Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 30 juni 2009

Nån som sett nån Toffedil??

Berättade ju tidigare om att det gick en blottare kring skolan, för mig kan det vara samma sak som en pedofil om det vill sig riktigt illa. Jag ringde ju till Erik förra veckan när grabbarna var hos honom och berättade det. Ville att han skulle prata med pojkarna om det så de vet om det och aktar sig... Igår när Edvin kom sa han: "Mamma, vet du vad en sån där toffedil är för nåt?" Nej, svarade jag. "-Det kan vara när en farbror som gillar barn kommer fram och vill att man ska titta på hans snopp!, man ska passa sig för såna...!" "-Menar du en pedofil?" frågade jag. Och det var så klart det han menade... Han är för rolig. Men han hade ju fattat vad som gällde i alla fall och det var ju det som var huvudsaken...=) Så passa er noga för toffedilerna!

LCHF, dag 2

Denna kokbok är jättebra! Den har jag köpt och inte testat så många recept ännu, endast 2, men de och alla andra recept i boken verkar jättegoda!!! Ja, vi får väl se hur länge jag fixar detta denna gång, men man blir åtminstone inte hungrig mellan måltiderna av denna kost! och gott är det!
På jobbet är det såååå deprimerande så man vill inte vara där alls just nu. Kartonger med saker överallt, märkta med olika förskolor som ska roffa åt sig våra saker...=( Barnen känner att inte allt är som vanligt och det blir extra "stökigt", det är pest! Men nu är det endast tre dagar kvar, och sen är det semester! SÅÅÅ skönt!
Var ner på stan idag och köpte två paket tills på torsdag när vi ska ha "avskedskalas" på jobbet. Till jul varje år har vi lekt "julklappsleken", en mycket rolig lek för er som inte provat... Vi ska leka den på torsdag, fast det blir väl vanliga presenter i stället för julklappar...=), det blir kul det! Köpte även presenter till Theas "fröknar" på förskolan, de brukar få nån liten grej efter varje termin, fina muggar blev det denna gång!
Igår kväll pratade jag med mamma i telefon. Nämnde bara som hastigast att jag är sugen på att gå på privat seans, men att det är så jäkla dyrt... Vi pratade på om allt och ingenting... sen idag när jag kollade mobilen mitt på dagen hade hon sms:at att jag kunde boka en tid nästa vecka när jag är där, så kunde hon betala hälften som födelsedagspresent åt mig!!! Åh vad glad jag blev!!!! Så då ringde jag ju till Gittan, som hon heter, i Söderhamn.... Det var bara det att jag ringde lite olägligt. Hon fyllde visst 50 år idag och jag ringde mitt i kalaset! Hon bad mig att ringa i morgon i stället.... Jag frågade i alla fall som hastigast om hon trodde att hon hade några tider till veckan, och det trodde hon! "Det ska vi nog kunna ordna" sa hon, så nu är jag väldigt hoppfull och förväntansfull...Längtar redan, fast jag inte vet exakt när det blir! Var så säker på att jag kommer att ringa henne i morgon igen!
Min fader fyller 60 år på onsdag. Får se om brorsan och jag kanske kan ta oss dit nån dag och gratulera, har inte bestämt riktigt ännu.
Nu ska jag gå och ta in tvätten som hänger ute i blåsten. Natti.

söndag 28 juni 2009

Pricken o Bockarna Bruse...

Hatar såna här kvällar när allt blir fel. Har lagt Thea men hon kliver upp hela tiden. Har läst Pricken, berättat Bockarna Bruse, varit jättepedagogisk och "hotat" med olika saker som hon inte ska få göra om hon inte lägger sig.... helt enkelt en sån där underbar kväll när man bara vill sitta ner, men inte får. Nåja, hoppas hon somnar snart nu. Sommarvärmen håller i sig och vi har varit på stranden i Svartvik både igår och idag. Härligt! Vat på tjejmiddag till Lottis igår kväll och sen gick vi ut. Försökte först på Hamnkrogen, men det var så mycket folk så det gick inte ens att komma in där. Då gick vi på Skeppet, jag drack en Kaffe Karlsson där, och sen bara vällde det in folk där också, jag har nog aldrig sett så mycket folk ute samtidigt i lilla Härnösand.... ändå ville inte den riktiga partykänslan infinna sig, jag tyckte mest att det var halvtråkigt. Vi gjorde ett nytt försök att gå till Hamnkrogen, men då ringde Helen efter skjuts och åkte hem och då åkte jag också med dom. Så jag var hemma ganska tidigt, tolv-halv ett eller nåt sånt. Skönt det med. I morgon kommer grabbarna igen, veckan har gått jättefort, och nu blir det sista veckan innan semestern. Det ska bli så SKÖNT! Till helgen fyller Edvin 7 år, det är inte klokt, han var ju nyss en bebis. Han ska få en cykel som vi hittade begagnad, men bra ändå. Han blir nog glad. I morgon ska jag börja med LCHF-kost. Får se hur det går den här gången då? Är less på att se ut som en flodhäst.... jag vet...igen.... Men det ÄR ju så svårt när man älskar mat och godis och allt annat onyttigt. Har i alla fall handlat lite sån mat idag, så vi får väl se hur det går. Kl sju i morgon bitti kommer det två personer från andra förskolor till oss på Sländan som ska hjälpa till att packa. Nu börjar eländet på allvar.

lördag 27 juni 2009

Lördag

I går kväll var jag och mina arbetskompisar till Henke på 30-årsfest. Det var trevligt. I kväll ska jag till Lottis på tjejmiddag, och sen går vi kanske ner på Hamnkrogen, vädret fortsätter att vara fantastiskt! Jag funderar på om jag ska orka gå ner på stan och köpa mig en bikini, det känns som att det behövs nu, det har ju varit varmt i flera dagar! Underbart! Hoppas att det håller i sig resten av sommaren! Man blir på så mycket bättre humör bara av att se solen! Ja, nu ska jag fixa frukost, och sen måste vi nog kanske gå, Thea o jag, om vi ska hinna njuta nåt av solen sen.... Ha en skön lördag alla som läser!!!

torsdag 25 juni 2009

Blottare vid barnens skola

Huuuga, vad hemskt, men det är tydligen sant. Personalen har ringt runt till föräldrar och uppmanat att inte låta barnen gå själva till och från skolan för det är en blottare som stryker omkring! Så nu ska man oroa sig för det också! Vi som bor så nära skolan... Skönt att det är sommarlov och ledigt, men jag vill ju att nån ska ta fast personen om jag ska känna mig trygg. Hatar sånt där. Sjuka människor finns det visst gott om. Har varit ute på långpromenad i kväll igen! Fantastiskt.... fast jag ska erkänna att jag aldrig skulle ta initiativet själv, det är tack vare att Ann drar med mig. Är bara inte motiverad just nu. Ett exempel på det är att vi stannade på Mc Donalds på vägen och köpte mjukglass med kolasås! Jättegott var ju det! Och solen, havsdoften och fågelkvittret....alla glada människor, båtarna i kanalen.... Sommaren är ju till för att man ska njuta, eller? Härnösand är en VÄLDIGT fin stad på sommaren! Den åttonde juli ska jag och Thea åka tåg till mamma i några dagar. Blir nog kul det. Hoppas det blir fint väder så kanske vi kan åka till stugan nån dag också, vi får väl se. I morgon är det fredag igen, vad fort veckan har gått, det är helt otroligt! En ynklig vecka kvar av Sländans liv. Sen finns den inte mer. Hur ska jag komma igenom sorgen? Jag tror ingen mer än de jag jobbar med någonsin kan förstå hur hemskt det här är! "Byta arbetsplats är nyttigt ibland" resonerar en del, eller "Du behöver väl inte oroa dig, du har väl jobbat länge och riskerar inte att bli arbetslös".... Folk förstår inte vad själva sorgen egentligen är. Det är själva skilsmässan. Från arbetskamrater, barn och föräldrar. Nä, den här tiden kommer aldrig mer igen, jag kommer aldrig någonsin i hela mitt liv jobba på ett bättre ställe, det är jag och alla andra på Sländan helt övertygade om! Nåja, hur som helst så vet jag ju att man anpassar sig, allt blir ju åtminstone bra till sist. ( Fast inte LIKA bra...)

onsdag 24 juni 2009

Sommar, sommar, sommar, är det sant att den är här??

Vädret är ju helt underbart!!! Efter jobbet åkte jag, Patric o Thea till Birsta och handlade nåt väldans roligt...En gräsklippare och en grästrimmer!!! Men det var nödvändigt helt enkelt. Dess värre jäklas det för P när han försöker montera ihop gräsklipparen, så han är fortfarande ute och håller på med det, stackarn, jag kan ju inte direkt bidra med hjälp heller! Jag är som bekant inte den mest tekniska människan på jorden. Nu i kväll ringde Ann och ville att vi skulle ut och promenera. Så det gjorde vi, och det var inte igår kan jag lova. Har haft noll motivation vad gäller ALLT de sista månaderna, så det var på tiden! Måste ta itu med sånt igen, röra sig lite och äta lite vettigare. Ska börja förbereda mig mentalt för det...=) Idag bestämde vi datum på jobbet för när vi ska utnyttja presentkortet och gå på Hamnkrogen. Det enda datum vi fick till när alla kunde samtidigt var lördagen den fjärde juli. Det blir nog en trevlig födelsedag det! Nu ska jag krypa ner i sängen. Natti natti.

tisdag 23 juni 2009

Nu ska det gå att kommentera...

Eftersom flera påpekat att det inte går att kommentera mina bloggar så har jag nu fått hjälp av min kära att ändra inställningarna, så nu ska det fungera, prova gärna!

Många tårar fällde vi....

Idag hade vi gårdsfest/avskedsfest med barn och föräldrar på jobbet. Kl 14 kom alla och barnen fick ställa upp sig och sjunga lite trudilutter för föräldrarna som satt i solen och log åt sina bedårande barn! Sen fikade dom i gräset... Plötsligt sa en förälder att han ville att vi personal skulle komma fram och ställa oss på en rad. Han höll värsta talet om hur fantastiska vi är och vilket fantastiskt arbete vi har gjort, önskade oss Lycka till på våra nya ställen osv... Fyyyy vad sorgligt! Efter det fina talet gav han oss ett presentkort som alla föräldrar hade samlat till. En kväll tillsammans i arbetslaget på Hamnkrogen!!! Verkligen jättefint och påkostat! Tårarna forsade och det blev jättejobbigt! Nåja, sen fortsatte fikandet och lite underhållning av en spexig farbror som var där och spelade och sjöng lite.... Sen blev det kramkalas med alla barn som redan slutat och föräldrar. En familj gav oss presentkort på systembolaget och ostbutiken, så vi kunde ha lite trevligt innan Hamnkrogen också, tyckte dom. Gulligt. Ja, så mycket uppskattning som vi fått av våra föräldrar har man nog aldrig upplevt (och kommer aldrig att uppleva igen). Usch vilken sorgens dag! Det känns som när någon har dött.
När jag kom hem grät jag en skvätt till när jag skulle berätta för Patric. Han höll om mig och visade sin förståelse. Tack för det! Jag är ju en känslig människa!
Sländans tid är snart ett minne blott.

söndag 21 juni 2009

Världens bästa syster (och moster)!

Min kära lillasyster Madde vill låna Thea några dagar i sommar...och kanske ta med henne till Järvzoo! Jösses vad kul det ska bli för Thea! Om planerna går som det är tänkt så är Thea där samma helg som det är Härnösandskalaset, eller stadsfest eller vad det nu heter... Alltså är vi barnfri den helgen! Vad trevligt! Och tänk vad bra och nyttig träning det blir för Madde! Träna på att torka bajsrumpa, borsta barntänder, mm....oj oj oj... vilken erfarenhet! =) Jag tycker i alla fall att det är jättekul att Madde frivilligt erbjuder sig, att hon VILL träffa Thea några dagar bara så där! Det uppskattar jag jättemycket!

Kan jag lägga in en bild tro?

Ja men titta, vad duktig jag är! Kan ju mer än jag tror ibland.... Blev osäker eftersom datorn pratar engelska med mig! Hur goda ser inte de där jordgubbarna ut?? mmmmmmmm...... Nu ska jag snart titta på sista delen av Anne på Grönkulla, nån mer än jag som följer den serien?? Har inte sett den sen jag var kanske 18-19 år och jag tycker att den är superbra! Hoppas fortsättningen kommer att visas snart också! Det är en sån där grin-serie. Adjö.

Myggor, myggor, myggor....och en SOL!

Har nu kommit hem från Edsele.... Vi hade, tro det eller ej, riktigt fint väder! Vi har kunnat sitta ute och äta och allt....helt otroligt, men trevligt! Men MYGGOR till förbannelse. Är biten lite överallt, och Thea har fått hemska bett! Inte kul, men det var ju åtminstone fint väder! Vi har bara tagit det lugnt, grillat och myst. Fast Patric har slitit med veden.... Svärfar har spelat dragspel och Thea och Edvin har dansat! En trevlig helg, men som alltid så gäller borta bra men hemma bäst...=) I morgon är det vardag igen, tråkigt men sant. Nu ska vi snart äta kyckligntortillas, mumsigt!

fredag 19 juni 2009

Midsommarafton

Igår bestämde vi som hastigast att vi åker till Edsele och firar midsommar med Patrics föräldrar och bröder. Blir nog trevligt. Hoppas att vädret också kan bli lite trevligare bara, för det är grått ute, bläh. Måste ta undan en massa disk och tvätta en maskin innan vi åker, såna där roliga sysslor. Igår berättade Thea och Edvin om hur de firat midsommar på förskolan och fritids.... Edvin sa: "Vi fick en sån där hård klick som ser ut som glass men som inte är glass"...??? Jag klurade länge på vad det kunde vara innan vi kom fram till att det var en maräng!!!! Det är inte alltid helt lätt att förstå vad de menar de små liven. Nu ska jag börja med alla roliga sysslor. Ha en skön midsommar!

torsdag 18 juni 2009

Jordgubbstårta och smörgåstårta....

Dagen började inte som den skulle... snoozade lite för länge så när jag äntligen vaknade till liv var klockan alldeles för mycket! Stressade som en galning, och när vi väl skulle iväg hittade inte Patric ett papper som han letade och jag själv hittade inte mina nycklar.... oj oj oj.... Ringde jobbet och sa att jag blev lite sen... Kom äntligen iväg. Skulle ha ett överskolningssamtal med en förälder och barnets nya ansvarspersonal. Jag har slitit som ett djur för att få till denna tid, har ringt och pusslat hit och dit i minst en veckas tid, ändrat och grejat... kl 8 när jag väl skulle ha samtalet dök inte föräldern upp! Jag fick ta samtalet själv med personalen och sen när hon skulle gå dök föräldern upp.... -som hade glömt att det var samtal!!!! Morr! Nåja.... Men sen flöt dagen på ganska bra. Det luktade nybakat på jobbet när jag väl var där. Eva-Lill hade bakat bottnar till en smarrig jordgubbstårta som vi bjöd barnen på efter att vi hade dansat runt vår lilla mini-midsommarstång och sjungit små grodorna.... Den tårtan var det första jag åt idag eftersom jag inte hunnit äta frukost. Sen dök ett barn som slutat upp tillsammans med hennes mamma och hade köpt en emorm smörgåstårta till oss personal som tack! Så den fick bli till lunch i stället för de torra tacosen som serverades idag. Eftersom smörgåstårtan var så stor så var det massor över när vi alla hade ätit av den. Eftersom det blir långhelg bestämde vi att vi skulle dela upp den och ta med hem så den inte blir förstörd. Ett par st på jobbet är mjölkallergiker så de ville inte ha den... och två stycken hade redan hunnit gå hem, och de övriga skulle bort i helgen... så vem var kvar? Jag fick ta hem hela jättebiten som var kvar! Så nu har jag och Patric ätit av den till middag! Vilken fantastiskt nyttig hälsosam dag!!!!!! Men det ska vara gott att leva, eller hur? Ha en underbar helg!

onsdag 17 juni 2009

Pissigt schema

Var till min blivande arbetsplats idag... Det känns ju fortfarande helt ok, förutom att jag fick världens sämsta schema! Jag har nog inte förstått hur bortskämd jag har varit på Sländan. Men det var så jag blev grinfärdig! Ska mina stackars barn ha såna långa dagar?? Herregud, om det inte vore för att man förlorar pengar hade jag garanterat gått ner i tid! Kommer ju knappt hinna träffa dom om kvällarna, bläh! I alla fall var båtresan igår helt underbar! Vädret vände så man kände inte ens att det blåste! Solen sken och man kunde se den vackra naturen genom fönstret. (för det var ändå för kallt för att vara ute på däck) Dessutom var världens roligaste trubadur ombord på båten och spelade, sjöng och spexade! Vi skrattade så jag var alldeles öm i käken innan kvällen var slut! När jag såg honom först blev jag lite fundersam.... Han var stor, hiskeligt fet, halvlångt stripigt hår, (och som en kollega sa, alldeles nikotingul hela han)... Med andra ord: Inte världens snyggaste, sexigaste karl.... Men utseendet kan bedra, han var helt enkelt skitbra och bjöd på sig själv! En mycket rolig kväll med goooood mat! Nu ska jag och lillgumman åka hem till en kollega till mig, som ska klippa hennes hår ! Adjöken.

tisdag 16 juni 2009

Ut med båt i stormen

...nä, det är inte storm lika som igår, men det blåser fint.... och vi ska ut med Ådalen3 på havet. men det blir nog kul ändå hoppas jag. Gör tjockpannkaka till familjen nu, själv ska jag väl mumsa smörgåsbord på båten... om inte tallrikarna blåser iväg! Hinner faktiskt inte skriva så mycket nu... Det har varit en alldeles vanlig dag på jobbet, förutom att det känns att man trappar ner nu...alla gör det.... När man vet att vi inte ska vara kvar ens, och att det dessutom snart är semester. Guuuuuud vad skönt det ska bli med semester! Fattar inte att det bara är två och en halv vecka kvar! Underbart! Ha en skön kväll!

måndag 15 juni 2009

Blåsig kall måndag

...Jag säger bara en sak: Gör Hallonpannacottapajen!!! Den var jättegod! Idag hade vi ju "planeringsdag" på jobbet, ,men vi har ju då inte så mycket att planera.... Så vi roade oss med att plocka i våra privata saker, sånt vi ska ta hem och sånt vi ska ta med oss till våra nya ställen... SÅÅÅ verkligt och jobbigt det blev nu!!!! Men det är som det är. Bara att vandra vidare till nästa ställe. Nu har jag nyss kommit hem och har som vanligt nu för tiden INGEN lust att laga mat. Varför är det så extremt tråkigt just på vardagarna? Är inne i en period då jag inte alls tycker att det är kul. Har ingen fantasi och ingen motivation. Vi åt i alla fall god lunch idag, vi var till badhuset och åt grillbuffé, mums! Och sommaren den verkar aldrig komma i år. Det är grått, svinkallt och blåsigt, och nästan regn. Vi som ska ut med båten Ådalen 3 i morgon kväll med hela rektorsområdet. Hoppas verkligen inte att det är så här kallt då! Grabbarna är i Stockholm, så de kommer inte hit förrän i morgon eftermiddag. Tråkigt för dom om det är samma väder som här.

söndag 14 juni 2009

Hallonpannacottapaj

Undrar om det är gott? Har i alla fall bakat en som jag ska ta med till jobbet i morgon. En tröstekaka i den stora sorgen.... Ja, att vår förskola ska läggas ner alltså... Vi är mitt i processen och kan behöva nåt stärkande... Hallonpannacottapaj 8-10 bitar pajdeg: 12 digestivekex 75 gr smält margarin Fyllning: 3 gelatinblad 3 dl grädde 1 dl socker 250 gr hallon 200 gr philadelphiaost ev färska bär till garnering Krossa kexen o blanda med margarinet, tryck ut i en form. Ställ i kylen medan fyllningen görs. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Vispa ner dem i grädden. Ta undan från plattan och låt svalna något. Mixa hallonen till en puré. Rör ner philadelphian och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i pajformen. Kylskåpet minst tre timmar. Servera med färska bär efter tycke och smak. Som sagt, undrar om den är god?? Det är första gången jag gör den... Den blev i alla fall VÄLDIGT rosa.... Hoppas att den smakar! Nu är det snart natti natti. Har hemskt ont i ryggeländet.

Så har jag skapat en blogg

Från och med nu tänker jag börja blogga. Tänker skriva om allt och inget, hur jag känner och tänker, om vardag och fest. Jag älskar att skriva och nånstans måste jag börja. Är lite less på min vanliga dagbok som jag skriver i nån gång i månaden...Idag när jag öppnade den hade jag inte skrivit i den sen den den 12 april....skandal. Ute är det ösregn och storm idag, skittråkigt rent ut sagt. Har varit inne heeeela dagen lång. Nu ska jag testa om detta inlägget fungerar!