju gått där också o Thea går ju där fortfarande. Hon längtar tills i morgon, hon har ju haft jullov ända tills nu. Nä, nu ska vi gå ut och ta lite luft, oavsett om Helena är hemma eller ej. I morgon ska jag tvinga mig själv att gå på Friskis o svettis som kör igång igen. Måste röra på fetarslet. Ha en bra vecka!

lördag 9 januari 2010

Mår illa

Det hör INTE till vanligheten kan jag säga. Först vaknade jag i natt hundra gånger och hade en hiskelig halsbränna, kändes som det brann i halsen. Klev upp o drack vatten och vandrade runt lite.... Klev upp vid halv nio, ont i magen... satte mig här vid datorn, och helt plötsligt kände jag att jag var tvungen att kräkas. In i badrummet , stod o hulkade över toan, men det kom inget. Och nu sitter jag här igen, halsbränna och illamående. Usch o fy, ingen magsjuka nu! Bläh och urk. Fast jag tror inte att det är magsjuka, det är jag nog immun mot, för det får jag aldrig, trots att jag jobbar med det jag gör. Det är nog nåt annat. Nåja det kanske blir bättre snart. Igår hände det grejer!!! Halv tre på eftermiddagen blev jag uppringd på jobbet av grannen Karin. Hon sa att det var färdigt med hennes tjänst nu så hon har fått rektorstjänsten som hon sökt! Kul för henne! Och det innebär........ att jag har fått hennes förskollärartjänst på Gånsvik! Tjohoo,, det blev som jag önskade! Hon undrade om jag kan börja redan på måndag!!?? Jag sa att det måste Bosse får bestämma, det vågar inte jag lova. Hon skulle ringa Bosse och återkomma. Sagt och gjort. Bosse ringde upp mig och sa att det var grönt. Men han sa också att han inte var så sugen på att släppa iväg mig och att han kunde erbjuda mig en heltidstjänst på Brännans förskola om jag tackade nej till Gånsvik... =) Nix pix, jag vill till Gånsvik, så är det bara! Men det var ju kul att han ville ha mig kvar. Så nu känner jag mig mycket nöjd. En bestående tjänst ett stenkast från mitt hus. Jag ser till förskolan från mitt sovrumsfönster. Kan ju inte bli bättre. Så jag börjar alltså där på måndag, och det känns jättekonstigt! Blev ju liksom inget avslut på Grönbacken. Får gå dit nån annan dag och säga hej då och hämta alla mina saker. Lite "snöpligt" slut på det hela. Men detta kommer att bli bra. Det enda som känns lite surt är att jag måste hoppa av FramFör. De har ju redan Annelie som är med och dessutom går pedagogistautbildningen, och hon och jag ska ju jobba på samma avdelning, och det går ju inte så bra om vi båda ska vara borta då och då. Så jag får helt enkelt kliva av. Det tar emot lite, jag tycker att det är jättebra för mig själv att vara med, det är utvecklande och roligt med ett brejk från vardagen ibland, men men, sånt är livet och det kommer att bli bra ändå, det är jag övertygad om. Nu ska jag ta mig nåt att äta, kanske det blir bättre i magen sen.... ajö ajö.

torsdag 7 januari 2010

SVINIGT JÄVLA KALLT

Jag vet, man får inte svära, och jag brukar inte göra det när jag skriver, men nu är det FANIMEJ tillåtet. FY FAN vad jag hatar kyla!!!! I morse när jag vaknade var det minus 27 grader ute. Hur kul är det??? Man kan inte gå ut ju. Fick skjuts av Patric till tandläkaren och sen gick jag därifrån till jobbet. Näsborrarna frös fast så jag fick nästan bända isär dem för att kunna andas, nä fy farao. Hatar verkligen detta. Började jobba efter ledigheten i måndags. Känns motigt efter en lång ledighet, men man kommer väl snart in i vardagen igen. Madde o Mathias var här i nyår. Vi hade som alltid jättekul (se bilder på tidigare inlägg). Spelade spel, åt och drack gott. En riktigt rolig nyårsafton var det, förutom att det kom en halv meter snö bara under nyårsnatten. Usch. På lördagen for Madde o jag ner till Birsta. Handlade lite smått o gott. På kvällen var vi på bio och såg Luftslottet som sprängdes, den var jättebra. Synd att det inte finns nån fortsättning. Det var sista delen. Thea är fortfarande ledig med Patric som börjar jobba igen på måndag. Skönt för dom att slippa gå ut i denna helvetes kyla. Skolorna började idag, men grabbarna är hos Erik så jag har inte hört hur det har gått. Nu ska jag snart börja med nån mat, ska sätta mig framför kamin en stund först och värma mig.