Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 30 november 2009

Julfint i fönstren

Jaha, då har jag i alla fall bytt gardiner! Det är ju ganska fint när man får upp julgardinerna trots allt. I sovrummet bytte jag också, men där fick det bli de grå/svarta, för de trivs jag så bra med, och de har inte suttit uppe på länge. Observera väggorden till vänster om sovrumsfönstret "Du vet väl om att du är värdefull". Tycker att det blev så himla bra. Fast det kanske syns lite dåligt på bilden?
Nu ska jag göra kyckling, ris o currysås. Gott.
Har varit hemma med Edvin idag eftersom han har vattkoppor, men de ser torkade ut redan. Kanske kan han gå till skolan på onsdag, hoppas det. Adjöken för idag.

lördag 28 november 2009

Adventspynt

Tänt att det är första advent i morgon! Har liksom inga adventskänslor, det har regnat i stort sett hela november. SÅÅ mörkt och tråkigt.
Tog fram ljusstakar och stjärnor igår men helt utan inspiration. Måste ju städa också... Och lika bra att få upp julgardiner på en gång... Får bli senare idag eller i morgon. Har lovat pluttan att baka lussebullar också. Jag har alltid gillat att baka och pynta, men i år har jag liksom ingen som helst lust. Tur man har ett litet troll som det lyser om, som ser till att det blir gjort i alla fall. Theas ögon tindrar, hon älskar detta! Skulle vilja åka till Birsta idag och handla julklappar, men det beror ju på om vi får barnvakt eller inte. Kan ju inte ha Thea med, det blir jobbigt....
På måndag är jag hemma och vabbar. Edvin har ju fortfarande vattkoppor. Går bara och väntar på att de ska bryta ut på Thea också... men med vår vanliga tur så kommer det väl till jul. Det är ju så lång inkubationstid på eländet.
På onsdag eftermiddag åker jag, Åsa, Anci och Tarja till Umeå. På torsdag är det studiebesök på förskolan Visionen, det blir säkert intressant. Ska faktiskt bli kul att se Umeå, tror aldrig jag har varit längre norrut än till Kramfors, det är ju skandal. På onsdagen hinner vi rimligvis med en sväng på stan också, eftersom vi borde vara framme redan vid halv fyra om allt går enligt planerna. Har hyrt en kommunbil som vi åker i, så vi slipper buss i alla fall. Hoppas för min gud att Edvin är fit for fight så han kan gå till skolan på onsdag bara, annars måste jag stanna hemma och det vill jag inte. Men men, vi får se...
Nu ska jag väcka Patric så vi kan bestämma hur denna dag ska bli. Birsta eller städa?? Hoppas på det första!

onsdag 25 november 2009

Baconfebersinjektion

Så var det då avklarat. Idag for jag och Åsa iväg när vi hade lunch för att ta vaccinet mot svininfluensan. Fick stå i kö över en timme, men nu är det äntligen gjort. Vi passade på idag när vi var på FramFör, när man är på vanliga jobbet finns det inte en chans att hinna i väg, och på eftermiddagarna har vaccinet varit slut. Men nu så... Armen känns lite betång-aktig, men annars har jag inga krämpor än så länge. Skönt, nu har hela familjen tagit vaccinet. Det var ganska bra FramFör-möte idag, dagen har gått fort. Skönt att det är på onsdagar de gånger det är för då slipper jag min stängning på jobbet. =) Och nästa vecka slipper jag också stängningen för då är vi i Umeå på studiebesök. Åt förresten lunch på Amenta idag, det allra bästa med FramFör-dagarna, att slippa äta förskolematen för en gångs skull! Edvin har förresten vattkoppor. Erik ringde mig på jobbet igår och sa att de hade ringt från skolan och sagt det. Suck. Ja ja, man vill ju att de ska ha det när de är barn, men inte NU. Det kan ju ta tre veckor till innan Thea får det OM hon får det och då kan vi riskera att hon har det i jul och det vill jag INTE. Vi som ska hem till mamma i jul! Men men det är bara att ta dagen som den kommer. Hittills verkar han ha ganska lindrigt i alla fall, inte så många koppor vad jag kunde förstå. Lilltrollet kan väl få klara sig nåt år till?? Fast hon får det nog, det tror jag! Det har ju gått på skolan hela hösten och jag har gått och väntat o väntat att Edvin skulle få det. Nu hade jag nästan börjat tro att han klarat sig. ALLA hans närmsta vänner har haft det, men inte han. Tills nu då... Nä nu ska jag sätta mig med lillgumman i soffan en stund om hon har tid. Hon ritar så pennorna glöder som vanligt.

måndag 23 november 2009

Gamla vänner

Facebook är ju nåt alldeles särskilt och jag kan erkänna att jag är aningen beroende. Igår hade en gammal vän sökt upp mig där. En tjej som jag gick paralellklass med i lågstadiet och lekte med då och då. Hon flyttade till stan när vi gick på mellanstadiet tror jag att det var, och då förlorade vi kontakten. Herregud vad länge sen.... måste ju vara över tjugo år sen jag träffade henne sist! Hur som helst tycker jag att sånt är så himla roligt!!! Dessutom bor hon i Sundsvall nu, så man kanske har passerat varandra någon gång utan att reflektera över det. Lustigt. Kul att höra vad människor gör idag som man hade kontakt med för såå länge sen! Det gör mig glad. Idag är det måndag och veckan har startat igen. Grabbarna har åkt till Erik idag och då blir det genast så tyst o tomt i huset. Jobbade till fyra och då hämtade Patric o Thea mig. De hade handlat mat på Mc Donalds som vi for hem och smaskade i oss. Det kunde inte komma mer lägligt, jag var inte på humör att ställa mig o laga mat när jag kom hem, och Patric hade tydligen läst mina tankar. Nu ska vi snart åka till svärföräldrarna och fika... Idag fick jag en elev från högskolan som jag är handledare åt i två veckor. Hon verkade jättegullig så det blir nog bra! Hon går sista terminen så hon blir nog dessutom en tillgång till avdelningen... Svårt bara att handleda någon när det är så kort tid. Den tiden tar det ju bara att lära känna barnen... Mycket på gång nu med jobbet, FramFör på onsdag, APT på torsdag, och nästa vecka åker jag till Umeå ett par dagar på studiebesök o hotellövernattning. Och veckan därpå är det dokumentationsutbildning igen.... dagarna bara rullar på!!! Nä, nu ska vi åka! Ha en bra vecka!

lördag 21 november 2009

Jag ser SOLEN

Solen har inte visat sig på vääääldigt länge, men idag tittar den fram ser jag, hoppas att det håller i sig! Det är lördag morgon och jag känner att jag egentligen inte har nåt särskilt att skriva om, men man måste ju uppdatera ibland så det syns att man lever i alla fall. I veckan som varit så har jag varit o hämtat ut min bettskena, endast 2720 kr...=( Jag ser väldigt snygg ut när jag går och lägger mig med den... Jag hoppas verkligen att den fyller sin funktion eftersom den var så dyr...(och fuuuuul )... Förra helgen var vi ju som sagt till Sveg, det var jättekul även om det var lite surt att det inte blev nåt Sandviken som var tanken.... Men, kul var det. Madde o jag var ut på fredag på Folkets hus i Sveg. Inte så mycket folk, men vi hade jätteroligt verkligen. På hemvägen var det lite slirigt på flera plan.... så Madde halkade omkull och låg i snön och kved över att det gjorde så ont i fotleden... Dagen efter säger hon förvånat: "Tänk att jag känner inget i handleden idag, den är helt bra redan!" Då fick jag mig verkligen ett gott skratt, det var ju liksom inte handleden hon hade slagit!!! =) Haha.... På lördag eftermiddag var vi på Mary Kay-party. Vi fick prova på fotbad och lite annat smått o gott. Också väldigt trevligt. Ytterligare en gång kände jag att jag skulle vilja hålla på med sånt, smink och hudvård! Men det finns ju inget behov i en sån här liten stad...inte att jobba med det i alla fall, men som ett extrajobb kanske man borde prova på just Mary Kay. Har klurat på det en tid... får se om jag kontaktar min "Mary-Kay-konsult" som det så fint heter. Hon erbjöd ju mig en utbildning en gång för nåt år sen, men då tackade jag nej. Nåja. Undrar vad jag ska hitta på idag?? Kanske ta en promenad nu när det för en gångs skull inte regnar??? Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 13 november 2009

Ögoninflammation....suck....

Thea har haft ögoninflammation ett par dagar, och eftersom hon är jättekletig i ögonen så kan vi inte åka till Sandviken...=( Känns riktigt surt måste jag säga. Vi har ju inte direkt haft lätt att hitta en helg då alla kan... Nu har vi planerat in en ny helg- I MARS!!! Så långt fram hittade vi EN helg som passade. Trist som bara den, hade verkligen sett fram emot denna helg såå mycket. Nåja. Min kära syster tyckte att vi kunde komma till dom i stället. Det är lättare att hålla smittan borta som vuxen, de har ju inga småbarn.... Så vi åker till Sveg om ett par timmar i stället. Det känns jättekul det med, roligt att det blev nåt bra av helgen i alla fall! Madde hade lovat en kompis att komma dit o se Idol och sen gå ut, så jag hänger väl på när jag kommer dit. Blir säkert jättekul. Har lite att göra innan det är dags att åka...packa det sista, fixa nåt som vi kan äta innan vi far, så jag hinner inte skriva så mycket mer. Ha en trevlig helg alla som läser! Det tänker jag ha.

söndag 8 november 2009

Fars dag

Vaknade av att telefonen ringde. Det var Ann som sa att grabbarna skulle åka om en timme. De skulle nämligen få följa med Mats, William o Alex till paradisbadet i Örnsköldsvik! Kul för dom verkligen!!!! Så jag klev upp o packade och skickade iväg dom. Edvin kom dock springandes tillbaka. Han hade kommit på att han hade glömt att ge Patric ett farsdagskort som han hade gjort (till sin "losass-pappa"som han så fint har skrivit). Gullungen. Han har skrivit att Patric är "snel" och "cool". Thea ritade också en jättefin teckning med en prins och en prinsessa så klart som är det senaste på fronten. Patric blev så klart glad!
Sen åkte Patric, jag o Thea o gratulerade svärfar på fars dag också...
Resten av dagen har vi städat här hemma. Patric o jag har hjälpts åt och tagit sånt där tråkigt som ugnen, mikron, skåpluckor o annat, men nu känns det ganska fräscht här i alla fall. Skönt! Kl är sju på kvällen och grabbarna har fortfarande inte kommit hem från paradisbadet. Ann ringde för nån timme sen och sa att Mats hade ringt och sagt att de hade jättekul och att de fortfarande var i basängen... Roligt!
Det värsta är att Jonathan har matteläxa att göra när han kommer hem, och hur sugen kommer han att vara på det efter en hel dags badande??? Och jag kan säga att det är inte helt enkelt att hjälpa till med matten heller, jag fattar ingenting!!! Jobbigt. Så jag ser inte fram emot kvällen. Önskar jag vore bättre på matte. Roland o Kina kommer kl åtta och ska se Mama Mia. Den går på canal plus och dom har inte sett den så då kommer de hit. Jag skulle vilja hinna se den också, jag tycker att den är bra fast jag har sett den flera gånger.
Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa tills grabbarna kommer, de borde snart vara hemma tycker jag!
Hoppas det blir en positiv kommande vecka!

lördag 7 november 2009

Rabih åkte ut- äntligen!

Vissa människor har man helt enkelt svårt för även fast man inte känner dom. Många kändisar är det så med. Till exempel Rabih som är med i Idol. Jag tål helt enkelt inte att se honom, hemsk som jag är. Tycker att han är en fjant och har en supermesig röst. Har hoppats att han skulle åka ut sen dag 1. Igår gjorde han äntligen det. Vad skönt! Idag är det lördag. Vädret är grått och det ser ut som det ska börja snöa när som helst. Grymt tråkigt. Vet inte vad man ska hitta på idag. Känner mig utttråkad redan o klockan är bara halv elva. Inte har jag tränat på evigheter heller. Tänkte direkt jag vaknade att jag kanske skulle gå iväg till halv tio, men det blev som vanligt ingenting. Har fallit helt ur spår. Måste ta mig i kragen nån dag... Har liksom ingen ork. Nästa helg åker vi till Sandviken o hälsar på Monika o Erik. Det ska bli jättekul, det är nog två år sen jag var dit sist tror jag. Tiden går. På måndag har jag medarbetarsamtal med Bosse. Sånt är så svårt tycker jag, vet inte riktigt vad jag ska ta upp. Måste försöka förbereda mig nu i helgen, har tagit hem en lunta med papper, usch vad tråkigt. Oj vad jag låter munter idag märker jag, allt är visst jobbigt o eländigt, fast egentligen är det inte såå farligt. Det är ju helg i alla fall, tack o lov! Fast jag ska erkänna en sak som sitter långt inne. Denna vecka har det varit riktigt roligt på jobbet. Vi är i förändringens tid, den tid som jag har väntat på sen jag började där. Det känns genast mycket roligare!!! DET är väl positivt i alla fall?? Ha en bra lördag!

onsdag 4 november 2009

HUR stolt kan en mamma vara???

Jag tror jag spricker av stolthet!!!! Jonathan kom hem och berättade att han hade blivit inkallad till "fröken" för att hon ville prata med honom. Då hade hon berättat att hon hade valt ut honom till en "VEM-grupp". Det står för Vi är emot mobbing. Han och tre st till från hela fyrfemman är utvalda till denna grupp. Hon hade meddelat att hon valt honom av en särskild anledning. Nämligen att han är mogen vad gäller konflikthantering och att han visar tydligt att han kan säga ifrån och inte vill bli inblandad i något som har med mobbing att göra!!! Gruppen ska träffas med jämna mellanrum o diskutera hur man kan förebygga mobbing o sånt, om jag förstod Jonahans beskrivning rätt. De får även små uppdrag att hålla lite koll på raster o sånt. Förstår ni hur stolt jag är???? OJ det går inte att beskriva.... En av de saker man är mest rädd för när det gäller ens barn så är det att de ska bli utsatta för mobbing eller att de själva ska mobba andra. Jonathan är jättepopulär hos kompisar o en bra förebild har jag fått höra på samtalen.... och så nu detta!!! Jag kan inte beskriva hur det känns...som att ha vunnit på lotto eller nåt! Nu somnar jag snart med ett leende på läpparna!