Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 31 juli 2009

Tomhet men ändå fullt hus!

Vad konstigt det blir när man har haft främmande i flera dagar i rad, det blir så där konstigt tomt, och luften går liksom ur en på nåt vis. Ändå är alla tre barnen hemma så det är ju full speed ändå. Konstigt. Den där boken om att hela sitt liv lade jag på hyllan när jag läst halva. De första kapitlen var bra, men sen spårade det ur totalt. Författaren hävdade att man kan påverka sitt eget liv så mycket att man kan bota sina egna sjukdomar, cancer o hela faderullan...Bullshit säger jag om det. Nä, det får vara, finns nog bättre böcker. På tal om böcker lånade jag en som hette "Flickan med de röda skorna" av Madde. Den var sorglig men hur bra som helst. Rekommenderas. En ynklig vecka kvar av semestern. Fyyy vilken ångest jag börjar få. Riktig ångest alltså, får ont i magen bara jag tänker på att jag ska börja på ett nytt ställe. Usch. Känns inte riktigt bra. Men det ordnar sig nog. Thea ska på kalas igen på söndag. Tycker det är mycket kalas ny för tiden. Hon ska till John som hon går med i förskolan. Vi var o handlade present idag så det är gjort. Hon tycker att det ska bli jättekul. Jag har varit seg hela dagen, inte gjort mycket vettigt. Tog en raggarstädning med dammsugaren....runt mattor och runt möblerna....inte så noga direkt... Jonathan har varit halvsur på mig hela dagen för han vill åka själv med en kompis till Ö-vik och gå på Paradisbadet. Jag tycker att han är för liten för det. Åka själv på ett badhus som ligger 10 mil bort, inte gjorde jag det innan jag ens fyllt 11. Men han tycker att han inte är så liten längre... Det har han väl rätt i men det beror ju lite på vad det gäller också... nåja... Det jag ändå minns är ju att man själv tyckte att man var större än man egentligen var. Nu sitter alla tre i soffan och äter fredagsmys o ser på tv. Och de bråkar INTE. Fantastiskt. Ska passa på att njuta av det.... Ha en skön fredagskväll!

torsdag 30 juli 2009

Intensiva men roliga dagar!

På söndag kom Madde hit med Thea, hon hade haft det sååå bra med moster o Mathias. Hade varit på Järvzoo och myst o haft det bra! Mamma kom upp samma kväll, vi satt i uterummet och pratade om vårt gemensamma intresse alla tre, spökerier... På måndag förmiddag kom Erik med grabbarna och då tog mamma alla tre barnen och åkte hem och till stugan! Direkt de hade åkt så åkte Madde o jag till Birsta.... Ikea först med lite smått o gott, och sen en massa andra affärer...kul! Hem och åt god middag, patric hade grillat tills vi kom hem. På tisdag morgon åkte patric till Edsele och är där fortfarande. Madde och jag tog en heldag på stan. På kvällen såg vi på tv och skrattade så vi fick ont i magen om ett helt sinnessjukt program vi halkade in på som handlade om olika skönhetsoperationer, bland annat anus-blekning! Ja det finns då människor till allt, va sjuuuukt, vi skrattade så vi tjöt i soffan! Haha....Åt thailändsk gryta, ris, drack vin och åt världens godaste efterrätt, exotisk fruktsallad med varm vit chokladsås...mmmmm..... Sen var det helt plötsligt onsdag. Vi var lite seg på dagen, men när kl var fem på eftermiddagen kom vi på att vi ville åka till Birsta igen...! Så det gjorde vi. Fyndade en varsin handväska och strosade runt lite.... Åkte hem igen och beställde var sin pizza.... Surfade på nätet och skrattade åt gamla Idol-klipp på youtube, vi konstaterade åter igen att det finns många roliga människor! Ja, och sen blev det idag. Mamma kom hit igen med barnen som haft underbart roliga dagar i stugan. Vi åt, surrade lite och sen var det dags för Madde att åka hem till Sveg, vi har verkligen haft superkul i några dagar! En stund efter att hon åkt ringde broder Magnus. Han och några kompisar var på väg till ur-kult-festivalen och stannade till på mc Donalds här i stan så han undrade om jag inte kunde komma ner en sväng så vi kunde ses. Jag tog bilen ner o mamma stannade hemma med barnen. Kul att träffa honom. Sen när jag kom hem igen for mamma hem till sig igen.... Vilka roliga dagar jag har haft! Och barnen är helnöjda de också! Enda nackdelen när man har roligt är att tiden går så fort! Nu är det ju bara en vecka kvar av semestern, och sen börjar allvaret igen! Det har i alla fall varit en jätterolig semester, även om vädret varit skit! (På fotot är Madde, mamma och Patric).

söndag 26 juli 2009

Världens största ostbricka...?

Igår kom Monika, Erik, Lovelia o Melodie hit och hälsade på! Jättekul verkligen, eftersom det åter igen har gått ett år sen vi sågs sist... Hur som helst hade Patric handlat ost o kex dagen innan när vi hade vår lilla fest här. Det fanns ju mycket kvar av ostarna så jag tänkte att vi kunde bjuda på det igår kväll... För säkerhets skull köpte jag ett par ostar till..man vill ju inte verka snål...=)... så då fanns det rejält... och när Monika kom hade hon med sig en liten present...Från ostbutiken!!! Haha, Tre ostar till, och lite annat smått o gott!!! Gissa om ostbrickan blev stor??? Vi åt så magarna stod rakt ut...och så drack vi vin och satt i uterummet och surrade. Tiden går dock väldigt fort när man har roligt, så nu är det söndag och de har åkt hem igen. Jag o Patric har sagt att vi ska ta och åka ner till dom nån helg, det vore jättekul! Blir ju alltför sällan tyvärr. Nu sitter jag och väntar på att Madde ska komma med Thea, gissa om jag längtar efter henne nu?? Längtar självklart lika mycket efter grabbarna. Skillnaden är att jag är ju van att de är borta varannan vecka. Thea är jag van att hon alltid är hemma, så nu har det varit väldigt tomt! Madde ska stanna några dagar också, så det blir kul det! Och i kväll kommer nog mamma upp. Hon och Jerry ska ta med sig barnen och åka till stugan i några dagar... Roligt för dom verkligen! Så då blir det fortsatt tomt här i huset...hur ska det gå?? Nu är det bara två veckor kvar av semestern.... Hur många sommardagar har det varit?? Inte många, så jag hoppas att det blir nu på slutet. Vill ju ha SOL. Nä, nu är jag hungrig igen... är van att äta konstant känns det som...=) Adjöken för idag.

fredag 24 juli 2009

Glada vänners lag

Det är fredag kväll. Thea är i Sveg hos moster Madde o Mathias och hon har jättekul! Vi sov där också mellan onsdag o torsdag, åt god mat, spelade spel o hade trevligt. Nu är kl snart åtta och det var meningen att jag skulle vara nere på stadsfesten just nu, för tillfället spelar snyggingen Marcus Fagervall... men så blev det inte. Lottis, Helen o Patrik, Ann o Mats har varit här och vi har haft väldigt trevligt, suttit i uterummet och ätit gott o surrat... men jag har ett problem.... Problemet heter regn. Jag HATAR regn, det förstör mycket, till exempel min lust att gå på stadsfesten. Så jag valde helt enkelt att stanna hemma. Patric också. Värsta pensionärsparet, jag vet, men som sagt, regn är inte min grej. Pissväder, kan det aldrig bli sommarväder``?? Varje år regnar det på denna annars så trevliga tillställning. Morr. Nåja, det var som sagt jättetrevligt ändå så jag är så nöjd. I morgon kommer troligen Monika, Erik o barnen hit över dagen o hälsar på. De har varit på norrlandsturné och kikar in på tillbakavägen. Trevligt. Jag gillar socialt umgänge med folk, jag lever upp av det. Kul att umgås med andra människor, även om jag så klart gillar att vara ensam i bland också, men denna sommar har förutom vädret varit rolig på det sättet! Söndag kommer ju Madde hit med Thea och då stannar hon här några dagar... Nä, nu ska Patric och jag se "Den där Mary" på tv. En gammal klassiker som man kan skratta åt hur många gånger som helst.... och så ska jag samtidigt...just det ja....lyssna på regnets smattrande på rutorna....Fast när man sitter inne i soffan under en filt är det rätt okej ändå med detta skitväder! Skål!

tisdag 21 juli 2009

Urinvägsinfektion

Skulle ju till Britta på tjejmiddag igår, vilket jag såg fram emot. Kvällen blev inte som jag hade tänkt mig.... Patric skjutsade mig, Lottis o Helen till Häggdånger där Britta har sin stuga alldeles vid havet...sååå vackert läge! Vi gick in, åt lite tapas-plock och drack varsin öl. Kände att jag var kissnödig direkt, fast jag kissat innan jag for hemifrån. Gick på toa och det sved till ordentligt. Sa till tjejerna att "nu känns det som jag håller på får urinvägsinfektion!" (Har haft det endast EN gång förut och det var för ca 6 år sen) Och sen förstår ni, så stegrades det hela med raketfart! jag bodde på toan hela kvällen, jag grinade när jag kissade och det var till och med blod i urinen... aj aj aaaaaaaaaajjjjjjjjj vad ont det gjorde. På nån timme bara blev det från inget till katastrof. Ringde primärvårsjouren. De svarade så fantastiskt att det inte fanns nån doktor. Fick vänta tills i morgon, som alltså är idag. Helenes kille kom och hämtade oss och bilresan hem var fruktansvärd.... I bilen sa Lottis att hon hade ett par penicillintabletter hemma som hon hade haft till nåt sår på benet eller vad det var. Vi bestämde att hon skulle messa mig när hon kom hem namnet på penicillinet, så kunde jag gå in på fass o läsa om det. Sagt o gjort. Hon skickade medicinnamnet o jag läste: Kan användas för att behandla urinvägsinfektioner! Blev SÅÅÅ glad. Patric fick kasta sig i bilen o hämta tabletterna...ja ja jag VET att man inte ska laborera själv med penicillin men jag var minst sagt desperat. Själv satt jag på toaletten, halvgrinade o drack tranbärsjuice... Han kom och jag tog en tablett, och POFF, hokus pokus var allt över på ca en och en halv timme!!!! TACK Lottis för att du räddade min natt!!!!! Fick dock springa o kissa var fjärde minut...men det slutade åtminstone att blöda o göra ont. Ringde vårdcentralen direkt nu på morgonen o berättade hela historian från början till slut. Fick komma direkt o kissa i en mugg. Fick bekräftat att det VAR urinvägsinfektion o fick penicillin utskrivet. Vilken pärs! Jag har inte ofta varit sjuk i mina dagar, men just urinvägsinfektion är nog den värsta åkomma jag haft. FYYY vad helvetes ont det gör! Men det är tur att det finns penicillin! Fattar inte att det kan komma så snabbt bara! Kände absolut ingenting innan vi for, och sen från kl fem på eftermiddagen till bara några timmar senare blev det så illa. Otroligt. Nåja, nu mår jag bra igen! Idag ska vi roa oss med att städa i allrummet, jiiipie vad kul! Eller inte. Åker till Sveg i morgon, himla tur att jag fick detta innan åtminstone så jag inte skulle få det där. Nä, dags för frukost! ... och förresten, middagen vi fick hos Britta var suveränt god, pasta och salsakyckling! Mums.

måndag 20 juli 2009

Hallen klar!!!

Hallen är så gott som klar! Fattas bara några lister, och möbler så klart! Visst blev den fin?? Jag är i alla fall jättenöjd, tidigare var den så mörk, en mörkbrun ful dörr, trappen var furu med heltäckningsmatta, golvet var en ful korkmatta... och tapeterna var trasiga i flera lager, den översta nån fuuul strukturtapet, bläh. Man kan inte ens jämföra med hur den såg ut. Bra jobbat Patric! (För det är inte direkt jag själv som gjort jobbet...)
Idag blåser det och regnar ute, sktitråkigt. Grabbarna åker till Erik vid tolv-tiden. Får se om vi kanske hinner ner på Ikea idag. Vi ska köpa ett skåp som vi ska ha i hallen som vi kan ha som städskåp med dammsugaren o sånt, kanske det även får plats lite extra kläder...Blir nog bra det! I kväll ska jag på tjejmiddag till Brittas stuga ute vid havet. Det ser jag fram emot. Veckan känns fullspäckad. Åker till Sveg på onsdag... Det är kul när det händer saker...!
Klockan är snart nio på morgonen och det är BARA jag som är vaken. Både Patric o barnen sover som små grisar! Otroligt! Jag låg på spikmattan innan jag somnade igår kväll och sen sov jag som en klubbad hela natten, fantastiskt vilken avslappning den ger, sen får forskare och andra förstå sig påare säga vad dom vill, den är underbar!
Ha en bra dag!

söndag 19 juli 2009

Grannskap och vackert väder

Första gången jag träffade mannen fån grannhuset var när vi nyss flyttat in här, och då upplevde jag att han var en riktig sur-gris. Han kom och knackade på dörren med en "arg" knackning. Jag öppnade, han presenterade sig inte utan började skälla om några träd som Patric hade fällt, men ännu inte hunnit tagit reda på. Jag tänkte att här var det otrevliga grannar, usch och fy! Men vi fortsatte att vara som vanligt så klart, och allt eftersom tiden gått har vi börjat småprata med varandra mellan familjerna, och barnen leker också. De har en flicka som är ett år yngre än Thea, och jag brukar skänka urväxta kläder till henne efter Thea och det har de uppskattat! Hur som helst så bjöd de över oss hem till dom i fredags. Vi satt ute i det fina vädret, drack nån öl och småpratade, och det var hur trevligt som helst! Vi sa att de kunde kika in till oss igår kväll, och de gjorde de. De kom vid halv åtta och stannade tills klockan nästan var två!!! Så det var också en kanontrevlig kväll! Tänk vad man kan ändra uppfattning om människor när man väl lär känna dom! Vilken tur att man ger varandra en chans. Det är roligt och intressant med nya bekantskaper!

fredag 17 juli 2009

Vad ska man hitta på idag då??

Upptäckte nyss att jag för första gången hade fått en kommentar från en okänd människa, längre ner, under inlägget om aloe cremen! Kul! Då vet jag ju att det finns dom som läser, önskar att man någonstans kunde se hur många som har läst på en dag? Det kan man kanske, men jag vet inte hur man gör... Hur som helst blev jag glad! Idag är det fredag, det innebär att jag redan har haft semester i två veckor, huuuga vad fort det går! Får se vad vi hittar på idag. Just nu har jag inga ideér.

torsdag 16 juli 2009

Tacopaj

Gjorde en tacopaj ur LCHF-kokboken idag med guacamole till. Hur gott som helst kan jag lova! Idag har jag varit lat, inte gjort särskilt mycket... ringde till Telenor och undrade varför Monika inte kan skicka sms till mig, men de sa att det berodde på den teleoperatör som hon har. Irriterande, hoppas vi får ordning på det snart. Sånt där tycker jag är jobbigt, när man måste ringa om saker o ting hit o dit. Nåja. Suttit ute en stund, men det har inte varit såå varmt idag. Läst lite grann, haft en allmänt seg dag... Ska nog lägga mig på spikmattan en stund nu.

onsdag 15 juli 2009

Kan man hela sitt liv??


Denna bok blev jag "tillsagd" att läsa när jag var på seansen. Den handlar om personlig utveckling, att bli "hel" som människa, att ingen annan än en själv påverkar sitt liv.... Undrar om jag blir en annan människa när jag har läst den?? Vad tror ni? Tja vad vet jag, men den är säkert jättebra. Jag lånade den på biblioteket här om dagen och har läst några kapitel, men jag tror inte att det är lika lätt att förändra sig själv som det låter i boken, det krävs nog mycket övning. Jag ska dock ge boken en ärlig chans. Intressant sånt där.
På förmiddagen idag åkte vi till Svartvik eftersom solen sken och det kändes varmt... Men när vi kom dit var det svinkallt, vi hann inte ens få av oss kläderna förrän alla var alldeles knottriga, så vi bestämde att vi skulle testa om Smitingen var varmare, men det var det inte. Det slutade med att vi packade in alla saker i bilen igen och åkte hem. Åt vår picknick på en filt på gräsmattan i stället...=) men det gick också bra...
Har försökt köra igång med LCHF idag igen, har gått bra hitills, men vi får väl se... Pratade med Monika idag, de kommer hit nästa lördag, kul! Det ser jag fram emot. Nästa vecka åker nog vi till Madde också, och sen stannar Thea ett par dagar och sen kommer de hit... och sen om ett par veckor ska barnen få åka till mamma och Jerry några dagar... mycket åkande hit o dit, men det är roligt, det händer lite saker i alla fall. Nu ska jag steka korvar åt min hungriga son. Vi andra åt (hör och häpna) fisk (!) idag!!! DET hör inte till vanligheterna, men det var gott med pepparlax! Adjöken för ett tag.

En kvällsutflukt till Nickebo

Tog en tripp till Nickebo igår kväll eftersom det för en gångs skull blev fint väder. Köpte varsin glass bara, och sen åkte vi upp på Vårdkasen och tittade på utkikstornet. Jag trodde att det skulle vara lika fint väder idag, men det är lite disigt än så länge, det kanske blir sol sen om man har tur! På måndagen gick Thea och jag till biblioteket, hon ville låna en bok om "Dagspöket", världens tråkigaste barnbok i min smak, men det är bara att läsa och se glad ut...=) Det är inte särskilt ofta jag tar mig för att gåpå bibblan, men det är ganska trevligt när det väl blir av. Sen gick vi en liten sväng på stan också. Jag utnyttjade presentkortet jag fick av arbetskamraterna när jag fyllde år. Köpte ett fint snö-halsband. Tyckte det kan vara kul att köpa nåt man har kvar från dom... Just nu sitter Edvin och Thea och tittar på Trazan och Banarne. Nostalgi. Minns att jag tyckte att det var skitbra när jag var liten. Det gick även när Jonathan var liten och han var dörädd för olyckan så han kunde inte se på programmet, utan bytte kanal fortare än kvickt...=) Men nu är han ju nästan en mini-tonåring som ligger och sover bara.... LCHF-eländet har det inte gått bra med alls. Måste ta itu med det igen. Less på mig själv. Det är ju så god mat så det borde inte vara ett problem, men det är just att låta bli allt runt omkring, glass, kakor och godis, dricka och såna saker..... Ny dag nya äventyr.

måndag 13 juli 2009

Regn, seans, 60-årskalas och en liten skymt av solen ...

Dagarna har rusat iväg som vanligt... Ösregn mesta tiden, bläh. Tågresan ner på onsdag gick jättebra förutom att vi hamnade bakom en skitsur tjej. Thea kom väl åt hennes säte när hon reste sig upp och då vände sig tjejen om mot mig och fräste: "-Kan du säga åt henne att sluta peta på min stol!!!"... En riktig surpuppa! Tråkigt liv såna måste ha. Nåja. Jag svarade att hon kunde säga till henne själv i stället för till mig. Då blev hon ännu surare, fnös o vände sig om. Det hade varit en sak om Thea medvetet stått och dragit i hennes stol, men det hade hon inte gjort. Morr. Väl hemma hos mamma åt vi spagetti och köttfärssås och myste framför tv:n resten av kvällen. Torsdagen hälsade vi på morfar en sväng, och sen for vi på Dollarstore i Söderhamn och handlade lite krafs, och sen vidare in till min kära broder. Där fick jag se filmen sen han hoppade fallskärm. Känsliga storasystern grät floder när hon såg sin broder så lycklig! Sen hem igen. Åt en av mina absoluta favoriträtter Älgstek, sås o potatis, mmmm vad gott! Sen kom mammas kompis Kerstin o hälsade på så vi satt o surrade, o såg på tv:n. Sen kom då den stora dagen, fredag och seans! Jerry skjutsade mig till Forsbacka där hon håller till. Jag blev emottagen med en handskakning och det första hon sa var: "-Men visst har du och jag träffats förr?" Jag svarade ja, men det var för 14 år sen. Hon sa att hon glömmer aldrig ett ansikte. Vilket minne! Jag blev visad upp till ett litet rum på en vindsvåning som var helt fantastiskt inrett med kuddar, tyger, ljus, stenar och rökelser. Kände ett lugn som spred sig genom kroppen direkt jag kom in. Hon frågade om det är en seans jag vill ha. Det trodde jag var självklart, men jag svarade så klart ja. Hon satt och blundade och samlade energi en stund och sen började hon. Hon sa direkt att hon hade en kvinna med sig från min mors sida, ganska säker på att det var min mormor!!! Min högsta önskan slog in! Och allt hon sa stämde till punkt och pricka! Jag berättar delvis i stora drag. Hon sa att jag inte behöver känna mig dum som går och pratar med fotografiet jag har i bokhyllan, för hon hör vartenda ord jag säger, hon är med mig och barnen jämt! Och jag HAR ett foto på mormor i bokhyllan som jag går o pratar med ibland när ingen hör...=) Hon sa att jag behöver ta det lugnt nu, vila, för annars kommer jag bränna ut mig...och det har jag väl känt även om jag försöker trycka bort det. Hon pratade om morfar, att han äter så dåligt, att vi måste hålla koll på att han äter. Det är också sant, vissa dagar äter han inte alls, berättade mamma sen. Hon pratade om en chiffonjé som står hemma hos morfar, att hon ville att jag skulle ha den för det är så roligt för barnen med alla lådor och fack. Den chiffonjén är mammas och det är en massa lådor och fack och även lönnfack, så det var ju också slående. Hon sa också att mormor höll ett barn hårt i handen som såg ut att vara i 4-årsåldern, det var ett av mina barn.... hon bekräftade att hon och det barnet har viss kontakt, att barnet ibland ser saker, eller känner på sig saker. Hon sa att det är nåt jag misstänkt och funderat på och att hon bara ville bekräfta att det ÄR så. Och till saken hör att jag har haft de tankarna många gånger när det gäller Thea. Thea pratar väldigt ofta om gammelmormor trots att hon inte träffat henne så jättemånga gånger och hon var bara två och ett halvt år när hon dog. När Thea och jag låg på sjukhuset förra sommaren sa Thea hux flux när hon låg i sjukhussängen: "-Gammelmormor ser mig genom fönstret nu!" Såna saker har fått mig att fundera.... Hon undrade även om jag minns att jag själv var så som barn och att det är ett arv som Thea fått. Och jag minns ju, och jag är ju så fortfarande... jag har aldrig sett något, men känt på mig saker, hört saker och känt dofter. Så det stämmer nog också. Ja hon sa massor av saker, och som sagt ALLT stämde. Det är helt otroligt. Jag kände mig minst sagt nöjd när jag gick därifrån. Lyckorus. ÄNTLIGEN har jag fått en riktig bekräftelse på att mormor är med mig. Jag rekommenderar ALLA att boka en tid hos Gittan, hon är helt suverän. Det var kul att berätta för mamma när hon kom hem från jobbet att mormor hälsade! =) Vi åt grillad fläskfilé, klyftpotatis o bea och pratade om det fantastiska. Sen kom lördagen. Jag blev hämtad av Magnus o Mathias och vi for till Sandsjö för att gratulera pappa. Han hade sin 60-årsfest i bystugan på kvällen och det var trevligt. Ganska mycket folk, god mat och lagomt allting. Somnade sent på natten och åkte hem med Thomas o Camilla dagen efter. Hann bara hem en snabbis och äta och sen var det dags för tåget igen.... Så nu är jag hemma igen! Patric hade målat hallen när vi var borta, det blev jättefint, nu är det i stort sett bara golvet kvar.... Kul! Och vet ni vad`? Idag skiner solen, och den är såååå välkommen!

onsdag 8 juli 2009

Min fars 60-årsdag

Idag fyller pappsen 60 år! Herregud, då börjar man bli riktigt gammal ju!

Kortet är taget för ett par år sen här han var här uppe och jobbade och kom in och hälsade på. Eventuellt åker jag dit med brorsan och grattar en sväng i helgen. Tyckte nyss han fyllde 50, men ja, som vanligt går tiden väldigt fort!

Thea och jag åker med tåget till mamma idag, det ska bli kul! Har inte varit dit sen i höstas, det är skandal, blir liksom inte, och som sagt, tiden bara går... Och inte i morgon men nästa dag ska jag på seansen, längtar så jag håller på spricker! Sist jag var dit var för 14 år sen och det kan jag heller inte fatta. Undrar vad hon säger den här gången?? Intressant!

Men nu är det nog dags att sätta fart, ska bada Thea, plocka till lite, stryka, packa, äta frukost för det har vi inte heller gjort ännu... och försöka städa sovrummet, för det blev inte av igår, åkte till Birsta i stället för det var mycket roligare...=) Bytte Edvins skor som gått sönder, köpte en fin topp till Thea på rea och lite nya trosor till henne! För att inte tala om det lila nagellacket som hon valde själv, dagens höjdpunkt!

Som sagt, åker till mamma idag, får se om det blir nåt skrivet där, troligen inte, annars kommer jag hem på söndag kväll, så måndag är jag nog åter här senast! Ha det bra så länge!

MOT HÄLSINGLAND!!!!!!

tisdag 7 juli 2009

Aloe vera reklam

Min "FramFör-kompis" Helena är återförsäljare av Aloe vera forever living-produkter. För ca en månad sen var jag där på middag och vi fick testa aloe-cremer. Fastnade för denna på bilden, Sonya aloe balancing cream, som jag beställde och nu har fått. Den är helt underbar! Om jag trodde att Lancómes aqua fusion var världens bästa ansiktscreme så hade jag fel, denna är ännu bättre! Kinderna känns som en bebisstjärt när man smort in sig! Så den rekommenderas verkligen. Och de som säger att det inte är nån skillnad på ansiktscremer vet inte vad de pratar om! Skulle verkligen vilja ha hela serien, men det har jag inte råd med. Tyvärr. Men lite reklam för cremen då, om det är nån som inte vet vad de ska använda. Syster Madde kanske nappar, vet ju att hon är lika förtjust i cremer som jag! =)
Idag ser det ut som det ska börja regna ute. Tråkigt, det var ju inte detta semesterväder jag hade beställt direkt. Håller på tvättar, ska ju packa och åka till mamsen i morgon... Thea längtar! Funderar på att ta en tripp ner på stan idag igen. Har tänkt väldigt mycket på en väska som jag har sett på Åhléns som jag vill ha. Kan ju utnyttja presentkortet på den för i så fall kostar den mig endast nio kronor, och det har jag ju råd med! =) Behöver en lite större än den jag har, det är så mycket saker man släpar runt på...
Tänkte att jag ska städa sovrummet och byta sängkläder idag, det är så skönt när det är gjort, och just nu bor det många dammråttor under sängen kan jag lova!

måndag 6 juli 2009

Första riktiga semesterdagen!

Jag har svårt att förstå att det är sant! Det ÄR semester och det känns underbart efter dessa turbulenta månader! Spikmattan har jag testat och den är jätteskön. Vaknade runt åtta i morse och sen lade jag mig på den och då somnade jag om! Helt otroligt, det var en bra present! Edvin blev jätteglad för cykeln igår, han hade nästan svårt att släppa den när de skulle åka med Erik till Göteborg! Kul! På söndag ska han ha sitt kalas hemma hos Erik. Jag förhandlade i år... DET är en positiv grej med att barnen bor på två ställen...=) Jag och Thea åker ju ner till mamma på onsdag. Längtar SÅ mycket till på fredag när jag ska på privatseans hos Gittan! HOPPAS HOPPAS HOPPAS jag kan få nåt tecken från mormor då! jag vill det så gärna! Det känns jättespännande! Jag har varit till henne en gång tidigare men det var för 14 år sen.... tiden går! Idag har Thea och jag varit på stan en sväng. Köpte en ny plånbok eftersom jag upptäckte i lördags att det var ett hål i myntfacket... Inte konstigt att jag aldrig har några pengar...=) Hade tänkt handla nåt till mig själv för det där presentkortet jag fick från arbetskamraterna, men jag visste inte vad jag ville köpa för det, det fanns så mycket jag ville ha! Så det blev inget idag, det får bli en annan dag. Med LCHF-kosten går det sådär. Det har ju varit lite "fester" i veckan och då blir det ju som det blir... och så åker jag ju som sagt snart till mamma....jag vet...bortförklaringar! Hur som helst så lagar jag mat efter den där kokboken och det har hittills bara varit goda maträtter, så den är super! Nu ska jag kolla om det är nåt barnprogram till Thea. Höres en annan dag!

söndag 5 juli 2009

Varför i all sin dar står det fjärde juli?

på inlägget jag skrev nyss?? Det är ju femte juli idag! Skumt!

Spikmatta, Hamnkrog och ännu en födelsedag!

Igår fyllde jag 33 år, herregud vad fort tiden gått sen jag fyllde 30 eftersom det var alldeles nyss! =) Fick en spikmatta av Patric o barnen, det har jag länge velat ha, så jag blev jätteglad!!!! Det är så skönt att ligga på en sån, och det är nog jättebra för min rygg, tänker jag. På eftermiddagen kom granne Ann med en jättefin blomma, så vi drack en kopp kaffe i uterummet. Sen bar det iväg till Eva-Lill. Alla arbetskamraterna träffades där och "förpartajade" lite. Vi hade ju fått presentkort av en familj på systembolaget och ostbutiken, så vi mumsade lite sånt och det var sååå gott! De sjöng ja må hon leva för mig och så fick jag ett presentkort som gäller på valfri affär i stan! Kul! Sen skjutsade Eva-Lills man oss ner till Hamnkrogen. Där var det full fart, jättemycket folk och lagomt trevligt. Patric hämtade oss vid halv ett nån gång, då var vi nöjda. mycket god mat var det också! ...Nu är det ny dag, och en ny födelsedag, nämligen Edvins. Så nu ska jag få upp Patric ur sängen så ska vi sjunga med våran fina morgonstämma och lämna lite småpaket. Cykeln får han senare under dagen när Erik kommer, eftersom vi delar på den, både han och vi. Sen när vi kalasat färdigt tar Erik med sig grabbarna till Göteborg, de ska dit på semester tills på fredag, kul för dom! Nä, nu ska jag sätta lite fart, ska ju hinna göra tårta och åka o handla och lite annat smått o gott innan kl 12. Ha en bra söndag!

fredag 3 juli 2009

Bara såå slutkörd!

Det känns som luften gått ur mig efter den här dagen! Flyttgubbar som skruvat ner hyllor från väggarna på jobbet, eko överallt.... Avskedsfest med cheferna igår kväll, kom hem sent, öppnade halv sju i morse vilket resulterade i att jag innan sov jättdåligt, som alltid när jag vet att jag ska upp tidigt. Gjorde inte saken bättre att jag legat vaken från kl tre natten innan. Sömnsvårigheter....? Jag?? DET hör definitivt inte till vanligheterna kan jag lova! Har hemsk värk i axlar och nacke, det har jag aldrig haft heller. FY vilken pärs detta har varit! Går inte att förklara, men det känns som nån har dött och vi har haft bouppteckning. Jag VET, livet går vidare och det kommer att bli jättebra på nästa ställe.... Men ååååh om ni bara visste vilket ställe Sländan har varit, det måste upplevas för att kunna förstås. Vi verkligen storbölade idag, när jag skulle åka hem var jag tvungen att sätta mig i personalrummet och böla av mig annars skulle jag inte se nåt när jag körde bilen hem, för alla tårar. Kommer aldrig glömma den här dagen. Ska försöka sluta älta detta nu, jag lovar! För övrigt var festen igår kväll jättetrevlig, vi åt exotisk planka och drack lite vin, surrade, lekte paketleken där jag för första gången inte vann någonting! Men det var kul ändå. Nu ska jag umgås med familjen och titta på Vi hade i alla fall tur med vädret 2. Har hört att den inte ska vara så bra, men det är en sån film man vill se ändå! Om jag så bara får skratta en gång är det värt mycket denna sorgens dag. I morgon är en annan dag.

onsdag 1 juli 2009

Edvin är en rolig prick

Edvin har alltid varit finurlig, humoristisk och lite av en funderare... Han tänker nog mycket och undrar en massa om olika saker här i världen. Alldeles nyss hittade han ett paket russin i köket som han började mumsa på. Patric förklarade på ett pedagogiskt sätt att russin egentligen är vindruvor som har torkat. Edvin vände sig då till mig och undrade: "Är det verkligen sant mamma?" "-Ja, det är sant" svarade jag. "-Litar du inte på mig Edvin?" undrade Patric. Då svarade Edvin: "-Jo jag litar på dig, jag skulle bara kolla att det var sant! " =) En annan rolig sak jag bara måste berätta var ju när han hade en period då han undrade vad en bög är för nåt. Ett ord han hade hört i många sammanhang både på skolan och på tv. Han hade frågat storebror och fått svaret att bögar är när två killar tycker om varandra, helt enkelt! Edvin hade väl klurat lite på det svaret och sa en dag till Patric att han tyckte om honom. "-Jag tycker om dig också!" svarade Patric. Edvin funderade lite, lade armen om Patric och sa:"- Du och jag, vi är bögar vi Patric!" Det har vi skrattat åt många gånger, men vi fick naturligtvis förklara liiiite mer ingående vad en bög är för nåt. Kan ju annars lätt bli fel om han berättar på skolan att han och mammas sambo är bögar...=) Mycket tankar har han, den lille mannen.