Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 31 augusti 2009

Påbörjat tredje veckan

Tredje veckan på jobbet nu. Börjar känna mig som en vikarie i stället för en prao ...=) Det är ungefär de framstegen jag gjort känns det som... Nä, skämt åsido, jag börjar väl infinna mig, men det tar tid! Känner av att det inte är den bästa stämningen i huset. Vissa neagtiva energitjuvar...såå tråkigt, men de brukar finnas på de flesta stora ställen. Det är bara att försöka koppla bort, och det är det som är mitt problem. Jag saknar den sanna glädjen som fanns på Sländan, den finns inte här. Nåja. Annars rullar det på. Har varit dunderförkyld i nån vecka, men nu börjar det kännas bättre som tur är, vill ju börja på Friskis snart, har ju köpt terminskortet redan. I morgon börjar Patric jobba efter sju veckors semester! Och Thea börjar i förskolan efter ett låååångt sommarlov! Gissa om hon längtar?? Det är väl tur att det är så. Hon är överlycklig över att hon ska få vara där i morgon igen! Vilken tur att man har barn som trivs! I morgon kväll är det föräldramöte för Edvins klass. Skönt för jag känner mig lätt förvirrad som nybliven "första-klass-förälder". Och på torsdag är det föräldramöte för Jonathans klass. De är äldst på Vindens hus nu. När de börjar i sexan håller de till på högstadiet. Konstig känsla att han går i FEMMAN. Då tyckte man ju att man var rätt stor! Med LCHF-kosten går det alldeles utmärkt. Enda problemet är att jag inte går ner i vikt. Står still, står still står still, och ändå sköter jag mig exemplariskt helt allvarligt talat. Har fuskat lite nån enstaka gång, men det är så ytterst lite och så extremt sällan så det kan inte påverka. Fattar inte. Gick ju ner 4 kg väldigt snabbt, och sen ingenting. Tråkigt! Men jag tänker inte ge upp, jag inbillar mig att det kommer att vända efter ett tag. Kan ju gå segt för oss kvinnor. Men man känner att det skulle vara lätt att tappa tålamodet och skita i det. Det som gör att det går bra ändå är att jag inte alls har lika stort sötsug längre. Jo, det är sant!!! Ibland blir jag sugen, men långt ifrån som det var tidigare då jag alltid tänkte på sötsaker. DET är ett stort steg för mig, så nu gäller det att inte bryta trenden. Nu ska jag lägga mig på spikmattan och samla energi tills i morgon... Igår kväll somnade jag på den och vaknade när jag rörde på mig, för då gör det smått ont.... Men den är underbar! Till och med brorsan har köpt en, men jag vet inte vad han tycker om den ännu, måste kolla det med honom.... God natt.

torsdag 27 augusti 2009

FramFör

Igår var det dags för terminens första FramFör-möte. Jag fortsätter vara med i gruppen trots att jag bytt arbetsplats, så nu är Grönbacken det första o enda stället som har två "FramFör-pedagoger". Det känns jättebra. Tror att allt blir mycket lättare när man är två. Dessutom ska Åsa o jag jobba i samma grupp, så det ska bli riktigt kul att starta nåt projekt ihop. Börjar trivas lite bättre nu faktiskt. Bättre o bättre varje dag i alla fall. Fast det kommer aldrig bli så bra som jag vill, det är för många viljor, för stort ställe. Nåja. Surväder ute som vanligt. Det var i alla fall jättekul att träffa alla Sländor i söndags. Vi åt smörgåstårta och surrade om våra nya ställen och hur det blivit. Skönt. På lördag ska jag o Edvin åka hem till Annika så barnen får leka. Ska bli kul, jag har aldrig varit till henne. Edvin o Isak hittade ju varandra sista dagarna på Sländan när de hade följt oss till jobbet. Så det blir nog roligt för dom att ses igen. Thea är fortfarande ledig med Patric. Han börjar jobba på tisdag så då blir allt vanlig vardag igen. Gruvar mig lite. Tycker det är så jobbigt med stressen som alltid blir på morgonen, vare sig man vill eller inte. Hatar det. Och hösten, när det är så mörkt jämt när man kommer hem...usch.... får ångest när jag tänker på det. Två roliga saker med hösten. Sista helgen i september ska vi till S-vall på kick off med jobbet. Sista oktober ska jag o Madde på Ladies night i Timrå. Det ska bli jättekul!!! Nu ska jag äta nåt, ska skjutsa Jonta till frissan om nån timme. Man har fått tvingat honom att gå till frissan över huvud taget de sista åren, och nu helt plötsligt sa han: - Du måste boka tid hos frissan så jag får klippa topparna så jag ser lite FRÄCH ut!!! Haha, det svänger!!! Han börjar bli stor!

söndag 23 augusti 2009

SNART!

Snart...om 45 minuter närmare bestämt, kommer mina kära Sländor på besök! Jag har gjort en jättefin smörgåstårta som jag tänker bjuda på, det blir gott det! Har dukat och fixat i uterummet. Solen skiner, dagen till ära! Men det gjorde den inte igår kan jag lova! Det ÖS-regnade hela dagen lång, och vi som skulle ha gatufest! Men den blev av i alla fall. Vi satt under carporten hos ett par på gatan, och det blev jättebra. Grillade, drack vin och hade jättetrevligt verkligen! Vi frös inte ens. Riktigt lyckat blev det. Idag har jag städat och donat. Förkylningen verkade försvinna när jag drack vin! =) Är mycket bättre idag! Igår hade jag varken smak eller lukt, eller ork till någonting, men under kvällen lättade det i näsan och nu är jag bara lite snoris! Skönt, det vore hemskt att inte ha nån smak när jag för en gångs skull ska fuska med kosten och äta SMÖRGÅSTÅRTA! Förutom vinet och ananaspaj till efterrätt på festen igår så har jag skött mig exemplariskt i mer än två veckor nu. Och smörgåstårte-fusket har varit inplanerat länge, men annars är jag skitduktig rent ut sagt! Nu ska jag hinna hänga tvätt innan gänget kommer! Saknar dom sååå. Ha en skön vecka!

lördag 22 augusti 2009

Däppt i däsan...snörvel....attjooooo.....

Skulle ge vad som helst för en nässpray! Men den tog slut i natt. Är dunder-dunder-förkyld. Man får verkligen vara glad så länge man inte börjar nöffa...=) Nåja, det blir till att inhandla nässpray idag och äta Ipren. I kväll är det "gatufest" här på vår lilla stick-gata. Samlas med alla grannar o grillar o har trevligt. OM det nu inte tänker regna, som inte skulle förvåna mig direkt. Igår öste det ner och idag hänger det i luften o blåser, men det kanske blir bättre tills i kväll får man ju hoppas.
Ska åka o handla o göra smörgåstårta tills i morgon också. Då kommer ju mina Sländ-vänner hit. Det ser jag fram emot sååå mycket!
Igår hade vi planeringsdag på jobbet. Skönt så här i början så man hinner sitta ner o prata lite. Nu vet jag lite mer hur de har tänkt med omorganisationen i huset. Det kan kanske bli bra när det får arbetas in. Rörigt i början dock. Två och två avdelningar ska samarbeta på ett helt nytt sätt. Positivt tror jag, det är mycket som känns gammaldags där. Något jag märker väldigt tydligt är hur förskonade vi har varit på Sländan från tjafs o gnabb. Vi var ju inte så många. Här är det sååå många viljor så det blir mycket diskussioner som tar onödig energi känner jag. Men man vänjer sig väl.
Hur ska jag orka städa idag tro?? Hade ju tänkt ta det värsta så det ser ok ut i morgon när jag får främmande, men min ork är inte riktigt sig lik idag.... Nåja, två Ipren till frukost och sen kan man kanske köra järnet? =)
Viskar tyst att det går fortfarande bra med viktnedgången.... säger inget högt för då spårar det väl ur...
Trevlig helg!

torsdag 20 augusti 2009

Sömnlös natt o tidig morgon

Fattar inte varför jag inte kan sova nu för tiden?? Ända sen jag började jobba så tjorvar det så här.... Vrider o vänder mig, funderar och tänker... suck. Nu är kl halv sju på morgonen och jag ska snart gå till jobbet. Känns sådär. Men det blir bättre o bättre. I går kväll fick jag reda på att den nya förskolan som ska öppna i stan med start av våra gamla elever som nu är utexaminerade, ska in i Sländans lokaler! Känns rätt skumt måste jag säga, men det är bara att släppa o gå vidare. Det är ju inte deras fel. De är jätteduktiga tjejer så man kan ju bara önska dem lycka till. Men ändå känns det såå konstigt. Nåja. Igår när jag hade stängning på jobbet var det ett barn kvar ensam på slutet. Vi satt i sandlådan o lekte. Jag frågade om barnet skulle bli hämtad av sin mamma eller pappa? Då såg barnet in i mina ögon och svarade: "Min mamma är inte hemma, hon är en ängel i himlen nu." Jag bet mig i tungan och svarade att jag inte visste om det, att jag förstod att det kändes jobbigt. Sen tänkte jag på mitt agerande, mitt bemötande och förhållningssätt. Snacka om att jag tar saker för givna! Det är ju långt ifrån alla som lever med både mamma och pappa, det finns faktiskt barn som lever med två mammor också till exempel. Ändå utgår jag på ett gammaldags sätt från att alla barn har en mamma och en pappa. Så dumt! Jag riktigt såg sorgen i barnets ögon. Usch så hemskt. I morgon har vi planeringsdag. Det ska bli skönt eftersom det känns som att jag har tusen frågor att komma med. Och på söndag..... smäller det till. Då kommer de fantastiska Sländorna hit på besök och jag LÄNGTAR såå efter dom! Idag efter jobbet ska jag följe med Eva-Lill på Erikshjälpen. Har fortfarande aldrig varit där fast alla säger att det är så trevligt att gå dit och fina billiga saker. Nä nu ska jag bege mig ut i stormen. Grått och trist. Regnet hänger i luften, öser väl ner bara jag kommer utanför dörren..... Ha en bra torsdag alla!

lördag 15 augusti 2009

Brunt besök i stan

Herr Bamse har varit på besök i milspåret på Högslätten här på Härnön...IGEN. Gillar inte björnar, det är färdigt med skogsbesök för min del. Huga.

Höst i luften

Det känns redan som höst tycker jag! Vill inte det ännu, det kan väl få komma några fler soliga sommardagar först`? Första arbetsveckan är avklarad. Känns skönt. Jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas där. Just nu känns allt vimsigt och struligt, som en massa löshängande frågetecken. Men det blir nog bättre. Längtar efter mina Sländor. I veckan kom flyttlasset därifrån. Saker och diverse möbler som Grönbacken nu ska ha. Gjorde ont i hjärtat bara att se sakerna. Så fånig man är, men det är så. Nästa söndag får jag träffa dom allihop. Har bjudit hem dom hit och alla har tackat ja, utom Anna som inte visste än. Men det är spikat o klart så det ska bli jättekul! Undrar vad jag ska bjuda på? Skrev att jag bjuder på fika, men vad? Kanske gör en smörgåstårta eller nåt, det är alltid gott! Idag är det lördag och jag har sovit riktigt bra i natt, första natten på hela veckan. Det beror nog på att man är ledig idag. Har haft en konstig oro i kroppen hela veckan. Undrar just vad jag ska hitta på idag? Har inga ideér och ingen riktig lust att göra nåt heller, kanske blir en bok i en solstol eller nåt`? Igår visade vågen minus tre kilo prick. Alltid något. Kul! Nu ska jag gå o kolla så mina barn är kvar i lekparken och inte har rymt!

onsdag 12 augusti 2009

Mer än halva arbetsveckan avklarad!

Onsdag redan! Gick ganska bra idag med förutom att man önskar att man hade en skylt där det står "Prao-elev" på bröstet. Då skulle det inte göra så mycket att man ser så förvirrad ut...=) Det tar lite tid att lära sig allt på en stor förskola... vad alla barn o föräldrar heter, var man hittar alla saker, vilka som hör till vilken avdelning osv... men det känns ok i alla fall. Saknaden av "Sländianerna" är stor, jag har därför bjudit hem dom på fika nästa söndag den 23 augusti. Hoppas att alla vill och kan komma, det vore roligt att ses. I morgon har jag min första korta dag, det ska bli skönt! Jag törs nästan inte säga det högt, så jag viskar tyst i stället att: Det går skitbra med LCHF-maten just nu. Har inte fuskat nåt på många dagar nu, och mitt sötsug verkar vara borta! Har tagit med egen lunch varenda dag på jobbet och lagat bra mat på eftermiddgarna. Idag testade jag en lax-rätt som jag fick recept på av Madde, jättegott var det! Jag har faktiskt gått ner ett par kilo på några dagar, det känns kul. Jag promenerar dessutom till o från jobbet. Det är ungefär en halvtimmes promenadväg dit, så det blir ju i alla fall en timme om dagen. HEJJA MIG!!!! Nu är det bara att kämpa på! Fick höra nåt kul på jobbet. Sista helgen i september ska vi på kick-off till Sundsvall. Ska bo på hotell Södra berget från fredag till söndag, gå på Wallmans salonger och även på Casino Cosmopol. Hur lyxigt verkar inte det? Det kanske blev pengar över när de lade ner Sländans förskola...`? =) Hur som helst roligt att ha något att se fram emot! Kan behövas i höstmörkret som är då. I kväll ska jag lägga mig tidigt, har fortfarande inte kommit in i detta med jobbandet och sover urdåligt på nätterna. Så när man äntligen sätter sig ner på eftermiddagarna så känner man hur trött man är! Idag känner jag mig nöjd med livet, jobbet känns ok, och det går bra med maten och ja... ibland känns det bara BRA!

måndag 10 augusti 2009

Jag överlevde!

Plockade in lite jordgubbar från landet igår, som barnen smaskade i sig, det är nåt speciellt med de egna gubbarna, sååå goda!
Ja, för er som undrar: Jag överlevde dagen! Tjugo över sex promenerade jag hemifrån i morse, jäsp... Promenerar förbi mitt gamla jobb, älskade Sländan, på väg dit. Fick genast en klump i bröstet och tårarna var nära när jag passerade. Har fortfarande inte kommit över sorgen riktigt. Hur som helst var det en lugn dag på nya placet, Grönbackens förskola. Jag känner definitivt inte samma glädje, samma atmosfär där som på Sländan, det kommer aldrig att återupplevas, men det var i alla fall ok och det är huvudsaken. Antar att det är svårt att få den känslan på en stor förskola som denna. Nåja, det blir nog bra till sist, när vardagen med alla rutiner infinner sig.
Gjorde en räkpaj från LCHF-boken till middag när jag kom hem som jag tyckte var fantastiskt god! Det har gått jättebra de sista dagarna, känner mig på G när det gäller den biten just nu... Det gick bra till och med när jag var på jobbet, annars brukar jag bli extremt sugen på allt när jag jobbar och vräka i mig mackor till mellis, men nix. På frukostfikat åt jag några ostskivor, lite keso, nån gurkbit o tomat. Sen till mellis på eftermiddagen åt jag bara en tallrik slät fil, herregud vilken karaktär..=) Och lunchlåda hade jag med mig också.
Kan meddela att jag är väääldigt trött, för som vanligt när man ska börja jobba efter en ledighet och tidigt dessutom, så sov jag skitdåligt i natt. Så snart blir det spikmattan och natti natti!
I morgon väntar en ny dag!

söndag 9 augusti 2009

Fläskfilé på italienskt vis

Vi var bjudna på middag hos Patrics föräldrar igår. Fick sån god mat, fläskfilé på italienskt vis hette det. Det var fläskfilé med hemmagjord pesto och rostade pinjenötter som tillagats i ugn, och till det en mumsig sallad! Riktigt gott! Måste göra det nån gång! Drack en light-cider och ett glas vitt vin, det var mitt fusk, annars var jag rätt duktig, avstod från brödet tex. Solen skiner idag igen, nu kommer väl sommaren när man ska börja jobba igen. I morgon är det dags för den ångestladdade dagen....huuuga, vad jag gruvar mig, hur ska jag orka med mitt nya schema, det är den största frågan. Idag kom grabbarna hem igen, så skönt när allt blir som det ska. De hade haft roligt i Stockholm. Patric har just åkt ner till Ikea...igen... Vi hade lyckats köpt fel storlek på lådorna som skulle vara till garderoben vi köpte här om dagen, så typiskt. Nu ska jag sätta mig i solen en liten stund... Hej då ljuvliga semesterdagar, vi ses nästa sommar igen....uääääh.....=(

lördag 8 augusti 2009

Nedåt på vågen!

Äntligen har det hänt något på vågen!!! Inte mycket, men i alla fall så pass att jag blev glad när jag ställde mig på vågen idag! Åt rätt håll åtminstone! Igår var jag skitduktig. Patric bjöd på lunch på Spjute, det serverades kyckling, currysås och stekt potatis, och jag hoppade över potatisen, och åt sallad till kycklingen! Fast det var på restaurang till och med, då kände jag mig stark! Nu ska det fortsätta så! Ann kom in igår kväll och tackade för blomman, hon blev såå glad! Såna gånger känner man vad lite som behövs för att trösta någon lite grann! Nu har de åkt iväg på en välförtjänt semester, jag ska ta in posten åt dom i några dagar. Idag är vi bjudna på middag hos Patrics föräldrar! Trevligt! Idag hade jag tänkt ligga ute och få lite sol på mig, för det har jag inte haft tid med de två dagarna som det har varit fint, men så klart så skiner inte solen idag, inte än i alla fall. Jag får nog se ut som en Ipren. I morgon kommer grabbarna, undrar om de har haft det roligt i Stockholm? Det har dom nog. Nu ska jag fixa nån frukost, tror jag ska göra en omelett med baconröra idag. Är egentligen ingen äggfantast, blir så lätt illamående av ägg, men det är så svårt att hitta på andra frukostar som mättar när man kör LCHF. Förslag mottages tacksamt!

fredag 7 augusti 2009

Idag har jag varit modig!

I morse bokade jag tid hos frissan och fick en redan idag kl 12.45. Har varit less på mitt långa stripiga fula hår en lååååång tid och kände att det var dags att göra nåt radikalt. Här är resultatet! SÅÅ skönt att få bort eländet. Lite kortare i nacken, lite längre fram. Ja, jag känner mig riktigt nöjd! Det var länge sen jag gjorde en sån stor förändring med håret!
På eftermiddagen åkte vi ner till Birsta. Köpte garderob till hallen. Fyndade även Höganäsmuggar i Ittala outlet-butiken för 15 kr muggen!!!!! Det kallar jag fynd. Turkosa som tydligen var utgående färg, men som var just den färg jag ville ha! Kul! Vi hade bara en massa omaka muggar i skåpet och det är inte kul!
Var även på stan och köpte en fin blomma till Ann o Mats av omtanke för att de har det så jobbigt just nu. De har haft flera dödsfall och sjukdomar i släkten bara nu under sommaren. Jag tycker så fruktansvärt synd om dom! Dess värre har de inte kommit hem och min blomma hänger på deras dörr, jag hoppas de inte ska vara borta länge, vet att de var på en begravning idag. Ibland är livet så orättvist!
Nu ska jag hitta nåt man kan äta....

tisdag 4 augusti 2009

Mina trollungar

Tänk att man kan älska någon så mycket som jag älskar dessa tre filurer!!!! Bilden är tagen förra veckan när de skulle åka med mormor till stugan. Vad stora de har blivit!
Grabbarna är med Erik i Stockholm på äventyr i några dagar. Vi funderar på att ta Thea med oss och åka till Furuvik i morgon. Stanna till hos mamma och sova där sen på kvällen... Hade funderingar på att våldgästa Monika o Erik, men de hade andra planer. Så är det när man är ute i sista minuten som vi. Spontant infall. Men det blir en visit hos mor i stället. Kanske till och med till stugan, om inte vädret säger annat. Regnar det så sover vi i lägenheten i stället. Hoppas på sol, det är flera år sen jag var till stugan så det skulle vara kul!
Furuvik har jag inte varit till sen jag var där på skolresa i årskurs tre, då jag gjorde mitt livs första tågresa! Vilka minnen! Minns att det enda jag handlade på resan var en rosa elefant-nyckelring till mig själv och en likadan fast blå till brorsan...=) Och så åt vi pommes frites o korv på en restaurang som hette Victoria, undrar om den finns kvar? Men det var några år sen.... ca 24 år sen...hoppsan vad länge sen! Ja det har nog hänt en del i Furuvik antar jag!
Idag ringde Vickan! Kul, jag har inte pratat med henne på väldigt länge... skandal egentligen. Hon tyckte att vi och Monika skulle träffas nåt tag, och det kan jag hålla med om! Sist vi träffades tillsammans var 1998 när jag väntade Jonathan. Oj. Kan åter igen konstatera att tiden går väldigt fort! Skrämmande.
Nu kör jag LCHF igen, för hundranittiotredje gången eller nåt. Valrossen ska förvandlas till något mindre, så är det bara!

lördag 1 augusti 2009

Från mumintroll till valross

Om jag varit fet de sista åren så går det inte att jämföra med vad jag är nu. Herregud, har aldrig vägt så mycket i hela mitt liv. Jag tror att jag lider av nån slags ätstörning, tänker alltid på mat o godsaker. Suck. Madde och jag bestämde att vi ska ta tag i detta nu så kanske vi har lyckats gå ner några kilo innan vi ska på Ladies night i slutet av oktober... så nu MÅSTE jag skärpa mig, det är bara så, innan man får nån hjärtsjukdom eller nåt. Usch. Och jag behöver väl inte nämna att det regnar ute???? Det fullkomligt ÖSER ner idag igen, fyyy vilket dåligt semesterväder det har varit! Hur tråkigt som helst. Ska lägga mig på sängen efter maten och läsa en bok tror jag. Lånade några st av Madde. En positiv tanke: Jag börjar längta lite tills Friskis & svettis kör igång igen, det är faktiskt kul bara man kommer igång. Just nu är det stilla på motionsfronten. Adjö.